Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Για ψάξε μην έχει κάποια λειτουργία να κρατάει τον χώρο να μην παγώνει τον χειμώνα

Αυτό το έχει. Δεν θέλω 8.  15-16 θέλω!

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά έχετε άποψη για το "CHiQ 09DK Κλιματιστικό Inverter 9000 BTU A+++/A++ με Ιονιστή και WiFi"; Είναι αξιόπιστο ή θα κλαίω τα λεφτά μου;

• Haha 1
Δημοσ.
2 hours ago, Pan_K said:

Ωστόσο, κατά καιρούς, βγαίνουν πολύ καλές προσφορές, ειδικά για Fujitsu, όπως αυτή: https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-aseg24kmte-aoeg24kmta-klimatistiko-24-000-btu-h_4515528, αλλά σπάνια θα βρεις 24άρι επώνυμο κάτω από 1000 ευρώ.

Ώπα ρε! Αυτό είναι τσάμπα!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, sap00 είπε

Αυτό το έχει. Δεν θέλω 8.  15-16 θέλω!

Αυτό γίνεται από την εφαρμογή της Tuya με δύο αυτοματισμούς: 

1. Όταν η θερμοκρασία πέσει στους 14, τότε ξεκίνα το κλιματιστικό στην θέρμανση με τον ανεμιστήρα στο maximum και θερμοκρασία 16 βαθμούς.

2. Όταν η θερμοκρασία ανέβει στους 17 βαθμούς, τότε λειτούργησε το κλιματιστικό σε λειτουργία fan με τον ανεμιστήρα στο minimum (ή, εναλλακτικά, τότε κλείσε το κλιματιστικό).

Το μετατρέπεις μεν σε on/off, κατά κάποιον τρόπο, αλλά κάνεις την δουλειά σου. Εγώ δουλεύω αυτού του είδους αυτοματισμούς σε δύο κλιματιστικά. Υπόψιν, αυτού του είδους οι αυτοματισμοί μπορούν να λειτουργήσουν και σαν Hotel mode. Δηλαδή όταν ρυθμιστεί η θερμοκρασία κάτω από 24 βαθμούς στην ψύξη, τότε ρύθμισε την θερμοκρασία στους 24 στην ψύξη.

Υ.Γ. Δοκίμασε και την λειτουργία Eco στους 16 βαθμούς, που υποτίθεται πως ρυθμίζει την ζητούμενη κατά 1 βαθμό πιο κάτω και πιθανώς δίνει εκκίνηση με μικρότερη ισχύ (μικρότερη αρχική αιχμή = λιγότερο πιθανό το σύντομο ανέβασμα θερμοκρασίας και το σύντομο off), ή την λειτουργία sleep.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MikhailBakurin είπε

Ώπα ρε! Αυτό είναι τσάμπα!

Χαρίζει η ομάδα!

2 ώρες πριν, bausdrum είπε

Παιδιά έχετε άποψη για το "CHiQ 09DK Κλιματιστικό Inverter 9000 BTU A+++/A++ με Ιονιστή και WiFi"; Είναι αξιόπιστο ή θα κλαίω τα λεφτά μου;

Δεν νομίζω να έχουμε feedback. Αλλά επειδή δεν θυμάμαι στα σίγουρα, κάνε ένα search εδώ μέσα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, Pan_K said:

Ωστόσο, κατά καιρούς, βγαίνουν πολύ καλές προσφορές, ειδικά για Fujitsu, όπως αυτή: https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-aseg24kmte-aoeg24kmta-klimatistiko-24-000-btu-h_4515528, αλλά σπάνια θα βρεις 24άρι επώνυμο κάτω από 1000 ευρώ.

Εκπληκτικη τιμη,, και 579 το 9αρι? Ψηνομαι πολυ να κανω την αλλαγη και των αλλων 2 μικρων Midea AEP. Ειναι η ντροπη του σπιτιου τα υπνοδωματια 😀.
@liakjim ,, ASEH09KMCG για υπνοδωματια εγκρινουμε? Και θερμανση παντα.

Επεξ/σία από BrunoB
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνω ότι στο διάγραμμα της υπογραφής μου, προστέθηκαν δύο daikin perfera atxm25r και ένα fujitsu asyg18kmte του μέλους @NoRz. Βρίσκονται σε σπίτι στη Ραφήνα. Και όχι, δεν είναι πρωταπριλιάτικο!!! :-)

image.png.99bd40eae088d77e011ded7c04f57874.png

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 5
Δημοσ.
18 ώρες πριν, cmaniac είπε

Το Perfera πλέον είναι στην έκδοση Α. Μονο το 50 έχει μείνει πισω.

Το οποίο 50 όπως είχαμε πει δεν χρειάζεσαι, θα πετάξεις λεφτά στην καλύτερη. Στην χειρότερη θα σε τρελάνει στα on off.

Ο Liakjim για να σε γλιτώσει σου πρότεινε δοκιμασμένο 18ρι το οποίο μπορεί να κατέβει χαμηλά.

Επιβεβαίωσε με τον Θεο τον ιδιο τις απώλειες του χώρου σου και μετά ψάξε για μοντέλα. Με σπίτι Α+ τα πράγματα είναι συγκεκριμένα.

Καλησπέρα και πάλι. Άρα να υποθέσω ότι εφόσον κυκλοφορεί η έκδοση Α, αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο Daikin Siesta Perfera ATXM50R / ARXM50R είναι το πιο καινούριο; Επίσης σε μεγάλη αλυσίδα (plaisio), αναφέρεται ως ATXM/ARXM50A δεν ξέρω αν είναι το ίδιο. Συγνώμη αλλα δεν το εχω δει εδω να αναφερεται καπου αλλου. Σε περίπτωση που ρωταω κατι που εχει ηδη ειπωθει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρά τι φτιάντε ?! Καιρό είχαμε ... είπα να αφήσω λιγάκι αυτό εδώ .... 

στη στήλη με το μικρό srk είναι η συνολικη 2 μονάδων ( ανεξάρτητα αν μερικές φορές έμπαινε μπρος και μια 3η ίδια  μονάδα όταν υπήρχαν επισκέπτες στο 3ο ΥΔ ). Στο αναφερόμενο  κόστος  πάντα συμψηφίστηκαν και οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις στις αντίστοιχες καταναλώσεις τους. Να σημειωθει πως το πραγματικό κόστος είναι πιο κάτω από τις αναφερόμενες τιμές, καθ ότι δεν είχα ακόμη την δυνατότητα να προσδιορίσω ακριβώς ποσες kwh ειχαν μπει στο νυχτερινο .... 

Πρόγραμμα zenith smart night -45%

Screenshot 2025-04-01 at 9.32.19 PM.png

Επεξ/σία από mdkamael
  • Like 4
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Pan_K είπε

Ίσως να μην χρειαστεί να περιμένεις πολύ: https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-aseh09kmcg-aoeh09kmcg-klimatistiko-9-000-btu-h_4542894 579,00 € με δωρεάν εγκατάσταση και δωροεπιταγή ανακύκλωσης 50 ευρώ για αγορές >50 ευρώ (η καλύτερη πολιτική δωροεπιταγής από τις υπόλοιπες αλυσίδες).

Δεν την ξανά πατάω!
Μόλις παράγγειλα το 9αρι thank you.
Σκεφτομαι μηπως παρω και το 12αρι για το σαλονι στα 659

• Like 1
Δημοσ.

Μαγεία . Μιλάμε για κλιματιστικό που μπορεί να πάει στα 2.86KW input δίνοντας 8.7KW σε θέρμανση και το βλέπεις να κατεβαίνει τόσο χαμηλά. Μαγεία. 

image.png.44c8359d0e4708289b8f3cdd3eaa568e.png

• Like 7
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mdkamael είπε

Γεια χαρά τι φτιάντε ?! Καιρό είχαμε ... είπα να αφήσω λιγάκι αυτό εδώ .... 

στη στήλη με το μικρό srk είναι η συνολικη 2 μονάδων ( ανεξάρτητα αν μερικές φορές έμπαινε μπρος και μια 3η ίδια  μονάδα όταν υπήρχαν επισκέπτες στο 3ο ΥΔ ). Στο αναφερόμενο  κόστος  πάντα συμψηφίστηκαν και οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις στις αντίστοιχες καταναλώσεις τους. Να σημειωθει πως το πραγματικό κόστος είναι πιο κάτω από τις αναφερόμενες τιμές, καθ ότι δεν είχα ακόμη την δυνατότητα να προσδιορίσω ακριβώς ποσες kwh ειχαν μπει στο νυχτερινο .... 

Πρόγραμμα zenith smart night -45%

Screenshot 2025-04-01 at 9.32.19 PM.png

Εγώ με το 71zr είχα μέχρι στιγμής 916kwh και με το yukai 13 ras 386 kwh..είμαστε στο ίδιο πρόγραμμα οπότε γύρω στα 208ε για αυτά τα 2

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Georpap1987 είπε

Εγώ με το 71zr είχα μέχρι στιγμής 916kwh και με το yukai 13 ras 386 kwh..είμαστε στο ίδιο πρόγραμμα οπότε γύρω στα 208ε για αυτά τα 2

Αυτα ειναι!!!! Σιγουρα απολαυσαμε ΖΕΣΤΑ, κ ας μας εκαναν μερικες φορες τα κουλα τους με τα ον/οφφ. Approved!!!!

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα θα ήθελα βοήθεια ψάχνω για οικονομικό 18000 btu αν έχετε κάποιο να προτείνετε 
διαθέσιμο ποσό : ~700

Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού.:  Νέα αγορά. 

Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος: Δεν έχω θέμα

Χρήση κλιματιστικού  100% ψύξη,έχω αυτόνομη θέρμανση φυσικου αεριου για θέρμανση 

Συχνότητα χρήσης αποκλειστική πηγή ψύξης

Χώρος που θα τοποθετηθεί θα μπει στην κουζίνα με κατεύθυνση προς σαλόνι,υπνοδωμάτιο θα είναι για όλο τον χώρο σύνολο ~40 τ.μ.

Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Δεν με ενδιαφέρουν και τόσο τα έξτρα χαρακτηριστικά 

Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ).:  Το σπίτι είναι του 80 μονοκατοικία πρώτου ορόφου με διπλά τζάμια.Οι μπαλκονόπορτες σαλονιού και υπνοδωμάτιου είναι ανατολικά 

Επεξ/σία από Justrelax
Δημοσ.
Στις 23/3/2025 στις 10:44 ΠΜ, liakjim είπε

💩💩💩

Σκατουλες 

Επειδή φαίνεται ότι είσαι αρκετά γνώστης θα μπορουσες να κανεις λιγο elaborate ?
π.χ εχουμε το ASEH09KMCG και το UTN09CH . Τι είναι αυτό που μας κάνει να επιλέξουμε το 1ο έναντι του 2ου?
Ειναι η ποιοτητα κατασκευής και η αξιοπιστία κατασκευαστή? Είναι κάποια συγκεκριμενα χαρακτηριστικα (SEER, SCOP) στα οποια το ενα υπερτερει του άλλου? Είναι απλά ότι το εχουμε δοκιμάσει και εχουμε καλυτερη εικονα?
Προσπαθώ γενικά να καταλάβω λιγο περισσοτερο τον τροπο σκεψης/επιλογης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...