Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, popopo said:

Μπορεί κάποιος να μου θυμίσει το ελάχιστο που έχει καταγραφεί από χρήστη σε ψύξη (και θέρμανση) για το atxc25c;

Ριξε μια ματια εδω https://docs.google.com/spreadsheets/d/1y7Y_H_xMZi6n3H3t4XowOVJZsqkrpHBpwOpKq0LRnOQ/edit?gid=298442205#gid=298442205 που εχω αρχισει κ καταχωρω απο τα μελη διαφορες χρησιμες πληροφοριες. Αν βρεις τι θες, κανε κλικ στο link της σειρας που σε ενδιαφερει.

Απο μνημης, το 35 που εχω κατεβαινει 145w 

Επεξ/σία από Specs
  • Like 2
  • Thanks 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

32 λεπτά πριν, Specs είπε

Ριξε μια ματια εδω https://docs.google.com/spreadsheets/d/1y7Y_H_xMZi6n3H3t4XowOVJZsqkrpHBpwOpKq0LRnOQ/edit?gid=298442205#gid=298442205 που εχω αρχισει κ καταχωρω απο τα μελη διαφορες χρησιμες πληροφοριες. Αν βρεις τι θες, κανε κλικ στο link της σειρας που σε ενδιαφερει.

Απο μνημης, το 35 που εχω κατεβαινει 145w 

Πωπω, θεουλης!

15 ώρες πριν, popopo είπε

Μπορεί κάποιος να μου θυμίσει το ελάχιστο που έχει καταγραφεί από χρήστη σε ψύξη (και θέρμανση) για το atxc25c;

Το atxc25b έχει 112W ψύξη και 145 θέρμανση και κάπου εκεί είναι και το c. 

13 ώρες πριν, Stelios3333 είπε

Καλησπερα , μια ερωητηση . Παρατηρησα πως το ac μου σταματαει να δουλευει και αναβοσβηνει το timer led , την ιδια στιγμη καθε 5 δευτερολεπτα αναβοσβηνει το power led 6 φορες και μετα ξεκιναει να δουλευει παλι .

Οσο σημβαινει αυτο παρατηρησα επισης οτι τοτε ξεκιναει να δουλευει και ο ανεμιστηρας στην εξωτερικη μοναδα .

Τι μπορει να ειναι ? Ευχαριστω για οποιαδιποτε απαντηση 

Αυτοί είναι κωδικοί σφάλματος οπότε ψάξε στο βιβλιαράκι σου και θα σου λέει τί είναι. 

• Like 1
  • Thanks 1

10 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Εικάζω ότι θα δουλεύει εντάξει, εκτός από χειμωνιάτικες μέρες με βροχή. Θα πιάνει όλο πάγο σε χρόνο dt και θα κάνει defrost. 

Λες και βρεχει πια. 

9 λεπτά πριν, stelikov είπε

Λες και βρεχει πια. 

Δεν έχει σημασία, μην βασίζεσαι στο τι έγινε μόνο φέτος. Μπορεί σε άλλους Χειμώνες να ρίξει πολλές βροχές. Μερικοί ξέχασαν τους δύο συνεχόμενους Χειμώνες με τα χιόνια. Θα υπάρχουν κάποια έτη που δεν θα βρέχει και άλλα με καταρακτωδεις βροχές και πλημμύρες. Σε κάθε περιπτωση, με την θερμοκρασία που ποιανει το στοιχείο στην θέρμανση, ότι νερό και να πέσει έχει γίνει πάγος σε dt. 

Έτσι όπως το βάλανε αυτοί πάντως, έχουνε ήδη χάσει την εγγύηση. 

Στις 24/8/2024 στις 3:24 ΜΜ, johnnyman είπε

Κατάλαβα καλά ότι δεν χρειάζεται συντήρηση τον πρώτο χρόνο και πρέπει μετα τον 2ο?

Screenshot_20240824_152546_Drive.jpg

Someone pls?? 😀

Καλησπέρα σε όλους!  Αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους καθώς η αγορά του perfera πέρσι μας έσωσε και ζεστάθηκε το σπίτι με πολύ χαμηλές καταναλώσεις.  Το μηχάνημα που αντικατεστησε το perfera ένα παλιό 14αρι Fujiju σκυλί on/off, αποφασίστηκε να πάει στο χωριό και θα τοποθετηθεί στο ισόγειο του σπιτιού, ένα χώρο που ζήτημα να ανάψει το καλοκαίρι 10 φορές σύνολο. Θέλουμε να καλύψουμε όμως και τον 1ο όροφο που είναι ενιαίος 35m² με ένα χώρισμα Γ απο γυψοσανιδα για να δημιουργηθεί ένα μικρο υπνοδωμάτιο , χωρίς πόρτα. Το μηχάνημα θα τοποθετηθεί σε σημείο που θα πιάνει και τα 35m². Η αναλογία θα είναι 80% ψύξη/ 20% θέρμανση.

Το μεγάλο δίλημμα είναι θα με καλύψει ένα 12αρι εστω και για ψυξη μόνο ή πρέπει να πάμε αναγκάστηκα σε 18αρι? Πιστεύεται ότι αξίζει σαν επένδυση Daikin ή Toshiba λογω του ότι χειμώνα θα χρησιμοποιηθεί ελάχιστα ή δεν θα γίνει ποτέ απόσβεση και να πάω σε midea / TCL?

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1000€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο: 80% ψύξη / 20% θερμναση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΨΗΞΗΣ
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. ΟΧΙ
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ :ΕΝΙΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ 35Μ².
  8. Τοποθεσία : ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 200 μέτρα, Χειμωνάς ήπιες θερμοκρασίες, Καλοκαίρι πιάνει 38-40
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ WIFI

Screenshot_20240825_004342_Chrome.jpg

Screenshot_20240825_004337_Chrome.jpg

Screenshot_20240825_004250_Chrome.jpg

4 hours ago, liakjim said:

Το atxc25b έχει 112W ψύξη και 145 θέρμανση και κάπου εκεί είναι και το c. 

Με παραξενεύει το ότι στο δικό μου atxc25c το οποίο βρίσκεται σε υπνοδωμάτιο, τώρα στη ψύξη εάν το βάλω 27 αρχίζει τα on off με μέση κατανάλωση <150watts/hr και αν το βάλω στους 26 παίζει σταθερά στα 160watts. Δεν το να έχω δει να πέφτει κάτω από 150-160 πριν κάνει off.

5 ώρες πριν, liakjim είπε

Αυτοί είναι κωδικοί σφάλματος οπότε ψάξε στο βιβλιαράκι σου και θα σου λέει τί είναι. 

Toyotomi TKN/TKG A71DV ειναι , στο βιβλιαρακι δε λεει κατι . Υπαρχει περιπτωση να βρουμε τους κωδικους σφαλματος για το συγκεκριμενο μοντελο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, popopo said:

Με παραξενεύει το ότι στο δικό μου atxc25c

Η Daikin λεει πως στις πιο ευνοικες συνθηκες των τεστ της, δηλαδη σε ψυξη

στους 20 βαθμους εξω θα δεις 113w

και στους 25 εξω 142w κλπ οπως βλεπεις στο βιβλιο της. Μη περιμενεις κ χωρις on-off σε αυτα τα ορια, ειδικα αν ειναι μικρες οι απαιτησει κ το δωματιο. Σε πιο μεγαλους χωρους λιγοτερα on-off φυσικα.

268202413624.jpg.335c1d21f78dc99def4adfe52fd4076e.jpg

Την ιδια στιγμη, παρατηρω οτι για θερμανση, ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ, εχει διαφορα στα ελαχιστα watt , μεταξυ θερμου κ μεσαιου κλιματος. Εχει δηλαδη αυτο που συζηταμε καιρο τωρα, μεγαλυτερη δηλωμενη ισχυ στο θερμο, αρα κ ρισκο για μεγαλυτερη την ελαχιστη καταναλωση. Οπως φαινεται στον "φωτοσοπαρισμενο" πινακα κ ας μην θυμαμαι να εχω καταλαβει ποτε ειναι η μια συμπεριφορα κ ποτε η αλλη, (μαλλον οι αναγκες του χωρου το καθοριζουν?)

στους 2 βαθμους εξωτερικη με Μεσο κλιμα, δηλωνει πως θα παρεις 1,2kw(δηλαδη 4100 btu) με βαθμο αποδοσης 4,35 κ καταναλωση 275w

ενω σε Θερμο κλιμα , δηλωνει πως θα παρεις 2,05kw(δηλαδη 7000 btu) με μειωμενο βαθμο αποδοσης 3,56 που μαλλον προκυπτει απο την ελαχιστη καταναλωση σε διπλασια+ 576w

Στους 7 βαθμους παλι εχουμε αντιστοιχα διαφορες αν κ μικροτερες μεταξυ Μεσαιου κ Θερμου κλιματος.

Στους 12 βαθμους οι διαφορες μηδενιζονται...

268202415018.jpg.d31e83b3bb933bba62fc4247d83af28e.jpg

ΥΓ για την ιστορια, το Perfera με ταμπελακι παλι "καλο", δηλαδη με μειωμενη κ οχι αυξημενη ισχυ στο Θερμο κλιμα, εχει στο βιβλιο του ιδια κ τα δυο κλιματα.

Τι φαση...καμμια εξηγηση κανεις εχει για να το κανουμε ακομη πιο χαωδες εμπλεκοντας και το Tbiv (δισθενής θερμοκρασία)???

Ε μα...🤢

Επεξ/σία από Specs
  • Thanks 1

8 ώρες πριν, Specs είπε

Η Daikin λεει πως στις πιο ευνοικες συνθηκες των τεστ της, δηλαδη σε ψυξη

στους 20 βαθμους εξω θα δεις 113w

και στους 25 εξω 142w κλπ οπως βλεπεις στο βιβλιο της. Μη περιμενεις κ χωρις on-off σε αυτα τα ορια, ειδικα αν ειναι μικρες οι απαιτησει κ το δωματιο. Σε πιο μεγαλους χωρους λιγοτερα on-off φυσικα.

268202413624.jpg.335c1d21f78dc99def4adfe52fd4076e.jpg

Την ιδια στιγμη, παρατηρω οτι για θερμανση, ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ, εχει διαφορα στα ελαχιστα watt , μεταξυ θερμου κ μεσαιου κλιματος. Εχει δηλαδη αυτο που συζηταμε καιρο τωρα, μεγαλυτερη δηλωμενη ισχυ στο θερμο, αρα κ ρισκο για μεγαλυτερη την ελαχιστη καταναλωση. Οπως φαινεται στον "φωτοσοπαρισμενο" πινακα κ ας μην θυμαμαι να εχω καταλαβει ποτε ειναι η μια συμπεριφορα κ ποτε η αλλη, (μαλλον οι αναγκες του χωρου το καθοριζουν?)

στους 2 βαθμους εξωτερικη με Μεσο κλιμα, δηλωνει πως θα παρεις 1,2kw(δηλαδη 4100 btu) με βαθμο αποδοσης 4,35 κ καταναλωση 275w

ενω σε Θερμο κλιμα , δηλωνει πως θα παρεις 2,05kw(δηλαδη 7000 btu) με μειωμενο βαθμο αποδοσης 3,56 που μαλλον προκυπτει απο την ελαχιστη καταναλωση σε διπλασια+ 576w

Στους 7 βαθμους παλι εχουμε αντιστοιχα διαφορες αν κ μικροτερες μεταξυ Μεσαιου κ Θερμου κλιματος.

Στους 12 βαθμους οι διαφορες μηδενιζονται...

268202415018.jpg.d31e83b3bb933bba62fc4247d83af28e.jpg

ΥΓ για την ιστορια, το Perfera με ταμπελακι παλι "καλο", δηλαδη με μειωμενη κ οχι αυξημενη ισχυ στο Θερμο κλιμα, εχει στο βιβλιο του ιδια κ τα δυο κλιματα.

Τι φαση...καμμια εξηγηση κανεις εχει για να το κανουμε ακομη πιο χαωδες εμπλεκοντας και το Tbiv (δισθενής θερμοκρασία)???

Ε μα...🤢

Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου και με το πρώτο πινακακι στους ...

20 βαθμοί ... Ελάχιστη κατανάλωση 113W

25 βαθμοί ... Ελάχιστη κατανάλωση 142W

30 βαθμοί ... Ελάχιστη κατανάλωση 321W

35 βαθμοί ... Ελάχιστη κατανάλωση 785W 

κάτι που νομίζω πως δεν ισχύει...

Κάπως αλλιώς είναι η κατάσταση...

11 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου και με το πρώτο πινακακι στους ...

20 βαθμοί ... Ελάχιστη κατανάλωση 113W

25 βαθμοί ... Ελάχιστη κατανάλωση 142W

30 βαθμοί ... Ελάχιστη κατανάλωση 321W

35 βαθμοί ... Ελάχιστη κατανάλωση 785W 

κάτι που νομίζω πως δεν ισχύει...

Κάπως αλλιώς είναι η κατάσταση...

Οι τιμές αυτές είναι βάσει προτύπου, μια χαρά ισχύουν. 

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Οι τιμές αυτές είναι βάσει προτύπου, μια χαρά ισχύουν. 

Δηλαδή στους 30 βαθμούς η ελάχιστη του είναι 321W ;

Και στους 35 .. 785W ;

1 λεπτό πριν, alexdeskas είπε

Δηλαδή στους 30 βαθμούς η ελάχιστη του είναι 321W ;

Και στους 35 .. 785W ;

Στους 35 θέλει 100% φορτίο. Αν θυμάμαι καλά στους 30 θέλει το 66%. 

Δεν θα κοιταγα αυτές τις τιμές, δεν θα τις δει ποτέ ο χρήστης. Έμμεσα το μόνο που βλέπουμε είναι τις απολύτως ελάχιστες τιμές σε συνθήκες που μάλλον θα το έχεις ήδη κλείσει. 

19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στους 35 θέλει 100% φορτίο. Αν θυμάμαι καλά στους 30 θέλει το 66%. 

Δεν θα κοιταγα αυτές τις τιμές, δεν θα τις δει ποτέ ο χρήστης. Έμμεσα το μόνο που βλέπουμε είναι τις απολύτως ελάχιστες τιμές σε συνθήκες που μάλλον θα το έχεις ήδη κλείσει. 

Μπορει να μου λυσει καποιος αυτη την απορια γιατι πραγματικα δεν καταλαβαινω. Επισυναπτω απο το databook τα δεδομενα καταναλωσης - αποδοσης για το 13ρι daisekai σε θερμανση. Ενα κομματι του πανω πινακα που φαινεται στην φωτογραφια αφορα το ιδιο πραγμα στην ψυξη. Το παραδοξο στη θερμανση ειναι οτι η καταναλωση min nom max πεφτει οταν μειωνεται η εξωτερικη θερμοκρασια πραγμα τελειως αντιθετο με την κοινη λογικη και την πραγματικοτητα ενω στην ψυξη (οσο φαινεται απο τον πανω πινακα) οταν ανεβαινει η εξωτερικη θερμοκρασια ανεβαινει και η καταναλωση. Σιγουρα κατι δεν εχω καταλαβει σωστα. Ποια ειναι η δικη σας εξηγηση?

20240826_110709_copy_2448x3264.jpg

1 λεπτό πριν, Lofarek είπε

Μπορει να μου λυσει καποιος αυτη την απορια γιατι πραγματικα δεν καταλαβαινω. Επισυναπτω απο το databook τα δεδομενα καταναλωσης - αποδοσης για το 13ρι daisekai σε θερμανση. Ενα κομματι του πανω πινακα που φαινεται στην φωτογραφια αφορα το ιδιο πραγμα στην ψυξη. Το παραδοξο στη θερμανση ειναι οτι η καταναλωση min nom max πεφτει οταν μειωνεται η εξωτερικη θερμοκρασια πραγμα τελειως αντιθετο με την κοινη λογικη και την πραγματικοτητα ενω στην ψυξη (οσο φαινεται απο τον πανω πινακα) οταν ανεβαινει η εξωτερικη θερμοκρασια ανεβαινει και η καταναλωση. Σιγουρα κατι δεν εχω καταλαβει σωστα. Ποια ειναι η δικη σας εξηγηση?

20240826_110709_copy_2448x3264.jpg

Ναι ισχύει, το έχουμε δει και στην πράξη, δεν ξέρω τους λόγους , θα πρέπει να αφορά κάτι με προστασίες / πιέσεις κτλ αλλά μιλάμε πάντα για τις ελάχιστες τιμές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...