mdkamael Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 1 λεπτό πριν, sap00 είπε θερμοκρασίες Λάρισας, γύρω στους 5 βαθμούς τις τελευταίες νύχτες, αθόρυβο ναι - αλλά όχι σαν το perfera. Για ΥΔ φυσικά κάνει. Επειδή έχω ήδη σε 3 ΥΔ atxc25d και perfera, την επόμενη φορά θα προτιμούσα perfera - αξίζει τα παραπάνω €. περφερακι δλδ.. ωραια.. βασικα ειμαι να αλλαξω τουλαχιστον ενα σε ΥΔ και αμφιταλαντευομαι μεταξυ daikin κ toshiba σ αυτη τη κατηγορια... τι διαφορα παρατηρησες στο περφερα?!
sap00 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 1 λεπτό πριν, mdkamael είπε τι διαφορα παρατηρησες στο περφερα?! πιο αθόρυβο (το έχω στο silent και δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου τη νύχτα), πιο οικονομικό στη κατανάλωση ειδικά το νέο μοντέλο, πιο σταθερή θερμοκρασία στο χώρο - ρυθμίζεται ανά μισό βαθμό. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για ΥΔ? 1
stelikov Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, sap00 είπε μπορούμε να δούμε κάπου τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του? Από το ΦΒ θα παίρνει 4-5 ώρες. Τις υπόλοιπες 20 ? Είναι τα ίδια από όσο καταλαβαίνω με τα EG4 που έχει γεμίσει το YouTube video. Για καλοκαίρι είναι τέλεια. Για χειμώνα πάλι θα είναι οικονομικότερα από οποιοδήποτε άλλο κλιματιστικό με την προϋπόθεση ότι έχεις χώρο για αρκετά ΦΒ. Το βράδυ ΔΕΗ Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από stelikov
mdkamael Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sap00 είπε πιο αθόρυβο (το έχω στο silent και δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου τη νύχτα), πιο οικονομικό στη κατανάλωση ειδικά το νέο μοντέλο, πιο σταθερή θερμοκρασία στο χώρο - ρυθμίζεται ανά μισό βαθμό. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για ΥΔ? ...να μην χρειαζεται να το βαζεις σε 23° κ ανω, ωστε να ισσοροπησει η καταναλωση διχως on/off, οπως επισης και να μην αλλαζει προγραμματισμο μετα τους 13° εξωτερικης θερμοκρασιας. Χαχαχα. Τι τραβαει κανεις με mitsibishi heavy ind. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από mdkamael
sap00 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Λοιπόν, μετά από ένα 20άωρο έντονο wattοχτύπι, το atxc25d μου δείχνει να αναρρώνει. Φαίνεται πως η 15άωρη χθεσινή διακοπή λειτουργίας του απορύθμισε τη θερμική ισορροπία του χώρου. Να σημειώσω ότι τις 20 αυτές δύσκολες ώρες έκαψε 50% παραπάνω από τη συνηθισμένη 24άωρη κατανάλωση. Πράγμα που αποδεικνύει (άλλη μια φορά) ότι η συνεχόμενη λειτουργία 24/7 είναι μακράν προτιμότερη για σταθερό κλίμα και χαρούμενη τσέπη... 4 1
mdkamael Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 3 λεπτά πριν, sap00 είπε Λοιπόν, μετά από ένα 20άωρο έντονο wattοχτύπι, το atxc25d μου δείχνει να αναρρώνει. Φαίνεται πως η 15άωρη χθεσινή διακοπή λειτουργίας του απορύθμισε τη θερμική ισορροπία του χώρου. Να σημειώσω ότι τις 20 αυτές δύσκολες ώρες έκαψε 50% παραπάνω από τη συνηθισμένη 24άωρη κατανάλωση. Πράγμα που αποδεικνύει (άλλη μια φορά) ότι η συνεχόμενη λειτουργία 24/7 είναι μακράν προτιμότερη για σταθερό κλίμα και χαρούμενη τσέπη... Ισχυει... και επι απουσιας στον χωρο ας πουμε κανενα 5ημερο συν πλην, επισης αξιζει να το εχεις ανοιχτο κ ας απουσιαζεις. Περα απο το κομματι της τσεπης, ειναι κ τ κομματις της αισθησης. 4ημερο ειχα λειψει και το ειχα ανοιξει τη τελευταια μερα που γυριζα απο το πρωι ωστε να βρω το απογευα μια σχετικη υποφερτη ατμοσφαιρα. Αμ δε. Μπορει η θερμοκρασια αερα να εγραφε 24,...° στο tapo, αλλα η αισθηση ηταν για πολυυυυ λιγοτερο ( κρυα στοιχεια στον χωρο ) με αποτελεσμα να κρυωνεις. Κοντα στο 40ωρο συνεχους λειτουργιας χρειαστηκε ωστε να ξαναπιασει feel-good temperature ο χωρος.. δεν αξιζε...
sap00 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Σαφώς. Ομοίως το καλοκαίρι με 40+, δέκα μέρες κλειστό λόγω διακοπών, χρειάστηκε 3 μέρες για να επαναφέρει θερμοκρασία χώρου, και 8 μέρες για να ισορροπήσει χαμηλή κατανάλωση. Erai24. Τις 8 μέρες έκαψε πολύ περισσότερα από το εάν το είχα αφήσει αναμμένο τις 10 μέρες που έλειψα... 1
verlemakos Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 8 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Έχουμε μια σομπα του 1950 η και ακόμα παλαιότερα, αμερικανική duo therm. Μας χάλασε το 2003 και επειδη δεν μπορούσαμε να φτιάξουμε το καρμπυρατέρ δεν την ανάψαμε ξανά. Είχε ισχύ από 9 ως 27kW, αν αναβες και την ηλεκτρική τουρμπίνα που είχε μαζί με αντίσταση, ακομα παραπάνω kw δίνουν οι οδηγίες....ήταν από μαντεμι. Θέρμανση απερίγραπτη. Τέλος πάντων, ακομα την έχουμε στο σπίτι μέσα, περασμένες ξεχασμένες αυτές οι εποχές. Ας είναι καλά η τεχνολογία του κλιματισμού και ειδικά των inverter. Θα αναπτυχθεί και άλλο τα επόμενα χρόνια και πιστεύω θα έχουμε εντυπωσιακές εξελίξεις. Πρέπει να μιλάμε για θρύλο, δεν την ήξερα και την έψαξα. Ήταν το μοντέλο του 1948 μάλλον, αθάνατο το μαντέμι.. Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σου, η απαλή υπέρυθρη θέρμανση από το μαντέμι δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο είδος θέρμανσης, ούτε καλοριφέρ ούτε ενδοδαπεδια.. Μόνο ίσως με θέρμανση τοιχοποιίας (masonry stove heater ή kachelofen οπως το ονομάζουν οι Γερμανοί), ότι καλύτερο έχω νιώσει από θαλπωρή. Δεν πιστεύω να πουλήσεις την σόμπα, είναι μουσειακό είδος και μάλιστα πλήρως λειτουργικό. Όταν βγάλουμε πετρέλαιο από το Αιγαίο θα το έχουμε τζάμπα για θέρμανση. Χαχα, τρομάρα μας!!
tsiro7 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 18 ώρες πριν, dimostr είπε Ναι Έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι αν δεν κάνω κάτι καλά. Δεν μειώνει με τπτ την ταχύτητα του ανεμιστήρα όσο και να προσπάθησα. Επίσης δεν δέχεται την ρύθμιση p0 με το fan low by default.
Pan_K Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 8 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι αν δεν κάνω κάτι καλά. Δεν μειώνει με τπτ την ταχύτητα του ανεμιστήρα όσο και να προσπάθησα. Επίσης δεν δέχεται την ρύθμιση p0 με το fan low by default. Δεν είσαι ο μόνος. Συμβαίνει και σ' εμένα σε ένα Toyotomi Hiro. 1
dimostr Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 8 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι αν δεν κάνω κάτι καλά. Δεν μειώνει με τπτ την ταχύτητα του ανεμιστήρα όσο και να προσπάθησα. Επίσης δεν δέχεται την ρύθμιση p0 με το fan low by default. Δεν έχει πολλά που μπορείς να κάνεις , επέλεξε την ταχύτητα που θες και μετά πατάς δύο φορές το κουμπί light , ο οδηγός που είναι αναρτημένος είναι για το amber gree και απλά τυχαίνει αυτά τα τεστ modes να δουλεύσουν σε όλα τα gree και τα φασόν τους , αυτό όμως δεν προϋποθέτει ότι ισχύουν ακριβώς , απλά δοκίμασε ξανά 1
tsiro7 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 3 λεπτά πριν, Pan_K είπε Δεν είσαι ο μόνος. Συμβαίνει και σ' εμένα σε ένα Toyotomi Hiro. Τζίφος δλδ. Δεν στέκεσαι από τον θόρυβο και τα κρύα ρεύματα στο δωμάτιο, είναι μόνο να το ζεστάνεις χωρίς την φυσική σου παρουσία στο χώρο. Εσύ σε ποια ρύθμιση έχεις δει το βέλτιστο αποτέλεσμα?
Snowpank4 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Καλησπέρα και από εμένα στην ομάδα μια βοήθεια κάποιος εάν γνωρίζει θα ήμουν ευγνώμων.Αγορασα πριν ένα χρόνο ένα κλιματιστικό inventor 18000 btu μετά από κανένα τρίμηνο άρχισε έντονος θόρυβος από την εξωτερική μονάδα που έφτανε μέχρι μέσα.Φωναξα την εταιρεία ήρθαν ελεγξαν και όντως υπάρχει πρόβλημα στον συμπιεστή αλλά δεν τον αναγνωρίζουν γιατί έχει τοποθετηθεί χαλκοσωληνας μικρότερος των 3 μέτρων που ορίζει ο κατασκευαστής.Και πάμε στην αντίπερα όχθη στον μαγαζάτορα (τοπικό μαγαζί Δυτικής Αττικής) που δεν αναγνωρίζει το λάθος του ακόμα και με την έκθεση της inventor ότι δεν έχουν τηρηθεί υα απαραίτητα standard.Πως ξεμπλεκω από όλο αυτό έχει κανείς στο παρελθόν παρόμοια κατάσταση.Ευχαριστω εκ των προτέρων.
Pan_K Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Εσύ σε ποια ρύθμιση έχεις δει το βέλτιστο αποτέλεσμα? Πρόκειται για δωμάτιο που χρησιμοποιείται από άλλους στον επαγγελματικό μου χώρο, οπότε η συγκεκριμένη ρύθμιση θα είχε μόνο νόημα σε χαμηλή ή μέτρια παροχή αέρα και να ρυθμίζεται το πρόγραμμα με αυτοματισμό με την βοήθεια ενός Broadlink blaster που έχω, ανάλογα με την επιθυμητή θερμοκρασία σε συνάρτηση με την επιτευχθείσα (δηλαδή να κυμαίνεται μεταξύ P3-P4-P0). Δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να δω αν υλοποιείται ένας τέτοιος αυτοματισμός και τελικά δεν το δούλεψα ποτέ σε test mode. Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από Pan_K 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα