Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να γίνει όπως το σχεδίασες - εκτός αν υπάρχει δοκάρι στο σημείο που έγινε η τρύπα για να βγει έξω, οπότε σωστά το κατέβασαν τόσο χαμηλά εκεί. Θα πρέπει να σκεφτείς κάποια διακοσμητική φάσα ή κορνίζα για να κρύψεις τη σωλήνα ... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 λεπτά πριν, harrymylo είπε

Εχει ήδη τρύπα απο παλιά ο τοίχος στο σημείο που εχω βάλει την γραμμή. Οπότε δεν είναι θέμα δοκαριού

οπότε πήραν απλά την ευθεία της επιθυμητής θέσης της εσωτερικής μονάδας με την υπάρχουσα τρύπα και δεν το κούρασαν παραπάνω. Λογικά σε εκείνο το σημείο πρέπει να υπάρχει δοκάρι πάντως. 

Πίσω από τον τοίχο της εσωτερικής είναι όριο ιδιοκτησίας ?  Θα μπορούσε μήπως να βγει κατευθείαν από εκεί (πίσω από την εσωτερική μονάδα), να ανέβει μισό μέτρο, να γυρίσει πάνω στη στέγη και να κατηφορίσει πάνω από τα κεραμίδια έως μπροστά στην εξωτερική? 

14 λεπτά πριν, sap00 είπε

οπότε πήραν απλά την ευθεία της επιθυμητής θέσης της εσωτερικής μονάδας με την υπάρχουσα τρύπα και δεν το κούρασαν παραπάνω. Λογικά σε εκείνο το σημείο πρέπει να υπάρχει δοκάρι πάντως. 

Πίσω από τον τοίχο της εσωτερικής είναι όριο ιδιοκτησίας ?  Θα μπορούσε μήπως να βγει κατευθείαν από εκεί (πίσω από την εσωτερική μονάδα), να ανέβει μισό μέτρο, να γυρίσει πάνω στη στέγη και να κατηφορίσει πάνω από τα κεραμίδια έως μπροστά στην εξωτερική? 

Εκεί είναι το περίεργο. Εκει που έχω βάλει εγώ την γραμμή υπήρχε ήδη τρύπα. Εκει που το έβαλαν εκείνοι, άνοιξαν καινούρια. Πίσω απο εκεί που ειναι η εσωτερική μονάδα έχει πόρτα κ δεν μπορούσε να περάσει ο σωλήνας

13 λεπτά πριν, chemkyr είπε

μπορεις να το φτιαξεις λιγο βαζοντας πλαστικα καναλια. ετσι ειναι πολυ ασχημο.....

Μάλλον θα τους βάλω να το μετακινήσουν κ μετά να βάλω μια μικρή γυψοσανίδα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, harrymylo είπε

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα μια δεύτερη άποψη για μια εγκατάσταση κλιματιστικού αν υπάρχει κάποιος με περισότερη εμπειρία. Αγόρασα ενα Midea απο Plaisio με δωρεάν εγκατάσταση που έγινε απο συνεργείο που συνεργάζονται. Το δωμάτιο είναι αρκετά δύσκολο κ έπρεπε να γίνει εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας στα κεραμίδια. Όλα καλά κ λειτουργικά αλλά πιστεύω οτι δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει τόσο "άσχημη" εγκατάσταση. Τους το υπέδειξα κ μου είπαν οτι χρειάζεται συνεχής κλίση για να μήν υπάρξει αντίστροφη ροή του νερού. Καταλαβαίνω οτι πρέπει να υπάρχει κλίση αλλά πιστεύω οτι θα μπορούσε άνετα να μπεί όπως έχω σημειώσει με κόκκινο στην άλλη φωτογραφία. Έχω άδικο;

Screenshot 2024-08-29 at 16.55.19.png

IMG_2146.jpg

Οκ είναι η ρύση αλλά δεν έγινε μελέτη εγκατάστασης, απλά το πέταξαν. Δεν βάζεις και το εξωτερικό μία φώτο;

Θα μπορούσε να πάει με καναλάκια και αντλία συμπυκνωμάτων ή με σκάψιμο αν δεν είναι δοκάρι.

Με Αντλία;

Screenshot_474.png.8861c7ccaccb0c93f5b624f7832e72c9.png

Χωρίς αντλία

Screenshot_475.png.48f77ecff7742813e7b94ed51841d28a.png

Επεξ/σία από Klausx

11 minutes ago, harrymylo said:

Μάλλον θα τους βάλω να το μετακινήσουν κ μετά να βάλω μια μικρή γυψοσανίδα

Aν λειτουργει σωστα, μην το πειραζεις κ απλα ψαξε για αισθητικης μονο παρεμβασης λυσεις...

2 minutes ago, Klausx said:

Με Αντλία

εννοεις τετοια? https://www.aspenpumps.com/en-gb/aspen-pumps/mini-pumps/mini-orange

Στις 15/8/2024 στις 1:50 ΜΜ, cmaniac είπε

Θεματάκι με το ZSX.

Προχθές έλαβα πάλι email από την εφαρμογή για το ίδιο σφάλμα (υπερθέρμανση συμπιεστή). Δεν το κυνήγησα μέχρι τώρα γιατί έλειπα στο εξωτερικό, και ενώ υποτίθεται ότι θα με έπαιρνε η αντιπροσωπεία, δεν έγινε.

Με τα πολλά, και μιας και γύρισα (πάνω στην ώρα), τους θύμισα ότι εκκρεμεί η υπόθεση και κλείστηκε ραντεβού.

To be continued..

Καλησπέρα στην παρέα. Ο θείος μου στο χωριό μου ζήτησε να κοιτάξω για φορητό κλιματιστικό για το υπνοδωμάτιο. Επειδή δεν έχω ιδέα από τέτοια, μπορείτε να μου πείτε τι πρέπει να προσέξω και τι μάρκα να προτιμήσω; 

Ευχαριστώ πολύ.

10 ώρες πριν, d74c είπε

Καλησπέρα στην παρέα. Ο θείος μου στο χωριό μου ζήτησε να κοιτάξω για φορητό κλιματιστικό για το υπνοδωμάτιο. Επειδή δεν έχω ιδέα από τέτοια, μπορείτε να μου πείτε τι πρέπει να προσέξω

Καταρχάς να τον ενημερώσεις οτι θα έχει το μοτέρ μέσα στο υπνοδωμάτιο. Άρα διαρκή θόρυβο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Δεύτερον, αυτά καίνε μόνιμα πάνω από 1Kwh την ώρα! Κάνε υπολογισμούς να δεις τι ρεύμα θα πληρώνει. Καλύτερα το φθηνότερο μόνιμο παρά το καλύτερο φορητό. Αν επιμένει, βλέπουμε... 

... εκτός αν εννοεί αυτά που διαφημίζουν στην tv και είναι στην ουσία ανεμιστήρες με παγάκια!!! 😅 

1 ώρα πριν, george0310 είπε

αποψεις για toshiba seiya 10 ? (εχει καποια πραγματικη διαφορα με το yukai 10 )

Στη Λάρισα θα με προβλημάτιζε το εύρος λειτουργίας στην ψύξη αλλά και στη θέρμανση:

• Wide operating range: up to –10°C/+46°C in cooling - up to –10°C/+24°C in heating

6 λεπτά πριν, sap00 είπε

Στη Λάρισα θα με προβλημάτιζε το εύρος λειτουργίας στην ψύξη αλλά και στη θέρμανση:

• Wide operating range: up to –10°C/+46°C in cooling - up to –10°C/+24°C in heating

Πόσες ώρες τα τελευταία 10 χρόνια έχει κάτω από -10 και πάνω από 46?

Επίσης, αν θυμάσαι, στα πολύ μεγάλα κρύα πριν μια 10ετία είχαν βγει off τα μισά λεβητάκια αερίου λόγο κακής μόνωσης ή περιστασιακής λειτουργίας. Σε τέτοια κρύα, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κλιματιστικό που θα δουλεύει.

8 λεπτά πριν, EchiDNA είπε

Πόσες ώρες τα τελευταία 10 χρόνια έχει κάτω από -10 και πάνω από 46?

Μερικές μέρες κάθε καλοκαίρι, τα μεσημέρια, μέσα στην πόλη. Ακριβώς τότε τα χρειάζεσαι. Δεν λέω οτι δεν θα δουλεύουν και στους 47, αλλά γιατί να ζεις στα όρια?  Ειδικά αν έχεις μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους...  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...