Προς το περιεχόμενο

Καινούρια τηλεόραση.

InTheEnd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους ποτέ δεν ήμουν ειδήμων με τις τηλεοράσεις και πλέον ειδικά δεν βγάζω και πολύ άκρη στο τι είναι καλό και τι όχι…. Τόσο καιρό έχω στο δωμάτιο μια 43αρα Samsung αλλά πλέον σταμάτησε να υποστηρίζει το Netflix όποτε πρέπει να πάρει δρόμο για κανα χωριό για έκτακτη ανάγκη… τώρα στο ρεζουμε… θέλω μια τηλεόραση να την πληρώσω μια φορά… τώρα μένω με τους δικούς μου αλλά στο άμεσο μέλλον θέλω να μείνω μόνος όποτε δεν θέλω να ξανα αλλαξω τηλεόραση. Θέλω να πληρώσω μια και καλή,να είναι όσο πιο καινούρια χρονολογικά γίνεται. Netflix κανα PlayStation στα πολύ σπάνια είναι η χρήση. Απλά θέλω κάτι διαχρονικό που θα κρατήσει,διάβασα αρκετά θέματα πριν κάνω το δικό μου και όλοι προτείνουν TCL? Εμένα με τράβηξε λίγο η TCL 55P735 που παίζει στα 400€ και με καμία cashback μέσω payzy την παίρνεις πιο φτηνά; Δεν γνωρίζω πως γίνεται η διαδικασία αλλά έχω payzy. Έχετε να μου προτείνεται κάποια άλλη; Νομίζω το budget είναι εκεί 500-600 πιστεύεται ότι χρειάζεται να δώσω περισσότερα; Όλες οι προτάσεις δεκτές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου δεν ξέρω τι να σου πω. Πρόσφατα αγόρασα την qn90c 43" της Samsung και δεν την αλλάζω με καμία άλλη 😊.   Βέβαια εγώ την χρησιμοποιώ σαν Pc monitor κι έτσι με ενδιέφεραν τα HDMI 2.1 , 144 Hz refresh rate, HDR gaming mode κ.α.  

Έχω λιώσει στο ψάξιμο αλλά δεν βλέπω ανταγωνιστή των TCL κάπου… όσο όμως βαθαίνω και διαβάζω περισσότερα τόσο κακές κριτικές βλέπω από ανθρώπους που πήραν TCL τύπου ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα κολλάει απίστευτα,οι εφαρμογές δεν κλείνουν και φορτώνετε η τηλεόραση και λαγκαρει και αλλά πολλά. Προσπαθώντας να πάω σε κάτι αντιστοιχώ πιο επώνυμο δεν καταλαβαίνω που πρέπει να κινηθώ.

Εγώ έχω δύο TCL της σειράς P, η μια είναι 4 χρόνια, η άλλη 2, και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα, ούτε κολλήματα. Χρησιμοποιουνται για κανάλια, netflix, you tube και streemio

18 ώρες πριν, CaptainChris είπε

Εγώ έχω δύο TCL της σειράς P, η μια είναι 4 χρόνια, η άλλη 2, και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα, ούτε κολλήματα. Χρησιμοποιουνται για κανάλια, netflix, you tube και streemio

Μήπως υπάρχει διαφορά στο μοντέλο; Κάτι που θα πρέπει να προσέξω;

Με την ταχύτητα που εξελίσσονται στην εποχή μας τα πάντα, όποια τηλεόραση και να πάρεις δεν υπάρχει περίπτωση να σε καλύψει "μια και καλή", "διαχρονικά" από άποψη λογισμικού/εφαρμογών/codecs κλπ. Σε λίγα χρόνια θα σταματήσει η υποστήριξη/αναβαθμίσεις και θα αρχίσει να μένει πίσω σε εφαρμογές.

Ακόμα και στην εικόνα, αν κυνηγάς κάθε νέα βελτιωτική τεχνολογία που βγαίνει και τα 4Κ, 8Κ, 16Κ και πάει λέγοντας, σώθηκες...

Μια λύση είναι να διαλέξεις μια τηλεόραση με καλό panel/εικόνα και για εφαρμογές κλπ να πάρεις ένα καλό tv box/media player. Αν κάποια στιγμή δε σε καλύπτει, παίρνεις ένα νεότερο και κάνεις τη δουλειά σου χωρίς να χρειάζεται να αλλάξεις τηλεόραση.

• Like 1

Στις 6/7/2024 στις 10:48 ΠΜ, blitzNikos είπε

Με την ταχύτητα που εξελίσσονται στην εποχή μας τα πάντα, όποια τηλεόραση και να πάρεις δεν υπάρχει περίπτωση να σε καλύψει "μια και καλή", "διαχρονικά" από άποψη λογισμικού/εφαρμογών/codecs κλπ. Σε λίγα χρόνια θα σταματήσει η υποστήριξη/αναβαθμίσεις και θα αρχίσει να μένει πίσω σε εφαρμογές.

Ακόμα και στην εικόνα, αν κυνηγάς κάθε νέα βελτιωτική τεχνολογία που βγαίνει και τα 4Κ, 8Κ, 16Κ και πάει λέγοντας, σώθηκες...

Μια λύση είναι να διαλέξεις μια τηλεόραση με καλό panel/εικόνα και για εφαρμογές κλπ να πάρεις ένα καλό tv box/media player. Αν κάποια στιγμή δε σε καλύπτει, παίρνεις ένα νεότερο και κάνεις τη δουλειά σου χωρίς να χρειάζεται να αλλάξεις τηλεόραση.

Γιαυτο ρωταω που πρεπει να κινηθω για να παρω κατι οσο πιο διαχρονικο γίνεται. 

Όσο πιο διαχρονικό γίνεται στα χρήματα που κοιτάς απίθανο να το βρεις.

Πρέπει να διπλασιασεις ή και να τριπλασιάσεις το budget.

ΔΕΝ αξίζει να δώσεις πολλά χρήματα για μια τηλεόραση την σημερινή εποχή. Λίγο πολύ όλες την ίδια διάρκεια ζωής έχουν οι λαμπτήρες led! Πάρε μια πχ tcl  ανάλογα το μέγεθος που θέλεις, πάρε μετά κάποιο tv box, η ακόμη καλύτερα συνδέστε την με  κάποιο μικρό υπολογιστή κ είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ άρχοντας για πολλά πολλά χρόνια…..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πάρεις TCL δεν χρειάζεται κανένα box είναι Android/Google TV και μπορείς να προσθέσεις όλες τις εφαρμογές που θέλεις. Όσο για την διαχρονικότητα, στις σημερινές εποχές δεν υπάρχει αυτό πλέον. Σε 5 χρόνια θα χρειαστεί να την αλλάξεις, όσο ακριβή και αν είναι ότι μάρκα και αν είναι. Από την στιγμή που μπήκε το Ίντερνετ στις τηλεοράσεις, με της συνεχείς μεγαλύτερες απαιτήσεις των εφαρμογών και την περιορισμένη υποστήριξη όλων των κατασκευαστών εταιρειών η συσκευή σε κάποια χρόνια θα αρχίσει να κολλάει να καθυστερεί να ανοίξει εφαρμογές μέχρι και η αλλαγή καναλιών να γίνει εφιάλτης, κάποια στιγμή σε όλες τις τηλεοράσεις έτσι γίνεται. Και γίνεται για να αγοράσεις καινούργια. Για αυτό μην ξοδεύεις πολλά χρήματα για τηλεόραση όπως και για κινητό γιατί σε λίγα χρόνια θα χρειαστεί να τα αλλάξεις.

Επεξ/σία από CaptainChris
  • Like 1

Όσο και να το ψάχνεις online, άκρη δε θα βγάλεις. Μπορεί στα χαρτιά να φαίνεται σούπερ μια τηλεόραση, αλλά από κοντά να είναι μάπα η εικόνα για σένα. Δυστυχώς και σε κατάστημα δε μπορείς να βγάλεις άκρη, γιατί λόγω φωτισμού και ρυθμίσεων που βάζουν στις τηλεοράσεις στα καταστήματα, βλέπεις μια κορεσμένη εικόνα από χρώματα και αντίθεση, που δε θα δεις σχεδόν ποτέ έτσι στο σπίτι.

Μπορείς τουλάχιστον να μάθεις 2-3 πράγματα παραπάνω για την υποψήφια τηλεόραση που σε ενδιαφέρει, από έμπειστα site τύπου https://www.rtings.com/tv και να κάνεις και σύγκριση με άλλες για να δεις διαφορές κλπ.

Για μένα όσο vfm και να ακούγεται μια τηλεόραση των 500-600 ευρώ με σούπερ ντούπερ χαρακτηριστικά, σε τελική ανάλυση θα χάνει σε ποιότητα εικόνας από ακριβότερες τηλεοράσεις. Έχοντας περάσει από απλές LED σε QLED, Nanocell και πλέον σε ΟLED, η διαφορά της OLED με τις υπόλοιπες είναι χαοτική για μένα. Επίσης μη κοιτάς αν έχει android ή κάτι άλλο, με ένα android box μετά από 3-4 χρόνια που θα είναι παρωχημένο το λογισμικό της tv, αναγεννιέται και είναι σαν να έχεις νέα tv. Αλλά το παν είναι να έχει καλό πάνελ που να σου αρέσει η εικόνα. Εκεί είναι το σημαντικό και εκεί να εστιάσεις.

• Like 1

Απο οτι εχω δει, φοβαμαι οτι τα παιδια εχουν δικαιο. Και 2000 Ε να ξοδεψεις σημαρα για TV  σε μια 5ετια παλι θα ψαχνομαστε για καινουργια. Καποτε αγοραζαμε "καλη" τηλεοραση με σκοπο να μας κρατησει 15+ χρονια, σημερα δεν ισχυει αυτο. Ψαχνομαι κι εγω να αλλαξω την δικη μου, οι απαιτησεις μου, για καμια ταινιουλα, κανενα αθλητικο ποδοσφαιρομπασκετικο αγωνα, τα τλεοπτικα προγραμματα δεν με πολυενδιαφερουν. Κατεληξα σε μια γνωστη μαρκα, μεγεθος 65"" και κοστους 600-700Ε. Αν ειναι και περισυνο μοντελο για χαμηλοτερο κοστος, δεν νομιζω οτι εχει και μεγαλη συμασια. Θα βαρυνει βεβαια και η γνωμη αυτων που γνωριαζουν, στην τελικη αποφαση μου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως τους προηγούμενους 2 μήνες έπαιζαν υπερπροσφορές σε τηλεοράσεις, που έπαιρνες τηλεόραση του χιλιάρικου κοντά στα 600-700 ευρώ. Αν δεν είναι μεγάλη η ανάγκη δηλαδή, καλύτερα περιμένετε για προσφορές, πολύ πιθανό να βγουν πάλι τώρα λίγο πριν τους ολυμπιακούς αγώνες.

EDIT: Πάντως να σχολιάσω λίγο και το θέμα της τηλεόρασης των 2000 ευρώ ότι θα θέλει αντικατάσταση σε 5 χρόνια. Αν αυτή θα θέλει ανανέωση σε 5 χρόνια, τότε η τηλεόραση των 600 ευρώ θα θέλει σε 2 χρόνια με την ίδια λογική. Δυστυχώς ισχύει ότι όσο πιο ακριβή τηλεόραση παίρνεις, τόσο καλύτερη εμπειρία θέασης θα έχεις. Πάρτε μια οποιαδήποτε Nanocell/QLED των 600 ευρώ και βάλτε τη δίπλα σε μια ΟLED και θα δείτε τη μέρα με τη νύχτα στην εικόνα. Θες η αντίθεση, το μαύρο χρώμα, οι μειωμένες αντανακλάσεις, υπάρχει διαφορά, η οποία ανεβάζει κατακόρυφα την εμπειρία.

Παραθέτω ένα παράδειγμα της πιο "budget" LG OLED B3 των 950 ευρώ περίπου, με μια Samsung QLED Q80C των 750 ευρώ που είναι και δημοφιλής https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-b3-oled-vs-samsung-q80c-q80-q80cd-qled/37847/38931?usage=1&threshold=0.10

Άρα γενικά αξίζει μια πιο ακριβή τηλεόραση, ακόμα και για αυτά τα 5 χρόνια που αναφέρετε ότι θα είναι παρωχημένη, μόνο και μόνο για αυτά τα 5 χρόνια που θα βλέπετε τρομερή ποιότητα σε ταινίες και σειρές.

Επεξ/σία από thanasis00
  • Like 2

Κοίτα, αν τα οικονομικά δεν είναι θέμα, τότε σίγουρα μια τηλεόραση των 1000€ είναι πάρα πολύ καλύτερη από αυτή που έχει 500€. Το θέμα είναι όταν τα χρήματα δεν είναι απεριόριστα, γιατί έχουμε κι άλλες ανάγκες, και το κινητό θέλει αλλαγή κάθε 3 χρόνια, έχουμε κι άλλες συσκευές στο σπίτι που δεν κρατάνε, πια, μια ζωή όπως παλιά. Πληρώνουμε ίντερνετ κινητό συνδρομητική τηλεόραση που δεν είχαμε παλιά, κάνουμε ταξίδια, έστω με Ryanair, που δεν κάναμε παλιά, οι ανάγκες έχουν αυξηθεί πολύ, οι αποδοχές όμως όχι τόσο, έτσι πρέπει να κάνουμε λογαριασμό να μας φτάνουν τα χρήματα για όλα. Γι'αυτό επιμένω ότι τηλεόραση δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά λεφτά μιας και θα χρειαστεί να την αλλάξεις σε λίγα χρόνια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...