Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 minutes ago, liakjim said:

Το dry είναι ένα σκέτο (όπως λες) mode λειτουργίας, δεν συνδυάζεται με κάτι άλλο. Βάλτο εκεί.

E δεν το λες και λυση.

Γιατι με το υγρομετρο που εχω, βλεπω, οτι ψυχεται μεν το δωματιο, αλλα η υγρασια ανεβαινει.

Αν το βαλω στο dry, δεν θα εχω ψυξη. Αν το βαλω στην ψυξη δεν θα εχω dry. Αυτο λεω. Εκτος αν παιζω καθε λιγο, να εναλλασω τα modes.

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, mindreader είπε

E δεν το λες και λυση.

Γιατι με το υγρομετρο που εχω, βλεπω, οτι ψυχεται μεν το δωματιο, αλλα η υγρασια ανεβαινει.

Αν το βαλω στο dry, δεν θα εχω ψυξη. Αν το βαλω στην ψυξη δεν θα εχω dry. Αυτο λεω. Εκτος αν παιζω καθε λιγο, να εναλλασω τα modes.

Αν το βάλεις dry θα έχεις ΚΑΙ ψύξη μιας και το dry είναι σαν το cool αλλά με λίγο παραπάνω watts και λίγο μικρότερη παροχή αέρα ώστε το εσωτερικό στοιχείο να είναι πολύ κρύο και να συμπυκνώνει τους υδρατμούς. Τα έχουμε ξαναπεί ένα εκατομμύριο φορές εγκεφαλοαναγνώστη αλλά δεν προσέχεις.

Οπότε βάλτο dry.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 5
Δημοσ.

Θέλω να ξεπλύνω τη σκόνη που έχει κολλήσει στις ψύκτρες στο πίσω μέρος της εξωτερικής μονάδας. Να το κάνω με το λάστιχο σε χαμηλή πίεση? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sap00 είπε

Θέλω να ξεπλύνω τη σκόνη που έχει κολλήσει στις ψύκτρες στο πίσω μέρος της εξωτερικής μονάδας. Να το κάνω με το λάστιχο σε χαμηλή πίεση? 

Ριχτού μη το φοβάσαι το σημείο ... εξάλλου είναι κατασκευασμένο να αντεχει εξωτερικες συνθήκες. Αλλά οκ δε θα πας και με πιεστικό υψηλών πιέσεων από τα 10εκ. απόσταση .... 

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sap00 είπε

Θα έβαζα πρωτα ένα ήπιο αλκαλικο καθαριστικό ,με ψεκαστήρα. Πχ αραιωμένο σουαζ. 

Αυτό κάνω στην Αθήνα που οι εξωτερικές μονάδες έχουν απίστευτη μαυρίλα σαν πίσσα. 

Στο χωριό που έχουν μόνο χωματακι, σκέτο νερό όπως λες. 

• Like 2
Δημοσ.
7 hours ago, mindreader said:

Στην ψυξη μονο σε χαμηλα watt δεν εχουμε επαρκη αφυγρανση.

Οπως κ οταν δεν σταματαει ο μεσα ανεμιστηρας ταυτοχρονα με το σταματημα της εξωτερικης μοναδας(συμπιεστης) γιατι τοτε εχουμε κ αυξηση της υγρασιας.

Μηπως παρ ελπιδα αλλαξε αυτο στο νεο σου Daikin FTXC25D / RXC25D να ενημερωσω την λιστα ?

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Specs είπε

Οπως κ οταν δεν σταματαει ο μεσα ανεμιστηρας ταυτοχρονα με το σταματημα της εξωτερικης μοναδας(συμπιεστης) γιατι τοτε εχουμε κ αυξηση της υγρασιας.

Μηπως παρ ελπιδα αλλαξε αυτο στο νεο σου Daikin FTXC25D / RXC25D να ενημερωσω την λιστα ?

Στο ATXC25D και στο ATXC35D, ο εσωτερικός ανεμιστήρας ΔΕΝ σταματάει ... 

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, sap00 είπε

Στο ATXC25D και στο ATXC35D, ο εσωτερικός ανεμιστήρας ΔΕΝ σταματάει ... 

τα ίδια είναι 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 26/8/2024 στις 4:35 ΜΜ, liakjim είπε

Οι απώλειες λένε 18άρι και άνω. Θα πήγαινα στο aseg18kmte σε προσφορές τύπου black friday.

@liakjim ευχαριστώ για την απάντηση. Μια απορια. Με το αποτελεσμα των  θερμικών απωλειων πως υπολογίζω τα btu που χρειάζομαι? Και αυτό θα είναι για θέρμανση έτσι? Άρα για ψυξη ίσως να θέλει και λιγότερο. Δηλαδή εμένα το αποτέλεσμα μου έβγαλε 5713watt πως τα μετατρέπω? 

Πιστεύεις ότι με ένα 12αρι για ψυξη θα ήταν κάπως οριακό ή δεν θα ινβερταριζε ποτέ γιατί θα δούλευε στο φουλ συνέχεια?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, anestispro είπε

@liakjim ευχαριστώ για την απάντηση. Μια απορια. Με το αποτελεσμα των  θερμικών απωλειων πως υπολογίζω τα btu που χρειάζομαι? Και αυτό θα είναι για θέρμανση έτσι? Άρα για ψυξη ίσως να θέλει και λιγότερο. Δηλαδή εμένα το αποτέλεσμα μου έβγαλε 5713watt πως τα μετατρέπω? 

Πιστεύεις ότι με ένα 12αρι για ψυξη θα ήταν κάπως οριακό ή δεν θα ινβερταριζε ποτέ γιατί θα δούλευε στο φουλ συνέχεια?

Υπάρχουν converters στο ίντερνετ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, anestispro said:

Δηλαδή εμένα το αποτέλεσμα μου έβγαλε 5713watt πως τα μετατρέπω?

Xoνδρικα πολλαπλασιαζεις τα watt επι 3,4 . Δηλαδη 5713 watt χ 3,4=19424 btu .

Αν το κανεις λεπτομερως: 5713 watt επί 3,412 = 19492 btu

Oυσιωδως καμμια διαφορα, ακομη κ αν πολλαπλασιαζεις με το πιο ευκολομνημονευτο 3,5 ...(=19995 btu)

16 hours ago, dimostr said:

τα ίδια είναι 

Nαι, δεν εχουν φτασει ακομη στο σημειο μεσα στην ιδια σειρα να εχουν διαφορετικες λειτουργιες αναλογως το μοντελο, σε τοσο βασικα θεματα προγραμματισμου!

Επεξ/σία από Specs
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Specs είπε

δεν εχουν φτασει ακομη στο σημειο μεσα στην ιδια σειρα να εχουν διαφορετικες λειτουργιες αναλογως το μοντελο, σε τοσο βασικα θεματα προγραμματισμου!

Έχουμε κάποια πειραγμένα στο βασικό θέμα , οποτε ίσως και να μπορούσε να γίνει αμα το ζητούσε κάποιος 

Δημοσ.

9 minutes ago, dimostr said:

Έχουμε κάποια πειραγμένα στο βασικό θέμα

Σε καθε μαρκα εννοεις μεσω αυτοματισμων? εγω αναφερομαι σε εργοστασιακες ρυθμισεις, οπως το Perfera.

Δημοσ.

Καλημέρα.

Είχα βάλει παλιότερα πως να "πειράξεις" κάποια πράγματα σε κλιματιστικά Midea με το engineering mode.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το να κάνεις τον ανεμιστήρα να σταματά όταν το κλιματιστικό πιάσει τη θερμοκρασία στόχου πράγμα το οποίο έκανα.

Υπάρχει και μια άλλη δυνατότητα, να αλλάξεις το temperature compensation.

Δε μπορώ να καταλάβω ομως το εξής ...

Από το εργοστάσιο λέει ότι στην ψύξη είναι + 2 βαθμοί κελσίου.

Αν εγώ το βάλω + 1 βαθμό τι αποτέλεσμα θα έχει ;

Υποψιάζομαι ότι αντί να ζητάς πχ 28 για να έχεις Χ θερμοκρασία χώρου πλέον θα ζητάς 27.

Είναι όμως έτσι ;

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Ο σκοπός μου ειναι να μειώσω το offset του , αν ειναι πχ 2 βαθμοί να το κάνω 1 βαθμό.

Screenshot_2024-08-26-05-58-09-781.jpeg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...