Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Αυτό εδώ το μωρό, 18,000 BTU, με κατανάλωση περίπου 2,4 kWh/h στη θέρμανση, έχει την τρέλα να κατεβάζει την πόρτα (στη θέρμανση) έτσι 😂

20250102_221911.jpg

Spoiler

image.gif.dbc986225abe639782529ad477c9a82d.gif

• Haha 4
  • Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Αν το έχεις στο Follow me δεν χρειάζεται να το έχεις πιο ψηλά. Θα σου πάει την θερμοκρασία εκεί που την μετράει, δηλαδή εκεί που τοποθέτησες το χειριστήριο. Απλά να έχεις υπόψιν ότι αν το βάλεις στους 22 στο follow me, το κλιματιστικό θα δουλεύει μέχρι το χειριστήριο να δείξει 24! Και αυτό θα πάρει πολλή ώρα και θα σου κάνει φούρνο το δωμάτιο όπως παρατήρησε ο liakjim. Αυτό που σου είπα για ρύθμιση στους 26 βαθμούς ισχύει στην παραδοσιακή λειτουργία.

Ααααααααα δηλαδή έχει διαφορά 2 βαθμών μεταξύ αυτό που βλέπει το χειριστήριο και αυτό που θέλω. Οπότε θα το κατεβάσω πάλι αν είναι και θα το αφήσω έτσι. 

Δημοσ.

Καλη χρονια σε ολους ,

στο πατρικο μου παμε για αλλαγη του Fujitsu  18000btu  του 2009. Συνφωνα με https://elith.gr/calc/index.php οι απωλειες ειναι 6070 watt για σαλονι -κουζινα 37m2  ,περιοχη Πειραιας , διαμερισμα 3ου οροφου.

Μπατζετ 1100 με εγκατασταση , ψυξη/θερμανση 50/50.

Προτασεις καλοδεχουμενες

Δημοσ.
7 ώρες πριν, nimik είπε

Μην δίνεις και τόση σημασία σε αυτές τις θερμοκρασίες που βλέπεις ,το καλοκαίρι έκανε και 42+ και σίγουρα λιγότερους από 4 τον χειμώνα ,

το καλοκαίρι που μας πέρασε έλειπα και δούλεψε 2-3 μέρες μόνο ,βέβαια οι εξωτερικές μονάδες είναι στην ταράτσα εκτεθειμένες από κάθε πλευρά και σε κάθε καιρικές συνθήκες με ότι συνεπάγεται αυτό ..

Έριξα μια ματιά στους μετεωρολογικούς σταθμούς γύρω σου, μόνο στο βουνό έχει καταγράψει κάτω από 4 βαθμούς, με μέγιστη 40. Οι επίσημοι σταθμοί γενικά δεν δίνουν λανθασμένα δεδομένα, ειδικά αν συμφωνούν τα δεδομένα 2-3 μαζί. Εάν βασίζεσαι σε κάποιο θερμόμετρο δικό σου, πιθανό να βλέπεις κάποιο λάθος.

Όπως και να έχει, καλό είναι, για το μέλλον, τα μηχανήματα να μην τα παίρνει ο ήλιος, και ο καιρός γενικά. Έχω δει και προσωπικά τις αρνητικές συνέπειες, αφού μπορεί να βασίζουν τη λειτουργία τους σε αυτά που διαβάζουν από τα αισθητήρια τους.

3 ώρες πριν, simos1974 είπε

Καλη χρονια σε ολους ,

στο πατρικο μου παμε για αλλαγη του Fujitsu  18000btu  του 2009. Συνφωνα με https://elith.gr/calc/index.php οι απωλειες ειναι 6070 watt για σαλονι -κουζινα 37m2  ,περιοχη Πειραιας , διαμερισμα 3ου οροφου.

Μπατζετ 1100 με εγκατασταση , ψυξη/θερμανση 50/50.

Προτασεις καλοδεχουμενες

Το παλιό ήταν inverter? Επαρκούσε;

Οι απώλειες σου είναι για 22ρι, αλλά πολλά παίζουν ρόλο, δες τις ερωτήσεις του liakjim με τα κουφώματα, τον ήλιο κλπ που έκανε 3-4 σελίδες πίσω, χρειάζεται περισσότερη πληροφορία.

Ένα Fujitsu KMTE ή ένα Toshiba Edge είναι γύρω από το budget σου πάντως.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Έριξα μια ματιά στους μετεωρολογικούς σταθμούς γύρω σου, μόνο στο βουνό έχει καταγράψει κάτω από 4 βαθμούς, με μέγιστη 40. Οι επίσημοι σταθμοί γενικά δεν δίνουν λανθασμένα δεδομένα, ειδικά αν συμφωνούν τα δεδομένα 2-3 μαζί. Εάν βασίζεσαι σε κάποιο θερμόμετρο δικό σου, πιθανό να βλέπεις κάποιο λάθος.

Όπως και να έχει, καλό είναι, για το μέλλον, τα μηχανήματα να μην τα παίρνει ο ήλιος, και ο καιρός γενικά. Έχω δει και προσωπικά τις αρνητικές συνέπειες, αφού μπορεί να βασίζουν τη λειτουργία τους σε αυτά που διαβάζουν από τα αισθητήρια τους.

Το καλοκαίρι αυτό έκανε πάνω από 42+ σίγουρα μέσα Ιουνίου ..

όπως και να έχει η ταράτσα ήταν συμβουλή του μηχανολόγου και του ψυκτικού που έκανε την προ εγκατάσταση πάνω από την θέση του κρεβατιού που δεν σε ενοχλεί ο αέρας όταν κοιμάσαι κι έτσι πιάνουν και τα άλλα δωμάτια σε σχέση με το αν είχαν τοποθετηθεί πάνω από την μπαλκονόπορτα και στο πλάι του δωματίου ώστε να χτυπάει ο αέρας τον τοίχο και βάλε και τον θόρυβο που θα είχες δίπλα σου συνεχώς ..

βασικά το καλοκαίρι με την ζέστη σίγουρα θα έχουν θέμα ,τον χειμώνα δεν έχουν πρόβλημα νομίζω και δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο γι αυτό ,

πάντως οι εξωτερικές έχουν μπει κάθετα στους βόρειους και νότιους ανέμους που έχουμε στην περιοχή αρκετά δυνατούς κι ο ανεμιστήρας ανατολικά που δεν έχει ισχυρούς ανέμους από αυτήν την διεύθυνση εδώ καθόλου ..

Επεξ/σία από nimik
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, nimik είπε

η ταράτσα ήταν συμβουλή του μηχανολόγου

Η ταράτσα από μόνη της δεν είναι λάθος. Χρειάζεται κάποια κατασκευή συνήθως ομως, ειδικά σε μέρη που υπάρχει χιονόστρωση. Εννοείται σωστή η μέριμνα να είναι κάθετα στην διεύθυνση του αέρα.

Η εσωτερική θα πρέπει να τοποθετείται έτσι ώστε να μπορείς να εκμεταλλευτείς το coanda effect, ειδικά εάν το μηχάνημα το επιτρέπει.

image.png.1540a6eee69d6018c1f233efeda06071.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους μετα την αγορά το καλοκαίρι του Midea AEP2-12NXD6 το οποίο δούλεψε άψογα στη ψύξη ακομα και στο αθόρυβο με βαση το καλοκαίρι και τις θερμοκρασίες που ειχαμε στην Ρόδο. 

Τωρα που το ρύθμισα για να βγάλει ζέστη εαν το βάλω στο 25 σε 5-10 λεπτα γραφει οτι το δωμάτιο εχει 27-28 εσωτερική θερμοκρασία και σταματάει εχω δοκιμάσει τα παντα από ρυθμίσεις σε γρίλιες και ταχύτητα ανεμιστήρα. 

Τα φιλτρα ειναι καθαρά.

Δοκίμασα ανοιχτό το δωμάτιο να μπει δηλαδή ο εξωτερικός αερας και το θερμόμετρο έδειχνε τα ίδια μεσα έξω. 

Δοκίμασα και να δίνει θερμοκρασία το χειριστήριο αλλά δεν εχω καπου να το βαλω για να βλέπει το ac για να στέλνει το σήμα.

Ο τοίχος απέναντι απο το ac ειναι στα 2.5 μετρα.

Επεξ/σία από silencer181
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, silencer181 είπε

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους μετα την αγορά το καλοκαίρι του Midea AEP2-12NXD6 το οποίο δούλεψε άψογα στη ψύξη ακομα και στο αθόρυβο με βαση το καλοκαίρι και τις θερμοκρασίες που ειχαμε στην Ρόδο. 

Τωρα που το ρύθμισα για να βγάλει ζέστη εαν το βάλω στο 25 σε 5-10 λεπτα γραφει οτι το δωμάτιο εχει 27-28 εσωτερική θερμοκρασία και σταματάει εχω δοκιμάσει τα παντα από ρυθμίσεις σε γρίλιες και ταχύτητα ανεμιστήρα. 

Τα φιλτρα ειναι καθαρά.

Δοκίμασα ανοιχτό το δωμάτιο να μπει δηλαδή ο εξωτερικός αερας και το θερμόμετρο έδειχνε τα ίδια μεσα έξω. 

Δοκίμασα και να δίνει θερμοκρασία το χειριστήριο αλλά δεν εχω καπου να το βαλω για να βλέπει το ac για να στέλνει το σήμα.

Θα πρέπει να το δουλεύεις με το follow me. Θέλει λίγο πειραματισμό με τη θέση του τηλεκοντρόλ αλλά θα το βρεις στο τέλος. Επίσης για μέγιστη οικονομία συνίσταται η χρήση με όσο μεγαλύτερη ταχύτητα ανεμιστήρα γίνεται (ή αντέχουν τα αυτιά σας. Εγώ το έχω όλη μέρα στο High και στον ύπνο το βάζω auto ) .

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, silencer181 είπε

Τα φιλτρα ειναι καθαρά.

Καταρχήν αν δεν έχεις βάση τοίχου για το τηλεχειριστήριο πάρε μια για να βρεις μια σωστή θέση να το βάλεις για να λειτουργεί σωστά με το follow me.

Δεύτερον... Αν ζητάς 26 το κλιματιστικό θα βγάζει πολύ ζεστό αέρα ώστε να μπορέσει να φτάσει αυτή θερμοκρασία.

Ζητάτε νορμάλ θερμοκρασίες 20, 21, 22, ώστε να κατεβάζει πιο γρήγορα την ισχύ του ο συμπιεστής οπότε θα κατεβαίνει και η κατανάλωση του και η θερμοκρασία του αέρα στις περσίδες. Έτσι δε θα μπερδεύεται και το κλιματιστικό έχοντας απέναντι του στα 2.5μ τοίχο με αποτέλεσμα ο καυτός αέρας επειδή ανεβαίνει ψηλά να γυρνάει γρήγορα στο κλιματιστικό και να κλείνει νομίζοντας ότι έπιασε θερμοκρασία.

large_20240308121557_32555_vasi_gia_tilecheiristirio_klimatistikou_6900615296543.jpeg

Δημοσ.
6 ώρες πριν, cmaniac είπε

image.png.1540a6eee69d6018c1f233efeda06071.png

Δεν υπάρχει κανένας νόμος της φυσικής που να περιγράφει αυτή την κίνηση και διατήρηση του θερμού αέρα οριζόντια στο δάπεδο σε απόσταση 8-10μ. 

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, sap00 είπε

Δεν υπάρχει κανένας νόμος της φυσικής που να περιγράφει αυτή την κίνηση και διατήρηση του θερμού αέρα οριζόντια στο δάπεδο σε απόσταση 8-10μ. 

Το marketing είναι ανίκητο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, sap00 είπε

Το Coandă effect υπάρχει και είναι ένα καλά μελετημένο φαινόμενο.

Και βλέποντας την κατανομή της ταχύτητας του αέρα σε θέρμανση θα έλεγα ότι δουλεύει αρκετά καλά ( εδώ το toshiba edge 24K )

image.png.d9df4057aebd9b8b3bc03414781aa4ec.png

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 3
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, sap00 είπε

Καλά δεν είπαμε ότι θα σε στοιχειώσει ο αέρας του κλιματιστικού όπου και να σαι επειδή ακολουθεί τοίχους και πατώματα. Αλλά η φιλοσοφία αυτή είναι.

Το surface effect είναι υπαρκτό, είναι ο λόγος που τα αεροσκάφη κάνουν το γνωστό "flare" λίγο πριν την προσγείωση. Όλοι οι πιλότοι το ξέρουν καλά.

Στον τομέα της δυναμικής ρευστών, το θεώρημα λέει πως ένα ρευστό τίνει να προσκολλάται στην επιφάνεια όταν πλησιάσει πολύ κοντά σε αυτήν.

Ένα παράδειγμα που το ξέρουμε όλοι είναι το τρεχούμενο νερό και το κουτάλι.

image.png.75afbf8891aed7cbf4b5ef7de2ec6950.png

• Like 4
Δημοσ.

Πορσπαθώ να φτιάξω schedules για Toshiba στο home assistant με automation καθώς η εφαρμογή σου επιτρέπει μέχρι 4 αλλαγές καταστάσεων.

Θέλω να βάλω και έναν κανόνα που πρακτικά να τσεκάρει αν το automation απέτυχε να εκτελεστεί και σε αυτή την περίπτωση να με ενημερώνει στο κινητό.

Το έχει σετάρει κάποιος ώστε να μου δώσει πληροφορίες με PM;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...