fotaras76 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, Nezeroth είπε Απο την στιγμη που εκανες αποποιηση κληρονομιας το αυτοκινητο κατασχεται,τωρα μεχρι να βρουνε τι εγινε με τοσες υποθεσεις θα παρει χρονο,απλα εισαι παρανομη. Τότε γιατί δεν έγινε κατάσχεση; Αν το αυτοκίνητο ανήκει, έστω προσωρινά, στο κράτος ή σε τράπεζα θα έπρεπε να είχαν φροντίσει για αυτό (στάθμευση, φύλαξη). Τράπεζες και κράτος ποτέ δε χαρίζουν τίποτα σε κοινούς θνητούς. Όσο παράνομη είναι η κύρια άλλο τόσο παράνομο είναι και το κράτος που εισπράττει τέλη κυκλοφορίας και φόρους από τα καύσιμα τόσο καιρό.
Nezeroth Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Η κατασχεση μπορει να μην γινει και ποτε,ειπα θελει χρονο,δεν πολυασχολουνται με τα αμαξια οσο με τα σπιτια,απλα ειναι παρανομη.Ισως δεν το βρουν και ποτε....Σε αυτο το κρατος ζουμε. Απλα αφου ξαναδιαβασα το αρχικο post εγινε κατασχεση πινακιδων,τελος ηταν να μην σου κατσει.... Πινακιδες πισω δεν παιζει αστο.... Τωρα να πληρωσεις εσυ κατι γιατι το κυκλοφορουσες παρανομα εδω και 3 χρονια δεν το βλεπω,το λαθος ηταν δικο τους,αν και δεν βαζω το χερι μου στην φωτια ..... Επεξ/σία 5 Ιουλίου από Nezeroth
Doubt Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Ότι και να ισχύει, ο υπάλληλος κρατάει πινακίδες και παραδίδει πινακίδες, τα υπόλοιπα δεν είναι δική του δουλειά. Κατάχρηση εξουσίας, υπέρβαση καθήκοντος, διαλέγετε και παίρνετε. Αν έκανε κατάσχεση ας παραδώσει κατασχετήριο.
Shinji ikari Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 20 minutes ago, fotaras76 said: Τότε γιατί δεν έγινε κατάσχεση; "Καναμε ολοι αποποιηση, δεν εχουν τελειωσει ακομα καθως ειναι αρκετοι οι συγγενείς". Μπορεί ακόμα να πάρει τις πινακίδες ο επόμενος συγγενής.
Nezeroth Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, Doubt είπε Ότι και να ισχύει, ο υπάλληλος κρατάει πινακίδες και παραδίδει πινακίδες, τα υπόλοιπα δεν είναι δική του δουλειά. Κατάχρηση εξουσίας, υπέρβαση καθήκοντος, διαλέγετε και παίρνετε. Αν έκανε κατάσχεση ας παραδώσει κατασχετήριο. Δηλαδη ο λιμενικος επρεπε να παραδωσει πινακιδες σε οχημα ανευ ιδιοκτητη? Ποιος να κανει κατασχεση ο λιμενικος?δενπαιζει?απο αλλου ηρθε το καμπανακι.
fotaras76 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 55 λεπτά πριν, Nezeroth είπε Δηλαδη ο λιμενικος επρεπε να παραδωσει πινακιδες σε οχημα ανευ ιδιοκτητη? Ποιος να κανει κατασχεση ο λιμενικος?δενπαιζει?απο αλλου ηρθε το καμπανακι. Βασικά ναι. Είναι παρόμοια περίπτωση με το να πεθάνουν πχ οι γονείς κι εσύ να κάνεις αποποίηση το σπίτι τους αλλά να ζεις εκεί μέχρι να το πάρει οριστικά η τράπεζα. Συνεχίζεις να πληρώνεις λογαριασμούς, ΕΝΦΙΑ κτλ. Αν όμως πχ όμως κοπεί το ρεύμα γιατί άργησες στην πληρωμή και πας να κάνεις επανασύνδεση δεν θα στην κάνουν στη ΔΕΗ γιατί δεν είσαι ο ιδιοκτήτης. Με λίγα λόγια όσο δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση και εσύ συνεχίζεις να χρησιμοποιείς σπίτι ή αμάξι πληρώνοντας αυτά που πρέπει κανείς δεν ασχολείται. Αν όμως τύχει να χρειαστείς πίσω πινακίδες ή να κάνεις μια επανασύνδεση τότε τρως άκυρο. 2
Nezeroth Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, fotaras76 είπε Βασικά ναι. Είναι παρόμοια περίπτωση με το να πεθάνουν πχ οι γονείς κι εσύ να κάνεις αποποίηση το σπίτι τους αλλά να ζεις εκεί μέχρι να το πάρει οριστικά η τράπεζα. Συνεχίζεις να πληρώνεις λογαριασμούς, ΕΝΦΙΑ κτλ. Αν όμως πχ όμως κοπεί το ρεύμα γιατί άργησες στην πληρωμή και πας να κάνεις επανασύνδεση δεν θα στην κάνουν στη ΔΕΗ γιατί δεν είσαι ο ιδιοκτήτης. Με λίγα λόγια όσο δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση και εσύ συνεχίζεις να χρησιμοποιείς σπίτι ή αμάξι πληρώνοντας αυτά που πρέπει κανείς δεν ασχολείται. Αν όμως τύχει να χρειαστείς πίσω πινακίδες ή να κάνεις μια επανασύνδεση τότε τρως άκυρο. Βασικα τα ιδια λεμε απλα με αλλο τροπο,κατι χτυπησε στο συστημα και δεν εδωσε πινακιδες ο λιμενικος,αντε καλη μας μερα.
christos_uoa Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Και βέβαια το μεγάλο ερώτημα είναι....Εάν δεν σου είχαν πάρει τις πινακίδες, θα πλήρωνες το πρόστιμο δεδομένου ότι αυτό θα πήγαινε στο ΑΦΜ του θανόντα?
pemaly Δημοσ. 5 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου Παιδια τιποτα δεν χτυπησε στο συστημα, εγω η ιδια το ειπα. Αναθεμα την ωρα, αλλιως δεν θα'χε γινει τιποτα. Σε σειρα κληρονομιας ειναι τα παιδια μου τα οποια θα αποποιηθουν σε 4 χρονια οταν ενηλικιωθουν. Παρολο οτι εκανα δικαστηριο αποποιησης των παιδιων, ο πρωην συζυγος δεν υπεγραψε, η δικη ακυρωθηκε και ετσι οταν γινουν 18 μου ειπαν θα αποποιηθουν. Στο συστημα το αμαξι φαινεται κανονικα σε κινηση και ασφαλισμενο. 1 λεπτό πριν, christos_uoa είπε Και βέβαια το μεγάλο ερώτημα είναι....Εάν δεν σου είχαν πάρει τις πινακίδες, θα πλήρωνες το πρόστιμο δεδομένου ότι αυτό θα πήγαινε στο ΑΦΜ του θανόντα? Εχω ξανα πληρωσει κληση κανονικα καθως μπορει να την συνδεαν εκτος του αφμ, με το αυτοκινητο.
techartware Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Το ποιο παρεμφερές περιστατικό που έχω ακούσει, αν και απλή περίπτωση, ήταν κάποιος που είχε χάσει τον πατέρα του και δεν μεταβίβασε το αυτοκίνητό του από αμέλεια ενώ στα υπόλοιπα ήταν εντάξη. Έτσι σε παράβαση που του πήραν τις πινακίδες, του πήρε κάποιο διάστημα, πάνω από μήνα, ώστε να κάνει τη μεταβίβαση και να μπορέσει με την άδεια κυκλοφορίας στο όνομά του πλέον να τις πάρει πίσω. Σε μια τέτοια περίπτωση, φαντάζομαι, μπορεί να υπάρξουν και επιπλοκές, αν πχ είναι να περάσει ΚΤΕΟ στο επίμαχο διάστημα. Επεξ/σία 5 Ιουλίου από techartware
N3M3SiS Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Απο τη στιγμη που ολοκληρωθηκαν οι δικες σου διαδικασιες αποποιησης, δεν εχεις εμπραγματο δικαιωμα στο αυτοκινητο. Δε χρειαζεται να το ζητησει η τραπεζα ή το κρατος. Θεωρητικα δικαιωμα στο αυτοκινητο, εχουν οι εναπομειναντες κληρονομοι, οσοι δηλαδη δεν εχουν ηδη κανει αποποιηση. Αν ολοι σας εχετε κανει, οι πινακιδες επρεπε να ειχαν παραδοθει. Παει αυτό. Πινακίδες πίσω δε προκειται να παρεις. Τουλαχιστον οχι νόμιμα. Τις πινακίδες του οχήματος τις παιρνει πίσω ο ιδιοκτήτης. Αν καταφέρετε να μεταβιβαστεί το όχημα σε κάποιον κληρονόμο που δεν έχει ήδη κάνει αποποίηση, τότε μπορεί εκείνος να πάει να παραλάβει πινακίδες και να οδηγείται το όχημα απο οποιον θέλετε. Καταλαβαίνεις που θα καταλήξει αυτό. Επισης τα παιδιά σου μπορούν και εκείνα να κάνουν αποποίηση, πριν ενηλικιωθουν. Οι ανήλικοι κάνουν αποδοχή δια απογραφής, δηλαδή δεν κληρονομούν τα χρέη του θανόντα. Γίνεται μια απογραφή κληρονομιάς και χρεών και παίρνουν ο,τι απομείνει απο αυτόν τον ισολογισμό. Στην περίπτωση σου, τίποτα.
pemaly Δημοσ. 5 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 48 λεπτά πριν, pemaly είπε Σε σειρα κληρονομιας ειναι τα παιδια μου τα οποια θα αποποιηθουν σε 4 χρονια οταν ενηλικιωθουν. Παρολο οτι εκανα δικαστηριο αποποιησης των παιδιων, ο πρωην συζυγος δεν υπεγραψε, η δικη ακυρωθηκε και ετσι οταν γινουν 18 μου ειπαν θα αποποιηθουν.
christos_uoa Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 1 ώρα πριν, pemaly είπε Εχω ξανα πληρωσει κληση κανονικα καθως μπορει να την συνδεαν εκτος του αφμ, με το αυτοκινητο. Οι κλήσεις παρκαρίσματος συνδέονται με τις πινακίδες και άρα με το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη. θα μπορούσες να παρκάρεις όπου θέλεις (εκεί που δεν παίρνουν πινακίδες) και απλά να φόρτωνες το ΑΦΜ του θανόντα και άρα και τους κληρονόμους (όποιος κάνει αποδοχή) με χρέη. Και εκεί είναι η παρανομία σου εδώ και 4 σελίδες που στο λέμε. Από την στιγμή που είχες στην κατοχή σου το όχημα και σκόπευες να κάνεις αποποίηση κληρονομιάς έπρεπε να καταθέσεις πινακίδες. Τελεία και παύλα.
mechpanos Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 49 λεπτά πριν, pemaly είπε Σε σειρα κληρονομιας ειναι τα παιδια μου τα οποια θα αποποιηθουν σε 4 χρονια οταν ενηλικιωθουν. Παρολο οτι εκανα δικαστηριο αποποιησης των παιδιων, ο πρωην συζυγος δεν υπεγραψε, η δικη ακυρωθηκε και ετσι οταν γινουν 18 μου ειπαν θα αποποιηθουν. Γιατί, το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να υπογράψει και ο πρώην σύζυγος; Το δικαστήριο κρίνει αν είναι προς το συμφέρον των παιδιών η αποποίηση και την επιτρέπει ή όχι... Αν ο σύζυγος δεν υπέγραψε και απαιτείτο η υπογραφή και των 2, εκτιμώ ότι τα παιδιά έχουν καταστεί κληρονόμοι. Για τσέκαρέ το...
oreco5 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Κοπελιά πολύ το ψάχνεις, τέλος οι πινακίδες Βρες ένα ίδιο αυτοκίνητο, τρακαρισμένο, χαλασμένο, αγοράσετο φτηνά και παίξε μπάλα Μην δίνεις πληροφορίες δεξιά και αριστερά,δεν θέλει κανείς το καλό σού (κράτος/τράπεζες) 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις