dpz4 Δημοσ. 4 Ιουλίου Share Δημοσ. 4 Ιουλίου πριν κάποιους μήνες αποφάσισα να βάλω οπτική ίνα στο σπίτι μου μέσω του κουπονιού που υποτίθεται ότι δίνει η κυβέρνηση στους πολίτες. Μέσα από τον επίσημο κατάλογο των εγαταστατων πήρα τηλέφωνο κάποιους για να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες. Όλοι τους με ευγένεια που σκλαβώνει είναι η αλήθεια, με απέτρεπαν και ευγενικότατα πάντα αρνούνταν. Ένας μου είπε το οκ και του έστειλα το email τα απαραίτητα στοιχεία. Αποδείχθηκε ότι επί δυο μήνες ο αλήτης με κορόιδευε, ενώ απο την αρχή του είχα πει πως αν δεν θέλει για οποιονδήποτε λόγο απλά να μου το πει. Απευθύνθηκα σε έναν άλλο, που αποδείχθηκε μεγάλη εταιρεία. Ήρθαν, έκαναν αυτοψία την 13 Μαΐου και θα προχωρούσαν στις απαραίτητες ενέργειες. Από τότε σιγή ιχθύος. Σήμερα πηρα στο υπουργείο στην γραμμή για το smart readiness. Μου είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα αίτημα που να με αφορά. Όταν είπα ότι δεν μπορούν επίσημοι εγκαταστατες να αρνούνται, η απάντηση του υπουργείου ήταν ότι είμαστε σε ελεύθερη αγορά και αναλαμβάνουν όποιο έργο θέλουν. Δεν μπορεί να τους υποχρεώσει κανείς. Τους ζήτησα να μου υποδείξουν κάποιον εγκαταστατη που να κάνει στα αλήθεια την δουλειά. Δεν μπορούν επειδή αυτό θα ήταν αθέμιτος ανταγωνισμός. Με λίγα λόγια μας δουλεύει η κυβέρνηση μπροστά στα μάτια μας, εντελώς απροκάλυπτα. Βεβαίως αυτό που θέλουν αυτοί είναι να ακούγεται ότι μοιράζουν κουπόνια και ας είναι ψέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Ιουλίου Super Moderators Share Δημοσ. 9 Ιουλίου Οι κακές γλώσσες λένε ότι αρκετοί (αν όχι όλοι?) εργολάβοι του προγράμματος συνεργάζονται με τους παρόχους και δεν έχουν χρόνο ή δεν θέλουν για Χ λόγους να τρέξει το πρόγραμμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpz4 Δημοσ. 10 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουλίου επειδή το έψαξα αρκετά, το προσωπικό μου συμπέρασμα είναι όντως αυτό. Αν πας μέσω παροχου και ζητήσεις smart readiness υλοποιείται πολύ γρήγορα, αν πας μόνος σου δεν έχεις καμιά ελπίδα. Και αυτό το ξερει πολυ καλα το υπουργείο. Τα κουπόνια λένε ότι τα δίνουν στον πολίτη άλλα στην πραγματικότητα τα δίνουν στους παροχους για να μειώνουν το κόστος εγκατάστασης με δημόσιο χρήμα. Δημόσιο χρήμα που θα μπορούσε να πηγαίνει στα νοσοκομεία ας πούμε ή στον πολίτη που ήθελε να προετοιμάσει το σπίτι του για να δεχθεί οπτική ίνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιουλίου Super Moderators Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 49 minutes ago, dpz4 said: Αν πας μέσω παροχου και ζητήσεις smart readiness υλοποιείται πολύ γρήγορα, αν πας μόνος σου δεν έχεις καμιά ελπίδα. Δεν νομίζω ότι γίνεται μέσω παρόχου. Δεν μπορεί να κάνει κάτι εκ μέρους σου ο πάροχος, πρέπει να τα κάνεις μέσω της πλατφόρμας και να το "εκδόσεις" εσύ όπως με το SFBB και το Giga Voucher σε μερικούς μήνες. 49 minutes ago, dpz4 said: Τα κουπόνια λένε ότι τα δίνουν στον πολίτη άλλα στην πραγματικότητα τα δίνουν στους παροχους για να μειώνουν το κόστος εγκατάστασης Μα αυτός είναι ο σκοπός του. Έτσι κι αλλιώς οι πάροχοι μέχρι τώρα κάνουν την εγκατάσταση χωρίς χρέωση, με το κουπόνι ουσιαστικά καλύπτουν ένα μέρος του κόστους από τα κονδύλια του προγράμματος. Το πρόβλημα όμως είναι ότι αν παίξεις με αυτό, στην περίπτωση που δεν φτάνει το ποσό επιδότησης για να καλύψει το κόστος του έργου, την διαφορά την πληρώνουμε από την τσέπη μας, δεν την καλύπτει δωρεάν ο εργολάβος εκ μέρος του παρόχου. Πχ σε μένα, τον Οκτώβριο η εγκασταση (μονοκατοικία) έγινε χωρίς κόστος από τον πάροχο. Πέρασε ένα φίλος ηλεκτρολόγος μετά από μέρες, τον ρώτησα πόσο θα χρέωνε κάποιον γι' αυτή κι η απάντηση ήταν άνετα 400 ευρώ (με φπα/απόδειξη). Άρα από τα 400 το smart readiness θα μου κάλυπτε τα 200 και τα υπόλοιπα θα έπρεπε να τα πληρώσω εγώ, PLUS ότι το πρόγραμμα απαιτεί να γίνει άλλο ένα έργο (πχ εγκατάσταση αναμονής για smart μετρητή κτλπ ) το οποίο επιδοτείται με 60 ευρώ, που μάλλον και πάλι θα έπρεπε να βάλω κάτι από την τσέπη μου. Άρα γιατί να το επιλέξω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpz4 Δημοσ. 10 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2 ώρες πριν, Thresh είπε Δεν νομίζω ότι γίνεται μέσω παρόχου. Δεν μπορεί να κάνει κάτι εκ μέρους σου ο πάροχος, πρέπει να τα κάνεις μέσω της πλατφόρμας και να το "εκδόσεις" εσύ όπως με το SFBB και το Giga Voucher σε μερικούς μήνες. στην πράξη γίνεται μόνο μέσω παροχου. Το αίτημα μπορεί να το κάνει μόνο ο εργολάβος, επίσημος εγκαταστατης του υπουργείου. Και από ότι φαίνεται το κάνει μόνο σε συνεργασία με τον παροχο. Μπορείς να μπεις στην πλατφόρμα και να δοκιμάσεις. Δεν δέχεται από ιδιώτες. Από τους εργολάβους ο ένας που ήρθε και έκανε αυτοψία το έκανε σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, χωρίς εγώ να έχω ζητήσει ποτέ κάτι τέτοιο. Η κοπέλα που μου έκλεισε το ραντεβού ήταν υπάλληλος του ΟΤΕ. Το κατάλαβα τώρα που προσπάθησα να επικοινωνήσω να δω τι γίνεται. Και γι αυτό και ο εργολάβος ποτέ δεν το προχώρησε. 2 ώρες πριν, Thresh είπε Το πρόβλημα όμως είναι ότι αν παίξεις με αυτό, στην περίπτωση που δεν φτάνει το ποσό επιδότησης για να καλύψει το κόστος του έργου, την διαφορά την πληρώνουμε από την τσέπη μας, δεν την καλύπτει δωρεάν ο εργολάβος εκ μέρος του παρόχου. Εγώ ήμουν διατεθειμένος να πληρώσω την διαφορά. Ε και; Ο εγολαβος εγκαταστατης ποτέ δεν το προχώρησε. Πιθανολογώ ότι επειδή με αυτόν τον τρόπο ο παροχος-ιδιοκτητης της οπτικής ίνας, χάνει την ιδιοκτησία για το κομμάτι εσωτερικά του σπιτιού σου, δεν θα μπορεί να εισπράττει ενοίκιο γι αυτό το τμήμα. Μπαίνοντας όμως σφήνα και καλύπτοντας την "διαφορά" και την εγκατάσταση την κάνει με δημόσιο χρήμα και την ιδιοκτησία κρατάει. και μην ξεχνάς ότι μιλάμε για χοντρική και όχι για κάποιον τεχνικό που τον καλείς ιδιωτικά για να σου περάσει οπτική ίνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιουλίου Super Moderators Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 46 minutes ago, dpz4 said: στην πράξη γίνεται μόνο μέσω παροχου. Χρειάζεται να γίνουν όμως ενέργειες κι από μας, δεν μπορούν να πάρουν χρήματα από μόνοι τους επειδή κάναμε εμείς απλά μια αίτηση για FTTH. Γι' αυτό έχει πάει άκλαφτο το voucher μέχρι τώρα και τρέχει το υπουργείο για την απορρόφηση των κονδυλίων αυτών. 46 minutes ago, dpz4 said: Εγώ ήμουν διατεθειμένος να πληρώσω την διαφορά. Γιατί όμως να πληρώσεις από την στιγμή που ο πάροχος κάνει την εγκατάσταση χωρίς χρέωση? Θα έχεις πχ κάποιο όφελος στο πάγιο κάθε μήνα? Αν πράγματι υπάρχει γιατί δεν το διαφημίζουν στη σελίδα του voucher ώστε να προσφέρουν κίνητρο/τυράκι στους πολίτες από την στιγμή που καίγονται να ξοδευτούν τα χρήματα αυτά? Ένας χρήστης στο adslgr ισχυρίζεται ότι είναι 2 ευρώ το μήνα στη χονδρική "για πάντα", χωρίς βέβαια να υπάρχει επιβαιώση από κάποιον ότι πράγματι περνάει στον λογαριασμό του τελικού χρήστη. Βέβαια ακόμα και να ισχύει στην περίπτωση μου που θα έπρεπε να πληρώσω τουλάχιστον 250-300 ευρώ από την τσέπη μου για την εγκατάσταση + το extra έργο, θα χρειαζόντουσαν στη χειρότερη 12.5 χρόνια για να τα πάρω πίσω με αυτά τα 2 ευρώ έκπτωση ανά μήνα. Ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι τότε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpz4 Δημοσ. 10 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, Thresh είπε Χρειάζεται να γίνουν όμως ενέργειες κι από μας, δεν μπορούν να πάρουν χρήματα από μόνοι τους επειδή κάναμε εμείς απλά μια αίτηση για FTTH. Γι' αυτό έχει πάει άκλαφτο το voucher μέχρι τώρα και καίγεται το υπουργείο για την απορρόφηση των κονδυλίων αυτών. αν μπεις εδώ https://smartreadiness.gov.gr/ θα δεις ότι για να προχωρήσεις στο πρώτο βήμα , την υποβολή δηλαδή του αιτήματος θα πρέπει να είσαι εγκαταστάτης. Για τα υπόλοιπα βήματα δεν μπορώ να τα ξέρω εφόσον δεν μπόρεσα να κάνω το πρώτο. 51 λεπτά πριν, Thresh είπε Ένας χρήστης στο adslgr ισχυρίζεται ότι είναι 2 ευρώ το μήνα "για πάντα" μου ακούγεται λογικό 51 λεπτά πριν, Thresh είπε χωρίς βέβαια να υπάρχει επιβαιώση από κάποιον ότι περνάει στον τελική χρήστη. το κόστος ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας είναι σημαντικότατος παράγοντας στον καθορισμό της τελικής τιμής. Αυτό βέβαια εκεί που υπάρχει ανταγωνισμός και όχι σε καρτελ-ολιγοπώλιο. Στην Ελλάδα του σήμερα κανείς δεν μπορεί να σε βεβαιώσει ότι η μείωση του κόστους θα περάσει στον καταναλωτή, το αντίθετο ίσως ναι. 51 λεπτά πριν, Thresh είπε Αν πράγματι υπάρχει γιατί δεν το διαφημίζουν στη σελίδα ώστε να προσφέρουν κίνητρο στους πολίτες? Επειδή δεν θέλουν να γίνει γνωστό. Θα υπάρξουν, πιστεύω, πολλοί σαν έμενα που αηδιασμένοι από τις πρακτικές τους θα θελήσουν να τους πετάξουν έξω από το σπίτι τους. Γι αυτό και το πολεμάνε σε συνεργασία με τους εγκαταστατες. Θέλουν να έχουν την ιδιοκτησία και να εισπράττουν για πάντα το ενοίκιο χωρίς να έχουν κόστος. 51 λεπτά πριν, Thresh είπε Ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι τότε... έχω σκοπό να ζω....😁 Επεξ/σία 10 Ιουλίου από dpz4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιουλίου Super Moderators Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 52 minutes ago, dpz4 said: αν μπεις εδώ https://smartreadiness.gov.gr/ θα δεις ότι για να προχωρήσεις στο πρώτο βήμα , την υποβολή δηλαδή του αιτήματος θα πρέπει να είσαι εγκαταστάτης. Για τα υπόλοιπα βήματα δεν μπορώ να τα ξέρω εφόσον δεν μπόρεσα να κάνω το πρώτο. Ναι δεν διαφωνώ, απλά πρέπει να κάνουμε εμείς αναζήτηση κτλπ. Δεν εισπράτονται από αυτούς χωρίς να υποβάλουμε εμείς κάτι. 52 minutes ago, dpz4 said: Επειδή δεν θέλουν να γίνει γνωστό. Το κράτος θέλει πάντως να ξοδευτούν τα χρήματα γιατί είναι από ΕΕ τα συγκεκριμένα και δεν γίνεται να πάνε για κάτι άλλο. 52 minutes ago, dpz4 said: έχω σκοπό να ζω....😁 Ναι αλλά πέρα από το αν ζει ή όχι κάποιος, στα 12-13 χρόνια που λέω δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει αλλάξει, στην Ελλάδα ζεις. Είτε από χρεώσεις είτε από κανονισμούς/νόμους είτε να έχεις πάει σε άλλο σπίτι με συνέπεια απώλειας του οφέλους των 2 ευρώ/μήνα που μάλλον πάει με τη συγκεκριμένη διεύθυνση κι όχι με το ΑΦΜ σου. Δεν υπάρχει λόγος να "προπληρώσω" 250-300 ευρώ, που ανάλογα το κτίριο ή το οικόπεδο μπορεί να είναι και περισσότερα, άρα ακόμα παραπάνω χρόνια απόσβεσης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpz4 Δημοσ. 10 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 26 λεπτά πριν, Thresh είπε Ναι δεν διαφωνώ, απλά πρέπει να κάνουμε εμείς αναζήτηση κτλπ. Δεν εισπράτονται από αυτούς χωρίς να υποβάλουμε εμείς κάτι. εδώ κάπου σε έχασα. Τι εννοείς; Βρήκα εγκαταστατες στη περιοχή μου, ζήτησα να προχωρησουν και αυτοί αρνήθηκαν είτε απευθείας είτε στην πράξη. Για να φτάσουμε σε είσπραξη ή δεν ξέρω τι θα υποβάλουμε πρέπει εκείνοι να κάνουν πρώτα το αίτημα. 31 λεπτά πριν, Thresh είπε Το κράτος θέλει πάντως να ξοδευτούν τα χρήματα γιατί είναι από ΕΕ τα συγκεκριμένα και δεν γίνεται να πάνε για κάτι άλλο. όπως καταλαβαίνεις και εδώ θα διαφωνήσω. Αυτό ήθελα να κάνω, να βοηθήσω στην απορρόφηση των χρημάτων αυτών. Αν το κράτος ήθελε κάτι τέτοιο θα υποχρέωνε τους εγγεγραμμένους εγκαταστατες να προχωρούν και δεν θα άφηναν τις "κακές γλώσσες να λένε" όπως έγραψες παραπάνω. Δώρο στους παροχους είναι. 37 λεπτά πριν, Thresh είπε στα 12-13 χρόνια που λέω δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει αλλάξει, στην Ελλάδα ζεις σωστά το λες, μακάρι να ζούσαμε σε ένα κράτος που έχει συνέχεια και μεριμνά σε βάθος χρόνου. Άλλα δυστυχώς.... . Γι αυτό και μιλάω με βάση το παρόν και ότι εγώ μπορώ να "υπολογισω" για το μέλλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιουλίου Super Moderators Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 8 minutes ago, dpz4 said: εδώ κάπου σε έχασα. Τι εννοείς; Σε σχέση με το πιο πάνω post, δεν το λες στον πάροχο και τα κάνει εκ μέρους σου, πρέπει να κάνουμε εμείς την διαδικασία. 6 hours ago, dpz4 said: Αν πας μέσω παροχου και ζητήσεις smart readiness υλοποιείται πολύ γρήγορα, αν πας μόνος σου δεν έχεις καμιά ελπίδα. Σκέψου πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε πετύχει ούτε εδώ ούτε στο adslgr χρήστη που να το έχει χρησιμοποιήσει. 8 minutes ago, dpz4 said: Αν το κράτος ήθελε κάτι τέτοιο θα υποχρέωνε τους εγγεγραμμένους εγκαταστατες να προχωρούν και δεν θα άφηναν τις "κακές γλώσσες να λένε" όπως έγραψες παραπάνω. Δώρο στους παροχους είναι. Προφανώς είναι έμμεση επιδότηση στους παρόχους, αλλά για μας το πρόβλημα είναι ότι δεν καλύπτει το 100% του κόστους. 8 minutes ago, dpz4 said: σωστά το λες, μακάρι να ζούσαμε σε ένα κράτος που έχει συνέχεια και μεριμνά σε βάθος χρόνου. Άλλα δυστυχώς.... . Γι αυτό και μιλάω με βάση το παρόν και ότι εγώ μπορώ να "υπολογισω" για το μέλλον. Με βάση το παρόν όμως δεν ξέρεις καν πόσο θα χρειαστεί να συμπληρώσεις εσύ, ούτε καν αν είναι 100% σίγουρο ότι θα μειωθεί κατά 2 ευρώ/μήνα το πάγιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου To συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν περιέργη έμπνευση από την αρχή Ποιος ο λόγος να κάνεις την εγκατάσταση; Αφού για να δουλέψει πρέπει να συνδεθείς με πάροχο και αν πας σε πάροχο δέχεται να αναλάβει την εγκατάσταση... Στις 4/7/2024 στις 2:38 ΜΜ, dpz4 είπε Με λίγα λόγια μας δουλεύει η κυβέρνηση μπροστά στα μάτια μας, εντελώς απροκάλυπτα. Βεβαίως αυτό που θέλουν αυτοί είναι να ακούγεται ότι μοιράζουν κουπόνια και ας είναι ψέμα. Δεν ξέρω αν αυτός ήταν ο σκοπός (γιατί όντως είχε διαφημιστεί στα ΜΜΕτο πρόγραμμα και ακόμα αναφέρεται), μπορεί απλά αυτοί που το σχεδιάσαν να μην πρόεβλεψαν τα προβλήματα που θα βγουν στην πράξη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpz4 Δημοσ. 11 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου καλημέρα, 17 ώρες πριν, Thresh είπε πρέπει να κάνουμε εμείς την διαδικασία χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης, εάν υπάρχει κάποια διαδικασία που εγώ δεν την έχω βρει και ταλαιπωρούμαι και εκνευρίζομαι άδικα θα ήταν μεγάλο λάθος μου. Αν κάποιος ξέρει κάτι τέτοιο ας με ενημερώσει. Να δω που τελικά είναι το πρόβλημα. 17 ώρες πριν, Thresh είπε Σκέψου πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε πετύχει ούτε εδώ ούτε στο adslgr χρήστη που να το έχει χρησιμοποιήσει. Δεν το βρίσκεις λογικό; Όπως είπες και εσύ, το πολεμάνε παροχοι σε συνεργασία με τους εργολάβους. Όσο για το αν υπάρχει σε συνεργασία με τον παροχο να σου πω πως εκτός του ότι το ραντεβού της αυτοψίας το έκλεισε ο ΟΤΕ, ο μηχανικός που ήρθε δεν καταλάβαινε ότι αυτό που ζητάω (smart readiness) είναι ανεξάρτητα παροχου. Χρειάστηκε να του το εξηγήσω αρκετές φορές. Από την άλλη, οι περισσότεροι δεν το ξέρουν και όσοι το ξέρουν και προσπάθησαν να το κάνουν προφανώς είχαν την δική μου εμπειρία. Αντιμετώπισαν υποκριτικά ευγενικότατους (σε εκπληκτικό βαθμό) εργολάβους (αλήτες όμως) να αρνούνται. 17 ώρες πριν, Thresh είπε δεν ξέρεις καν πόσο θα χρειαστεί να συμπληρώσεις εσύ θα μπορούσε να υπάρξει προκοστολογηση εφόσον έγινε η αυτοψία. Υπάρχουν λύσεις. 6 ώρες πριν, hln3 είπε To συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν περιέργη έμπνευση από την αρχή Ποιος ο λόγος να κάνεις την εγκατάσταση; Αφού για να δουλέψει πρέπει να συνδεθείς με πάροχο και αν πας σε πάροχο δέχεται να αναλάβει την εγκατάσταση... το να προωθεί ένα κράτος την εξέλιξη δεν θεωρώ ότι είναι κακή ή λάθος πολιτική. Το αντίθετο. Θα μπορούσε κάποιος να προετοιμάσει την οικοδομή του, το σπίτι του κτλ έτσι ώστε όταν έρθει η οπτική ίνα στην περιοχή του, απελευθερωθεί από το τρέχον συμβόλαιο, είναι ο ίδιος έτοιμος ή για όποιον άλλο λόγο να έχει έτοιμη την υποδομή. Άλλα και ως κίνητρο. 6 ώρες πριν, hln3 είπε Δεν ξέρω αν αυτός ήταν ο σκοπός (γιατί όντως είχε διαφημιστεί στα ΜΜΕτο πρόγραμμα και ακόμα αναφέρεται), μπορεί απλά αυτοί που το σχεδιάσαν να μην πρόεβλεψαν τα προβλήματα που θα βγουν στην πράξη Δεν ξέρω αν δεν προέβλεψαν τα προβλήματα αλλά το σίγουρο από έμενα (με βάση την απάντηση που μου έδωσαν) είναι πως αυτήν την στιγμή ξέρουν τα προβλήματα και αν όντως θέλουν θα δώσουν λύσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιουλίου Super Moderators Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 4 hours ago, dpz4 said: χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης, εάν υπάρχει κάποια διαδικασία που εγώ δεν την έχω βρει και ταλαιπωρούμαι και εκνευρίζομαι άδικα θα ήταν μεγάλο λάθος μου. Αν κάποιος ξέρει κάτι τέτοιο ας με ενημερώσει. Να δω που τελικά είναι το πρόβλημα. Δικό μου λάθος, δεν είχα διαβάσει προσεκτικά το 3ο "κουτί" που την δήλωση την κάνει ο εγκαταστάτης που έχουμε επιλέξει από την λίστα και νόμιζα πως την κάνουμε εμείς όπως γινόταν και στο SFBB κι όπως θα γίνεται και στο Giga Voucher. Κανονικά πάντως δεν πρέπει να εμπλέκεται ο πάροχος, αλλά ο μόνος ο πιστοποιημένος εγκαταστάτης που επιλέγουμε από την λίστα που βγάζει το site. O πελάτης μπορεί απλά να θέλει να την κάνει τώρα χωρίς να επιθυμεί να βάλει στα καπάκια FTTH σύνδεση, απλά να υπάρχει ως "αναμονή" για να κάνει πχ αίτηση σε 2-3 μήνες όταν λήξει το συμβόλαιό του για να μπορεί να πάει σε άλλον ISP. (τώρα πρόσεξα ότι το έγραψες κι εσύ 😛 ) 4 hours ago, dpz4 said: Δεν το βρίσκεις λογικό; Προσωπικά βρίσκω παράλογη την ύπαρξή του εφόσον η εγκατάσταση γίνεται χωρίς χρέωση από τον πάροχο. 4 hours ago, dpz4 said: θα μπορούσε να υπάρξει προκοστολογηση εφόσον έγινε η αυτοψία. Υπάρχουν λύσεις. Ναι λογικά θα υπάρχει, αλλά προς το παρόν ούτε αυτό ξέρεις για να αποφασίσεις αν σε πράγματι συμφέρει ή όχι. Άσε που δεν ξέρεις πόση υπερκοστολόγηση μπορεί να κάνει ένας εργολάβος, όπως γίνεται πάντα σε όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα της χώρας μέχρι τώρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpz4 Δημοσ. 12 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουλίου Στις 11/7/2024 στις 3:06 ΠΜ, hln3 είπε είχε διαφημιστεί στα ΜΜΕτο πρόγραμμα και ακόμα αναφέρεται για του λόγου το αληθές (10/07/2024) 😁 https://www.ertnews.gr/eidiseis/epistimi/technologia/strong-smartreadiness-eykairies-kai-prokliseis-gia-egkatastates-optikon-diktyon-strong/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα