BrunoB Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Ετοιμαζεται συγκριτικο Midea All Easy Pro 24000 Αυγουστος 2023 vs Fujitsu ASEG24KMTE Αυγουστος 2024. Jaws Theme Song.mp3 5
Specs Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 1 hour ago, BrunoB said: Ετοιμαζεται συγκριτικο Midea All Easy Pro 24000 Αυγουστος 2023 vs Fujitsu ASEG24KMTE Αυγουστος 2024 Μπορουμε να πονταρουμε? Αν ναι το Fujitsu θα εχει 40% της καταναλωσης Midea , το πολυ! 1
BrunoB Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Midea All Easy Pro 24k - Αύγουστος 2023 vs Fujitsu ASEG24KMTE - Αύγουστος 2024 Αντικατασταση στον ιδιο χωρο. Θελω στο χωρο 26,5-27 βαθμους, ουτε πανω ουτε κατω. Το Fujitsu το κανει με ζητηση 26-27, το Midea το εκανε με ζητηση 27-27,5. Παραθέτω και στοιχεία θερμοκρασιών περιοχής. Αύγουστος 2023 Μέση θερμοκρασία 27,7 Μέση μέγιστη θερμοκρασία 32,2 Midea - 493 ώρες - 191,3 kWh - 388 W/hr Αύγουστος 2024 Μέση θερμοκρασία 29,3 Μέση μέγιστη θερμοκρασία 33,8 Fujitsu - 644 ώρες - 139,7 kWh - 217 W/hr 44% οικονομία το ASEG Ενδιαφέρουσα όμως η διαφορά του Midea από Ιούλιο 2023 σε Αύγουστο 2023. Αύγουστο ειχε δουλεψει τελικά πολύ περισσότερο και σε συνδυασμό με την λιιιγο χαμηλότερη θερμοκρασια ο μέσος ορος μηνα επεσε αρκετα. Θυμαμαι και πολλα on-off. Τα ξαναλέμε με χειμωνιάτικα νούμερα 🙄 Εδώ και η αντίστοιχη σύγκριση Ιούλιος 2023 με Ιούλιο 2024. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου από BrunoB 4 2
liakjim Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 11 λεπτά πριν, BrunoB είπε Midea All Easy Pro 24k - Αύγουστος 2023 vs Fujitsu ASEG24KMTE - Αύγουστος 2024 Αύγουστος 2023 Μέση θερμοκρασία 27,7 Μέση μέγιστη θερμοκρασία 32,2 Midea - 493 ώρες - 191,3 kWh - 388 W/hr Αύγουστος 2024 Μέση θερμοκρασία 29,3 Μέση μέγιστη θερμοκρασία 33,8 Fujitsu - 644 ώρες - 139,7 kWh - 217 W/hr 44% οικονομία το ASEG Ενδιαφέρουσα όμως η διαφορά του Midea από Ιούλιο 2023 σε Αύγουστο 2023. Αύγουστο ειχε δουλεψει τελικά πολύ περισσότερο και σε συνδυασμό με την λιιιγο χαμηλότερη θερμοκρασια ο μέσος ορος μηνα επεσε αρκετα. Θυμαμαι και πολλα on-off. Τα ξαναλέμε με χειμωνιάτικα νούμερα 🙄 Υπερπολύτιμο συγκριτικό στο πεδίο και όχι στο εργαστήριο. Στο εργαστήριο το midea δείχνει σαφώς οικονομικότερο ακόμα και με πειραγμένα νούμερα που έβαλα με πραγματικές θερμοκρασίες του μπαλκονιού μου αλλά στην πράξη από τα στοιχεία σου φαίνεται ότι αν και ο φετινός Αύγουστος ήταν πιο δυσχερής, το fujitsu ήταν απίστευτα πιο οικονομικό, δλδ σε παρόμοιες συνθήκες θα περίμενε κάποιος ότι η ψαλίδα θα ανοίξει ακόμη περισσότερο, σωστά; Άρα, 1. Τα seers δεν δείχνουν τίποτα. 2. Οι κινέζοι, τουλάχιστον η Midea δεν είναι πουθενά ακόμη και στη ψύξη αν η ναυαρχίδα τους τρώει τέτοιο ξύλο. 3. Φανταστείτε τι διαφορές θα υπάρχουν συγκριτικά με πιο basic μοντέλα. ΥΓ Πως παίρνεις τις ώρες λειτουργίας; 4
Klausx Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, cmaniac είπε Ahem. ZSX round 3. Ήρθε ο τεχνικός της αντιπροσωπείας για έλεγχο της μονάδας μετά από - θυμίζω - την πρώτη ανακοίνωση της βλάβης 11/8 και επίσκεψη τεχνικού του καταστήματος με απόφαση ότι το μηχάνημα είναι ζαβό. Η αντιπροσωπεία λοιπόν τώρα τα έριξε στον εγκαταστάτη για άλλη μία φορά αφού μετά απο πλήρωση με άζωτο, το μηχάνημα έκανε μπουρμπουλήθρες στα εσωτερικά ρακόρ. @Klausx κερδίζεις μια πάστα. Η αλήθεια είναι ότι η εξέλιξη πλησίαζε επικίνδυνα στο "το μηχάνημα είναι εντάξει, βρες τα με τον εγκαταστάτη", αλλά η απάντηση μου ήταν "δηλαδή, ο ίδιος που ήρθε τις προηγούμενες δύο φορές, την τρίτη θα του έρθει η θεία φώτιση και ξαφνικά εργαλεία και άνθρωπος θα έρθουν σε απόλυτη αρμονία και όλα θα πάνε καλά;". Για καλή μου (;) τύχη, εγκρίθηκε επί τόπου μετά από μάλλον γαλλικά μεταξύ αντιπροσωπείας / καταστήματος η επισκευή της εγκατάστασης από τον άνθρωπο της αντιπροσωπείας. Και έτσι, πάμε άλλη μία: άδειασμα, εκχειλώσεις, κενό, γέμισμα. Κενό 16 λεπτά, γέμισμα 1.31 κιλά (πληθωρικός, αφού το μηχάνημα παίρνει 1.2 υπο κανονικές συνθήκες - με βλέπω με ενδείξεις υπερπίεσης, εκτός εάν το λάστιχο μεταξύ φιάλης και μονάδας ήταν πολύ μακρύ και έβαλε παραπάνω για να κάνει compensate, κάτι που θα περίμενα γενικά) και πήρε μπρος και πάλι. Το καλό είναι ότι έχω και πάλι μηχάνημα. Να δούμε μέχρι πότε. Το άλλο καλό είναι ότι το μηχάνημα κατέβηκε στην ψύξη ακόμα πιο χαμηλά, είδα και 100W. Μπορεί να του άρεσε περισσότερο το ψυκτικό που του έβαλε ο τελευταίος. Το τελευταίο καλό είναι ότι τουλάχιστον προφορικά πήρα διαβεβαίωση ότι το μηχάνημα προστατεύεται από μόνο του άψογα και δεν εγείρεται ζήτημα ακύρωσης εγγύησης. Παρατηρήσεις: Δεν ξέρω πώς να το γράψω κομψά. Να μαζευτείτε οι 2-3 που μαζεύετε σε φιάλη το ψυκτικό, χωράτε σε ένα ταξί, άντε το πολύ βανάκι - εγώ πάντως δεν σας έχω πετύχει ακόμα. Υποψιάζομαι ότι αφού έχω πιεί ίσα με 2 κιλά R32 πλέον έχω δικαίωμα να μην χρειάζομαι κλιματιστικό στο σπίτι, αφού θα κάνω μόνος μου τους κύκλους ψύξης / θέρμανσης χωρίς εξωτερικό συμπιεστή. Τα λέμε σε 15-20 μέρες πάλι (;) Φαινόταν ότι είναι διαρροακιας όπως τους αποκαλούμε αφού αυτό που σου είπε για την τσιμούχα ήταν παπάτζα. Ελπίζω να μην έχει κανένα τσάκισμα χαχα, το σωστό είναι απεγκατάσταση και εγκατάσταση από την αρχή σε τέτοιες περιπτώσεις γιατί στην πορεία βρίσκεις και άλλα, π.χ. χαλαρές συνδέσεις στα καλώδια ή πρόχειρες. (πλακέτα στο μέλλον) Σύντομα θα αλλάξω το Midea Prime 9k με Fujitsu ASEH09KGTG στο υπνοδωμάτιο μου και σκέφτομαι να ανεβάσω φωτογραφίες με όλες τις λεπτομέρειες μίας σωστής εγκατάστασης γιατί δεν είναι μόνο το κενό και τα 3μέτρα. 7 ώρες πριν, Vstromrider είπε Θα το κανατε τοποθέτηση; ή θα το γυρνάγατε πίσω ; Καλύτερα επιστροφή , εκτός από το στοιχείο η βίδα δεν έχει τερματίσει, δείχνει προχειρότητα από το εργοστάσιο. 5 ώρες πριν, adok13 είπε σημερα ηρθε ο τεχνικος απο τα public για την εγκατασταση. μου εσπασε ενα σωληνα νερου που παει στους πανω οροφους και αφησε τη πολυκατοικια χωρις νερο. Μου ειπε οτι θα φερει δικο του υδραυλικο και οντως ηρθε, αλλ το προβλημα ειναι οτι ο υδραυλικος οταν ειδε την ζημια ειπε δεν το αναλαμβανω και σφυγε. Ο καραγκιοζης ο που εκανε την ζημια δεν σηκωνει το τηλεφωνο (καποια στιγμη βεβαια θα το σηκωσει, θα τον βρω) εχω στηλει mail στα public για να τους ενημερωσω , και στο τηλεφωνο μου ειπαν οτι θα επικοινωνησει μαζι μου υδραυλικος δικος τους. μπορω να κανω κατι νομικα με αυτον? θελω να το τραβηξω ως εκει που παει. επισης θελω να ρωτησω πως γινεται ακυρωση της της αγορας. μεσω του public? Καλά ολόκληρο συνεργείο του public και δεν έχει ασφάλεια για τέτοιες περιπτώσεις; Λογικά θα ήταν των ηλιακών. Αν θες βάλε φωτογραφία να δούμε το μέγεθος της ζημιάς. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου από Klausx 1
Specs Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 41 minutes ago, BrunoB said: Τα ξαναλέμε με χειμωνιάτικα νούμερα 🙄 Απο ποιον σταθμο ΜΕΤΕΟ παιρνεις τα στοιχεια? Επισης αναμενουμε κολαση διαφορας τον χειμωνα αφου ουτε το καλοκαιρι την γλιτωσε. Αν και η μεγαλυτερη διαφορα που θα βλεπεις θα ειναι σε μηνες με λιγο κρυο, πχ Σεπτεμβρης Οκτωβρης μιας κ εκει η ελαχιστη που δεν κατεβαινει στο Midea θαναι καταστροφικη κ οτι σωθει θαναι απο τα on-off που εκανε. κοιταζα το ιστορικο σου, τι εγινε με τα παραπονα περισυ καλοκαιρι στην FGEurope? Απαντησαν κατι? Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου από Specs
chemkyr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 42 minutes ago, BrunoB said: Midea All Easy Pro 24k - Αύγουστος 2023 vs Fujitsu ASEG24KMTE - Αύγουστος 2024 Αύγουστος 2023 Μέση θερμοκρασία 27,7 Μέση μέγιστη θερμοκρασία 32,2 Midea - 493 ώρες - 191,3 kWh - 388 W/hr Αύγουστος 2024 Μέση θερμοκρασία 29,3 Μέση μέγιστη θερμοκρασία 33,8 Fujitsu - 644 ώρες - 139,7 kWh - 217 W/hr 44% οικονομία το ASEG Ενδιαφέρουσα όμως η διαφορά του Midea από Ιούλιο 2023 σε Αύγουστο 2023. Αύγουστο ειχε δουλεψει τελικά πολύ περισσότερο και σε συνδυασμό με την λιιιγο χαμηλότερη θερμοκρασια ο μέσος ορος μηνα επεσε αρκετα. Θυμαμαι και πολλα on-off. Τα ξαναλέμε με χειμωνιάτικα νούμερα 🙄 Ποια ηταν η ζητουμενη θερμοκρασία κατα την διαρκεια των μετρησεων?
energy52 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου @BrunoB κι εγω αναρωτιεμαι τι εννοεις μεση θερμοκρασια 27,7 και 29,3 αντιστοιχα;
adok13 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου φωναξα υδραυλικο και εσκαψαε ολο το τοιχο , και εκει που εινα η σωληνα δε μπορει να κολησει και πρεπει να κοπει και να μπει εξωτεριμος σωληνας για ενα κοματι. εξωτερικ8ς συνεργατης του public ηταν.
BrunoB Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 53 minutes ago, liakjim said: φαίνεται ότι αν και ο φετινός Αύγουστος ήταν πιο δυσχερής, το fujitsu ήταν απίστευτα πιο οικονομικό, δλδ σε παρόμοιες συνθήκες θα περίμενε κάποιος ότι η ψαλίδα θα ανοίξει ακόμη περισσότερο, σωστά; Ακριβώς! Δεν το ανέφερα για να μην μακρηγορώ, γι αυτο ομως βαζω και τις θερμοκρασίες. Αν δεις και στη συγκριση Ιουλίου το ίδιο ισχύει. Σημαντικη παράμετρος. 53 minutes ago, liakjim said: ΥΓ Πως παίρνεις τις ώρες λειτουργίας; Μπακαλίστικα από Shelly μέρα μέρα στο διάγραμμα, όχι ότι καλύτερο αλλά πάνω κάτω ειμαι μέσα. Δυστυχώς εχω το HA σε υπολογιστη όχι μόνιμα ON. Σε μέρες που εχω στοιχεία ΗΑ, συγκριτικα είμαι μέσα. 26 minutes ago, chemkyr said: Ποια ηταν η ζητουμενη θερμοκρασία κατα την διαρκεια των μετρησεων? Θελω στο χωρο 26,5-27 βαθμους, ουτε πανω ουτε κατω. Το Fujitsu το κανει με ζητηση 26-27, το Midea το εκανε με ζητηση 27-27,5. 22 minutes ago, energy52 said: κι εγω αναρωτιεμαι τι εννοεις μεση θερμοκρασια 27,7 και 29,3 αντιστοιχα; Στοιχεια καιρού μηνός, METEO περιοχης Πατρας. 29 minutes ago, Specs said: Απο ποιον σταθμο ΜΕΤΕΟ παιρνεις τα στοιχεια? Επισης αναμενουμε κολαση διαφορας τον χειμωνα αφου ουτε το καλοκαιρι την γλιτωσε. Αν και η μεγαλυτερη διαφορα που θα βλεπεις θα ειναι σε μηνες με λιγο κρυο, πχ Σεπτεμβρης Οκτωβρης μιας κ εκει η ελαχιστη που δεν κατεβαινει στο Midea θαναι καταστροφικη κ οτι σωθει θαναι απο τα on-off που εκανε. κοιταζα το ιστορικο σου, τι εγινε με τα παραπονα περισυ καλοκαιρι στην FGEurope? Απαντησαν κατι? https://penteli.meteo.gr/stations/patra-port2/ Είμαι λιγο πιο κεντρικά, βάλε και τα μπαλκόνια, καταλαβαίνεις. Οσο για FGEurope, μεγαλο κεγάλαιο αυτο. Τους ειχα παρατησει αφου δεν μου εχουν απαντησει αλλα θα τους κάνω μια νυξη τωρα που το λες. Τους ειχα στειλει κατι διαγραμματα με on off οταν μου ειπαν οτι ειναι μικρο για το χωρο και ζηταγα και καποια στοιχεια και ακομα περιμενουμε 😊 Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου από BrunoB 2 1
Specs Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 20 minutes ago, BrunoB said: Τους ειχα στειλει κατι διαγραμματα με on off οταν μου ειπαν οτι ειναι μικρο για το χωρο και ζηταγα και καποια στοιχεια και ακομα περιμενουμε 😊 Aφου πρωτα τους ξαναενοχλησεις κ αν, λεμε αν, απαντησουν, πες το μας κ μας τι απαντησαν κ μετα στειλε τους τα διαγραμματα απο το Fujitsu...
BrunoB Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 1 minute ago, Specs said: στειλε τους τα διαγραμματα απο το Fujitsu Αυτα θα ειναι πριν το Καλημερα σας, 1
Specs Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Just now, BrunoB said: Αυτα θα ειναι πριν το Καλημερα σας, Δεκτο, αλλα ετσι σιγουρα δεν θα σου απαντησουν ποτε...!
liakjim Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 40 λεπτά πριν, Specs είπε κοιταζα το ιστορικο σου, τι εγινε με τα παραπονα περισυ καλοκαιρι στην FGEurope? Δλδ;
BrunoB Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 4 minutes ago, Specs said: Δεκτο, αλλα ετσι σιγουρα δεν θα σου απαντησουν ποτε...! Εννοειται υπερβαλλω, μια χαρα θα τα πουμε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα