mdkamael Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 4 ώρες πριν, cmaniac είπε Αυτά τα MHI, μέχρι και μπαλκονόπορτα θα σε βάλουν να μην ανοίγεις! Ακολουθώντας τη λογική καταλαβαίνω ότι έχεις την εξωτερική στον τοίχο πάνω δεξιά / αριστερά από μπαλκονόπορτα, μιας και τα ζεστά ρεύματα πάνε πάνω. Λίγο άσχετο αλλά αν είναι έτσι, είναι πολύ μεγάλο για τοίχο και δεν συνίσταται γενικά αυτό. Γενικά είναι υπερευαίσθητα πάντως και ίσως αν είχε και έναν δεύτερο-τρίτο αισθητήρα για να λαμβάνει υπόψη του έναν μέσο όρο θα εξομάλυνε την κατάσταση, με χαμηλά κόστη (δεν κάνει πάνω από 4-5 ευρώ το κάθε αισθητήριο λιανική - αυτό που έχουν όπως το διαβάζω είναι NTC 3950 5k @ 25 C). Μια άλλη πολύ απλή λύση είναι ένας κλωβός σε προστατευμένο μέρος (πχ https://shop.netatmo.com/en-eu/weather/accessories/weather-station-shield) και ένας αισθητήρας με μακρύ καλώδιο (4-5 μέτρα ας πούμε) που να καταλήγει μέσα στον κλωβό, έξω από τη μονάδα. Και ομως ειναι τοποθετημενο στο πατωμα... 😛 αλλα ναι, θελει tinkering...
kirmis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου On 23/01/2025 at 21:11, Pan_K said: Για όσους ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν κλιματιστικά Inventor στο Home Assistant, είναι εφικτή ως εξής: αυτά που χρησιμοποιούν την εφαρμογή INVmate II (παλιά εφαρμογή), εντοπίζονται αυτόματα με την ενσωμάτωση Midea Smart AC. Αυτά που χρησιμοποιούν την Inventor Control θα πρέπει να αλλάξουν εφαρμογή και να χρησιμοποιήσουν την Tuya, που είναι πανομοιότυπη με την Inventor Control και η οποία είναι συμβατή με το Home Assistant. @Pan_K Τί έχει παιχτεί με το Inventor android app? Είδα πως έχει γίνει delete το account μου (χωρίς φυσικά απο κάποια ενέργεια απο πλευράς μου). Οπότε δεν μπορώ να κάνω login ούτε στο INVmate II, ούτε στο Midea. Φαντάζομαι θα χρειαστεί να δημιουργήσω νέο account και να περάσω εν νέου τα Air Conditions, αλλα σε ποιο android app?
riraki Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Να’ μαι και πάλι με το γνωστό θέμα της θέρμανσης/ψύξης του επαγγελματικού χώρου… περιμένω τιμή και από άλλον τεχνικό… αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ο καθένας λέει τα δικά του!! Στις τιμές εγκατάστασης και στη δυναμικότητα της μονάδας δαπέδου είναι οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ τους. οποτε λέω να μαθω να συγκρίνω σωστά δύο κλιματιστικά για να μην πιαστώ στον ύπνο 😉 αν έχετε να δώσετε συγκεκριμένες συμβουλές, είναι ευπρόσδεκτες!! αν υπάρχει συγκεκριμένο θέμα στο φόρουμ, μπορείτε να ανεβάσετε το λινκ εδώ για να διαβάσω… Έχει νόημα να συγκρίνω τιμές seer & scoop; Θέλω να είναι μικρές ή μεγάλες για να είναι καλύτερο ένα μοντέλο; μόλις κάνω ένα ξεσκαρτάρισμα από τα μοντέλα (daikin, Toshiba, Mitsubishi) θα επανέλθω για γνώμη!
liakjim Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 4 λεπτά πριν, riraki είπε Να’ μαι και πάλι με το γνωστό θέμα της θέρμανσης/ψύξης του επαγγελματικού χώρου… περιμένω τιμή και από άλλον τεχνικό… αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ο καθένας λέει τα δικά του!! Στις τιμές εγκατάστασης και στη δυναμικότητα της μονάδας δαπέδου είναι οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ τους. οποτε λέω να μαθω να συγκρίνω σωστά δύο κλιματιστικά για να μην πιαστώ στον ύπνο 😉 αν έχετε να δώσετε συγκεκριμένες συμβουλές, είναι ευπρόσδεκτες!! αν υπάρχει συγκεκριμένο θέμα στο φόρουμ, μπορείτε να ανεβάσετε το λινκ εδώ για να διαβάσω… Έχει νόημα να συγκρίνω τιμές seer & scoop; Θέλω να είναι μικρές ή μεγάλες για να είναι καλύτερο ένα μοντέλο; μόλις κάνω ένα ξεσκαρτάρισμα από τα μοντέλα (daikin, Toshiba, Mitsubishi) θα επανέλθω για γνώμη! Θα έλεγα να δείτε για Daikin ή Toshiba ( αυτές τις δύο μάρκες, καμία άλλη) στα BTUs που θα σας πει ο μηχανικός. Σε σπλιτ κοιτάμε perfera και edge white/black αντίστοιχα.
Pan_K Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, kirmis είπε Φαντάζομαι θα χρειαστεί να δημιουργήσω νέο account και να περάσω εν νέου τα Air Conditions, αλλα σε ποιο android app? Εγώ δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με το INVmate II. Κάποια πιο παλιά κλιματιστικά λειτουργούν μόνο με την εφαρμογή INVmate II. Τα πιο καινούρια με την Inventor Control ή την Tuya. Αν δεν θυμάσαι τα στοιχεία του λογαριασμού σου και δεν μπορείς να τα ανακτήσεις, θα πρέπει να κάνεις μάλλον καινούριο λογαριασμό. 1
bandit650 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου τελικα εβαλα το Fujitsu KM series ASYG18KMTE Κλιματιστικό Inverter Τι χρειαζετε να βαλω για να παιρνω τις μετρησεις καταναλωσης και τα σχεδιαγραμματα; Εχω καλεσει ηλεκτρολογο . καμια προταση τι να βαλω επιπλεον στον πινακα; τον αλλο μηνα θα αλλαχτει και αυτο της κρεβατοκαμαρας
Adrianiotis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Στις 18/12/2024 στις 11:14 ΠΜ, Adrianiotis είπε Καλημέρα σας, Επανέρχομαι σε αυτό. Ήρθαν από την εταιρεία να το τσεκάρουν και τελικά θα μου αλλάξουν όλο το μηχάνημα μέσα-έξω, αφού πρώτα όμως βάλω σωληνώσεις 3 μέτρα. (η διάγνωση από τον τεχνικό ήταν να αλλαχτεί η έξω μονάδα, αλλά επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο το μοντέλο η εταιρεία μου είπε ότι θα το αλλάξουν όλο) Μου πρότειναν να πάμε σε Inventor 1. Οποιόδηποτε Neo 2. Κάποιο άλλο εκτός king, emperor, dark, leon γιατί είναι τα premium Επίσης τους είπα και για Haier άλλο μοντέλο και έχουν διαθέσιμο το tide green plus Σημείωση: Μου ανέφερε ότι η Haier θα φύγει από την Inventor Πάντα σε 9000btu μιλάμε Ποιο προτείνετε να τους πω; Ευχαριστώ Τελικά ήρθαν σήμερα και μου έβαλαν το ΝECUVI-09WFI/ΝECUVO-09. Από ότι φαίνεται όμως δεν θα ξεμπλέξω εύκολα, καθώς μου παρουσιάζει την παρακάτω συμπεριφορά. Με ζητούμενη θερμοκρασία 22, δουλεύει οκ και όταν πιάνει θερμοκρασία και κλείνει, συνεχίζει να δουλεύει ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας συνεχώς μέχρι το επόμενο ON. Η μονάδα εξώ δεν δουλέυει, μόνο ο ανεμιστήρας στην εσωτερική και προφάνως φυσάει κρύο αέρα με αποτέλεσμα τελικά να κρυώνει το δωμάτιο. Φαντάζομαι δεν είναι φυσιολογικη η συμπεριφορά αυτή. Έχω ήδη στείλει πάλι στο support τους
liakjim Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 22 λεπτά πριν, bandit650 είπε τελικα εβαλα το Fujitsu KM series ASYG18KMTE Κλιματιστικό Inverter Τι χρειαζετε να βαλω για να παιρνω τις μετρησεις καταναλωσης και τα σχεδιαγραμματα; Εχω καλεσει ηλεκτρολογο . καμια προταση τι να βαλω επιπλεον στον πινακα; τον αλλο μηνα θα αλλαχτει και αυτο της κρεβατοκαμαρας Έχεις homeassistant; ΥΓ Δεν έβρισκες το λίγο νεότερο μοντέλο aseg18kmte; 9 λεπτά πριν, Adrianiotis είπε Τελικά ήρθαν σήμερα και μου έβαλαν το ΝECUVI-09WFI/ΝECUVO-09. Από ότι φαίνεται όμως δεν θα ξεμπλέξω εύκολα, καθώς μου παρουσιάζει την παρακάτω συμπεριφορά. Με ζητούμενη θερμοκρασία 22, δουλεύει οκ και όταν πιάνει θερμοκρασία και κλείνει, συνεχίζει να δουλεύει ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας συνεχώς μέχρι το επόμενο ON. Η μονάδα εξώ δεν δουλέυει, μόνο ο ανεμιστήρας στην εσωτερική και προφάνως φυσάει κρύο αέρα με αποτέλεσμα τελικά να κρυώνει το δωμάτιο. Φαντάζομαι δεν είναι φυσιολογικη η συμπεριφορά αυτή. Έχω ήδη στείλει πάλι στο support τους Στρέφει με τις ίδιες στροφές όπως όταν θερμαίνει ή σιγά σιγά; Πάντως δεν γίνεται να κρυώσει τον χώρο. Απλή ανακύκλωση κάνει.
uncle_nontas Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 28/1/2025 στις 11:10 ΠΜ, dimostr είπε Δουλεύει σε όλα τα Gree Όταν όμως η εξωτερική περνάει τους 18 βαθμούς το κλιματιστικό συμπεριφέρεται όπως στη κανονική του λειτουργία όταν η εξωτερική είναι πάνω από 12 Το οποίο, τι ακριβώς σημαίνει, πρακτικά; Αύριο ξεκινάω τις δοκιμές με p0 κλπ και τις μετρήσεις (έστω μέσω tapo) στο Toyotomi Hiro. Να δούμε τι θα δούμε. Έχετε κανένα τιπ; Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από uncle_nontas
dimostr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, uncle_nontas είπε Το οποίο, τι ακριβώς σημαίνει, πρακτικά; Αύριο ξεκινάω τις δοκιμές με p0 κλπ και τις μετρήσεις (έστω μέσω tapo) στο Toyotomi Hiro. Να δούμε τι θα δούμε. Έχετε κανένα τιπ; Σημαίνει ότι βγαίνει από την λειτουργία των τεστ modes και κάνει την ανοησία να προσπαθεί να πάει στους +2 από τη ζητούμενη και να σβήσει που αυτό το οδηγεί σε πολλά watt ,υπερθέρμανση και απώλεια θερμικής άνεσης , γενικά μια ανόητη λειτουργία που απορρέει από την αδυναμία όλων αυτών των κλιματιστικών - που έχουν στο φορτίο σχεδιασμού στο θερμό μεγαλύτερο νούμερο από τη μέση ζώνη και αυτό ισχύει για όλες τις μάρκες - να δώσουν ικανοποιητικά νούμερα scop με άλλο τρόπο , ουσιαστικά τα υψηλά scop που εμφανίζουν είναι μια απάτη και γιαυτο θα πρέπει να αποφεύγονται ειδικά εάν πρόκειται να χρησιμοποιούνται στη θέρμανση Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από dimostr 1
Pan_K Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Καλημέρα. Θα έρθουν την Παρασκευή να μου ξηλώσουν ένα Fujitsu στο υπνοδωμάτιο, στο οποίο είχα κάνει μία διόρθωση της εγκατάστασης πριν 3 μήνες, αλλά τελικά είχε χαλασμένη την βαλβίδα εκτόνωσης και τον συμπιεστή. Θα μου τοποθετήσουν ένα εκθεσιακό Toshiba Seiya 10Κ που βρήκα στο Praktiker με 469 ευρώ μαζί με την μεταφορά και εγκατάσταση, μείον άλλα 50 ευρώ από την ανακύκλωση (συνολικά 419 ευρώ εγκατεστημένο). Το ερώτημα είναι το εξής: Να τους πω να κρατήσουν τις προηγούμενες σωληνώσεις που είναι 3 μέτρα, μονωμένες όμορφα και να χρησιμοποιήσουν άζωτο, επειδή πριν κυκλοφορούσε το R410 ή να μου βάλουν καινούριους σωλήνες ξηλώνοντας τους παλιούς; Φοβάμαι ότι θα πρέπει να διαπραγματευτώ για το σωστό μήκος σωληνώσεων (2,5m) και την σωστή μόνωσή τους. Επίσης αναρωτιέμαι αν έτσι θα απέφευγα και τα μερεμέτια και στοκαρίσματα στην τρύπα του τοίχου. Τι λέτε;
liakjim Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 1 λεπτό πριν, Pan_K είπε Καλημέρα. Θα έρθουν την Παρασκευή να μου ξηλώσουν ένα Fujitsu στο υπνοδωμάτιο, στο οποίο είχα κάνει μία διόρθωση της εγκατάστασης πριν 3 μήνες, αλλά τελικά είχε χαλασμένη την βαλβίδα εκτόνωσης και τον συμπιεστή. Θα μου τοποθετήσουν ένα εκθεσιακό Toshiba Seiya 10Κ που βρήκα στο Praktiker με 469 ευρώ μαζί με την μεταφορά και εγκατάσταση, μείον άλλα 50 ευρώ από την ανακύκλωση (συνολικά 419 ευρώ εγκατεστημένο). Το ερώτημα είναι το εξής: Να τους πω να κρατήσουν τις προηγούμενες σωληνώσεις που είναι 3 μέτρα, μονωμένες όμορφα και να χρησιμοποιήσουν άζωτο, επειδή πριν κυκλοφορούσε το R410 ή να μου βάλουν καινούριους σωλήνες ξηλώνοντας τους παλιούς; Φοβάμαι ότι θα πρέπει να διαπραγματευτώ για το σωστό μήκος σωληνώσεων (2,5m) και την σωστή μόνωσή τους. Επίσης αναρωτιέμαι αν έτσι θα απέφευγα και τα μερεμέτια και στοκαρίσματα στην τρύπα του τοίχου. Τι λέτε; Αν δεν κάνω λάθος δεν χρειάζεται πλύσιμο το R410. @Klausx; Επίσης κάνουν οι σωληνώσεις από άποψη διαμέτρου στο Toshiba; 1 1
Pan_K Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, liakjim είπε Επίσης κάνουν οι σωληνώσεις από άποψη διαμέτρου στο Toshiba; Κάνουν. Και στα δύο οι σωληνώσεις είναι 3/8" - 1/4". Ήρθαν σήμερα να μου διορθώσουν την εγκατάσταση στο χωριό. Ο συγχωριανός ψυκτικός ΄μου έστειλε και βίντεο που κάνει χρήση αζώτου και αντλίας κενού. Αρκετά εκνευρισμένος και κοφτός στο τηλέφωνο. Αυτά είναι. 1
BigBlack Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2 hours ago, liakjim said: Αν δεν κάνω λάθος δεν χρειάζεται πλύσιμο το R410. @Klausx; Επίσης κάνουν οι σωληνώσεις από άποψη διαμέτρου στο Toshiba; Ο ψυκτικός μου λέει πως είναι συμβατά καθώς το R410A είναι μίγμα R32 και Rκατιάλλο (🤣) και δεν χρειάζονται καθάρισμα οι σωληνώσεις. 1 1 1
antykaps Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Adrianiotis είπε Τελικά ήρθαν σήμερα και μου έβαλαν το ΝECUVI-09WFI/ΝECUVO-09. Από ότι φαίνεται όμως δεν θα ξεμπλέξω εύκολα, καθώς μου παρουσιάζει την παρακάτω συμπεριφορά. Με ζητούμενη θερμοκρασία 22, δουλεύει οκ και όταν πιάνει θερμοκρασία και κλείνει, συνεχίζει να δουλεύει ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας συνεχώς μέχρι το επόμενο ON. Η μονάδα εξώ δεν δουλέυει, μόνο ο ανεμιστήρας στην εσωτερική και προφάνως φυσάει κρύο αέρα με αποτέλεσμα τελικά να κρυώνει το δωμάτιο. Φαντάζομαι δεν είναι φυσιολογικη η συμπεριφορά αυτή. Έχω ήδη στείλει πάλι στο support τους Αν έχεις νεότερα από το support στείλε.Αυτή την συμπεριφορά έχουν και 2 Midea Xtreme Eco που έχω. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από antykaps
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα