Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ευχαριστω 

Μάλλον είναι η πιο καλή λύση και με 17.90 έχω cosmote tv στην τηλεόραση. 

Το tv box εχει την εφαρμογή της cosmote ή θα πρέπει να περαστεί από υπολογιστή; 

Την περνας την εφαρμογή (οχι σε ολα)

Προτείνω ενα Xiaomi Mi Box S  2nd gen, που είναι με Android και περνας οτι andoid εφαρμογή θελεις και ειναι και Netflix certified.

Xiaomi TV Box Mi Box S 2nd Gen 4K UHD με WiFi USB 2.0 2GB RAM και 8GB Αποθηκευτικό Χώρο με Λειτουργικό Android | Skroutz.gr

ΑΛΛΑ με το Cosmote TV η Cosmote σου δίνει το δικό της TV BOX που σημαίνει ότι δεν το χρειάζεσαι

Panagiotis Tsiklos on LinkedIn: #androidtv #cosmotetv #cosmote #4k #ott

Εαν πάλι θελεις να πληρώνεις μονο Internet και όχι επιπλεον για Cosmote TV μπορεις απλα στο android TV Box που θα αγορασεις να κατεβασεις μια εφαρμογή για GREEK TV channels (υπαρχουν πολλες) και να βλεπεις τα καναλια από εκει. Ακόμη και τα μικρά τοπικα τα περισσοτερα υπάρχουν πια εκεί. 

• Like 2
  • Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Την περνας την εφαρμογή (οχι σε ολα)

Προτείνω ενα Xiaomi Mi Box S  2nd gen, που είναι με Android και περνας οτι andoid εφαρμογή θελεις και ειναι και Netflix certified.

Xiaomi TV Box Mi Box S 2nd Gen 4K UHD με WiFi USB 2.0 2GB RAM και 8GB Αποθηκευτικό Χώρο με Λειτουργικό Android | Skroutz.gr

ΑΛΛΑ με το Cosmote TV η Cosmote σου δίνει το δικό της TV BOX που σημαίνει ότι δεν το χρειάζεσαι

Panagiotis Tsiklos on LinkedIn: #androidtv #cosmotetv #cosmote #4k #ott

Εαν πάλι θελεις να πληρώνεις μονο Internet και όχι επιπλεον για Cosmote TV μπορεις απλα στο android TV Box που θα αγορασεις να κατεβασεις μια εφαρμογή για GREEK TV channels (υπαρχουν πολλες) και να βλεπεις τα καναλια από εκει. Ακόμη και τα μικρά τοπικα τα περισσοτερα υπάρχουν πια εκεί. 

Σε ευχαριστώ πολύ 

Internet έτσι κι αλοιως υπάρχει στο σπίτι λόγω σταθερού έστω με την τραγική ταχύτητα 3mbs 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Σε ευχαριστώ πολύ 

Internet έτσι κι αλοιως υπάρχει στο σπίτι λόγω σταθερού έστω με την τραγική ταχύτητα 3mbs 

Δεν ειμαι πολυ σιγουρος ότι τα 3mbs θα σου φτάσουν για live streeming σε TV

Για αυτο ελεγα για Satelite Cosmote TV

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ αυτό που θα έκανα σε αυτή την περίπτωση θα ήταν δορυφορικό πιάτο στραμμένο στον Hellas Sat από όπου εκπέμπουν ERT και DIGEA και ένα δέκτη που να μπορείς να περάσεις το BISS κλειδί για αυτά τα streams.

• Like 3
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Δεν ειμαι πολυ σιγουρος ότι τα 3mbs θα σου φτάσουν για live streeming σε TV

Για αυτο ελεγα για Satelite Cosmote TV

Επειδη το δοκίμασα προηγούμενες χρονιές με tv box cosmote μπορεί να έκανε που και που λίγα κολλήματα αλλά γενικά καλό ήταν 

22 λεπτά πριν, denexo είπε

Εγώ αυτό που θα έκανα σε αυτή την περίπτωση θα ήταν δορυφορικό πιάτο στραμμένο στον Hellas Sat από όπου εκπέμπουν ERT και DIGEA και ένα δέκτη που να μπορείς να περάσεις το BISS κλειδί για αυτά τα streams.

Αυτό όμως κοστίζει και για ένα μήνα τον χρόνο δεν ξέρω αν αξίζει. 

Για 200 ευρω μου είπαν 

28 λεπτά πριν, adi32 είπε

στο κινητο δεν εχεις καλυτερη ταχυτητα ιντερνετ?

Ναι λίγο πιο καλή αλλά με 5g κινητό 

Δεν έχω τέτοιο κινητό 

Samsung A71 

Δημοσ.
13 minutes ago, Γιάννης Platano said:

Αυτό όμως κοστίζει και για ένα μήνα τον χρόνο δεν ξέρω αν αξίζει. 

Για 200 ευρω μου είπαν

Για ένα μήνα σίγουρα δεν αξίζει. Θα μπορούσες να το φτιάξεις μόνος σου να γλυτώσεις τα εργατικά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, denexo είπε

ουάου,,, υπάρχουν ακόμα άτομα που ξερουν για BISS??? xaxaxaxax

-----------------------------

Αν καποιος γειτονας εχει λύσει το "πρόβλημα" ακολούθησε την λύση του. Αν οχι χρειάζεται καποιος τεχνικός να σου πει ποια κεραία κανει αν το σημειο βλέπει "Οχθωνιά, Σκοπελο, Πήλιο

Το καλύτερο είναι το δορυφορικό αν δε σε ενοχλεί να το πληρωνεις. Απλα βαζεις ενα πιατο και όταν πας εκει το κουβαλας από την μονιμη κατοικία. Σε ποιον οικισμό εισαι? υπαρχει χαρτης καλυψης.

Επεξ/σία από dkstopo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, dkstopo είπε

ουάου,,, υπάρχουν ακόμα άτομα που ξερουν για BISS??? xaxaxaxax

-----------------------------

Αν καποιος γειτονας εχει λύσει το "πρόβλημα" ακολούθησε την λύση του. Αν οχι χρειάζεται καποιος τεχνικός να σου πει ποια κεραία κανει αν το σημειο βλέπει "Οχθωνιά, Σκοπελο, Πήλιο

Το καλύτερο είναι το δορυφορικό αν δε σε ενοχλεί να το πληρωνεις. Απλα βαζεις ενα πιατο και όταν πας εκει το κουβαλας από την μονιμη κατοικία. Σε ποιον οικισμό εισαι? υπαρχει χαρτης καλυψης.

Το πιο κοντινό σπίτι είναι λίγα μέτρα πιο ψηλά και είναι μόνιμη κατοικία και έχουν βάλει κλασική κεραία. Ο δικός τους εγκατάστατης μου είπε αυτά που έγραψα αφού πήγε και είδε το σπίτι 

Το χωριό λέγεται Πύργος Κύμης 

Στα ψηλά σημεία δεν έχει πρόβλημα. 

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Πύργος_Εύβοιας

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

image.png.45fe544f8dd4d882767598297e95efe0.png

αν ειναι φιλοι σου οι γειτονες αμολα καλούμπα απο το σπιτι σου στον διανομέα τους και το μαζευεις οταν φυγεις

αλλιως παρε μια ιδια κεραια, 4 μέτρα ιστό, καλο καλωδιο χωρις διακλαδωσεις - ενώσεις  και βαλτην να κοιτα εκει που κοιτα η δικη τους. 

Επεξ/σία από dkstopo
  • Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή για να καταλάβω...

Για μια απλή κεραία σου είπε 250. 

Για το δορυφορικό πιάτο, που είναι ακριβότερο, έχει LNB, έχει διαφορετικό καλώδιο και θέλει και ειδικό δέκτη και θέλει και όργανο για να κεντράρεις τον Hellas Sat και θέλει και ρύθμισμα για να περάσεις τα κλειδιά, σου είπε 200?

Θα μας πει και εμάς ο εγκαταστάτης αυτός  τι "παίρνει" για να πάμε να πάρουμε και εμείς? 🤪

Η ευκολότερη λύση όπως την βλέπω εγώ. Πας με μια καλή κεραία και καλώδιο στο χέρι και δοκιμάζεις μονος σου. Ολα προσωρινα για να δεις τι πιάνεις. Αν πιάνεις, προχωράς στην μόνιμη εγκατάσταση καλωδίου και κεραίας. Αν όχι, πας σε αυτόν τον εγκαταστάτη, μιας και 200 με εργασία, πιάτο και δέκτη κτλ κτλ για την δορυφορική, δεν είναι πολλά...

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nkarama είπε

Δηλαδή για να καταλάβω...

Για μια απλή κεραία σου είπε 250. 

Για το δορυφορικό πιάτο, που είναι ακριβότερο, έχει LNB, έχει διαφορετικό καλώδιο και θέλει και ειδικό δέκτη και θέλει και όργανο για να κεντράρεις τον Hellas Sat και θέλει και ρύθμισμα για να περάσεις τα κλειδιά, σου είπε 200?

Θα μας πει και εμάς ο εγκαταστάτης αυτός  τι "παίρνει" για να πάμε να πάρουμε και εμείς? 🤪

Η ευκολότερη λύση όπως την βλέπω εγώ. Πας με μια καλή κεραία και καλώδιο στο χέρι και δοκιμάζεις μονος σου. Ολα προσωρινα για να δεις τι πιάνεις. Αν πιάνεις, προχωράς στην μόνιμη εγκατάσταση καλωδίου και κεραίας. Αν όχι, πας σε αυτόν τον εγκαταστάτη, μιας και 200 με εργασία, πιάτο και δέκτη κτλ κτλ για την δορυφορική, δεν είναι πολλά...

Ναι κι εμένα μου φάνηκαν πολλά τα 250 για κεραία πιο πολλά μάλιστα από το πιάτο. 

Δεν ξέρω αν χρειάζεται και τίποτα παρελκόμενα η κεραία. 

Δημοσ.

δεν ζητησε πολλά αν ερθει από Χαλκίδα, εκτος εαν ειναι κανενας τοπικος στα 10-15χιλιομετρα, τα υλικα για σταθερη επίγεια εγκατασταση ισως είναι πιο πολλα και πιο ακριβα από οτι στην δορυφορική.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, dkstopo είπε

image.png.45fe544f8dd4d882767598297e95efe0.png

αν ειναι φιλοι σου οι γειτονες αμολα καλούμπα απο το σπιτι σου στον διανομέα τους και το μαζευεις οταν φυγεις

αλλιως παρε μια ιδια κεραια, 4 μέτρα ιστό, καλο καλωδιο χωρις διακλαδωσεις - ενώσεις  και βαλτην να κοιτα εκει που κοιτα η δικη τους. 

Μία χαρά γείτονες είναι και του παραχωρώ και 11 μήνες στεγασμένο πάρκινγκ αλλά είναι αρκετουτσικα μέτρα μακριά Κα υπάρχει και στενός δρόμος ανάμεσα στα σπίτια μας. 

9 λεπτά πριν, dkstopo είπε

δεν ζητησε πολλά αν ερθει από Χαλκίδα, εκτος εαν ειναι κανενας τοπικος στα 10-15χιλιομετρα, τα υλικα για σταθερη επίγεια εγκατασταση ισως είναι πιο πολλα και πιο ακριβα από οτι στην δορυφορική.

Από διπλανό χωριό 3 χλμ μακριά είναι. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ναι κι εμένα μου φάνηκαν πολλά τα 250 για κεραία πιο πολλά μάλιστα από το πιάτο. 

Δεν ξέρω αν χρειάζεται και τίποτα παρελκόμενα η κεραία. 

Μιλώντας για τυπική εγκατάσταση (και οχι high tech) δορυφορικού πιάτου δεν ειναι ακριβή.

Ενα δορυφορικό πιάτο έχει από 25-50 ευρώ ανάλογα την διάσταση (από 65-90 εκατοστα διάμετρο). Ειναι φθηνό.

Τα LNΒ εχουν από 5-10 ευρω (1-2 εξόδους)

20 μετρα καλώδιο εχουν περίπου 10 ευρω.

Αποκωδικοποητής: 30-60 ευρώ

Συνολο: 70-140 ευρώ τα υλικά (μαζί με τον αποκωδικοποιητη)

Επιπλεον την εργασία του.

COSMOTE TV satelite

12.90 το μήνα για 12 μήνες συμβόλαιο + δωρεάν εξοπλισμός + 25 ευρω εγκατάσταση (με καλωδιο σε ενα σημειο)

Συνολο: 180 ευρώ με την εγκατασταση.

Στην πράξη σου μένει ο εξοπλισμός δώρο 

Μια καλή High Gain κεραία και ο ενισχυτής σήματος μαζί κοστιζει σαφώς παραπάνω από το δορυφορικό πιάτο. Δεν ειναι φθηνες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...