liakjim Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου 23 λεπτά πριν, Gilles27 είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Παρ'όλα αυτά εκτος από το tcl που είναι στα 560 στο you, τα υπόλοιπα είναι στα περιπου 700€. Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν για το carrier crystal ultra που προανέφερα, και για το Fujitsu εδώ. Καταλαβαίνω ότι ειναι χαμηλότερης ενεργειακή κλάσης (ιδίως το 2ο) αλλά το μηχάνημα θα μπει σε δευτερεύουσα κατοικια που ενοικιάζεται, οπότε η κατανάλωση ειναι μικρότερης προτεραιότητας σε σχέση με αξιοπιστια Η ψύξη είναι πιο απλή από τη θέρμανση. Θα κοίταζα τουλάχιστον 7 και άνω seer, ιδανικά 8.5 και άνω αν θα θέλαμε μέγιστη οικονομία σε ψύξη ( το seer δεν είναι πάντα πανάκεια ). Όσον αφορά την εγγύηση θα πρέπει να δεις και τους όρους αυτής. Σχεδόν το σύνολο απαιτούν ετήσιο σέρβις . Ποιος θα το κάνει και θα είναι συνεπής; Τα fujitsu θέλουν σέρβις από δικό τους συνεργείο. Τα Bosch όμως θέλουν μόνο απόδειξη, δεν έχουν υποχρεωτικό σέρβις. Οπότε για μένα δες εγγυήσεις και όρους και στόχευε σε δοκιμασμένες λύσεις πχ tcl, midea και φασόν (όπως το leon) και από επώνυμα θα προτιμούσα να μην πάω σε απόλυτα entry level σειρές όπως το kpce. 1
Gilles27 Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, liakjim είπε Η ψύξη είναι πιο απλή από τη θέρμανση. Θα κοίταζα τουλάχιστον 7 και άνω seer, ιδανικά 8.5 και άνω αν θα θέλαμε μέγιστη οικονομία σε ψύξη ( το seer δεν είναι πάντα πανάκεια ). Όσον αφορά την εγγύηση θα πρέπει να δεις και τους όρους αυτής. Σχεδόν το σύνολο απαιτούν ετήσιο σέρβις . Ποιος θα το κάνει και θα είναι συνεπής; Τα fujitsu θέλουν σέρβις από δικό τους συνεργείο. Τα Bosch όμως θέλουν μόνο απόδειξη, δεν έχουν υποχρεωτικό σέρβις. Οπότε για μένα δες εγγυήσεις και όρους και στόχευε σε δοκιμασμένες λύσεις πχ tcl, midea και φασόν (όπως το leon) και από επώνυμα θα προτιμούσα να μην πάω σε απόλυτα entry level σειρές όπως το kpce. Να ευχαριστήσω για τις άμεσες απαντήσεις σου. Θα ήθελα να επισημάνω ότι ενώ και η εγγύηση έχει την αξία της, η μεγαλυτερη(;) αξιοπιστία -πιθανα- των εγνωσμενων εταιρειών έχει μεσο-μακροπρόθεσμα σημαντική συμμετοχή στην επιλογή. Οπότε εξακολουθεί η συγκεκριμένη άποψη να ισχύει ότι κινεζικά> entry level επώνυμα ως προς αυτο; Θα ήθελα και την άποψη και άλλων ήδη χρηστών των εταιρειών και των 2 κατηγοριών σ.σ. επι του συγκεκριμένου, η προσωπική μου εμπειρία από upper level Daikin ~25ετιας (inverter απο τοτε) ειναι ότι είναι σκυλιά. Καθώς και από 2 μικρά fujitsu (ASY9RNHCW) που όμως επίσης είναι παλιά μοντέλα. Επίσης πολύ πιο πρόσφατη άποψη (3-4 ετων) έχω για carrier crystal iii που μέχρι στιγμής μια χαρά τα παει, γι αυτό και ρώτησα για τη συγκεκριμένη εταιρεία μια και έχει μοντέλο εντος μπατζετ. Επεξ/σία 25 Απριλίου από Gilles27
cmaniac Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου 1 ώρα πριν, Gilles27 είπε Να ευχαριστήσω για τις άμεσες απαντήσεις σου. Θα ήθελα να επισημάνω ότι ενώ και η εγγύηση έχει την αξία της, η μεγαλυτερη(;) αξιοπιστία -πιθανα- των εγνωσμενων εταιρειών έχει μεσο-μακροπρόθεσμα σημαντική συμμετοχή στην επιλογή. Οπότε εξακολουθεί η συγκεκριμένη άποψη να ισχύει ότι κινεζικά> entry level επώνυμα ως προς αυτο; Θα ήθελα και την άποψη και άλλων ήδη χρηστών των εταιρειών και των 2 κατηγοριών σ.σ. επι του συγκεκριμένου, η προσωπική μου εμπειρία από upper level Daikin ~25ετιας (inverter απο τοτε) ειναι ότι είναι σκυλιά. Καθώς και από 2 μικρά fujitsu (ASY9RNHCW) που όμως επίσης είναι παλιά μοντέλα. Επίσης πολύ πιο πρόσφατη άποψη (3-4 ετων) έχω για carrier crystal iii που μέχρι στιγμής μια χαρά τα παει, γι αυτό και ρώτησα για τη συγκεκριμένη εταιρεία μια και έχει μοντέλο εντος μπατζετ. Carrier = Midea, μεχρι νεοτέρας. Μείνε στα προτεινόμενα.
manos27m Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Όσο το Fujitsu KM δεν υπάρχει διαθέσιμο, αυτο εδώ αξίζει τον κόπο? https://www.skroutz.gr/s/30969356/Mitsubishi-Electric-MSZ-BT-VGK-Klimatistiko-Inverter-12000-BTU-A-A-me-WiFi.html
liakjim Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 4 ώρες πριν, manos27m είπε Όσο το Fujitsu KM δεν υπάρχει διαθέσιμο, αυτο εδώ αξίζει τον κόπο? https://www.skroutz.gr/s/30969356/Mitsubishi-Electric-MSZ-BT-VGK-Klimatistiko-Inverter-12000-BTU-A-A-me-WiFi.html Θα έλεγα πως όχι. Υποδεέστερο σε απόδοση, 3 χρόνια εγγύηση. Χωρίς να το λες κακή επιλογή βέβαια. 1
Eian Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Ο ιονιστής, που τα Fujitsu KM και Toshiba white, δεν διαθέτουν είναι σημαντική έλλειψη? Στην περίπτωση που χρειάζεται ψύξη μόνο, θα ήταν προτιμότερα π.χ. TCL/Leon λόγω του ιονιστή η δεν είναι τόσο σημαντικός?
Pan_K Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Gilles27 είπε Να ευχαριστήσω για τις άμεσες απαντήσεις σου. Θα ήθελα να επισημάνω ότι ενώ και η εγγύηση έχει την αξία της, η μεγαλυτερη(;) αξιοπιστία -πιθανα- των εγνωσμενων εταιρειών έχει μεσο-μακροπρόθεσμα σημαντική συμμετοχή στην επιλογή. Οπότε εξακολουθεί η συγκεκριμένη άποψη να ισχύει ότι κινεζικά> entry level επώνυμα ως προς αυτο; Θα ήθελα και την άποψη και άλλων ήδη χρηστών των εταιρειών και των 2 κατηγοριών σ.σ. επι του συγκεκριμένου, η προσωπική μου εμπειρία από upper level Daikin ~25ετιας (inverter απο τοτε) ειναι ότι είναι σκυλιά. Καθώς και από 2 μικρά fujitsu (ASY9RNHCW) που όμως επίσης είναι παλιά μοντέλα. Επίσης πολύ πιο πρόσφατη άποψη (3-4 ετων) έχω για carrier crystal iii που μέχρι στιγμής μια χαρά τα παει, γι αυτό και ρώτησα για τη συγκεκριμένη εταιρεία μια και έχει μοντέλο εντος μπατζετ. Σε δύο διαμερίσματα που νοικιάζω και υπάρχουν εγκατεστημένα κλιματιστικά για αποκλειστική θέρμανση, έχω κάνει την συμφωνία, ώστε η ετήσια συντήρηση να βαρύνει τον ενοικιαστή, ώστε να μπορώ μετά να του καλύπτω τις όποιες επισκευές/αντικαταστήσεις προκύψουν, ασχέτως εγγύησης. Θα με ενδιέφερε να έβαζα κλιματιστικά με χαμηλή κατανάλωση, γιατί συνήθως γίνεται απερίσκεπτη χρήση τους και μετά έχουν να πληρώνουν μαζί με το ενοίκιο και φουσκωμένους λογαριασμούς ΔΕΗ. Θα μπορούν πάντα να ανταπεξέρχονται οικονομικά; Νομίζω ότι η χρυσή τομή επιτυγχάνεται με αυτά που σου προτάθηκαν ήδη. Στο ερώτημα Midea all easy pro ή Inventor Leon/Legend, εγώ προσωπικά θα πήγαινα στην Inventor, γιατί έχω ακούσει άσχημες εμπειρίες από την εταιρία Φειδάκης της Midea στην κάλυψη βλαβών. Επίσης, παρόλο που δεν υπάρχει feedback, από το να έπεφτα στα midea ή σε κάποιο σχετικά ακριβό TCL, θα πήγαινα στο Fujitsu ASEH12KNCA, 719 ευρώ με εγκατάσταση από το αρκετά τίμιο Πλαίσιο, αν και πάλι θα έμπλεκα για κάλυψη της εγγύησης με τον Φειδάκη (έχει και την Fujitsu και την Midea). https://www.plaisio.gr/fujitsu-eco-series-aseh12knca-aoeh12knca-klimatistiko-12-000-btu-h_4491459 Υ.Γ. Το έχει και ο Κωτσόβολος 40 ευρώ πιο ακριβά. 29 λεπτά πριν, Eian είπε Ο ιονιστής, που τα Fujitsu KM και Toshiba white, δεν διαθέτουν είναι σημαντική έλλειψη? Στην περίπτωση που χρειάζεται ψύξη μόνο, θα ήταν προτιμότερα π.χ. TCL/Leon λόγω του ιονιστή η δεν είναι τόσο σημαντικός? Ο ιονιστής ευνοεί την συγκόλληση των αιωρούμενων σωματιδίων του αέρα με το να φορτίζει την ατμόσφαιρα με αρνητικά ιόντα. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται πιο βαριά και πέφτουν κάτω αντί να αιωρούνται. Οπότε αντί να έχεις σκόνη στον αέρα για να την εισπνέεις, την έχεις στα παπλώματα, στα υφάσματα και στο πάτωμα. Πόσο χρήσιμο είναι αυτό τελικά; Και πόσο αποτελεσματικοί είναι τελικά οι ιονιστές αυτών των μηχανημάτων; Κανείς δεν ξέρει. Επεξ/σία 26 Απριλίου από Pan_K 1 2
liakjim Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 1 ώρα πριν, Pan_K είπε Σε δύο διαμερίσματα που νοικιάζω και υπάρχουν εγκατεστημένα κλιματιστικά για αποκλειστική θέρμανση, έχω κάνει την συμφωνία, ώστε η ετήσια συντήρηση να βαρύνει τον ενοικιαστή, ώστε να μπορώ μετά να του καλύπτω τις όποιες επισκευές/αντικαταστήσεις προκύψουν, ασχέτως εγγύησης. Θα με ενδιέφερε να έβαζα κλιματιστικά με χαμηλή κατανάλωση, γιατί συνήθως γίνεται απερίσκεπτη χρήση τους και μετά έχουν να πληρώνουν μαζί με το ενοίκιο και φουσκωμένους λογαριασμούς ΔΕΗ. Θα μπορούν πάντα να ανταπεξέρχονται οικονομικά; Νομίζω ότι η χρυσή τομή επιτυγχάνεται με αυτά που σου προτάθηκαν ήδη. Στο ερώτημα Midea all easy pro ή Inventor Leon/Legend, εγώ προσωπικά θα πήγαινα στην Inventor, γιατί έχω ακούσει άσχημες εμπειρίες από την εταιρία Φειδάκης της Midea στην κάλυψη βλαβών. Επίσης, παρόλο που δεν υπάρχει feedback, από το να έπεφτα στα midea ή σε κάποιο σχετικά ακριβό TCL, θα πήγαινα στο Fujitsu ASEH12KNCA, 719 ευρώ με εγκατάσταση από το αρκετά τίμιο Πλαίσιο, αν και πάλι θα έμπλεκα για κάλυψη της εγγύησης με τον Φειδάκη (έχει και την Fujitsu και την Midea). https://www.plaisio.gr/fujitsu-eco-series-aseh12knca-aoeh12knca-klimatistiko-12-000-btu-h_4491459 Υ.Γ. Το έχει και ο Κωτσόβολος 40 ευρώ πιο ακριβά. Ο ιονιστής ευνοεί την συγκόλληση των αιωρούμενων σωματιδίων του αέρα με το να φορτίζει την ατμόσφαιρα με αρνητικά ιόντα. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται πιο βαριά και πέφτουν κάτω αντί να αιωρούνται. Οπότε αντί να έχεις σκόνη στον αέρα για να την εισπνέεις, την έχεις στα παπλώματα, στα υφάσματα και στο πάτωμα. Πόσο χρήσιμο είναι αυτό τελικά; Και πόσο αποτελεσματικοί είναι τελικά οι ιονιστές αυτών των μηχανημάτων; Κανείς δεν ξέρει. Η Fujitsu έχει φύγει από τον Φειδάκη.
cmaniac Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Μόλις τώρα, liakjim είπε Η Fujitsu έχει φύγει από τον Φειδάκη. Αν θυμάμαι καλά, ο Φειδακης εχει κρατήσει το service. Συμβόλαιο με την Fujitsu.
liakjim Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 6 λεπτά πριν, cmaniac είπε Αν θυμάμαι καλά, ο Φειδακης εχει κρατήσει το service. Συμβόλαιο με την Fujitsu. Σωστά αλλά εσύ μιλάς με τη "FUJITSU GENERAL SOUTH EAST EUROPE S.A." και όχι με Φειδάκη (ο Φειδάκης κάνει την εργασία)
Pan_K Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 1 ώρα πριν, liakjim είπε Σωστά αλλά εσύ μιλάς με τη "FUJITSU GENERAL SOUTH EAST EUROPE S.A." και όχι με Φειδάκη (ο Φειδάκης κάνει την εργασία) Ακόμα καλύτερα τότε. Αυτούς πήρα κι εγώ πριν λίγες μέρες για να με ενημερώσουν για τις διαφορές μεταξύ ASEHxxKMCG και ASEHxxKNCA. Τώρα το ότι κράτησαν το τηλέφωνό μου για να με πάρουν πίσω και δεν με πήραν ποτέ, ελπίζω να μην είναι πολύ ενδεικτικό για το σέρβις τους.
sphinxgr Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 23/4/2025 στις 10:49 ΠΜ, sphinxgr είπε Ήταν όντως αυτό που λες. Το είχα κρατήσει και φώτο γιατί μου είχε κάνει εντύπωση πόσο υποδειγματικα δούλευε.λ η εσωτερικη μονάδα. Εξωτερικές μονάδες είχαν περίπου 100 στον οικισμό που έμενα και καμία δεν έκανε θόρυβο. Στις 23/4/2025 στις 4:34 ΜΜ, sphinxgr είπε Πήγα σήμερα praktiker να τα δω και από κοντά. Ουσιαστικά ίδια τιμή με το TAC 09-CHSD βγαίνει μιας και το έχει με δώρο την εγκατάσταση, που ούτως ή άλλως θα είχε +100€. https://www.praktiker.gr/p/wellio-tac-09chsd-ifi-klimatistiko-inverter-9000btu-143413 https://www.skroutz.gr/s/43898855/Wellio-TAC-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-WiFi.html Δοκιμασμένο εξαιρετικό για όποιον θέλει φθηνό κλιματιστικό. Μόλις έριξα μια παραγγελία για Wellio TAC-09CHSD/IFI στα 369€ με εγκατάσταση μιας κ είναι δοκιμασμένο κ βλέπουμε. Θα γράψω εντυπώσεις στο μέλλον. *χρήση υπενθυμίζω για κανα 20ήμερο το χρόνο / καλοκαίρι. Επεξ/σία 26 Απριλίου από sphinxgr 3
avramo78 Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Καλησπέρα, Ενδιαφέρομαι να βάλω ένα κλιματιστικό σε ένα παιδικό δωμάτιο 12m2 που δεν έχει αυτή την στιγμή. Στο ακίνητο αυτό υπάρχει λειτουργικός λέβητας πετρελαίου καθώς και ΦΒ σταθμός που καλύπτει πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες του. Έτος κατασκευής 2004 κ με κουφώματα αλουμίνιου με διπλά τζάμια. Η μπαλκονόπορτα του είναι βορινή. Η χρήση του θα είναι για θέρμανση και για ψύξη κ χρειαζόμαστε να έχει WiFi καθώς θα θέλαμε απομακρυσμένη χρήση. Το μπατζετ μου είναι έως 600€. Μπορείτε να με βοηθήσετε στην επιλογή με τις προτάσεις σας; ευχαριστώ προκαταβολικά.
sphinxgr Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 19 λεπτά πριν, avramo78 είπε Καλησπέρα, Ενδιαφέρομαι να βάλω ένα κλιματιστικό σε ένα παιδικό δωμάτιο 12m2 που δεν έχει αυτή την στιγμή. Στο ακίνητο αυτό υπάρχει λειτουργικός λέβητας πετρελαίου καθώς και ΦΒ σταθμός που καλύπτει πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες του. Έτος κατασκευής 2004 κ με κουφώματα αλουμίνιου με διπλά τζάμια. Η μπαλκονόπορτα του είναι βορινή. Η χρήση του θα είναι για θέρμανση και για ψύξη κ χρειαζόμαστε να έχει WiFi καθώς θα θέλαμε απομακρυσμένη χρήση. Το μπατζετ μου είναι έως 600€. Μπορείτε να με βοηθήσετε στην επιλογή με τις προτάσεις σας; ευχαριστώ προκαταβολικά. Εύκολο. https://www.bestprice.gr/item/2159669152/fujitsu-aseh09kmcgaoeh09kmcg-klimatistiko-inverter-9000-btu-aa-me-wi-fi.html Σε κάθε σελίδα εδω μέσα για αυτό γράφουν!!!! Fujitsu ASEH09KMCG 2 1
Swimmer21 Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει στο παρακάτω: Μήπως έχει κάποια βλάβη το air-condition; Έχει τύχει σε κανέναν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα