Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, παιδιά.

Μετά από τον συγγενή που ήθελε 12άρι και πήγε σε Midea All Easy Pro, εμφανίστηκε κι άλλος τώρα. 😁

Αυτός θέλει 18άρι, 60% ψύξη, 40% θέρμανση, καθώς χρησιμοποιεί πετρέλαιο για το δεύτερο.

Επειδή δεν πολυνιώθει με απώλειες και τέτοια, από κάτι ψιλά που μου είπε (Βόρεια Ελλάδα ημιπεδινά, 80 τ.μ., τρία δωμάτια, ενιαίος χώρος σαλόνι-κουζίνα, κεραμοσκεπή, υποτυπώδης μόνωση, καινούρια κουφώματα αλουμινίου, δίπλα σε βουνό, ανοιχτό από παντού χωρίς άλλα κτίσματα), υπολόγισα κάτι σε 18άρι.

Εξάλλου, δεν βγαίνει για 24άρι.

Επειδή στο Πλαίσιο τρέχουν προσφορές (?) με δωρεάν εγκατάσταση σε 15.000+ btu και πρόγραμμα Μήνα-Μήνα, που είναι καλή περίπτωση χωρίς πιστωτική, μπορείτε να μου δώσετε ένα τοπ-3 με 18άρια ΕΩΣ 1200€;

Θα σας ήμουν υπόχρεος.

Ευχαριστώ πολύ.

Y.Γ.

Είδα τα ASYG, Siesta, Erai, αλλά δεν βγάζω άκρη.

Τι διαφορά έχουν τα Erai μπλε και μαύρο; Και γιατί το άσπρο είναι πιο ακριβό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Τελικα κ στη μετρηση υγρασιας ειναι ακριβη τα Xiaomi Monitor 2.

Εβαλα μια τετραδα μεσα, στην σακουλα με το αλατι, ενα 24ωρο μετα, εδειχναν ολα ιδια μεν αλλα 66%!

Ξαναεβαλα για αλλες 24 ωρες, ιδια.

Μετα ειδα οτι η σακουλιτσα ειχε κ μια τρυπα να την κρεμας!

Αλλαξα με πληρως κλειστη, πηρα απο τα 4 ιδια 74%. Ξαναεβαλα 1 Xiaomi Monitor 2,  μαζι με το Xiaomi Mijia E-ink κ πηρα αυτο το αποτελεσμα, αντι 75% που "επρεπε"? Αψογα!

IMG_2943-001.jpg.38928a67f2241b1eeb6531559c17b7a9.jpg

• Like 2

9 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Ένα μηχάνημα θα πάρει?

Ναι. Έχει πολύ ευρύχωρο σαλόνι.

Φαντάζομαι θα αφήνει ανοιχτές τις πόρτες.

Ο,τι κάνω κι εγω με το Edge μου.

15 λεπτά πριν, Alexcxvtr είπε

Καλησπέρα, παιδιά.

Μετά από τον συγγενή που ήθελε 12άρι και πήγε σε Midea All Easy Pro, εμφανίστηκε κι άλλος τώρα. 😁

Αυτός θέλει 18άρι, 60% ψύξη, 40% θέρμανση, καθώς χρησιμοποιεί πετρέλαιο για το δεύτερο.

Επειδή δεν πολυνιώθει με απώλειες και τέτοια, από κάτι ψιλά που μου είπε (Βόρεια Ελλάδα ημιπεδινά, 80 τ.μ., τρία δωμάτια, ενιαίος χώρος σαλόνι-κουζίνα, κεραμοσκεπή, υποτυπώδης μόνωση, καινούρια κουφώματα αλουμινίου, δίπλα σε βουνό, ανοιχτό από παντού χωρίς άλλα κτίσματα), υπολόγισα κάτι σε 18άρι.

Εξάλλου, δεν βγαίνει για 24άρι.

Επειδή στο Πλαίσιο τρέχουν προσφορές (?) με δωρεάν εγκατάσταση σε 15.000+ btu και πρόγραμμα Μήνα-Μήνα, που είναι καλή περίπτωση χωρίς πιστωτική, μπορείτε να μου δώσετε ένα τοπ-3 με 18άρια ΕΩΣ 1200€;

Θα σας ήμουν υπόχρεος.

Ευχαριστώ πολύ.

Y.Γ.

Είδα τα ASYG, Siesta, Erai, αλλά δεν βγάζω άκρη.

Τι διαφορά έχουν τα Erai μπλε και μαύρο; Και γιατί το άσπρο είναι πιο ακριβό;

Να πάει στο heavy 63 ή 71 ή 80. 

19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Να πάει στο heavy 63 ή 71 ή 80. 

Αυτό είναι 16αρι. Το 18αρι κάνει 13000.

Δεν ήταν στη λίστα των προσφορών.

Οκ, κρατάω το 16αρι.

Για εναλλακτικές, έχουμε κάτι;

Το πολύ 3 κλιματιστικά.

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Alexcxvtr είπε

Αυτό είναι 16αρι. Το 18αρι κάνει 13000.

Δεν ήταν στη λίστα των προσφορών.

Οκ, κρατάω το 16αρι.

Για εναλλακτικές, έχουμε κάτι;

Το πολύ 3 κλιματιστικά.

Ευχαριστώ.

Είναι βόρεια Ελλάδα οπότε πάει καρφί για Mitsubishi heavy. 

Το 63αρι είναι 22αρι, το 71 είναι 24αρι και το 80 είναι 27αρι.

Ας δει απώλειες και πορτοφολι και ας πάει εκεί που τον βγάζει. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είναι βόρεια Ελλάδα οπότε πάει καρφί για Mitsubishi heavy. 

Το 63αρι είναι 22αρι, το 71 είναι 24αρι και το 80 είναι 27αρι.

Ας δει απώλειες και πορτοκάλι και ας πάει εκεί που τον βγάζει. 

Ευχαριστώ πολύ.

Αλλά είναι εκτός μπάτζετ.

Έως 1200€ ταβάνι ανέφερα.

Δεν πάει παραπάνω, ούτε με δόσεις.

Φαντάσου ότι λόγω της δωρεάν εγκατάστασης εγκρίνει τα 1200€.

Επεξ/σία από Alexcxvtr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Alexcxvtr είπε

Ευχαριστώ πολύ.

Αλλά είναι εκτός μπάτζετ.

Έως 1200€ ταβάνι ανέφερα.

Δεν πάει παραπάνω, ούτε με δόσεις.

Φαντάσου ότι λόγω της δωρεάν εγκατάστασης εγκρίνει τα 1200€.

AUX η HAIER η TCL και σαφώς 24αρι και από κάνα 9αρι στα δωμάτια ως εκεί που θα φτάσουν τα λεφτά 

https://www.bestprice.gr/cat/2442/air-condition/f/1_1386|16658_3473_64517|64520/tcl-aux-9000-btu-24000-btu.html?o=2

Επεξ/σία από dimostr
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, Grim Ripper είπε

Το Asyg24klca ποιο wifi module παίρνει; Δεν βρίσκω κάτι στο επίσημο site.

@liakjim

Θύμησε μου, παίζει το fujitsu κανονικά στο home assistant χωρίς κάτι έξτρα, σωστά; Είναι για έναν φίλο.

Δεν παίρνει.

Με homeassistant και μάλιστα local παίζει το kmta.

2 λεπτά πριν, Alexcxvtr είπε

Κατάλαβα. Ζημιά.

Ευχαριστώ πολύ.

Θα τα σκάσει στο ρεύμα.

Οταν ειχα ρωτησει πιο πριν, οτι βαζω το κλιματιστικο και κανει μεν ωραια ψυξη, αλλα γεμιζει το δωματιο υγρασία,

ειπε καποιος συμφορουμιτης, οτι υπαρχει η λειτουργία να κανει ταυτοχρονα και αφυγρανση, ενεργοποιωντας την αντιστοιχη επιλογη, απλα καταναλωνει παραπανω ρευμα.

Εγω κοιτωντας ομως στο κλιματιστικο που εχω Daikin FTXC25D / RXC25D , μονο αν το βαλω επιλεκτικα στο ειδικο mode 'dry', κανει αφυγρανση. Δεν βλεπω τροπο, δεν υπαρχει ξεχωριστο κουμπι στο control, να ενεργοποιησω παραλληλα το dry με κατι αλλο. Αρα, θα ειναι ειτε cool, ειτε heat, ειτε σκετο fan, ειτε dry.

Κανω λαθος; Μου διαφευγει κατι;

Αρα, οπως ειπα και πιο πανω 'η θα πεθανεις απο ζεστη, ή απο υγρασια', αφου αφυγρανση δεν γινεται, κι αφου ειπωθηκε οτι ταυτοχρονη χρηση αφυγραντηρα δεν ενδεικνυται.

1 ώρα πριν, mindreader είπε

Οταν ειχα ρωτησει πιο πριν, οτι βαζω το κλιματιστικο και κανει μεν ωραια ψυξη, αλλα γεμιζει το δωματιο υγρασία,

ειπε καποιος συμφορουμιτης, οτι υπαρχει η λειτουργία να κανει ταυτοχρονα και αφυγρανση, ενεργοποιωντας την αντιστοιχη επιλογη, απλα καταναλωνει παραπανω ρευμα.

Εγω κοιτωντας ομως στο κλιματιστικο που εχω Daikin FTXC25D / RXC25D , μονο αν το βαλω επιλεκτικα στο ειδικο mode 'dry', κανει αφυγρανση. Δεν βλεπω τροπο, δεν υπαρχει ξεχωριστο κουμπι στο control, να ενεργοποιησω παραλληλα το dry με κατι αλλο. Αρα, θα ειναι ειτε cool, ειτε heat, ειτε σκετο fan, ειτε dry.

Αρα, οπως ειπα και πιο πανω 'η θα πεθανεις απο ζεστη, ή απο υγρασια', αφου αφυγρανση δεν γινεται, κι αφου ειπωθηκε οτι ταυτοχρονη χρηση αφυγραντηρα δεν ενδεικνυται.

Το dry είναι ένα σκέτο (όπως λες) mode λειτουργίας, δεν συνδυάζεται με κάτι άλλο. Βάλτο εκεί.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Εγώ το είχα γράψει , αλλά για το μοντέλο airy της gree. Έχει έλεγχο υγρασίας παράλληλα με τη ψύξη . Καίει λίγο παραπάνω αυτή η λειτουργία .Με τη ξηρασία των τελευταίων ημερων δεν μου προκαλεί πρόβλημα δυσφορίας κρατιέται μόνη της στο 37-40% χωρίς αυτή τη λειτουργία. 

Επεξ/σία από GiannisSol
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...