Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Specs είπε

Σε καθε μαρκα εννοεις μεσω αυτοματισμων? εγω αναφερομαι σε εργοστασιακες ρυθμισεις, οπως το Perfera.

Εργοστασιακά έχουν ρυθμιστεί -το δικό μου τουλάχιστον και του Liak από όσο γνωρίζω -  οποτε δε χάνει και τίποτα κανενας να ρωτήσει εαν μπορεί να διαφοροποιηθεί , τώρα βεβαια δε ξέρω εαν θα μπορεί να γίνει δωρεάν όπως έγινε με εμάς μέσα στην εγγύηση 

Επεξ/σία από dimostr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 minutes ago, alexdeskas said:

Είχα βάλει παλιότερα πως να "πειράξεις" κάποια πράγματα σε κλιματιστικά Midea με το engineering mode.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το να κάνεις τον ανεμιστήρα να σταματά όταν το κλιματιστικό πιάσει τη θερμοκρασία στόχου πράγμα το οποίο έκανα.

Τα εχω καταχωρησει στην "αποδελτιωση" ηδη.

Αλλα να γεμισει λιγο υλικο ακομη κ θα το βαλω κ στην υπογραφη μου.

Just now, dimostr said:

Εργοστασιακά έχουν ρυθμιστεί -το δικό μου τουλάχιστον και του Liak από όσο γνωρίζω -  οποτε δε χάνει και τίποτα κανενας να ρωτήσει εαν μπορεί να διαφοροποιηθεί 

Δηλαδη σε εσενα κοβει ο μεσα ανεμιστηρας?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Specs είπε

Δηλαδη σε εσενα κοβει ο μεσα ανεμιστηρας?

Δε λέω για τον ανεμιστήρα , μιλάω γενικά για τροποποιήσεις μέσω εταιρείας όπως έγινε σε μας με την πλακέτα από την daikin για την αλλαγή του offset , ίσως εαν το τεκμηριώσει κάποιος και με το γεγονός ότι άλλο μοντέλο της ίδιας εταιρείας την έχει την λειτουργία αυτή της διακοπής του ανεμιστήρα 

Επεξ/σία από dimostr

42 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Είχα βάλει παλιότερα πως να "πειράξεις" κάποια πράγματα σε κλιματιστικά Midea με το engineering mode.

Θυμάσαι μήπως αν υπάρχει πείραγμα, ώστε μόλις το σβήσεις να συνεχίσει να λειτουργεί σαν fan για λίγα λεπτά για να στεγνώνει το στοιχείο?

(όπως π.χ τα Toshiba)

10 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Θυμάσαι μήπως αν υπάρχει πείραγμα, ώστε μόλις το σβήσεις να συνεχίσει να λειτουργεί σαν fan για λίγα λεπτά για να στεγνώνει το στοιχείο?

(όπως π.χ τα Toshiba)

Το κοίταξα τώρα αλλά δεν είδα να έχει κάτι τέτοιο.

• Thanks 1

1 ώρα πριν, turbat0s είπε

(όπως π.χ τα Toshiba)

Φτιάξε scene από το app. 

Για τα κλιματιστικά hitachi έχουμε κάποιο feedback ? Γιατί έχει εξαφανιστεί αυτή η μάρκα από την ελληνική αγορά ? Τα βρίσκεις μόνο σε κάποια μικρά μαγαζιά Σκρουτζ με καλές τιμές και καλες αποδόσεις σαν επώνυμα που είναι. 

Όταν η εξωτερική δε περνάει τους 35 τα κλιματιστικά ακόμα και όταν τα ανοίξεις ντάλα μεσημέρι και ειναι  επαρκή  για τους χώρους που είναι τοποθετημένα τότε η λειτουργία τους είναι αστεία εύκολη στη διαχείριση της ζητούμενης -26 στη περίπτωση εδώ- θερμοκρασίας 

IMG_0563.jpeg

IMG_0562.jpeg

IMG_0561.jpeg

IMG_0560.jpeg

• Like 2

Μετά από 4 καλοκαίρια με σχεδόν 24ωρη λειτουργία το Midea prime δείχνει σημάδια κούρασης... κυρίως στον Ανεμιστήρα ανεβάζοντας την κατανάλωση κατά πολύ.

Σύντομα θα γίνει αντικατάσταση με https://www.fujitsu-general.com/gr/products/split/wall/aseh09kmcg.html

28 λεπτά πριν, Klausx είπε

Μετά από 4 καλοκαίρια με σχεδόν 24ωρη λειτουργία το Midea prime δείχνει σημάδια κούρασης... κυρίως στον Ανεμιστήρα ανεβάζοντας την κατανάλωση κατά πολύ.

Σύντομα θα γίνει αντικατάσταση με https://www.fujitsu-general.com/gr/products/split/wall/aseh09kmcg.html

Σχολαστικός καθαρισμός έχει γίνει στη φτερωτή και γενικα στο κλιματσιτικό ;

44 λεπτά πριν, Klausx είπε

Ρουλεμάν φτερωτής; Ή κάτι άλλο; Δεν σε συμφέρει να το επισκευάσεις ή έτσι και αλλιώς είχες κανονίσει την αντικατάσταση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Klausx είπε

Μετά από 4 καλοκαίρια με σχεδόν 24ωρη λειτουργία το Midea prime δείχνει σημάδια κούρασης

Που το αποδίδεις?

Φθορά στον ανεμιστήρα?

Επεξ/σία από turbat0s

42 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Σχολαστικός καθαρισμός έχει γίνει στη φτερωτή και γενικα στο κλιματσιτικό ;

26 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ρουλεμάν φτερωτής; Ή κάτι άλλο; Δεν σε συμφέρει να το επισκευάσεις ή έτσι και αλλιώς είχες κανονίσει την αντικατάσταση;

24 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Που το αποδίδεις?

Φθορά στον ανεμιστήρα?

Κάθε χρόνο προληπτική συντήρηση και φέτος που ξεκίνησε το πρόβλημα με πιεστικό / λύσιμο στοιχειού για έλεγχο από πίσω.

Δεν είναι ρουλεμάν γιατί δεν κάνει θόρυβο απλά στροβιλίζει τον αέρα σαν να χάνει στροφές.

Ήταν προγραμματισμένη η αλλαγή αφού φέτος θα χρειαστεί και θέρμανση.

Μόλις γίνει η αλλαγή και το έχω στον πάγκο θα το ψάξω περαιτέρω, ανεμιστήρας / πλακέτα / φτερωτή(να έχασε ζυγοστάθμιση) πιθανές βλάβες. Σε φασόν midea άλλαξε η αντιπροσωπεία εσωτερική μονάδα εντός εγγύησης στο ίδιο πρόβλημα αφού άλλαξαν πλακέτα πρώτα. Εγώ λέω πως είναι ανεμιστήρας αν δεν είναι κάτι άλλο που θα φανεί όταν γίνει πλήρως αποσυναρμολόγηση για έλεγχο.

• Like 1

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα μια δεύτερη άποψη για μια εγκατάσταση κλιματιστικού αν υπάρχει κάποιος με περισότερη εμπειρία. Αγόρασα ενα Midea απο Plaisio με δωρεάν εγκατάσταση που έγινε απο συνεργείο που συνεργάζονται. Το δωμάτιο είναι αρκετά δύσκολο κ έπρεπε να γίνει εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας στα κεραμίδια. Όλα καλά κ λειτουργικά αλλά πιστεύω οτι δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει τόσο "άσχημη" εγκατάσταση. Τους το υπέδειξα κ μου είπαν οτι χρειάζεται συνεχής κλίση για να μήν υπάρξει αντίστροφη ροή του νερού. Καταλαβαίνω οτι πρέπει να υπάρχει κλίση αλλά πιστεύω οτι θα μπορούσε άνετα να μπεί όπως έχω σημειώσει με κόκκινο στην άλλη φωτογραφία. Έχω άδικο;

Screenshot 2024-08-29 at 16.55.19.png

IMG_2146.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...