Asterakias Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Πολύ καλημέρα σας ! Το πρόβλημα έχει ως εξής ... ΤΟ μηχάνημα δούλευε αψεγάδιαστο ... Athlon 64 K8t Neo FISR 2 SATA RAID 0 (VIA VT8738) 2*Maxtor 80 Gb 8 Mb cashe... Μία ωραία πρωία αποφάσισε ότι δε θα μπαίνει στα windows ... μπαίνει κανονικά, δείχνει σηματάκι windows και μετά δεν ξαναδείχνει παρά μία μαύρη οθόνη ... ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ... (ούτε safe mode Ούτε τίποτα άλλο... ) Βάζοντας το cdάκι των xp και τον ανάλογο raid driver με f6 το σύστημα ξεκινάει κανονικά, κάνει ένα τέταρτο να διαβάσει τους δίσκους ... (examining ... ) , αλλά όταν πατάς f8 ότι συμφωνείς με τη δήλωση της μαμάς m...soft αμέσως μετά τους διαβάζει κανονικά, μου βγάζει τα δύο partition (raid 0) και εν συνεχεία πετάει μπλε οθονούλα ... IRQ LESS OR NOT EQUAL... ρυθμίσεις στο bios δεν έχουν αλλάξει .. άλλαξα μνήμες και κάρτα γραφικών... Καμιά ιδέα ; :twisted: :twisted: :twisted:
Samael Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Οταν λες "αλλαξα μνημες" εννοεις οτι τις αλλαξες πριν ή μετα τα κουλα? Αν ηταν πριν,κατα 99% αυτες ειναι οι αιτια που υποφερεις....
Asterakias Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 τις άλλαξα μετά τα κουλά ... και συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα... επίσης ελέγχοντας τις ήδη υπάρχουσες μνήμες διαπίστωσα πως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα ...
Asterakias Δημοσ. 2 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2004 Καμιά βοήθεια βρε παιδιά ; ; ; τίποτα ;
madsc Δημοσ. 2 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2004 Asterakias, απενεργοποίησε όλα τα cache & shadows από το bios, για αρχή κ πες μας τι έγινε. /sc
Asterakias Δημοσ. 2 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2004 Φίλε Madsc Τα έχω ήδη κάνει αυτά και το μόνο που μου μένει να σκεφτώ είνια ότι ο controller της μητρικής τα 'χει παιγμένα ... Οποιαδήποτε άποψη ευπρόσδεκτη ... μάλλον δεν έχω και πολλά περιθώρια ...
madsc Δημοσ. 3 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2004 Μπορεί να σου φανεί ότι δεν έχει σχέση αλλά σε μένα έχει δουλέψει αρκετές φορές σε παρόμοιες περιπτώσεις σε raid, ανεξάρτητα από μάρκα mobo. Ξαναφλασάρισε το mobo bios, έστω κ με το ίδιο, αφού κάνεις clear cmos. /sc
kastom Δημοσ. 3 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2004 agapite ego exo K8N Neo Platinum kai efaga xapia me to idio tema ekana set up to win xp kai molis ebaza tous driver tou ide eixa ta syptomata pou les sto restart episis h msi exei ena forum http://forum.msi.com.tw/ koita kai ekei alla malon driver einai h trofodosia mhpos ebales kapoio hardware h driver
poulinos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2004 tsekare mnimes me memtest allios kane bios update dokimase me allo trofodotiko kai xanastise to raid apo tin arxi.xana format ktl diladi apo to bios tou raid
Asterakias Δημοσ. 3 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2004 Οι δίσκοι δεν είναι έβαλα άλλους πάνω και συνεχίζει τα ίδια ... Madsc τι εννοείς clear cmos? το γνωστό σύστημα μπαταρία - jumber? άμα ξαναγοράσω MSI να μου γράψεις ... όσο για μνήμες παίζουν 100% τις δοκίμασα σε τρία διαφορετικά μηχανήματα με δε θυμάμαμι πόσα προγράμματα ... άσε που του έχω δοκιμάσει κι άλλες ... τα μαλλιά μου...
poulinos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2004 clear cmos = mpataria i jumper mexri na xathoun ola.exo allaxei 3 msi kai einai korifi.eggiisi tha exei opote to girnas piso.dokimase xoris raid na deis kanei to idio?
Asterakias Δημοσ. 3 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2004 και το κυριότερο όχι μόνο έκανα bios update αλλά έσβησα και το προηγούμενο κτλ κτλ ... θα με τρελάνει αυτή η μητρική ... έχει μέχρι το τελευταίο update πάνω ... clear έγινε πολλάκις ... τα data πάνε περίπατο μου φαίνεται ... ούτε raid reconstructor δουλεύει ούτε ττίποτα ... μεγειές ...
madsc Δημοσ. 3 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2004 Madsc τι εννοείς clear cmos? το γνωστό σύστημα μπαταρία - jumber? Ναι. Επίσης πολλές φορές το setup των xp τρώει "φρίκες" κ δεν προχωράει αν είναι ενεργοποιημένα από το bios: usb legacy, usb keyboard, usb mouse ή όπως αλλιώς στο γράφει. /sc
Asterakias Δημοσ. 3 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2004 παιδιά έχω απονώσει το πρόβλημα κι είνια στο raid ... την έβαψα ... το καλύτερο... έχει και δεύτερο controller ... στον οποίο οι δίσκοι παίζουν άψογα ... αλλά όχι ως raid ... θα μου σπάσουν τα νεύρα ... γ....αργαλώ .... την κ... αλοMsi ... μου ... :evil:
Asterakias Δημοσ. 3 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2004 φίλε madsc ... απενεργοποιημένα από την αρχή ... γνωστή φρίκη αυτές οι μαλακίες του setup ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.