liakjim Δημοσ. 9 Μαρτίου Δημοσ. 9 Μαρτίου 4 λεπτά πριν, Georpap1987 είπε Τα πιο αθόρυβα και συνάμα με καλή ενεργειακη απόδοση και ομαλή λειτουργία στην θέρμανση με τα γραφόμενα σας ποια μοντέλα είναι; γιατι τους προσεχείς μήνες θα πάρω ένα ακόμα για το άλλο δωμάτιο(15τμ) στον κάτω όροφο..9αρακι μάλλον γιατί το 13αρη yukai στο άλλο(επίσης 15τμ) δωμάτιο ζεσταινει μια χαρά το δωμάτιο και το μπάνιο που είναι ευθεία στο χωλ αν έχω ανοιχτή την πόρτα. Όπως έχω γράψει με με το yukai είμαι υπέρ ευχαριστημένος..μήπως όμως υπάρχουν και άλλα μοντέλα με τα ζητούμενα μου; Θα έλεγα το ASEH09KMCG, αλλά δεν το έχω δουλέψει. Δες για feedback εδώ μέσα αλλιώς πήγαινε στην πεπατημένη (yukai) @Pan_K μια κουβέντα για το ASEH09KMCG;
mdkamael Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 1 ώρα πριν, efib είπε Αθόρυβο το atxc35d 😱😱😱;; Για την τιμή του είναι εξαιρετικό πάντως! εντάξει δεν μιλάμε για 0db αλλα παντα συγκριτικα ..... πχ στο δωματιο μου αυτη τη στιγμη εχω ενα ΜΗΙ srk25zg-s του 2009, με μετρημενα 46 db απο το σημειο που ακουμπαω το κεφαλι για να κοιμηθω.. να φανταστω το atxc ειναι λιγοτερο αθορυβο ..... οποτε για μενα πχ θα θεωρουνταν αθορυβο ....
efib Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου Το έχω στο max fan και μου παίρνει τα αυτιά όταν φυσάει. Για υπνοδωμάτιο δεν μου αρέσει καθόλου. Το καλοκαίρι ανεβάζει και την υγρασία. Το yukai πως τα πάει με την υγρασία σε υπνοδωμάτιο; 1
liakjim Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, efib είπε Το έχω στο max fan Όντως ; 😵💫 Γιατί; Επεξ/σία 10 Μαρτίου από liakjim
Pan_K Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 9 ώρες πριν, liakjim είπε μια κουβέντα για το ASEH09KMCG; Ανυπομονώ να πάω στο χωριό να το δουλέψω και να το ...ξεσκίσω στις δοκιμές, γιατί δεν είχα ακόμη την ευκαιρία. Το μόνο αρνητικό που είδα είναι ότι είναι επιρρεπές στα defrost, αλλά από την άλλη κατάφερε έναν παγωμένο, κλειστό, σχεδόν αμόνωτο και ψηλοτάβανο χώρο (2,9 μέτρα και 6,5 βαθμούς εσωτερική) να τον πάει στους 12 σε 2-3 ώρες, παρά τα defrost, με εξωτερική στους 3 και υγρασία στο 90%. Επίσης το θεωρώ ως το καλύτερο value for money κλιματιστικό, γιατί, σε σχέση με άλλα επώνυμα της ίδιας κλάσης και με παρόμοια χαρακτηριστικά διαθέτει wifi. Προσωπικά θα πρότεινα για μικρό δωμάτιο Daikin ή Fujitsu και για μεγαλύτερα δωμάτια Toshiba, κυρίως για τον λόγο ότι τα τελευταία είναι πιο επιρρεπή στα on/off σε μικρούς χώρους. Από θέμα θορύβου θα κάνω τις μετρήσεις μου και θα σας πω, ελπίζω σύντομα. 4 1
amotida Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου Σχετικά με Fujitsu εγκατεστημένο σε μικρά υπνοδωμάτια, έχω κι εγώ ένα (aseh09knca) και το δοκίμασα μόνο στην ψύξη (αμέσως μετά την εγκατάσταση, καθώς είναι σε διαμέρισμα όπου έχω ενοικιαστή) και μου άρεσε πώς λειτουργεί. Για θέρμανση πάντως, νομίζω ότι έχει σημασία αν μπορεί να λειτουργήσει σωστά μόνο στη χαμηλότερη ταχύτητα σε αυτόν τον χώρο. Γιατί από την επόμενη ταχύτητα μιλάμε ήδη για θόρυβο. 1
vdeseris Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου Για 12άρι inverter σε σαλόνι είμαι ανάμεσα σε Toshiba Yukai και στο Fujitsu ASEH12KMCG-B/AOEH12KMCG λόγω χρώματος/design. Στην γυναίκα μου άρεσε και το Toshiba Haori αλλά είναι σχεδόν διπλάσια λεφτά! Ποιο θα επιλέγατε από τα δύο πρώτα για ψύξη κυρίως αλλά και για θέρμανση?
Specs Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 1 hour ago, amotida said: Γιατί από την επόμενη ταχύτητα μιλάμε ήδη για θόρυβο. Εχεις απολυτο δικιο. Αν δεν κατεβαινει στο silent και ειναι σε υπνοδωματιο, δεν παλευεται ο θορυβος, εκτος αν ειναι πολυ μεγαλο το υπνοδωματιο κ το κλιματιστικο ειναι στην πιο μακρινη αποσταση απο το αυτι μας. Αν μαλιστα ειναι μικρο δωματιο κ πανω απο το κεφαλι μας, ουτε που να το συζηταμε αν δεν εχει 18-20 db το πολυ στο silent. 3 hours ago, Pan_K said: Προσωπικά θα πρότεινα για μικρό δωμάτιο Daikin ή Fujitsu αυτο που θα μετρησεις , σε συγκριση με Perfera k Sensira, στο silent δεν εχουν αξια λογου διαφορα, αλλα στο low τα daikin αυτα εχουν 3-4 db λιγοτερο.
liakjim Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 2 ώρες πριν, vdeseris είπε Για 12άρι inverter σε σαλόνι είμαι ανάμεσα σε Toshiba Yukai και στο Fujitsu ASEH12KMCG-B/AOEH12KMCG λόγω χρώματος/design. Στην γυναίκα μου άρεσε και το Toshiba Haori αλλά είναι σχεδόν διπλάσια λεφτά! Ποιο θα επιλέγατε από τα δύο πρώτα για ψύξη κυρίως αλλά και για θέρμανση? Για σαλόνι θα πήγαινα στο fujitsu. 2
amotida Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 14 minutes ago, Specs said: Αν μαλιστα ειναι μικρο δωματιο κ πανω απο το κεφαλι μας, ουτε που να το συζηταμε αν δεν εχει 18-20 db το πολυ στο silent. Εξαρτάται και από το αυτί του καθενός. Για παράδειγμα, εγώ που θεωρώ τον εαυτό μου πολύ ευαίσθητο σε θορύβους με τους οποίους μπορώ ή δεν μπορώ να κοιμηθώ, πέρασα μερικά χρόνια με ένα Mitsubishi Electric σε ένα υπνοδωμάτιο, πάνω από τα κεφάλια μας όπως λέμε, λειτουργώντας ασταμάτητα το καλοκαίρι, με 22db δηλωμένα στο Fan1. Και ακόμη και εγώ τον θεωρούσα πολύ ok και ήσυχο τότε. 1
Pan_K Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 20 λεπτά πριν, Specs είπε αυτο που θα μετρησεις , σε συγκριση με Perfera k Sensira, στο silent δεν εχουν αξια λογου διαφορα, αλλα στο low τα daikin αυτα εχουν 3-4 db λιγοτερο. Νομίζω πως αυτό οφείλεται και στο ότι το ASEH09KMCG (νομίζω τα Fujitsu εν γένει) έχει σημαντικά μεγαλύτερη παροχή αέρα στο low (470m3/h) από το Perfera (390m3/h), απ' ότι είδα στα εγχειρίδια και των δύο. Στο quiet το Fujitsu έχει 270m3/h και το Perfera 252m3/h. Με το Fujitsu στο quiet η παροχή αέρα για ένα υπνοδωμάτιο είναι κατά την γνώμη μου επαρκής. Εγώ συνήθως τα δουλεύω στο quiet και το low.
dimostr Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Pan_K είπε Νομίζω πως αυτό οφείλεται και στο ότι το ASEH09KMCG (νομίζω τα Fujitsu εν γένει) έχει σημαντικά μεγαλύτερη παροχή αέρα στο low (470m3/h) από το Perfera (390m3/h), απ' ότι είδα στα εγχειρίδια και των δύο. Στο quiet το Fujitsu έχει 270m3/h και το Perfera 252m3/h. Με το Fujitsu στο quiet η παροχή αέρα για ένα υπνοδωμάτιο είναι κατά την γνώμη μου επαρκής. Εγώ συνήθως τα δουλεύω στο quiet και το low. Παίζει ρόλο και το μέγεθος του ανεμιστήρα στο θόρυβο Επεξ/σία 10 Μαρτίου από dimostr 1
Specs Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 20 minutes ago, Pan_K said: Νομίζω πως αυτό οφείλεται και στο ότι το ASEH09KMCG (νομίζω τα Fujitsu εν γένει) έχει σημαντικά μεγαλύτερη παροχή αέρα στο low (470m3/h) από το Perfera (390m3/h), απ' ότι είδα στα εγχειρίδια και των δύο. Στο quiet το Fujitsu έχει 270m3/h και το Perfera 252m3/h. Με το Fujitsu στο quiet η παροχή αέρα για ένα υπνοδωμάτιο είναι κατά την γνώμη μου επαρκής. Εγώ συνήθως τα δουλεύω στο quiet και το low. Ετσι ειναι, αν κ μετα απο αυτο για να το τερματισουμε ακομη κ σε ιδια ακριβως ντεσιμπελ , παιζει ρολο κ ο καταμερισμος σε συχνοτητες. Εχω γραψει παλιοτερα την διαφορα στα Daikin που εχω. Αν θες κατεβασε την εφαρμογη Decibel-sound meter level (app rover ο δημιουργος). Ειναι απλη κ αμεση στην παρουσιαση της κυματομορφης. Αν θες δες εδω τι μετρησεις ειχα κανει στο εντελως ιδιαιτερο TCL C-Fresh που οι προδιαγραφες του ειναι: Στάθμη ηχητικής ισχύος (εσωτερικό) (H/M/L/Mute) dB(A) 51/48/42/35/32 Στάθμη ηχητικής πίεσης (εσωτερικό) (H/M/L/Mute) dB(A) 41/38/33/27/22 https://www.insomnia.gr/forums/topic/746470-συμβουλές-κι-απορίες-για-κλιματιστικά-part-2/page/1141/#comment-59322956 1
Specs Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου @Pan_Kαν ειναι εφικτο, απλα για συγκριση με το TCL που εχω παρει μετρησεις 1,1μετρο κατω απο την περσιδα , για να εχουμε συγκριση με το TCL. Για τα Daikin εχω παρει μετρησεις στα δυο μετρα αποσταση διαγωνιως απο περσιδα εξοδου απο 1,8μ υψος για να μη χτυπαει ο αερας το μικροφωνο.(αν αξιολογω καλα τι σημαιναν αυτα που εγραφα τοτε!) Bρηκα αυτα που εψαχνα με τον θορυβο σχετικα με συχνοτητες. Με αλλη επισης δωρεαν εφαρμογη:Audio Spectrum Analyzer Pro (Vlad Polyanskiy) Εδω τα ποστ μου: https://www.insomnia.gr/forums/topic/746470-συμβουλές-κι-απορίες-για-κλιματιστικά-part-2/page/1838/#comment-59679367 https://www.insomnia.gr/forums/topic/746470-συμβουλές-κι-απορίες-για-κλιματιστικά-part-2/page/1838/#comment-59679367 1
Pan_K Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 4 ώρες πριν, Specs είπε Bρηκα αυτα που εψαχνα με τον θορυβο σχετικα με συχνοτητες. Με αλλη επισης δωρεαν εφαρμογη:Audio Spectrum Analyzer Pro (Vlad Polyanskiy) Ωραία. Θα κατεβάσω το Decibel-sound meter level και θα κάνω μετρήσεις 1 μέτρο κάτω από την περσίδα. OK; Άμεσα μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο με το Edge 10k. Για το καινούριο Fujitsu θα πρέπει να πάω πρώτα στο χωριό. Αλλά αν θες κάνω κάτι αντίστοιχο με δύο πιο παλιά μοντέλα Fujitsu που έχω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα