stelikov Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 22 λεπτά πριν, dimostr είπε Και λέω τώρα είναι δυνατόν κάποιος να χρησιμοποιεί άλλη μορφή θέρμανσης ? Στην Ελλάδα και ειδικά στις ζεστές περιοχές θα έπρεπε να επιτρέπετοντια μόνο αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα. Είναι απλά ασυναγώνιστες. Πάνε και δίνουν λεφτά οι άνθρωποι, δίνουν 5 χιλιαρα και παραπάνω να βάλουν ενδοδαπέδιες και άλλα τόσα να βάλουν αντλία θερμότητας νερού και έχουν χειρότερη απόδοση από ένα κλιματιστικό των 1000 ευρώ!!! 2
marmaris Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) ξεχασα το 24ωρο της Δευτερας..... Spoiler ....μου εβγαλε την ψυχη αλλα μαλλον το καταφερα..... Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από marmaris
argimeg Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, liakjim είπε Έχεις homeassistant; Όχι δεν έχω και δεν θέλω να δώσω τόσα χρήματα. Στα δικά μου είχα αγοράσει TP-Link Tapo P110 WiFi Smart Plug και είχα ακολουθήσει τις οδηγίες που είχες βάλει και τα έβλεπα μέσα από το pc. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο με Tapo που να μπαίνει σε πίνακα; Είχα αγοράσει ένα sonoff που νομίζω ότι έκανε κάτι τέτοιο όμως ποτέ δεν το εγκατέστησα. Δεν θέλω να κόψουμε καλώδια και να βγάλω πρίζα για να βάλω Tapo. Βασικά μόλις βρήκα το παρακάτω που λογικά με καλύπτει. https://www.skroutz.gr/s/37953463/Sonoff-POW-Elite-R3-16A-Kilovatoorometro-Ilektrologikou-Pinaka-POWR316D.html Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από argimeg
liakjim Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, argimeg είπε Όχι δεν έχω και δεν θέλω να δώσω τόσα χρήματα. Στα δικά μου είχα αγοράσει TP-Link Tapo P110 WiFi Smart Plug και είχα ακολουθήσει τις οδηγίες που είχες βάλει και τα έβλεπα μέσα από το pc. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο με Tapo που να μπαίνει σε πίνακα; Είχα αγοράσει ένα sonoff που νομίζω ότι έκανε κάτι τέτοιο όμως ποτέ δεν το εγκατέστησα. Δεν θέλω να κόψουμε καλώδια και να βγάλω πρίζα για να βάλω Tapo. Βασικά μόλις βρήκα το παρακάτω που λογικά με καλύπτει. https://www.skroutz.gr/s/37953463/Sonoff-POW-Elite-R3-16A-Kilovatoorometro-Ilektrologikou-Pinaka-POWR316D.html Μόνο το tapo κάνει διαγράμματα στο κινητό. Με το sonoff θα βλέπεις μόνο ημερήσιες μπάρες. Οπότε ή βάζεις το homeassistant σε ένα πχ homeassistant green οπότε μετά βάζεις ότι θέλεις ( sonoff, Shelly, tuya κτλ ) και θα έχεις τέλεια εποπτεία με ανάλυση 5" στον υπολογιστή ή στο κινητό ή αν δεν θέλεις homeassistant τότε αν θέλεις να βλέπεις διαγράμματα με ανάλυση 5' στο κινητό σου θα πρέπει να κόψετε καλώδια για να μπει μπριζα σουκο και άρα το tapo ή αν δεν θέλεις να κόψετε καλώδια τότε βάζετε κάτι στον πίνακα πχ το sonoff που είπες ή κάποιο shelly πχ το em αλλά δεν θα έχεις διαγράμματα. 1
dimostr Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 11 ώρες πριν, achilles_g_ είπε Ο σπιτονοικοκύρης φαινόταν πολύ εντάξει γενικά και λεω θα τα εχει φροντίσει. Και σήμερα λέω ας τα τσεκάρω... Όταν τα καθαρίσεις να μας πεις εάν είδες διαφορά τόση που θα σε κάνει να αναδιατυπώσεις την εντύπωση για αυτά
liakjim Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, dimostr είπε Όταν τα καθαρίσεις να μας πεις εάν είδες διαφορά τόση που θα σε κάνει να αναδιατυπώσεις την εντύπωση για αυτά Το ότι έχει ο άλλος airbnb και βάζει πάντως ότι πιο basic με ξεπερνά.
dimostr Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, liakjim είπε Το ότι έχει ο άλλος airbnb και βάζει πάντως ότι πιο basic με ξεπερνά. Αρπακολατζηδες 2
BigBlack Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 7 minutes ago, liakjim said: Το ότι έχει ο άλλος airbnb και βάζει πάντως ότι πιο basic με ξεπερνά. Αρπαχτές είναι αυτές οι "επενδύσεις", σιγά μη βάλουν (οι περισσότεροι) καλά μηχανήματα και να τα συντηρούν όπως πρέπει. 1
liakjim Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, BigBlack είπε Αρπαχτές είναι αυτές οι "επενδύσεις", σιγά μη βάλουν (οι περισσότεροι) καλά μηχανήματα και να τα συντηρούν όπως πρέπει. Μα τα τρώνε στη μάπα όταν έρχεται ο λογαριασμός ρεύματος. Τέσπα, έτσι και αλλιώς το 95% εκεί έξω δεν έχει ιδέα. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από liakjim 3
BigBlack Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 16 minutes ago, liakjim said: Μα τα τρώνε στη μάπα όταν έρχεται ο λογαριασμός ρεύματος. Τέσπα, έτσι και αλλιώς το 95% εκεί έξω δεν έχουν ιδέα. Το μισό χρόνο είναι καλοκαίρι που έχουν και την περισσότερη κίνηση, δεν πολυφαίνεται στο λογαριασμό η όποια διαφορά. Όπως λες δεν έχουν και ιδέα αλλά βγαίνει παραδάκι οπότε σιγά μην το ψάξουν.
Pan_K Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, argimeg είπε Όχι δεν έχω και δεν θέλω να δώσω τόσα χρήματα. Υπάρχουν και αυτά: https://www.skroutz.gr/s/39180354/Kilovatoorometro-Ilektrologikou-Pinaka-TO-Q-SY1-JWT.html. Εγώ έχω πάρει 4 των 63Α, για να ελέγχω μεταξύ άλλων και τον θερμοσίφωνα. Δουλεύουν με την εφαρμογή Tuya, η οποία σου δίνει πολλές δυνατότητες για αυτοματισμούς και είναι συμβατή με πολλές συσκευές (πχ τα καινούρια κλιματιστικά της Midea και συναφή είναι συμβατά με Tuya). Άρεσαν πολύ στον ηλεκτρολόγο που τα έβαλε, επειδή έχουν φυσικό διακόπτη και μπορείς να τα απενεργοποιείς/ενεργοποιείς και όταν δεν υπάρχει σύνδεση internet. Τα βασικά διαγράμματα είναι με μπάρες. Ωστόσο, αν θέλεις λεπτομερή διαγράμματα με καταγραφή ανά λεπτό για να δεις πχ πώς δουλεύουν τα κλιματιστικά σου, μπορείς να κάνεις upgrade με 20 ευρώ/έτος ή 3 ευρώ για μηνιαία συνδρομή μέχρι να καταλάβεις κάποια πράγματα. Νομίζω αυτός είναι ο πιο εύκολος και φθηνός τρόπος. Τα αντίστοιχα της Shelly είναι πιο ακριβά και η συνδρομή επίσης, για να βλέπεις πιο λεπτομερή διαγράμματα. Αν είσαι όμως πιο control freak, το Home Assistant είναι μακράν καλύτερο και σου εξασφαλίζει επιπλέον ιδιωτικότητα στα προσωπικά σου δεδομένα. Εγώ δεν έχω, για να σου πω περισσότερα, αλλά θα βάλω σε λίγες μέρες. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K 1
Adrianiotis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Στις 6/12/2024 στις 5:06 ΜΜ, Adrianiotis είπε Καλησπέρα σας, έβαλα πρόσφατα σε υπνοδωμάτιο το Haier Pearl 9.000 btu. Έχω παρατηρήσει 2 προβλήματα. 1. Η εξωτερική μονάδα κάνει αρκετό θόρυβο που νομίζω προέρχεται από τον κομπρέσορα,ακούγεται και μέσα στο δωμάτιο και στο δίπλα δωμάτιο. Της ίδιας μάρκας 24αρι το Haier Tide green που έχω στο σαλόνι δεν κάνει αυτό τον θόρυβο https://drive.google.com/file/d/1FQE6LVrKITQKnCzQJq-73MrsLUPFgrBa/view?usp=drive_link https://drive.google.com/file/d/1ZXAn6qORXw-VCpVsR9HRWvUVjmN7SCRD/view?usp=drive_link https://drive.google.com/file/d/19VOjx1te0wfSeA-fWj-W85Q1g4035_SJ/view?usp=drive_link 2. Αφού κλείσει γιατί έχει πιάσει θερμοκρασία, όταν παέι να ξαναλειτουργήσει η εσωτερική μονάδα βγάζει απότομα και δυνατά αέρα και μετά από λίγο ξεκινάει να δουλεύει κανονικά. Είναι περίεργο αυτό που κάνει, σαν να "ξεμπουκώνει". Μέσα στην νύχτα τέτοιος απότομος θόρυβος μας τρομάζει. Το ίδιο πάλι για το 24αρι που έχω δεν το κανει. https://drive.google.com/file/d/153eYEWuFhwMkFImaxv2q3ts4_IoAILzF/view?usp=drive_link Τι μπορεί να φταίει; Ευχαριστώ Καλημέρα σας, Επανέρχομαι σε αυτό. Ήρθαν από την εταιρεία να το τσεκάρουν και τελικά θα μου αλλάξουν όλο το μηχάνημα μέσα-έξω, αφού πρώτα όμως βάλω σωληνώσεις 3 μέτρα. (η διάγνωση από τον τεχνικό ήταν να αλλαχτεί η έξω μονάδα, αλλά επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο το μοντέλο η εταιρεία μου είπε ότι θα το αλλάξουν όλο) Μου πρότειναν να πάμε σε Inventor 1. Οποιόδηποτε Neo 2. Κάποιο άλλο εκτός king, emperor, dark, leon γιατί είναι τα premium Επίσης τους είπα και για Haier άλλο μοντέλο και έχουν διαθέσιμο το tide green plus Σημείωση: Μου ανέφερε ότι η Haier θα φύγει από την Inventor Πάντα σε 9000btu μιλάμε Ποιο προτείνετε να τους πω; Ευχαριστώ
Pan_K Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Adrianiotis είπε Κάποιο άλλο εκτός king, emperor, dark, leon γιατί είναι τα premium Αν σου επιτρέπουν να βάλεις Inventor Legend, θα σου πρότεινα να το λάβεις υπόψιν, μιας και έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Leon. Δεν ξέρω μόνο αν είναι τόσο εύκολο να αφαιρέσεις την φτερωτή όπως στο Midea all easy pro (πρόκειται ουσιαστικά για τα ίδια μοντέλα, είναι σχεδόν πανομοιότυπα και εμφανισιακά) και να την πλένεις μόνος σου. Εγώ έχω ένα Leon και είμαι μέχρι στιγμής αρκετά ευχαριστημένος. Για το Tide Green Plus που αναφέρεις, βλέπω ότι έχει χαμηλότερο capacity στην θερμή από την μεσαία ζώνη (2,0KW έναντι 2,4) το οποίο είναι ένδειξη ότι μπορεί να κατεβάζει χαμηλά watt κατά την θέρμανση και να έχει πιο στρωτή λειτουργία. Ίσως οι πιο έμπειροι έχουν να πουν περισσότερα γι' αυτό το μοντέλο. Edit: Από τα σχόλια στο Skroutz για το Haier που σου προτείνουν, διαπιστώνω αρκετούς να παραπονιούνται για προβλήματα παρόμοια με το δικό μου (Inventor Supreme): κακό feedback του αισθητήρα θερμοκρασίας με απότομες διακυμάνσεις, ο συμπιεστής να μην πέφτει κάτω από τα 400 watt, πολλά on-off και το service να σφυρίζει αδιάφορα. Δεν θα το πρότεινα. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K
sap00 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 20 λεπτά πριν, Pan_K είπε Ωστόσο, αν θέλεις λεπτομερή διαγράμματα με καταγραφή ανά λεπτό για να δεις πχ πώς δουλεύουν τα κλιματιστικά σου, μπορείς να κάνεις upgrade με 20 ευρώ/έτος ή 3 ευρώ για μηνιαία συνδρομή μέχρι να καταλάβεις κάποια πράγματα. Νομίζω αυτός είναι ο πιο εύκολος και φθηνός τρόπος. Τα αντίστοιχα της Shelly είναι πιο ακριβά και η συνδρομή επίσης, για να βλέπεις πιο λεπτομερή διαγράμματα. Αν είσαι όμως πιο control freak, το Home Assistant είναι μακράν καλύτερο .. το home assistant θέλει συνδρομή ??
Pan_K Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, sap00 είπε .. το home assistant θέλει συνδρομή ?? Όχι βέβαια. Τα δεδομένα αποθηκεύονται στην συσκευή που έχεις στο σπίτι σου και όχι σε κάποιον server στην Κίνα, όπως με την Tuya. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα