Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, ChristosEco είπε

Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα και μην γράφετε ο,τι σας κατέβει. Άλλωστε ποιος σας είπε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας κατάσχονται; Οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας αφαιρούνται μόνο. Τα αφαιρεθέντα στοιχεία κυκλοφορίας, δηλαδή οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας όταν είναι να επιστραφούν, επιστρέφονται κανονικά ΜΟΝΟ στον ιδιοκτήτη ή σε τρίτο πρόσωπο με εξουσιοδότηση (του ιδιοκτήτη πάντα). Η έκθεση αφαίρεσης είναι πάνω στην κλήση. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο έγγραφο να δώσουν. Κανονικά το λιμενικό στην συγκεκριμένη περίπτωση, αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει ιδιοκτήτης, θα πρέπει να στείλει τις πινακίδες με την άδεια κυκλοφορίας στην Υπηρεσία Μεταφορών που τα έχει εκδώσει και να γνωστοποιήσει το συμβάν στην Δ.Ο.Υ. που ανήκει ο Α.Φ.Μ. του ιδιοκτήτη. Δεν ξέρω αν επιβάλλονται κυρώσεις από την εφορία στο πρόσωπο που κυκλοφορεί το όχημα. Σημειωτέον ο Α.Φ.Μ. του θανόντος ιδιοκτήτη προφανώς είναι ενεργός ακόμα και για αυτό και βεβαιώνονταν κανονικά τέλη κυκλοφορίας. Ελλάδα 2.0 σου λέει μετά!!! Αυτό που θα έπρεπε να είχε γίνει εξ αρχής με τον θάνατο του ιδιοκτήτη, ήταν να ακινητοποιηθεί το όχημα σε ασφαλή ιδιωτικό χώρο, να παραδοθούν οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας στην Δ.Ο.Υ. έτσι όπως προβλέπεται από τους συγγενείς, να μην το ακουμπήσει κανένας μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της κληρονομιάς και να γίνουν όλες οι ενέργειες για μεταβίβαση του οχήματος και χορήγηση πινακίδων - άδειας κυκλοφορίας προ της εκ νέου θέσης αυτού σε κυκλοφορία.

Το αφμ ειναι απενεργοποιημενο. Τα τελη τα πληρωνω αφου μπαινω ηλεκτρονικα εκει που γραφει τελη χωρις κωδικους taxis.

10 ώρες πριν, Ducatista είπε

Αν τα παιδιά δεν έχουν κάνει αποποίηση τότε λογικα τους ανοίκουν όλα τα περιουσιακά χρέη κλπ οπότε σαν κηδεμόνας θα έπρεπε να πάρεις το αμάξι σαν μέρος της κληρονομιάς..  η λογική μου αυτό λέει.. επίσης δεν καταλαβαίνω το εξής επειδή εσύ είπες την ιστορία αυτή ο λιμενικός με τι δικαιοδοσία έκανε ότι έκανε; Χωρίς να μπορεί να ελέγξει κάτι; Πραγματικά είναι πολύ περίεργο.. πες και εσύ ότι θα κινηθείς νομικά αν δεν σου παραδώσουν κάποιο χαρτί για την κατάσχεση

Βασιστηκαν στα λεγομενα μου, την αδεια την εχω εγω. Δεν εγινε κανενας ελεγχος.

9 λεπτά πριν, Macosj είπε

Αδίκημα στην Ελλάδα δεν σημαίνει τίποτα, κανένας δεν θα ασχοληθεί. Ειδικά σε κάποια χρόνια αυτό το αυτοκίνητο ίσως να μην υπάρχει καν σαν περιουσιακό στοιχείο. Ποτέ δεν ξέρεις την κατάσταση ενός ανθρώπου, ένα χρεπι  μεταχειρισμένο κάνει 3-4K, σε εσένα μπορεί να είναι λίγα στον άλλο όμως να φαίνονται Ferrari. Επίσης, το αυτοκίνητο αν το άφηναν 15 χρόνια να σαπίζει χωρίς να το χρησιμοποιεί κάποιος αφού υπάρχει χρονοβόρα διαδικασία για την κληρονομιά , θα είχε καταστραφεί από μόνο του, η αξία του θα ήταν μηδενική . 

Δεν μπορω ουτε 500ευρω να δωσω, παιρνω τροφιμα απο την προνοια, γενικα ειμαι πολυ δυσκολα. Ειμαι διαζευγμενη απο το 2014. Τοσο τα παιδια οσο και εγω, στερουμαστε παρα πολλα. Ρουχα πχ κτλ παιρνω απο την εκκλησια.

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, pemaly είπε

Δοκίμασε να πας παλι όταν θα είναι άλλος σε βάρδια, παρακάλεσε τον, πες την κατάσταση αλλά μην πεις τίποτα για κληρονομιες

Επεξ/σία από Macosj
Δημοσ.
17 ώρες πριν, mechpanos είπε

Γιατί, το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να υπογράψει και ο πρώην σύζυγος; Το δικαστήριο κρίνει αν είναι προς το συμφέρον των παιδιών η αποποίηση και την επιτρέπει ή όχι... Αν ο σύζυγος δεν υπέγραψε και απαιτείτο η υπογραφή και των 2, εκτιμώ ότι τα παιδιά έχουν καταστεί κληρονόμοι. Για τσέκαρέ το... 

Το τσεκαρα, δυστυχως ο πατερας τους αναζητειται και καταζητειται απο το 2020 καθως εκανε νεα οικογενεια και διεγραψε τα παιδια, τρεχουν μηνυσεις κτλ αλλα στην ελλαδα δεν υπαρχει δικαιοσυνη.  Γι'αυτο και δεν υπεγραψε. Μου ειπαν δικηγορος και ειρηνοδικειο στα 18 τους θα αποποιηθουν. Τα εχω και εγγραφως ολα. Εγω χτυπιομουν στο δικαστηριο οτι συμβαινει το κ το αλλα ειπαν πως αφου δεν του εχει αφαιρεθει η γονικη μεριμνα, πρεπει να υπογραψει.

3 λεπτά πριν, Macosj είπε

Δοκίμασε να πας παλι όταν θα είναι άλλος σε βάρδια, παρακάλεσε τον, πες την κατάσταση αλλά μην πεις τίποτα Αγία κληρονομιες

Ναι θα το κανω οταν ληξει το εικοσαημερο. Μακαρι. Τα δρομολογια που κανω ειναι για σχολειο, προνοια και μια φορα το μηνα που κανω για το κεφαλι μου. Σας ευχαριστω. Μακαρι να γινει κατι.

3 λεπτά πριν, pemaly είπε

που κανω για το κεφαλι μου

Ενεση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Bigi444444 είπε

Αφού ρε παιδιά δεν είστε νομικοί, αφήστε το να πάει στα κομμάτια δηλαδή...

Έχω πει ΑΠΕΙΡΕΣ φορές. Τα νομικά ΔΕΝ είναι εμπειρικά. Αφήστε τις νομικές συμβουλές για τους νομικούς. Επειδή είναι θεωρητική επιστήμη δεν σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να δίνει οδηγίες με βάση την εμπειρία του ή την πεποίθησή του. Οι λάθος οδηγίες του μπορεί να καταστούν πολύ επικίνδυνες για όποιον τις λάβει.

Εντάξει, υπάρχουν δικηγόροι και δικηγόροι. Σε εμένα είπε δικηγόρος μετά από σχετική μου ερώτηση,  να μην δήλωσω τον θάνατο του πατέρα μου στην τράπεζα για να μην δεσμευτεί ως κληρονομιά ο κοινός λογαριασμός που είχαμε... Καμία σχέση. Επίσης δικηγόρος μου είπε ότι η επικουρική σύνταξη δεν μεταβιβάζεται λόγω χηρείας παρά μόνο η κύρια... Ευτυχώς βρήκα μόνος μου άκρη ότι ήταν μπαρούφα αυτό σχεδόν τυχαία, γιατί τον είχα πιστέψει... Για μια ζωή θα είχε χάσει η μητέρα μου το επικουρικό, γιατί θα πιστεύαμε τον δικηγόρο που πληρώσαμε 200 ευρώ για την αίτηση σύνταξης χηρείας. Στην αίτηση μεταβίβασης κύριας σύνταξης διάβασα μετά από μήνες στα ψιλά γράμματα ότι 'για την μεταβίβαση της επικουρικής σύνταξης πρέπει να υποβάλλετε ξεχωριστή αίτηση'.

Επίσης ελάχιστη αμοιβή για τον δικηγόρο αν απευθυνθεί η νηματοθέτης 200 ευρώ, αν αρχίσει να κινεί διαδικασίες να πάρει το αμάξι ή τί πρέπει να κάνει αν δεν το δικαιούται.

Σε εμένα η συμβολαιογράφος, στην αποδοχή κληρονομιάς με ενημέρωσε μήπως πρέπει να πληρώσω και τον δικηγόρο που μου την σύστησε. Γιατί; Ε, πώς κουβάλησε χαρτιά!

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Macosj είπε

Κλασσικό insomnia. Τραγικά πράγματα, ο καθένας γράφει ότι νομίζει και το χειρότερο είναι ότι το κάνει με απόλυτη σιγουριά,

1 ώρα πριν, Macosj είπε

να κάνει ψευδή εξουσιοδότηση και υπεύθυνη δήλωση, είτε να πάει το πιστοποιητικό θανάτου και να παρακαλέσει(και εμμέσως) κάποιοιν υπάλληλο να το κάνει. Επίσης τώρα η μεταβίβαση γίνεται και ηλεκτρονικά, αν έχει πρόσβαση στο taxis μπορεί να το κάνει από εκεί  

Οντως, τραγικά πράγματα διαβάζουμε στο Insomnia. Κάποια απο αυτά μάλιστα, τα έγραψες ο ίδιος. 

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pemaly είπε

Το αφμ ειναι απενεργοποιημενο. Τα τελη τα πληρωνω αφου μπαινω ηλεκτρονικα εκει που γραφει τελη χωρις κωδικους taxis.

Δεν μπορω ουτε 500ευρω να δωσω, παιρνω τροφιμα απο την προνοια, γενικα ειμαι πολυ δυσκολα. Ειμαι διαζευγμενη απο το 2014. Τοσο τα παιδια οσο και εγω, στερουμαστε παρα πολλα. Ρουχα πχ κτλ παιρνω απο την εκκλησια.

Μα αυτό λέω..  βασίστηκαν σε ότι είπες εσύ άρα δεν έχουν κάνει κάτι νόμιμα φαντάζομαι αφού θα έπρεπε να ακολουθήσουν μια διαδικασία και αν αυτό που λέω είναι σωστό θα έπρεπε να δουν ότι κληρονόμοι είναι τα παιδιά και εσύ έχεις την κηδεμονία τους οπότε παράτυπα κρατανε πινακίδες...δηλαδή αν έλεγες ότι σκότωσες κάποιον αυτόματα θα σε έβαζαν φυλακή χωρίς να δουν αν όντως έχει γίνει αυτό; Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε

• Confused 1
Δημοσ.

Εγώ δεν θα μπω στο νομικό κομμάτι διότι δεν το ξέρω. Αλλά ξέρω ότι οι πινακίδες επιστρέφονται 2-3 φορές το χρόνο εάν κατασχεθούν (Χριστούγεννα -πασχα-15αυγουστο) στους πολίτες σαν "χάρη" ... Μήπως να δοκιμάσεις τότε να τις ζητήσεις ?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sstratos είπε

Εγώ δεν θα μπω στο νομικό κομμάτι διότι δεν το ξέρω. Αλλά ξέρω ότι οι πινακίδες επιστρέφονται 2-3 φορές το χρόνο εάν κατασχεθούν (Χριστούγεννα -πασχα-15αυγουστο) στους πολίτες σαν "χάρη" ... Μήπως να δοκιμάσεις τότε να τις ζητήσεις ?

Δεν το γνωριζα αυτο η αληθεια ειναι.

Δεν εχω να χασω και κατι!

Σας ευχαριστω απο καρδιας ολους που μπηκατε στον κοπο να μου απαντησετε, θα επανελθω μετα το περας του 20 ημερου.

Ευχαριστω 🙏

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...