lector Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 28 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Οταν θα ζητήσουν απο την ασφαλιστική τον ιδιοκτήτη του οχήματος για να μιλήσουν μαζί του ή να δώσει κάποια κατάθεση ή υπευθυνη δήλωση ή δενξερωτιαλλο τι θα πει η φίλη; Εγω θα τους ρωταγα, τωρα τον θυμηθηκατε, τοσο καιρο που τσιμπαγατε τα ασφαλιστρα δε σας ενοιαξε να μιλησετε μαζι του; 2
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 2 λεπτά πριν, lector είπε Εγω θα τους ρωταγα, τωρα τον θυμηθηκατε, τοσο καιρο που τσιμπαγατε τα ασφαλιστρα δε σας ενοιαξε να μιλησετε μαζι του; Αυτό ακριβώς να τους πεις. 5
cyberguy Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Το αυτοκίνητο δεν θεωρείται ακίνητη περιουσία και δεν συμπεριλαμβάνεται στην αποποίηση κληρονομιάς. Μάλιστα μεταβιβάζεται πολύ εύκολα στη σύζυγο εάν ζει και εάν όχι τότε στα τέκνα. Το ίδιο είχαμε κάνει με το αμάξι του παππού μου,παρόλο την αποιποιηση που καναμε 3 2
pemaly Δημοσ. 5 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 4 ώρες πριν, papoys1 είπε κυρία μου παράνομο δεν είναι να οδηγείς το αυτοκίνητο κάποιου που απεβίωσε , αλλά είναι παράνομο να οδηγείς το αυτοκίνητου κάποιου που απεβίωσε και έχεις αποποιηθεί την κληρονομιά του άρα και την ιδιοκτησία του αυτοκινήτου του. Κανονικά από τη στιγμή που αποποιήθηκες την κληρονομιά του έπρεπε να παραδώσεις τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας. Σκέψου πόσο θα μπλέξεις αν χτύπα ξύλο γίνει κάποιο ατύχημα και χτυπήσεις κάποιο άνθρωπο;; Το θελεις αυτό;;; Θέλεις να οδηγείς και να τρέμει η καρδούλα σου μην σου τύχει καμιά στραβή;;; Λες ότι το δικό σου χάλασε και δεν μπορείς να αγοράσεις άλλο. Άρα ακολουθείς το δρόμο του πατέρα σου που τον οδήγησε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη που είπες στην αρχή.Θα πρότεινα να παραδώσεις τις πινακίδες στην Εφορία και να δεις τι θα γίνει με την τύχη του οχήματος αν δεν το αναζητάει κάποια τράπεζα. Και μία συμβουλή σαν πατέρας. Κοίτα να φτιάξεις τη ζωή σου σε σταθερές βάσεις και μην αναγκάζεσαι να παρανομείς. Και πώς εγινε η μεταβιβαση; πώς το καταφέρατε;
fotaras76 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Με βάση αυτό το άρθρο μπορούν το όχημα να το οδηγούν κληρονόμοι που έχουν κάνει αποποίηση μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αρκεί να έχει ασφάλιση κτλ. Αν το όχημα είχε περάσει ήδη στην κατοχή μιας τράπεζας θα είχε ειδοποιήσει τους κληρονόμους για να το πάρει. Όσο δε γίνεται αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Από την στιγμή που δεν έχουν ολοκληρωθεί λοιπόν οι διαδικασίες δεν ανήκει ακόμα το όχημα σε κάποια τράπεζα στην οποία χρωστάει ο θανών ιδιοκτήτης. Όσο κινεί το όχημα ο κληρονόμος που το έχει αποποιηθεί το κράτος συνεχίζει να εισπράττει τέλη, φόρους από τα καύσιμα κτλ οπότε μια χαρά βολεύεται και αφήνει αυτό το παράθυρο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ασφαλιστικές. https://www.nextdeal.gr/asfalistis/diamesolavisi/121302/klironomia-ena-aytokinito-ti-provlepoyn-ta-symvolaia-gia-ti-diadohi Επεξ/σία 5 Ιουλίου από fotaras76 2
Doubt Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 10 ώρες πριν, pemaly είπε Το ασφαλιστηριο αναγραφει: κυριος οδηγος , το ονομα μου. Δεν το εκρυψα απο την ασφαλιστικη. Τα τελη τα πληρωνω κανονικα και στο gov το οχημα φαινεται σε κινηση. Πηρα στο υπουργειο, μου ειπαν δεν εχουν τυχει σε ιδια περιπτωση και να ξανακαλεσω απο εβδομαδα να το δουν. Υπάρχει κι ο συνήγορος του Πολίτη, όταν έχουμε πρόβλημα με δημόσια υπηρεσία. Έγγραφο επίσημο δεν σου έδωσαν, δεν σε κατηγόρησαν για κάτι, είναι υπόλογοι.
pemaly Δημοσ. 5 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου Καλη σας μερα, εστειλα email στο συνηγορο του πολιτη και αναμενω. Με το αρθρο αυτο με ειχε καλυψει και η ασφαλιστικη οταν τους ειπα πως εχει η κατασταση. Δυστυχως επιμενουν οτι θα κατασχεθουν οι πινακιδες και πως αν συνεχισω να τους ενοχλω θα κινηθουν και νομικα εναντιον μου καθως ζητησα εγγραφως το πού ειμαι παρανομη.
Doubt Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 19 ώρες πριν, pemaly είπε Πηρα τηλεφωνο στο τμημα, δυστυχως οι αστυνομικοι που ηταν τοτε στο συμβαν εχουν μετατεθει αλλου. Εννοείς πως εκεί που σου έχουν κρατήσει τις πινακίδες άλλαξε το προσωπικό; Γιατί δεν πας μια μέρα από εκεί αδιάφορα; Του τύπου "δεν μπόρεσα να έρθω να τις πάρω νωρίτερα, έλειπα εκτός Ελλάδος" (τίποτα άλλο)
pemaly Δημοσ. 5 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου Τις κρατησε στην κατοχη του συγκεκριμενος υπαλληλος. 1
Shinji ikari Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 13 hours ago, christos_uoa said: Τέλη κυκλοφορίας πως πληρώνει ένα απενεργοποιημένο ΑΦΜ? Δεν πληρωνει προφανως αλλά καποιος πρεπει να το απενεργοποιησει πρωτα, δε γινεται αυτοματα.
Doubt Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 20 λεπτά πριν, pemaly είπε Τις κρατησε στην κατοχη του συγκεκριμενος υπαλληλος. Αναφορά στον υπάλληλο με όνομα επώνυμο βαθμό κλπ
Shinji ikari Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 21 hours ago, pemaly said: Καναμε ολοι αποποιηση, δεν εχουν τελειωσει ακομα καθως ειναι αρκετοι οι συγγενεις. Αμα εχεις κανει αποποιηση, δεν εχεις δικαιωματα στο αμαξι, παει σε αυτον που δε θελει/δεν προλαβε να κανει. Απο το αρθρο του fotaras 76: "Σε άλλες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα εάν η κληρονομιά αποποιηθεί, οι πινακίδες του οχήματος κατατεθούν για ακινησία, το όχημα πουληθεί σε τρίτους ιδιοκτήτες κτλ, θα πρέπει να διεκπεραιωθεί η κατάλληλη διαδικασία μη συνέχισης της ασφαλιστικής κάλυψης με προσκόμιση εγγράφου αποποίησης κληρονομιάς, ή κατάθεσης πινακίδων ή πώλησης σε τρίτο κτλ. Επειδή όμως οι διαδικασίες μιας αποδοχής κληρονομιάς ή μη αποδοχής, μπορεί να πάρουν αρκετό χρόνο μέχρι να αποφασιστούν από τους κληρονόμους και να διεκπεραιωθούν από όλες τις υπηρεσίες, και όλο αυτό το διάστημα το όχημα κινείται και οδηγείται από τους κληρονόμους, πρέπει να έχει ασφαλιστική κάλυψη". Μπορουσες να το οδηγεις μονο κατα το διαστημα που δεν ειχες παρει αποφαση να κανεις αποποιηση ή μη. Συμφωνειτε;
christos_uoa Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Στις 5/7/2024 στις 9:56 ΠΜ, Shinji ikari είπε Δεν πληρωνει προφανως αλλά καποιος πρεπει να το απενεργοποιησει πρωτα, δε γινεται αυτοματα. Η οποία γίνεται με δήλωση στο μητρώο ή για 2 χρόνια αν δεν κατατεθεί δήλωση. 4
Shinji ikari Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 2 minutes ago, christos_uoa said: για 2 χρόνια αν δεν κατατεθεί δήλωση. Παλια εμενε ενεργο, δεν ξερω αν το εχουν αλλαξει τωρα, ειναι σιγουρο;
Nezeroth Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Απο την στιγμη που εκανες αποποιηση κληρονομιας το αυτοκινητο κατασχεται,τωρα μεχρι να βρουνε τι εγινε με τοσες υποθεσεις θα παρει χρονο,απλα εισαι παρανομη. Επεξ/σία 5 Ιουλίου από Nezeroth
Προτεινόμενες αναρτήσεις