Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, Pan_K said:

Ωραία. Θα κατεβάσω το Decibel-sound meter level και θα κάνω μετρήσεις 1 μέτρο κάτω από την περσίδα. OK; Άμεσα μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο με το Edge 10k. Για το καινούριο Fujitsu θα πρέπει να πάω πρώτα στο χωριό. Αλλά αν θες κάνω κάτι αντίστοιχο με δύο πιο παλιά μοντέλα Fujitsu που έχω.

Edge κ Fujitsu νεο μονο μας ενδιαφερει. Η μετρηση της εντασης και η αναλυση ετσι για την ασθενεια μας...

• Like 1
  • Απαντ. 7,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα μετρητικά ειναι βαθμονομημενα. Εδω μιλατε τωρα για κινητα αγνώστου προελεύσεως με μικροφωνα αγνωστου ευαισθησίας, με εφαρμογές αγνώστου ποιότητας. Δε θα έμπαινα καν στον κόπο της σκέψης.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cmaniac είπε

Τα μετρητικά ειναι βαθμονομημενα. Εδω μιλατε τωρα για κινητα αγνώστου προελεύσεως με μικροφωνα αγνωστου ευαισθησίας, με εφαρμογές αγνώστου ποιότητας. Δε θα έμπαινα καν στον κόπο της σκέψης.

Αυτό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, cmaniac είπε

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Αυτό 

Χωρίς αμφιβολία, είσαστε από τους πιο ακριβείς στις μετρήσεις σας και ότι λέτε έχει μεγάλη εγκυρότητα. Και φυσικά θα έλεγα ότι έχετε διδάξει πολύ κόσμο. Δεν θα αμφισβητήσω αυτό που λέτε. Θα πω μόνο ότι στα πλαίσια ενός φόρουμ μερικές φορές κάνουμε και λέμε πράγματα που δεν έχουν την απόλυτη ακρίβεια. Ως κάποιος που έχω δημοσιεύσει αρκετές έρευνες σε επιστημονικά περιοδικά, με αρκετά αυστηρά κριτήρια στην μεθοδολογία και λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι είναι αδύνατον να αναπαράγεις τις ίδιες συνθήκες, ακόμα και σε έναν ελεγμένο χώρο εργαστηρίου, θα έλεγα πως... what the fuck! ας παίξουμε και λίγο και ας κάνουμε και λάθη.😜

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 4
  • Haha 1
Δημοσ.
1 hour ago, cmaniac said:

Με ντεσιμπελομετρο τα εχω μετρησει αλλα θελουμε συγκριση οποτε μας αρκει να ειναι δυο μεταξυ τους με το ιδιο κινητο.

Την αναλυση συχνοτητων εχω μετρησει με το κινητο μονο.

Αλλα ενταξει παιδια ... δεν εχουμε πιστοποιημενο εργαστηριο οχι μονο για θορυβο αλλα για τιποτε απο οσα μετραμε εδω μεσα!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Specs είπε

Με ντεσιμπελομετρο τα εχω μετρησει αλλα θελουμε συγκριση οποτε μας αρκει να ειναι δυο μεταξυ τους με το ιδιο κινητο.

Την αναλυση συχνοτητων εχω μετρησει με το κινητο μονο.

Αλλα ενταξει παιδια ... δεν εχουμε πιστοποιημενο εργαστηριο οχι μονο για θορυβο αλλα για τιποτε απο οσα μετραμε εδω μεσα!

Κοίτα ειδικά για ήχο και γενικά Η/Μ το πράγμα ειναι πολυ περίεργο. Θέλεις ανηχοικο, συγκεκριμένη θέση κλπ. Δεν έχω θέμα με τις μετρήσεις στο περίπου, ισα ισα οπως ειπε ο Pan_K, όλα ειναι πιστά, αρκεί να δηλώσεις το πόσο. Δε σου βαζω τον χώρο που παίζει ρολο το καθε τι, αντε πες οτι το τρωμε αυτο. Αλλά εδώ επειδή το κάθε κινητό έχει τελείως διαφορετικά ηλεκτρονικά, απο μικρόφωνο μέχρι AD converters και άλλο gain, η μέτρηση μπορεί να πάει περίπατο πολυ άνετα. Ακομα και με διαφορετικό firmware μπορεί να βγάζει άλλα.

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, cmaniac said:

Κοίτα ειδικά για ήχο και γενικά Η/Μ το πράγμα ειναι πολυ περίεργο. Θέλεις ανηχοικο, συγκεκριμένη θέση κλπ. Δεν έχω θέμα με τις μετρήσεις στο περίπου, ισα ισα οπως ειπε ο Pan_K, όλα ειναι πιστά, αρκεί να δηλώσεις το πόσο. Δε σου βαζω τον χώρο που παίζει ρολο το καθε τι, αντε πες οτι το τρωμε αυτο. Αλλά εδώ επειδή το κάθε κινητό έχει τελείως διαφορετικά ηλεκτρονικά, απο μικρόφωνο μέχρι AD converters και άλλο gain, η μέτρηση μπορεί να πάει περίπατο πολυ άνετα. Ακομα και με διαφορετικό firmware μπορεί να βγάζει άλλα.

Ας μη σπαμαρουμε αλλο, εκανα λαθος επρεπε να στειλώ πριβε αυτα που εγραψα στον Pan_K οπως το ξεκινησα αλλωστε.

Αλλα σκεφτηκα πολλες φορες επαναλαμβανουμε εδω διαφορα κ ας βαλω τα λινκ μιας κ τα εψαξα μηπως βοηθηθει καποιος.

Αλλωστε εδω μεσα μετραμε COP , στο απλοικο σχετικα θεμα των decibel θα ηταν οι απαιτησεις για "eurovent" ???

Αυτα...παμε παρακατω.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Specs είπε

Ας μη σπαμαρουμε αλλο, εκανα λαθος επρεπε να στειλώ πριβε αυτα που εγραψα στον Pan_K οπως το ξεκινησα αλλωστε.

Αλλα σκεφτηκα πολλες φορες επαναλαμβανουμε εδω διαφορα κ ας βαλω τα λινκ μιας κ τα εψαξα μηπως βοηθηθει καποιος.

Αλλωστε εδω μεσα μετραμε COP , στο απλοικο σχετικα θεμα των decibel θα ηταν οι απαιτησεις για "eurovent" ???

Αυτα...παμε παρακατω.

Απλά μπορεί ο ένας να μετρήσει Χ , ο άλλος Χ-1 και μετά τί; Θα πούμε ότι όντως ήταν Χ και όντως ήταν Χ-1 και άρα το ένα καλύτερο από το άλλο; Στην πραγματικότητα ποτέ κανείς σας δεν θα μετρήσει με τρόπο ώστε το Χ να είναι κοινό μόνο αν αγοράσετε ίδια πιστοποιημένα όργανα και συμφωνήσετε σε κοινή μέθοδο αλλά και πάλι ο ένας θα έχει τον τοίχο δεξιά, ο άλλος αριστερά κοκ. 

Άποψη μου είναι ότι έχει τόσο πολλές παραμέτρους που θα προκαλέσουν τόσες αβεβαιότητες ώστε να μην έχει νόημα χώρια που κάποιος θα μπορούσε να βγάλει και λάθος συμπεράσματα . 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Specs είπε

Αυτα...παμε παρακατω.

Δεν ειπα οτι εκανες το προπατορικό αμάρτημα, απλά μπορεί να δημιουργηθούν εντυπώσεις που δεν είναι απαραίτητα σωστές.

Οπως είπε και ο λιακτζιμ, είναι τόσο πολλές οι παράμετροι που βγαίνει λίγο "φλου".

Πίσω στο θέμα, το ZSX έχει να ανάψει 2 μέρες. Είμαστε και επίσημα στην εποχή που ψάχνουμε ψυκτικούς για συντήρηση :P

Δημοσ.
10 ώρες πριν, cmaniac είπε

Πίσω στο θέμα, το ZSX έχει να ανάψει 2 μέρες. Είμαστε και επίσημα στην εποχή που ψάχνουμε ψυκτικούς για συντήρηση :P

Άστα, κάθομαι και το μόνο που έχω να δω είναι πόσο stby κατανάλωση έχουν...κατάθλιψη

image.png.46f7f8512da9a2c021c4d8309e333f2e.png

• Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Άστα, κάθομαι και το μόνο που έχω να δω είναι πόσο stby κατανάλωση έχουν...κατάθλιψη

Επιτέλους! Ένα διάγραμμα όπου το asyg είναι μακράν το χειρότερο από όλα τα άλλα..!

• Like 1
  • Haha 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sap00 είπε

Επιτέλους! Ένα διάγραμμα όπου το asyg είναι μακράν το χειρότερο από όλα τα άλλα..!

Καίει στην αναμονή γιατί για κάποιον λόγο έχουν επιλέξει στη Fujitsu να εκπέμπει συνέχεια το wifi dongle σε ap mode, είτε το έχεις κάνει pair είτε όχι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@liakjim   ή όποιος άλλος ενδιαφέρεται.

Spoiler

Επειδή ασχολείσαι με home assistant, μήπως έχεις έξυπνο μετρητή - όχι αναλογικό- στην παροχή σου; Έχω φτιάξει μέσω node-red ένα flow που αποθηκεύει τις καταναλώσεις του ψηφιακού μετρητή μου της ΔΕΔΔΗΕ σε βάση influxdb και τα βλέπω από grafana και θα ήθελα να δω αν δουλεύει και σε άλλους. Θα χαιρόμουν να το μοιραζόμουν με το φόρουμ εδώ για δοκιμές. Σκοπεύω να φτιάξω κάποιο tutorial σε σχετικό thread αν υπάρχει ενδιαφέρον. Ευχαριστώ.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Επεξ/σία από mikemarios
  • Like 8
Δημοσ.
6 hours ago, sap00 said:

5 hours ago, liakjim said:

Καίει στην αναμονή γιατί για κάποιον λόγο έχουν επιλέξει στη Fujitsu να εκπέμπει συνέχεια το wifi dongle σε ap mode, είτε το έχεις κάνει pair είτε όχι. 

7 hours ago, liakjim said:

Και ήμουν έτοιμος να γράψω αν τα έχουν σβήσει οι Αθηναίοι...

4 hours ago, mikemarios said:

@liakjim   ή όποιος άλλος ενδιαφέρεται.

Reveal hidden contents

Επειδή ασχολείσαι με home assistant, μήπως έχεις έξυπνο μετρητή - όχι αναλογικό- στην παροχή σου; Έχω φτιάξει μέσω node-red ένα flow που αποθηκεύει τις καταναλώσεις του ψηφιακού μετρητή μου της ΔΕΔΔΗΕ σε βάση influxdb και τα βλέπω από grafana και θα ήθελα να δω αν δουλεύει και σε άλλους. Θα χαιρόμουν να το μοιραζόμουν με το φόρουμ εδώ για δοκιμές. Σκοπεύω να φτιάξω κάποιο tutorial σε σχετικό thread αν υπάρχει ενδιαφέρον. Ευχαριστώ.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Αν και δεν έχω ψηφιακό μετρητή, πως κούμπωσες τον ψηφιακό πάνω στο HA;

Παρεπιπτόντως, για στείλε μία το json για το τρίτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...