Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, sap00 είπε

Μερικές μέρες κάθε καλοκαίρι, τα μεσημέρια, μέσα στην πόλη. Ακριβώς τότε τα χρειάζεσαι. Δεν λέω οτι δεν θα δουλεύουν και στους 47, αλλά γιατί να ζεις στα όρια?  Ειδικά αν έχεις μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους...  

δε ξέρω που τα βλέπετε αυτά αλλα στα επίσημα στοιχεία ούτε καν πλησιάζουν αυτά τα νούμερα https://penteli.meteo.gr/stations/larissa/NOAAYR.TXT

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimostr είπε

δε ξέρω που τα βλέπετε αυτά αλλα στα επίσημα στοιχεία ούτε καν πλησιάζουν αυτά τα νούμερα https://penteli.meteo.gr/stations/larissa/NOAAYR.TXT

τα δεδομένα αυτά λαμβάνονται στο αεροδρόμιο ΕΞΩ από την πόλη. Στο κέντρο είναι 5-7 βαθμούς παραπάνω. Το βλέπω εδώ και μερικές δεκαετίες... 

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, sap00 είπε

οχι ειμαι αθηνα κεντρο διπλα στο συνταγμα  πηρα το YUKAI  10  ειμαι ικανοποιημενος για τα χρηματα που εδωσα  ειδα ενα  seiya 10 (το προηγουμενο του yukai 10 ) για να βαλω στο διπλανο δωματιο που ειναι 12 τετραγωνικα θεωρω οτι δεν εχει διαφορα  αλλα ειπα να ρωτησω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Home assistant και κλιματιστικά!
Ένα midea και ένα bosch (λογικά έχουν το ίδιο Module wifi), για να τα δω στο HA, πρέπει να βγάλω το wifi module, να το συνδέσω στο HA (με φυσικό τρόπο, λογικά είναι USB), να κάνω ότι χρειάζεται για να μπουν στο ESPhome και μετά να τα ξαναβάλω στα κλιματιστικά;
Ή τζάμπα θα παιδεύομαι και πρέπει να πάρω κάτι άλλο;

Το HA μου είναι σε RPi 4 με sonoff zigbee usb module (κεραία).

Edit : Thanks @liakjim
Το fork που δουλεύει αυτή την στιγμή (31/08/2024) είναι το https://github.com/wuwentao/midea_ac_lan/blob/master/README.md
Αυτό που εμφανίζει στο hacs δεν κατεβαίνει καν.

Επεξ/σία από csontheline
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, csontheline είπε

Home assistant και κλιματιστικά!
Ένα midea και ένα bosch (λογικά έχουν το ίδιο Module wifi), για να τα δω στο HA, πρέπει να βγάλω το wifi module, να το συνδέσω στο HA (με φυσικό τρόπο, λογικά είναι USB), να κάνω ότι χρειάζεται για να μπουν στο ESPhome και μετά να τα ξαναβάλω στα κλιματιστικά;
Ή τζάμπα θα παιδεύομαι και πρέπει να πάρω κάτι άλλο;

Το HA μου είναι σε RPi 4 με sonoff zigbee usb module (κεραία).

Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις το midealan integration από το hacs. Δεν βγάζεις τίποτα από το κλιματιστικό, θα τα βρει όπως είναι και θα παίζουν και local  

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sap00 είπε

τα δεδομένα αυτά λαμβάνονται στο αεροδρόμιο ΕΞΩ από την πόλη. Στο κέντρο είναι 5-7 βαθμούς παραπάνω. Το βλέπω εδώ και μερικές δεκαετίες... 

Δεν υπάρχει θέμα πραγματικά. Έχεις ακούσει κάποιον που είχε θέμα στις μεγάλες ζέστες;

Αν φτάσουμε στο σημείο να μην λειτουργούν τα καινούρια inverter κλιματιστικά λόγω ζέστης ή κρύου, τότε θα έχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.

Δημοσ.

Σημερα με το update στο sw του tapo διαπιστωσα οτι υπαρχει και η δυνατοτητα μεσα απο την εφαρμογη διασυνδεσης και του kasa. Εχω μετρητες kasa αλλα λογω οτι δεν εδειχναν διαγραμματα δεν τους χρησιμοποιουσα. Θα δοκιμασω με την ελευση του "νεου μελους" (αυριο) μετα την διασυνδεση του μεσα στον μηνα αν δουλευει και ο kasa μετρητης οπως και ο tapo. Ισως να αγοραστηκε απο την πρωτη και να τρεχει ενα παραπλησιο sw.

Δημοσ.

Παιδιά μου 'χουν μείνει 2 τρίμετρες χαλκοσωλήνες από κλιματιστικό, ξέρει κανένας που μπορώ να τις πουλήσω Αθήνα;

Δημοσ.

TAPO P110 μετά από διακοπή ρεύματος έχασε ρυθμίσεις wifi, το ξεκινάω από το κουμπί βάζω το εσωτερικό και ακούω τον ανεμιστήρα να ανοιγοκλείνει.... πάω στην πρίζα και ακούω το ρελε του tapo να ανοιγοκλείνει την επαφή σαν τρελό... Πάντα στην ρύθμιση αν έχει μετά από διακοπή να επιστρέφει σε Mode off.

Δημοσ.

Καλησπέρα! μπορείτε να μου προτείνετε smart μετρητή πίνακα για το 24αρη μου; ή αν υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική μιας και δεν υπάρχει πρίζα.. 

Δημοσ.
3 hours ago, Klausx said:

TAPO P110 μετά από διακοπή ρεύματος έχασε ρυθμίσεις wifi, το ξεκινάω από το κουμπί βάζω το εσωτερικό και ακούω τον ανεμιστήρα να ανοιγοκλείνει.... πάω στην πρίζα και ακούω το ρελε του tapo να ανοιγοκλείνει την επαφή σαν τρελό... Πάντα στην ρύθμιση αν έχει μετά από διακοπή να επιστρέφει σε Mode off.

Εγω την εξης σειρα συνδεσμολογιας: Apc πριζα για προστασια απο υπερτασεις, επειτα tapo, και πανω στην tapo την πριζα του a/c. Μεχρι τωρα, δεν εχουν παρουσιασει προβλημα οι tapo.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mindreader είπε

Εγω την εξης σειρα συνδεσμολογιας: Apc πριζα για προστασια απο υπερτασεις, επειτα tapo, και πανω στην tapo την πριζα του a/c. Μεχρι τωρα, δεν εχουν παρουσιασει προβλημα οι tapo.

Πάλι καλά που το είδα αμέσως μετά την διακοπή...

Δημοσ.

παιδια μια βοηθεια.

αναμεσα σε αυτα τα δυο ποιο θα μου προτεινατε?

χρηση 50-50 ψυξη θερμανση.

wifi και φιλτρα δεν με ενδιαφερουν να παιφτει χαμηλα σε Watt και να μην πλακωνει τα On-off στα πολλα κρυα.

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/fujitsu-ecolandia-asyaoyg071klca-klimatistiko-inverter-24000-btu-aa/1687206

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/inventor-legend-ldvi-24wfildvo-24-klimatistiko-inverter-24000-btu-aa-me-ionisti-wifi/1712523

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...