Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, amotida είπε

Λέει στο τεχνικό εγχειρίδιο (στην περίπτωσή μου έλεγξα στο "design&technical manual"). Ενδεχομένως και στο εγχειρίδιο χρήσης (δεν έχω ιδέα, δεν το έλεγξα εκεί).

Το έχω γράψει πιο παλιά για το kmta. 

Δεν σταματάει τελείως ο ανεμιστήρας. 

Βασικά προσωπικά δεν με νοιάζει μιας και το καλοκαίρι το κλιματιστικό παίζει μόνο στην αφύγρανση. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 minutes ago, liakjim said:

Το έχω γράψει πιο παλιά για το kmta. 

Δεν σταματάει τελείως ο ανεμιστήρας. 

Το manual του kmta δεν έχει επιλογή/ρύθμιση όπως αυτή που έβαλα στη φωτογραφία νωρίτερα;

Edit: Έλεγξα στο εγχειρίδιο του kmcg, και εκεί λέει το ίδιο... Στο "Function settings", η σελίδα με αριθμό 43 ή σελίδα 47 του εγγράφου.

Fujitsu AIRSTAGE ASEH07KMCG Design & Technical Manual (Page 47 of 73) | ManualsLib

Edit 2: Επίσης, στο service manual ( Fujitsu AIRSTAGE ASEH09KMCG Service Manual (Page 134 of 178) | ManualsLib ), βρήκα αυτό:

Screenshot_2.jpg

Επεξ/σία από amotida
  • Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, amotida είπε

Το manual του kmta δεν έχει επιλογή/ρύθμιση όπως αυτή που έβαλα στη φωτογραφία νωρίτερα;

Edit: Έλεγξα στο εγχειρίδιο του kmcg, και εκεί λέει το ίδιο... Στο "Function settings", η σελίδα με αριθμό 43 ή σελίδα 47 του εγγράφου.

Fujitsu AIRSTAGE ASEH07KMCG Design & Technical Manual (Page 47 of 73) | ManualsLib

Edit 2: Επίσης, στο service manual ( Fujitsu AIRSTAGE ASEH09KMCG Service Manual (Page 134 of 178) | ManualsLib ), βρήκα αυτό:

Screenshot_2.jpg

Την έχει τη ρύθμιση, αλλά λέει ότι στρέφει πολύ αργά, όχι ότι σταματάει τελείως. 

Ενδιαφέρον το 2ο διάγραμμα, θα πρέπει να το δω το δω καλύτερα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, liakjim said:

Την έχει τη ρύθμιση, αλλά λέει ότι στρέφει πολύ αργά, όχι ότι σταματάει τελείως. 

When the outdoor unit is stopped, the indoor unit fan operates intermittently at a very low speed.

δηλαδή, όπως φαίνεται στην άλλη φωτογραφία, περιστρέφεται για λίγα δευτερόλεπτα, μετά σταματά, μετά ξανα περιστρέφεται για λίγο και ούτω καθεξής.
..εκτός αν δεν λέει "intermittently" και στο kmta σου...

*αν και τα 60 δευτερόλεπτα φαίνονται πολύς χρόνος για να ελέγξει τη θερμοκρασία... σε άλλα κλιματιστικά είναι λιγότερο (στο Panasonic είναι περίπου 15-20 δευτερόλεπτα αν θυμάμαι καλά)

Επεξ/σία από amotida
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Pan_K είπε

Αλλά στην θέρμανση η ιστορία είναι πολύ γνωστή και δεν έχει happy end. Εγώ αύριο ξηλώνω Inventor 4-ετίας για να βάλω το KMCG.

Για να μην είμαι εντελώς άδικος, μπορεί ένα midea να έχει στρωτή συμπεριφορά στην θέρμανση, αρκεί να μπορεί να πέφτει έστω μέχρι τα 250 watt (υπάρχουν μερικά μοντέλα, όπως αυτό που έχει και ο liakjim), να είναι σε δωμάτιο μεγαλύτερο των 14 τμ ή με μεγάλες απώλειες και να δουλεύει στο follow me με τον ανεμιστήρα στο High. Εδώ ένα Inventor Omnia Eco 9-άρι υποδιαστασιολογημένο σε χώρο 28 τμ. Αλλά και πάλι, πολλές οι προϋποθέσεις για στρωτή συμπεριφορά και δεν αξίζει τον κόπο και τα χρήματα σε σχέση με τα γνωστά οικονομικά επώνυμα που έχουν αναφερθεί εδώ.

image.png.a563111f1172702fbf165f769d19c8ff.png

• Like 1
Δημοσ.

με inventor pro2 12ρι εχω δει κ εγω πρπ 220watt μπορεί κ χαμηλότερα καμία σχέση με το τελειως άχρηστο eco2π τρελένεται στα on off. τελικά είναι θέμα μοντέλου καθαρά

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, GEORGES81 είπε

με inventor pro2 12ρι εχω δει κ εγω πρπ 220watt μπορεί κ χαμηλότερα καμία σχέση με το τελειως άχρηστο eco2π τρελένεται στα on off.

Ενδιαφέρον και αρκετά καλά νούμερα. Δεν έχω καταλάβει όμως σε ποια μοντέλα αναφέρεσαι (πχ passion pro, nemesis pro;). Παρεμπιπτόντως σου ...περισσεύει κανένα διαγραμματάκι από τον μετρητή κατανάλωσης;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θελω το καλυτερο μοντελο σε 7ρι για δωματιο 3 επι 2.5. Για ζεστη πιο πολυ.

Επεξ/σία από varade
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, varade είπε

θελω το καλυτερο μοντελο σε 7ρι για δωματιο 3 επι 2.5. Για ζεστη πιο πολυ.

https://b2c.kanellakis-sa.gr/ac-split-7000btu-daikin-perfera-ftxm20rrxm20r9-r3232555.html

https://www.aposto.gr/ell/product/Daikin-Perfera-FTXM20ARXM20A-Klimatistiko-Inverter-7000-BTU-AA-me

https://www.bestprice.gr/item/2160190625/daikin-perfera-ftxm20arxm20a-klimatistiko-inverter-7000-btu-aa.html

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, liakjim είπε

Θα έβαζα ένα 18άρι edge white και στο δωμάτιο ένα yukai 10άρι ή ένα aseh09kmcg. 

Ο λόγος που προτείνεις το Toshiba είναι γιατί είναι η πιο οικονομική αγορά σε σχέση με το KM series 18αρι της Fujitsu και επειδή η χρήση θα είναι 70-30 ψύξη θέρμανση, ή κερδίζει το Toshiba κάπου αλλού που μου διαφεύγει; Εννοώ ότι εάν πχ ήθελα εξαρχής 50-50 θα άλλαζε η επιλογή κλιματιστικού προς το Fujitsu; Το σκεπτικό είναι ότι εάν έχουν τόσο μικρή η οικονομική διαφορά των δύο, και το Fujitsu είναι πολύ καλύτερο στη θέρμανση και μπορεί μα υποστηρίξει 50-50 χρήση ψύξη θέρμανση, καλό δεν είναι μα υπάρχει η δυνατότητα; Ή αλλάζουμε τελείως κατηγορία εκεί;

Υπερτερεί κάπου αλλού το Toshiba εκτός από κάποιες έξυπνες λειτουργίες, integrated WiFi και χαμηλότερο κόστος απόκτησης;

Δημοσ.

Στο διάγραμμα προστέθηκε και το fujitsu aseh09kmcg του @Pan_K !!!

Ευχαριστούμε και καλοδούλευτο!

https://liakjim1978.grafana.net/public-dashboards/de90df87f4cc4ab6933c5b93d7f25e8a

image.png.c4560e9e09d5f463729b1ec8e8f4d840.png

24 λεπτά πριν, xristos636 είπε

Ο λόγος που προτείνεις το Toshiba είναι γιατί είναι η πιο οικονομική αγορά σε σχέση με το KM series 18αρι της Fujitsu και επειδή η χρήση θα είναι 70-30 ψύξη θέρμανση, ή κερδίζει το Toshiba κάπου αλλού που μου διαφεύγει; Εννοώ ότι εάν πχ ήθελα εξαρχής 50-50 θα άλλαζε η επιλογή κλιματιστικού προς το Fujitsu; Το σκεπτικό είναι ότι εάν έχουν τόσο μικρή η οικονομική διαφορά των δύο, και το Fujitsu είναι πολύ καλύτερο στη θέρμανση και μπορεί μα υποστηρίξει 50-50 χρήση ψύξη θέρμανση, καλό δεν είναι μα υπάρχει η δυνατότητα; Ή αλλάζουμε τελείως κατηγορία εκεί;

Υπερτερεί κάπου αλλού το Toshiba εκτός από κάποιες έξυπνες λειτουργίες, integrated WiFi και χαμηλότερο κόστος απόκτησης;

Ζητάς να είναι αθόρυβο. Το KMTA δεν είναι. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Update: αν θυμαμαι σωστα ο @cmaniacτο ειχε σαν απορια. Η επιστρωση ( εκεινη η πρασινομπλε ) στο στοιχειο της εξωτερικης μοναδας still going strong στο srk/src80 μετα την εγκατασταση της τον Νοεμβρη, εχοντας φαει κ κανα 2 3 πλυσιδια με ηπια πιεση απο αποσταση λογω της επιδρομης της γνωστης αφρικανικης σκονης. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ίδιο δωμάτιο, την ίδια μέρα με Inventor (Premium 9k) με ζητούμενη 20 βαθμούς και εξωτερική 13:

image.png.4260f50568a7606e330d473b7ee07702.png

Και με Fujitsu ASEH09KMCG με ζητούμενη 22 βαθμούς και εξωτερική 16:

image.png.86f9d28ac69adb816c3f3180242db399.png

Παρεμπιπτόντως, το συνεργείο από το Plaisio που εγκατέστησε το Fujitsu ήταν αρκετά τυπικό και έκανε αρκετά καλή δουλειά. Είχα συνεννοηθεί προηγουμένως μαζί τους και τους έδωσα 40 ευρώ επιπλέον.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 3
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Το ίδιο δωμάτιο, την ίδια μέρα με Inventor (Premium 9k) με ζητούμενη 20 βαθμούς και εξωτερική 13:

image.png.4260f50568a7606e330d473b7ee07702.png

Και με Fujitsu ASEH09KMCG με ζητούμενη 22 βαθμούς και εξωτερική 16:

image.png.86f9d28ac69adb816c3f3180242db399.png

Παρεμπιπτόντως, το συνεργείο από το Plaisio που εγκατέστησε το Fujitsu ήταν αρκετά τυπικό και έκανε αρκετά καλή δουλειά. Είχα συνεννοηθεί προηγουμένως μαζί τους και τους έδωσα 40 ευρώ επιπλέον.

Αυτό που μου αρέσει σε αυτό το φουτζιτσάκι, είναι ότι περφερίζει έχοντας τα 2/3 (μην πω και πιο κάτω σε προσφορές ) την αξία του, δίνοντας και 7 χρόνια εγγύηση. 

Στο μυαλό μου, είναι το απόλυτο VFM αν κάποιος ψάχνει για κάποιο καλό επώνυμο. 

image.png.9ee9b36eaa3ca4944754277b820bccd9.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...