Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Edit στο προηγούμενό μου post: δυστυχώς δεν μπόρεσα να ρυθμίσω και την ταχύτητα αέρα με την χακεριά αυτή. Όταν έκλεισα την μονάδα για να ενεργοποιήσω εκ νέου την ρύθμιση, αντί για P0 μου έβγαλε E9 (υποδηλώνει water overflow protection). Και αυτό θυμάμαι να μου το βγάζει αρκετές φορές στην προσπάθεια να ενεργοποιήσω κάποια από αυτές τις ρυθμίσεις και γι' αυτό έγραψα αρχικά ότι δεν λειτουργεί σ' εμένα.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Απαντ. 6,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μη βάζεις στοίχημα. 

Κι όμως , βάζω...

Ως παλιός τρελός μετεωρολόγος με διδακτορικό στη μέτρηση της θερμοκρασίας, έχω πιθανότητες να κερδίσω... Χαχα

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, alexdeskas είπε

Το άλλο ΣΚ έρχονται κρύα...

Ετοιμάστε τους μετρητές κατανάλωσής σας...

Άντε να δούμε τι ψάρια θα πιάσουν τα "καλά" και τα "κακά" κλιματιστικά... 

Απο το στομα σου και στου Θεου τ αυτι...μπας και πεσει η ατιμη θερμοκρασια να πεσει και μαζι της στα χαμηλα το Moș Martin. +ΑΜΗΝ+ 

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/1/2025 στις 9:43 ΠΜ, liakjim είπε

ASEH09KGTG στα 708€ με εγκατάσταση μέσα αν και το aseh09kmcg στα 480€ εγκατεστημένο είναι τρελό deal. 

Ήταν (αν ήταν) τρελό deal εχτές. Σήμερα είναι μία άλλη μέρα:

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-aseh09kmcg-aoeh09kmcg-klimatistiko-9-000-btu-h_4542894

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-kg-series-aseh09kgtg-aoeh09kgcg-klimatistiko-9-000-btu-h_4542738

Μάλλον δεν είχαν προλάβει να ενημερώσουν τις τιμές από την προηγούμενη εβδομάδα. Όχι, γιατί με τόσα χρέπια που έχω μαζέψει δεν το είχα σε τίποτε να πάρω άλλο ένα καινούριο που να είναι της προκοπής.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
4 hours ago, alexdeskas said:

Κι όμως , βάζω...

Ως παλιός τρελός μετεωρολόγος με διδακτορικό στη μέτρηση της θερμοκρασίας, έχω πιθανότητες να κερδίσω... Χαχα

Αυτο και αν θα ειναι τρελη αλλαγη. Χθες βραδυ 10.00 παραθαλασσια ειχε 15 βαθμους και υγρασια 85%+ τα παντα ηταν μουσκεμα και ηταν για ελαφρυ μπλουζακι. Αν αφηνες τα πραγματα εξω για 40-60 λεπτα μετα ηταν μουσκεμα λες και ειχαν βγει απο το πλυντηριο. Λιγο να ετρεχες ζεσταινοσουν και ηταν ευκολα για κοντομανικο.

Ο καιρος εχει @νωμαλεψει τελειως

7 minutes ago, Pan_K said:

Ήταν (αν ήταν) τρελό deal εχτές. Σήμερα είναι μία άλλη μέρα:

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-aseh09kmcg-aoeh09kmcg-klimatistiko-9-000-btu-h_4542894

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-kg-series-aseh09kgtg-aoeh09kgcg-klimatistiko-9-000-btu-h_4542738

Μάλλον δεν είχαν προλάβει να ενημερώσουν τις τιμές από την προηγούμενη εβδομάδα. Όχι, γιατί με τόσα χρέπια που έχω μαζέψει δεν το είχα σε τίποτε να πάρω άλλο ένα καινούριο που να είναι της προκοπής.

Τι εγινε τελειωσαν ενα μηνα νωριτερα οι εκπτωσεις? 😜

Και το αντιστοιχο 14αρι που χαλβαδιαζα στο Παμπλικ το ειχε 806 ευρω και τωρα πηγε στα 999 ευρω. Μαλλον επαιζε καποιο προμο απο τον εισαγωγεα ή ειχαν παρει κομματια σε χαμηλοτερη τιμη για κραχτη και τα εσπρωξαν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ενδιαφέρεται κανείς για Yukai 10άρι με δωρεάν εγκατάσταση και δωροεπιταγή ανακύκλωσης στα 599 ευρώ υπάρχει εδώ: https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-b10e2kvg-e-ras-10e2avg-e-klimatistiko-inverter-10000btu-134458

ή ακόμα φθηνότερα στον Κωτσόβολο με 549 ευρώ (έχει επιπλέον και δωροεπιταγή για επόμενες αγορές): https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252394-a-c-in10-toshiba-ras10cavg-e-b10ckvg-e

33 λεπτά πριν, Sebu είπε

Μαλλον επαιζε καποιο προμο απο τον εισαγωγεα ή ειχαν παρει κομματια σε χαμηλοτερη τιμη για κραχτη και τα εσπρωξαν.

Νομίζω ότι είναι τεχνικό το θέμα και δεν είχαν προλάβει να ενημερώσουν τις τιμές τους στις ιστοσελίδες τους εχτές το πρωί, στην αλλαγή της εβδομάδας. Την προηγούμενη ήταν χαμηλές οι τιμές χωρίς επιστροφές και τα τοιαύτα και αυτήν την εβδομάδα είναι το ίδιο χαμηλές, αλλά με δωροεπιταγές και προωθητικά προγράμματα.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.

Χρειάζομαι ένα κλιματιστικό για χώρο που έχει την ιδιαιτερότητα να έχει τζαμαρία με διπλά τζάμια (αλουμινίου ή pvc) που μπήκαν πριν 25 χρόνια. Ο χώρος είναι 11τμ, και το καλοκαίρι γίνεται φούρνος. Νομίζω έχω δει θερμοκρασία 47c. Χειμώνα είναι μια χαρά από θερμοκρασία. 

Παλιότερα υπήρχε ένα galanz... 12000btu και το έκανε ψυγείο αλλά 1) είχαμε πιο ήπια καλοκαίρια 2) είχαμε ΠΑΣΟΚ και δεν γνωρίζω την κατανάλωση, δηλαδη εάν επαρκούσε ή πάλευε συνεχώς στο full. 

Να βάλω 18αρι; Θα πρέπει να μπει σε διπλανό δωμάτιο 5τμ γιατί δεν γίνεται να τρυπήσει ο τοίχος στο Δωμάτιο με την τζαμαρία.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, efib είπε

Νομίζω έχω δει θερμοκρασία 47c. Χειμώνα είναι μια χαρά από θερμοκρασία. 

Όταν λες το χειμώνα μια χαρά από θερμοκρασία ;

Δημοσ.

Όταν πήγαινω και βλέπω να έχει 14c θερμοκρασία ενώ είναι χωρίς θέρμανση πχ για 1 μήνα τον Δεκέμβριο. Και το υπόλοιπο σπίτι κάπου εκεί παίζει δηλαδή όταν είναι άδειο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, efib είπε

Όταν πήγαινω και βλέπω να έχει 14c θερμοκρασία ενώ είναι χωρίς θέρμανση πχ για 1 μήνα τον Δεκέμβριο. Και το υπόλοιπο σπίτι κάπου εκεί παίζει δηλαδή όταν είναι άδειο.

Εάν πρόκειται για περιστασιακή χρήση και επι το πλείστον ψύξη επειδή λες έχεις πολλά τζάμια άρα η οικονομία μάλλον θα πάει περίπατο εγώ θα σου έλεγα να πάρεις ένα σχετικά μεγάλο αλλά το πιο φθηνό κινέζικο που θα βρεις , τουλάχιστον να γλιτώσεις το κόστος αγοράς 

Δημοσ.
6 minutes ago, efib said:

Τόσο έχουν όλα τα αμόνωτα που δεν είναι τρύπια στο βορρά, στις πυκνοκατοικημένες περιοχές. Έχεις μεγάλες απώλειες χειμώνα καλοκαίρι.

Δημοσ.

Είναι μονοκατοικία. Μόνωση στις τζαμαρίες δεν γίνεται, κέλυφος δεν μπορώ να βάλω εκει. Μόνο ενεργειακά, αλλά προτιμώ να βάλω φωτοβολταϊκά και να ρεφαρω την χασουρα. 

Άρα πάω για 18αρι πχ tcl miracle? Θα μπορούσα να ανέβω και σε Toshiba edge ή κάνα Fujitsu.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 minutes ago, efib said:

Είναι μονοκατοικία. Μόνωση στις τζαμαρίες δεν γίνεται, κέλυφος δεν μπορώ να βάλω εκει. Μόνο ενεργειακά, αλλά προτιμώ να βάλω φωτοβολταϊκά και να ρεφαρω την χασουρα. 

Άρα πάω για 18αρι πχ tcl miracle? Θα μπορούσα να ανέβω και σε Toshiba edge ή κάνα Fujitsu.

Υπερβολικό το 18άρι. Το καλοκαίρι μπορείς να περιορίζεις σημαντικά τα ηλιακά κέρδη με κουρτίνες συσκότισης.

Έχω κι εγώ παρόμοιο χώρο 26 τετραγωνικά αλλά επειδή είναι πάνω στο δρόμο (πρώην κατάστημα) άλλαξα τη τζαμαρία με θωρακισμένο 4πλό τζάμι και θωρακισμένη πόρτα με τις όποιες μονώσεις έχει. Είναι και ψηλοτάβανο, 4.10μ και γύρω γύρω μη θερμαινόμενοι χώροι.

Καλοκαίρι με τις κουρτίνες δεν ανεβαίνει πάνω από 35-36, χειμώνα γύρω στους 16 με εξωτερική 5-10.

Λειτουργώ ενα παλιό 12άρι midea inverter, με 24ωρη λειτουργία τώρα χειμώνα καίει γύρω στις 10kWh/ημέρα με ζήτηση 22 βαθμούς. Καλοκαίρι με ζήτηση 28 λιγότερο από τα μισά.

Στη θέση σου θα κοίταζα να βάλω πρώτα παθητικά συστήματα (κουρτίνες, ενεργειακά τζάμια κλπ). Καλά τα φωτοβολταικά αλλά έπονται.

Στο δια ταύτα η κρυστάλλινή μου μπάλα (😇)λέει για 12άρι, ότι καλύτερο σηκώνει η τσέπη σου ανάλογα και με τα άλλα κριτήρια που έχεις. Αλλά θα έκανα πρώτα μιά μελέτη θέρμανσης με διάφορα σενάρια για να μην μυρίζω τα νύχια μου ψάχνοντας τι συμφέρει μεσομακροπρόθεσμα. Ιδίως αφού καταλαβαίνω πως είσαι σε φάση ανακαίνισης/βελτίωσης.

Επεξ/σία από BigBlack
Δημοσ.

12αρι έλεγα και εγώ αλλά το φοβήθηκα γιατί πλέον είναι πολύ ζεστά τα καλοκαίρια. Μάλλον θα κάνω μια μελέτη με μηχανικό και βλέπουμε. 

Τσιμπάει στην κατανάλωση τον χειμώνα το midea σου. Αλλά 26τμ και ψηλοταβανο, και ελεύθερο... 

Το είχα στο πρόγραμμα να αλλάξω κουρτίνες. Έχω βρει κάτι θερμομονωτικές μπεζ. Ελπίζω να κάνουν δουλειά. Αλλιώς καμία τέντα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...