Προς το περιεχόμενο

Πρώτη φορά ταμείο ανεργιας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, μόλις πέρασε η χρονιά όπου δούλευα ως αναπληρωτής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σήμερα μου έστειλα τα χαρτιά της απόλυσής μου ωστόσο δε γνωρίζω τι διαδικασίες να κάνω τώρα. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπαίνεις στις e-Υπηρεσίες της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) και εγγράφεσαι ως άνεργος.

Έπειτα διαβάζεις τις προϋποθέσεις χορήγησης επιδόματος τακτικής ανεργίας γιατί αν είναι η πρώτη σου φορά ως αναπληρωτής (και δεν έχεις έναν αριθμό ενσήμων και από τον προηγούμενο χρόνο - έστω από άλλη απασχόληση), δεν θα δικαιούσαι επίδομα τακτικής ανεργίας.

Αν τελικά δικαιούσαι το επίδομα (δε χάνεις κάτι αν υποβάλεις την αίτηση έτσι και αλλιώς - θα την απορρίψουν αν δεν καλύπτεις τις προϋποθέσεις χορήγησης), πηγαίνεις στο "Υποβολή Αίτησης" και υποβάλεις αίτηση για επίδομα τακτικής ανεργίας (η 4η επιλογή). Από τα έντυπα που έστειλαν από την ΔιΠΕ πιθανό να χρειαστεί να επισυνάψεις τη βεβαίωση Μαΐου και Ιουνίου. Τα υπόλοιπα χαρτιά συνήθως τα βρίσκουν μόνοι τους (αλλά αν θέλεις τα ανεβάζεις και εσύ - Έντυπο 7, Βεβαίωση Απασχόλησης, Λύση Σύμβασης). Αν χρειαστούν κάτι επικοινωνούν μαζί σου από τη ΔΥΠΑ και σε ενημερώνουν σχετικά.

Επεξ/σία από tedybear
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...