liakjim Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Στις 25/2/2025 στις 10:09 ΜΜ, liakjim είπε Ζήτησα και πήρα την άδεια να προσθέσω στο public grafana cloud dashboard τα κλιματιστικά των @Rnd1978 και @apostolisep3 ( ένα Toshiba Shorai RAS-18PAVSG-E στη Θεσσαλονίκη και ένα Mitsubishi SRK/SRC-80ZR-W στην Πεντέλη αντίστοιχα). Το link είναι στην υπογραφή μου -> https://liakjim1978.grafana.net/public-dashboards/de90df87f4cc4ab6933c5b93d7f25e8a Θα πρέπει να φανεί κάτι τέτοιο: Υπόψη ότι η εξωτερική θερμοκρασία είναι η δικιά μου, στο μπαλκόνι μου, στον Ωρωπό Αττικής. Τα fujitsu, carrier, daikin είναι στο σπίτι μου. Τα yukai, morris στα πεθερικά (είμαστε μεσοτοιχία). Τo Shorai όπως είπα Θεσσαλονίκη και το Mitsubishi πάλι όπως είπα στην Πεντέλη (οπότε προφανώς σε διαφορετικές θερμοκρασίες). Μπορείτε με κλικ πάνω στο όνομα στο υπόμνημα να δείτε μόνο το συγκεκριμένο κλιματιστικό. Αν θέλετε πιο πολλά, με το ctrl πατημένο μπορείτε να επιλέξετε πολλαπλά διαγράμματα. Για περιορισμό των πόρων το έχω κλειδωμένο να δείχνει τις προηγούμενες 6 ώρες. Παρόλα αυτά, κάνοντας drag σε μια περιοχή, μπορείτε να ζουμάρετε όσο θέλετε. Επαναλαμβάνω ότι το κάνω πειραματικά στο free plan του grafana cloud το οποίο trial λήγει σε 7 ημέρες και μετά πέφτει στους περιορισμούς του always free plan πχ στον αριθμό των active users. Δεν πρόκειται να πληρώσω συνδρομή. Δεν ξέρω τι θα γίνει στην πράξη, οπότε θα το δούμε. Υπόψη ότι αν κάποιος έχει sonoff μετρητή και θέλει να προσθέσουμε το κλιματιστικό του στη βάση αυτή, μου στέλνει pm (θα πρέπει να μου κάνει share το sonoff του και θα εμφανιστεί ως entity στο homeassistant μου ). Έληξε το trial του grafana cloud και πλέον πέρασε στη cloud free Όσοι ενδιαφέρεστε και κοιτάτε το διάγραμμα της υπογραφής μου με τις live καταναλώσεις κάποιων κλιματιστικών, στείλτε μου αν δείτε κάτι περίεργο πχ αδυναμία σύνδεσης ή κάτι άλλο. Προσωπικά δεν βλέπω κάτι αλλά πριν από 5' έγινε η αλλαγή που άλλαξε η ημέρα οπότε θα το δούμε.
Vene3 Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 1 ώρα πριν, liakjim είπε Θα τα έδινες; https://www.bestprice.gr/item/2158590396/tcl-miracle-iii-09chsdtpg21i-klimatistiko-inverter-9000-btu-aa-me-wi-fi.html Σε ευχαριστώ για την απάντηση.Είναι πάνω από το μπάτζετ μου. Αν έχεις κάποιο υπόψιν με τα χρήματα αυτά. θα σου ήμουν ευγνώμων.
Specs Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 18 hours ago, liakjim said: στείλτε μου αν δείτε κάτι περίεργο πχ αδυναμία σύνδεσης το Mitsu το μικρο δεν το βλεπω
liakjim Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 12 λεπτά πριν, Specs είπε το Mitsu το μικρο δεν το βλεπω Το ξέρω. Παίζουμε με free public mqtt broker αλλά δεν πάει καλά. Αποσυνδέεται. Το ψάχνουμε να πάμε σε managed broker. Ελπίζω να πάει καλά. 1
georgezaf Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Καλησπέρα παιδιά. Περιμένουμε να μπει το αέριο στο σπίτι οπότε θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιο vfm κλιματιστικό για το δωμάτιο 12αρι μάλλον .. πιο πολύ για καλοκαίρι ...η μόνωση είναι αστεία δυστυχώς....
liakjim Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 2 ώρες πριν, georgezaf είπε Καλησπέρα παιδιά. Περιμένουμε να μπει το αέριο στο σπίτι οπότε θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιο vfm κλιματιστικό για το δωμάτιο 12αρι μάλλον .. πιο πολύ για καλοκαίρι ...η μόνωση είναι αστεία δυστυχώς.... TCL miracle III Στις 18/12/2024 στις 12:24 ΠΜ, argimeg είπε Όχι δεν έχω και δεν θέλω να δώσω τόσα χρήματα. Στα δικά μου είχα αγοράσει TP-Link Tapo P110 WiFi Smart Plug και είχα ακολουθήσει τις οδηγίες που είχες βάλει και τα έβλεπα μέσα από το pc. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο με Tapo που να μπαίνει σε πίνακα; Είχα αγοράσει ένα sonoff που νομίζω ότι έκανε κάτι τέτοιο όμως ποτέ δεν το εγκατέστησα. Δεν θέλω να κόψουμε καλώδια και να βγάλω πρίζα για να βάλω Tapo. Βασικά μόλις βρήκα το παρακάτω που λογικά με καλύπτει. https://www.skroutz.gr/s/37953463/Sonoff-POW-Elite-R3-16A-Kilovatoorometro-Ilektrologikou-Pinaka-POWR316D.html Τελικά έβαλες sonoff ;
ArcticVoid Δημοσ. 5 Μαρτίου Δημοσ. 5 Μαρτίου Καλησπέρα παιδιά. Αρχικά, τρομερό φόρουμ και χαίρομαι που γουστάρετε να ασχολείστε με tech. Ξεκίνησα μία έρευνα αγοράς, όντας αρχάριος, για το πρώτο μου κλιματιστικό. Ο χώρος λοιπόν πρόκειται για ένα δωμάτιο 11 τετραγωνικών. Λόγο αλλεργιών έχω μονώσει όσο καλύτερα μπορώ τα παράθυρα αλλά και την εσώπορτα, λόγο καπνιστών. Είδα λοιπόν πως υπάρχουν κλιματιστικά με εισαγωγή φιλτραρισμένου εξωτερικού αέρα. Θα με βόλευε αυτή η λειτουργία, γιατί δεν θα χρειάζεται να ανοίγω παράθυρο έτσι ώστε να οξυγονωθεί ο αέρας. Πιστεύω ότι θα μου λύσει τα χέρια και σε θέμα εξαερισμού. Επίσης ασχολούμαι με home assistant και θα ήταν πολύ χρήσιμο να έχει, έστω ένα μέτριο, integration. Κοιτάω για 9000btu, αλλά, το δωμάτιο δεν έχει καλή θερμομόνωση, είναι γωνιακό, δουλεύω μόνιμα υπολογιστής και αφυγραντήρας. Ίσως ένα 12άρι να μην είναι υπερβολή? Ψάχνω για κάτι: - Για 11τμ. - Να έχει λειτουργία εισαγωγής εξωτερικού αέρα στο χώρο. - Να έχει home assistant integration. Με λίγο ψάξιμο έχω βρει: - TCL C-Fresh 09CHSD/FAI - Morris Fresh-Air FAIN-26170 / FAOD-26171 - Tesla TT37AF-1232IAW Δεν γνωρίζω από θέμα κατασκευής ή ποιότητας αυτών των εταιριών. Επίσης δεν γνωρίζω εάν έχουν integration. Οποιαδήποτε πληροφορία, κατεύθυνση ή άποψη είναι ευπρόσδεκτη και θα με βοηθούσε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Grim Ripper Δημοσ. 5 Μαρτίου Δημοσ. 5 Μαρτίου 7 λεπτά πριν, ArcticVoid είπε Καλησπέρα παιδιά. Αρχικά, τρομερό φόρουμ και χαίρομαι που γουστάρετε να ασχολείστε με tech. Ξεκίνησα μία έρευνα αγοράς, όντας αρχάριος, για το πρώτο μου κλιματιστικό. Ο χώρος λοιπόν πρόκειται για ένα δωμάτιο 11 τετραγωνικών. Λόγο αλλεργιών έχω μονώσει όσο καλύτερα μπορώ τα παράθυρα αλλά και την εσώπορτα, λόγο καπνιστών. Είδα λοιπόν πως υπάρχουν κλιματιστικά με εισαγωγή φιλτραρισμένου εξωτερικού αέρα. Θα με βόλευε αυτή η λειτουργία, γιατί δεν θα χρειάζεται να ανοίγω παράθυρο έτσι ώστε να οξυγονωθεί ο αέρας. Πιστεύω ότι θα μου λύσει τα χέρια και σε θέμα εξαερισμού. Επίσης ασχολούμαι με home assistant και θα ήταν πολύ χρήσιμο να έχει, έστω ένα μέτριο, integration. Κοιτάω για 9000btu, αλλά, το δωμάτιο δεν έχει καλή θερμομόνωση, είναι γωνιακό, δουλεύω μόνιμα υπολογιστής και αφυγραντήρας. Ίσως ένα 12άρι να μην είναι υπερβολή? Ψάχνω για κάτι: - Για 11τμ. - Να έχει λειτουργία εισαγωγής εξωτερικού αέρα στο χώρο. - Να έχει home assistant integration. Με λίγο ψάξιμο έχω βρει: - TCL C-Fresh 09CHSD/FAI - Morris Fresh-Air FAIN-26170 / FAOD-26171 - Tesla TT37AF-1232IAW Δεν γνωρίζω από θέμα κατασκευής ή ποιότητας αυτών των εταιριών. Επίσης δεν γνωρίζω εάν έχουν integration. Οποιαδήποτε πληροφορία, κατεύθυνση ή άποψη είναι ευπρόσδεκτη και θα με βοηθούσε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο.
Specs Δημοσ. 5 Μαρτίου Δημοσ. 5 Μαρτίου 7 hours ago, ArcticVoid said: Οποιαδήποτε πληροφορία, κατεύθυνση ή άποψη είναι ευπρόσδεκτη και θα με βοηθούσε. Καλως ηρθες. Λογικα πρεπει να ηρθες εδω απο την κριτικη μου στο skroutz για το TCL C-Fresh. Αν οχι να σου βαλω λινκ εδω
maryz Δημοσ. 5 Μαρτίου Δημοσ. 5 Μαρτίου Στις 27/2/2025 στις 12:53 ΜΜ, liakjim είπε Οκ, τότε το πιο ασφαλές είναι 24+12. Θα σας πρότεινα να πηγαίνατε σε Toshiba edge white 24+13 ( 13 το λένε το 12αρι τους). Υπάρχει και η επιλογή aseg24kmte+aseh12kmcg . Θα είναι περισσότερο οικονομική η λειτουργία και σε ψύξη και σε θέρμανση , επίσης 7 χρόνια εγγύηση σαν τα Toshiba. Το aseg24kmte θέλει και wifi module έξτρα. Μειονέκτημα ο αυξημένος θόρυβος λειτουργίας του aseg24kmte και η δημιουργία κρύων ρευμάτων σε λειτουργία χαμηλών φορτίων το οποίο θα εξομαλυνθεί με μεγαλύτερη ρύθμιση στη θερμοκρασία. Για πιο μεγάλους ανθρώπους θεωρώ ότι τα Toshiba θα είναι πιο αποδεκτά και με λιγότερη απαίτηση επέμβασης. Μην πω και καθόλου. Και ας είναι λίγο % μικρότερης απόδοσης ( οικονομία σε χρήση). Ευχαριστώ πολύ! Θα κάνω συμβούλιο με τους γονείς αυτή τη βδομάδα να τους ανακοινώσω τις επιλογές! Έκανα και μια έρευνα αγοράς. Επειδή είμαι σίγουρη πως θα ρωτήσουν, μπορειτε να με βοηθήσετε να μεταφράσω την διαφορά απόδοσης σε ενδεικτική διαφορά κόστους κατανάλωσης για ίδια χρήση (€ η’ kWh)? Μηνιαία η’ ετήσια. Ισως να θέλουν να υπομείνουν τον θόρυβο κτλ αν πρόκειται για σημαντική εξοικονόμηση στον λογαριασμό..😔 Ευχαριστώ και πάλι!
liakjim Δημοσ. 5 Μαρτίου Δημοσ. 5 Μαρτίου 3 ώρες πριν, maryz είπε Ευχαριστώ πολύ! Θα κάνω συμβούλιο με τους γονείς αυτή τη βδομάδα να τους ανακοινώσω τις επιλογές! Έκανα και μια έρευνα αγοράς. Επειδή είμαι σίγουρη πως θα ρωτήσουν, μπορειτε να με βοηθήσετε να μεταφράσω την διαφορά απόδοσης σε ενδεικτική διαφορά κόστους κατανάλωσης για ίδια χρήση (€ η’ kWh)? Μηνιαία η’ ετήσια. Ισως να θέλουν να υπομείνουν τον θόρυβο κτλ αν πρόκειται για σημαντική εξοικονόμηση στον λογαριασμό..😔 Ευχαριστώ και πάλι! Δυστυχώς δεν γίνεται. Θα πρέπει να γίνει μελέτη θερμικών απωλειών, στατιστική ανάλυση των θερμοκρασιών της περιοχής σας και πως αυτές επηρρεάζουν τις απώλειες και μετά αναγωγή στα πινακάκια με τα επί μέρους cop ανά φορτίο και ανά θερμοκρασία που κανείς δεν δίνει (μόνο από τη toshiba έχουμε).
liakjim Δημοσ. 5 Μαρτίου Δημοσ. 5 Μαρτίου Όπως βλέπετε, το διάγραμμα με το Mitsubishi Electric MSZ HR35VFK του φίλου @panosss567 πάει τρένο (φτου φτου σκόρδα) και για μένα , έχει μια χαρά συμπεριφορά. Οπότε να ξέρετε, ότι όσοι θέλετε να βλέπετε κάποια συσκευή απομακρυσμένα (εννοείται σε άλλο σπίτι/χώρο από το δικό σας), τότε τα shelly 1pm plus και 1pm gen3 είναι μια καλή επιλογή. Επαναλαμβάνω ότι αν θέλει κάποιος που έχει τα κλιματιστικά του με sonoff ή shelly, μπορούμε να το προσθέσουμε στο public grafana της υπογραφής μου. Ακολουθεί ο οδηγός για το homeassistant: Spoiler 1. Δημιουργείτε έναν δωρεάν mqtt cluster στο hivemq. Φτιάχνετε έναν user (name + password). 2. Κατεβάζετε ένα pem certificate για το tls πατώντας κλικ εδώ https://letsencrypt.org/certs/isrgrootx1.pem 3. Στο shelly, πάτε στο mqtt και βάζετε τα κάτωθι, όπου server το hivemq url, username και password του user από το hivemq και στο clientid, αντιγραφή του mqtt prefix της συσκευής σας. Spoiler 3. Κάνετε upload το pem αρχείο στο /ssl folder του ha. 4. Στο homeassistant, φτιάχνετε ένα αρχείο με το όνομα mosquitto.conf στη διαδρομή /share/mosquitto/ (φτιάχνετε και τους φακέλους) και βάζετε αυτά: log_type all connection hivemq_cloud address ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧhivemq.cloud:8883 remote_username ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ remote_password ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ start_type automatic cleansession true notifications false try_private false bridge_insecure false bridge_cafile /ssl/hivemq-cloud-ca.pem topic shellies/# in 1 topic shellies_discovery/rpc both 1 topic shellyplus1-ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ/# both 1 όπου προφανώς βάζετε τα στοιχεία σας 5. Τέλος ακολουθείτε τις οδηγίες εδώ https://github.com/bieniu/ha-shellies-discovery-gen2 , όπου θα βάλετε το Python script και του 2 αυτοματισμούς και τέλος. Θα πρέπει να εμφανιστεί το shelly σας σαν device στο mqtt integration. 2
amotida Δημοσ. 5 Μαρτίου Δημοσ. 5 Μαρτίου Μα πόσο όμορφα πάει κι αυτό το Morris ! (...προς το παρόν... 😁 ) Το έχεις με I feel ;
liakjim Δημοσ. 5 Μαρτίου Δημοσ. 5 Μαρτίου 44 λεπτά πριν, amotida είπε Μα πόσο όμορφα πάει κι αυτό το Morris ! (...προς το παρόν... 😁 ) Το έχεις με I feel ; Ποτέ. Σβήνει μόνο του μετά από 2 ώρες οπότε στην πράξη είναι ψιλοαχρηστο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα