GiannisSol Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, rayven18 είπε Καλησπέρα σε όλους. Υπάρχει κάποιος που να έχει το Toyotomi Umi Eco UTN/UTG-24ΑP ; Προσωπικά ακόμη και όταν πιάνει setpoint στους 26 βαθμούς ψύξη, ενω η εσωτερική μονάδα χαμηλώνει στροφές στον ανεμιστήρα, η εξωτερική δεν το κάνει. Μόνο αν το ανεβάσω στους 27 βαθμούς, εκεί σβήνει εντελώς για λίγο και μετά θα ξαναπάρει αλλά όχι σε χαμηλές στροφές. Για παράδειγμα έχω επίσης αλλού ένα Fujitsu ASYG24KLCA/AOYG24KLCA, που σε αντίστοιχα setpoint η εξωτερική δεν σταματάει καθόλου, αλλά ο ανεμιστήρας ειδικά δουλεύει στις χαμηλότερες στροφές που μπορεί και δεν ακούγεται καν. Έχει άλλος αντίστοιχη εμπειρία; Ναι έτσι δουλεύουν τα toyotomi. Επίσης και τα gree. Εντωμεταξύ όλος ο ήχος που παράγει η έξω μονάδα είναι από τον ανεμιστήρα παρά από τον συμπιεστη. Έχω ένα gree airy και ο εξω ανεμιστήρας χαμηλωσε στροφές μόνο τώρα που έπιασε έξω 25 βαθμούς και κάνω χρήση αφυγρανσης . Αυτό είναι το μειονέκτημα των Κινέζων για τις εξωτερικές μονάδες. Αθόρυβη λειτουργία από compressor και ανεμιστήρα έχουν μόνο οι Γιαπωνέζοι.
liakjim Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 23 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Ναι έτσι δουλεύουν τα toyotomi. Επίσης και τα gree. Εντωμεταξύ όλος ο ήχος που παράγει η έξω μονάδα είναι από τον ανεμιστήρα παρά από τον συμπιεστη. Έχω ένα gree airy και ο εξω ανεμιστήρας χαμηλωσε στροφές μόνο τώρα που έπιασε έξω 25 βαθμούς και κάνω χρήση αφυγρανσης . Αυτό είναι το μειονέκτημα των Κινέζων για τις εξωτερικές μονάδες. Αθόρυβη λειτουργία από compressor και ανεμιστήρα έχουν μόνο οι Γιαπωνέζοι. Δεν είναι κανόνας αυτό πχ τα TCL είναι αθόρυβα έξω. 1
BigBlack Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 19 ώρες πριν, liakjim είπε Από Σεπτέμβρη του 22 έχω τέσσερις tapo. Επίσης εδώ που μένω έχουμε στάνταρ 2-3 διακοπές ρεύματος τον μήνα. Προς το παρόν είναι απροβληματιστες . Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο που όλες είναι πίσω από apc προστατευτικά. Το πιθανότερο. Κι εμένα μου καήκανε μετά από επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος στις οποίες επανερχόταν στιγμιαία -για δέκατα δευτερολέπτου - το ρεύμα.
GiannisSol Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, liakjim είπε Δεν είναι κανόνας αυτό πχ τα TCL είναι αθόρυβα έξω. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε ποια κινέζικα έχουν αθορυβες εξωτερικές μονάδες πέρα από τα tcl
mindreader Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 19 hours ago, Klausx said: Όντως τώρα που το θυμήθηκα δεν ήταν απλή διακοπή αλλά τότε με τις φωτιές με υπόταση στο δίκτυο, μέχρι και PA error έβγαλε το ένα από δύο κλιματιστικά που δούλευαν. (και το tapo ήταν πάνω σε αυτό που δεν δούλευε 🤣) Το APC είναι μόνο για υπέρταση οπότε δεν θα άλλαζε κάτι στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχουν βάλει κάποιο εξάρτημα που είναι ευαίσθητο στην υπόταση. Θέλει επιτηρητή ή τουλάχιστον αυτό https://www.skroutz.gr/s/21246257/Well-Voltage-Protector-Moni-Exoteriki-Priza-Reymatos-Asfaleias-Leyki-20230-005.html στις σημαντικές συσκευές, κάθε καλοκαίρι φωτιές, κάθε χειμώνα βροχές, χαρταετούς....από τύχη όλα. Δηλαδη το ανωτέρω well, ειναι ανωτερο απο το αντιστοιχο της apc, https://www.e-shop.gr/apc-pm1w-gr-surgearrest-1-outlet-230v-white-p-PER.664353 για το well ενεργει και σε υποταση, ενω της apc μονο σε υπερτασεις; Αν ειναι ετσι, κακως προμηθευτηκα apc και εχω σε ολες τις συσκευες μου, επρεπε να εχω παντου της well. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου από mindreader
stavrakas112 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 5 ώρες πριν, GiannisSol είπε Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε ποια κινέζικα έχουν αθορυβες εξωτερικές μονάδες πέρα από τα tcl Με midea Xtreme save 12αρι είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος για τα επίπεδα θορύβου κ έξω κ μέσα. Η εξωτερική μονάδα πατάει σε βάση δαπέδου, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. 1
gavros1976 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα. Γνώμες θέλω για το κλιματιστικό TESLA Select TA36FFUL-1232IAW Κλιματιστικό Inverter 12.000 BTU A++/A+++ με WiFi. Θέλω να το αγοράσω τέλος του μήνα. Ξέρετε εάν εχει Service; Eυχαριστώ.
GiannisSol Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 24 λεπτά πριν, stavrakas112 είπε Με midea Xtreme save 12αρι είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος για τα επίπεδα θορύβου κ έξω κ μέσα. Η εξωτερική μονάδα πατάει σε βάση δαπέδου, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. Έχεις κάνει κάποια μέτρηση καταναλωσης για το συγκεκριμένο κλιματιστικο ?
stavrakas112 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 57 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Έχεις κάνει κάποια μέτρηση καταναλωσης για το συγκεκριμένο κλιματιστικο ? Με μετρητή όχι, μπακαλιστικα από την ημερήσια κατανάλωση μου την ανέβασε 3kwh με χρήση 10:00 με 20:00 κάθε μέρα.
Specs Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Που μπορω να ανεβασω manual απο κλιματιστικα σε pdf και να ειναι μονιμως διαθεσιμα, οχι να σβηνουν μετα απο μερες κλπ? Ανεβασα στο manualslib.com και μου τα απερριψε, αυτα που ειναι στα ελληνικα λογω γλωσσας που δεν την ζητανε κ ενα επειδη δεν ειναι ακριβως manual αλλα data book κλπ! Το παραδοξο ειναι πως εχει ηδη ανεβασμενα απο αλλους data books / engineering/technical. On 30/08/2024 at 11:55, sap00 said: Μερικές μέρες κάθε καλοκαίρι, τα μεσημέρια, μέσα στην πόλη. Ακριβώς τότε τα χρειάζεσαι. Δεν λέω οτι δεν θα δουλεύουν και στους 47, αλλά γιατί να ζεις στα όρια? Ειδικά αν έχεις μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους... Σιγουρα θα δουλευουν, συνηθως τα ορια καθοριζονται οχι τοσο απο την αντοχη αλλα απο την μειωση της αποδοσης, αναλογως την μαρκα. Σε Daikin ειχα δει σε φυλλαδιο τους αυτο 1
alexdeskas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Καλημέρα. Παραθέτω κι εγώ τις σκέψεις μου έπειτα από αλλαγή κλιματιστικού σε Κρεβατοκάμαρα. Είχα το Daikin atxc25c και έβαλα το Midea Gaia 9αρι. Πολύ σημαντικό πράγμα σε μικρούς χώρους με λίγες απώλειες θεωρώ πως είναι το να σταματάει ο εσωτερικός ανεμιστήρας όταν επιτευχθεί η θερμοκρασία στόχου ώστε να μην έχουμε αύξηση της υγρασίας του χώρου με αποτέλεσμα κακό κλίμα. Αυτό έκανε το Daikin atxc25c με τα ατελείωτα on-off του. Επίσης σημαντικό το να κατεβαίνει χαμηλά σε κατανάλωση ώστε να μειωθούν τα on-off. Για μένα πολύ σημαντικό είναι επίσης το να κατεβαίνει αρκετά χαμηλά σε στροφές ο εσωτερικός ανεμιστήρας ώστε να μην έχουμε ενοχλητικά ρεύματα αέρα. Εννοείται βέβαια πως σημαντικό είναι επίσης η όσο το δυνατόν λιγότερη διακύμανση της θερμοκρασίας στο χώρο. Τώρα στα συγκριτικά... Το Daikin στο μόνο πράγμα που τα κατάφερνε καλά ήταν η σταθερή θερμοκρασία στο χώρο. Επειδή δεν σταματούσε ο εσωτερικός ανεμιστήρας όταν έπιανε τη θερμοκρασία στόχου, το αποτέλεσμα ήταν η αύξηση της υγρασίας και η δημιουργία αποπνικτικής ατμόσφαιρας. Ατελείωτα on-off (ανά τριλεπτο περίπου, βέβαια έτσι κρατούσε σταθερή θερμοκρασία). Όσο δούλευε , ακόμα και στο Silence δημιουργούσε ενοχλητικά ρεύματα αέρα που με ενοχλούσαν στον ύπνο. (Αρκετός όγκος αέρα). Τώρα στο Midea Gaia. Είναι το μοντέλο που έχει και εισαγωγή "φρέσκου" αέρα για το οποίο θα μιλήσω αργότερα. Πολύ μεγάλη η εσωτερική μονάδα (1 μέτρο). Στιβαρή και ποιοτική κατασκευή, καμία σχέση με άλλα κινέζικα ακόμα και της ίδιας εταιρείας. Παρόλο που έχει και λειτουργία Breezless δε χρειάστηκε μέχρι τώρα να τη χρησιμοποιήσω καθώς κατεβαίνει πολύ χαμηλά σε στροφές ο ανεμιστήρας οπότε δε ενοχλεί ο αέρας που βγάζει. Με το engineering mode έκανα και τον ανεμιστήρα να σταματάει όταν επιτευχθεί η θερμοκρασία στόχου με αποτέλεσμα σε συνδυασμό και με τη λειτουργία Fresh Air τη δημιουργία αψογου κλίματος. Η λειτουργία Fresh Air λειτουργεί και ανεξάρτητα ακόμα και με κλειστό το κλιματιστικό. Έχει 4 ταχύτητες αέρα. Μόνο η πρώτη είναι Οκ για ύπνο, στις υπόλοιπες ο θόρυβος είναι εμφανής. Στην πρώτη βέβαια είναι ελάχιστος ο "φρέσκος" αέρας. Με την πρώτη ευκαιρία θα βάλω και κάποια διαγράμματα λειτουργίας. Ενδεικτικά θα αναφέρω , ελάχιστη κατανάλωση σε 32-34 βαθμούς εξωτερική τα 120W και σε 28-30 βαθμούς τα 100W, πιο κάτω μέχρι και 90W περίπου. Επειδή στον ύπνο είμαι λίγο έως αρκετά ιδιότροπος όσον αφορά τη θερμοκρασία και το κλίμα γενικά στο χώρο θα έλεγα πως με το Midea είμαι μια χαρά. Μέσω αυτοματισμών Home Assistant κρατάω τη θερμοκρασία στο χώρο από 27.4-27.7 και κοιμάμαι πλέον ευχάριστα. Αυτά για αρχή... 7 4
Silenzio Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2 hours ago, alexdeskas said: Καλημέρα. Παραθέτω κι εγώ τις σκέψεις μου έπειτα από αλλαγή κλιματιστικού σε Κρεβατοκάμαρα. Είχα το Daikin atxc25c και έβαλα το Midea Gaia 9αρι. Είναι το μοντέλο που έχει και εισαγωγή "φρέσκου" αέρα για το οποίο θα μιλήσω αργότερα. Πολύ μεγάλη η εσωτερική μονάδα (1 μέτρο). Στιβαρή και ποιοτική κατασκευή, καμία σχέση με άλλα κινέζικα ακόμα και της ίδιας εταιρείας. καλησπέρα, αν κατάλαβα καλά αυτό το midea κοστίζει 900-1000€ ? πολύ χρήσιμα όσα μοιράστηκες, αλλά θα ήθελα μια ενναλακτική για το δικό μου daikin σε budget 400-500 € και να είναι αξιόπιστο για θέρμανση το χειμώνα.
liakjim Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 6 λεπτά πριν, Silenzio είπε καλησπέρα, αν κατάλαβα καλά αυτό το midea κοστίζει 900-1000€ ? πολύ χρήσιμα όσα μοιράστηκες, αλλά θα ήθελα μια ενναλακτική για το δικό μου daikin σε budget 400-500 € και να είναι αξιόπιστο για θέρμανση το χειμώνα. Atxc25d
Silenzio Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 5 minutes ago, liakjim said: Atxc25d καλησπέρα, εγώ έχω σε υπνοδωμάτιο το Atxc25c το πρηγούμενο μοντέλο daikin που είναι πιο τετραγωνισμένο, θα κάνει διαφορά αν πάρω το d ? νόμιζα ίδια ήταν..
liakjim Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 37 λεπτά πριν, Silenzio είπε καλησπέρα, εγώ έχω σε υπνοδωμάτιο το Atxc25c το πρηγούμενο μοντέλο daikin που είναι πιο τετραγωνισμένο, θα κάνει διαφορά αν πάρω το d ? νόμιζα ίδια ήταν.. Όχι. Έχεις ήδη το κλιματιστικό που χρειάζεσαι. Εναλλακτικά το πουλάς και βάζεις ένα yukai. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα