george kesoglu Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 ο καθενας εχει ελευθερο δικαίωμα να παραγγέλνει απο οπου και οπως θελει , (περι ορεξεως κολοκυθοπιτα ) απλως να ενημερωσω οτι οι χρεωσεις της υπηρεσιας ντελιβερι θα ανεβουν λογο αυξησης μισθων κατι που ειναι δικαιο και επρεπε να γινει εδω και χρονια , οποτε να περιμενετε τα επομενα ενα - δυο χρονια αυξησεις της ταξης του 20-30% στις τιμες . εαν και προσωπικα πιστευω τα καταστηματα θα οδηγηθούν να εχουν δυο τιμοκαταλογους ενας κανονικος με παραλαβη απο το καταστημα , και ενας επιβαρυμένος με τουλαχιστον +20% εαν θελει καποιος ντελιβερι
george1807 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, george kesoglu είπε ο καθενας εχει ελευθερο δικαίωμα να παραγγέλνει απο οπου και οπως θελει , (περι ορεξεως κολοκυθοπιτα ) απλως να ενημερωσω οτι οι χρεωσεις της υπηρεσιας ντελιβερι θα ανεβουν λογο αυξησης μισθων κατι που ειναι δικαιο και επρεπε να γινει εδω και χρονια , οποτε να περιμενετε τα επομενα ενα - δυο χρονια αυξησεις της ταξης του 20-30% στις τιμες . εαν και προσωπικα πιστευω τα καταστηματα θα οδηγηθούν να εχουν δυο τιμοκαταλογους ενας κανονικος με παραλαβη απο το καταστημα , και ενας επιβαρυμένος με τουλαχιστον +20% εαν θελει καποιος ντελιβερι Έλα καλέ σιγά. Απλά θα αυξηθεί και άλλο το σουβλάκι. Όπως τότε που είχε ακριβύνει το χοιρινό στην Κίνα (άραγε πέρναμε χοιρινό από Κίνα; https://www.agronews.gr/eboreumata/agora-proiodon/175722/xepastreuei-i-kina-ta-hoirina-anevainoun-oi-times-diethnos/) Μετά λόγω covid, λόγω ότι κόλλησε το πλοίο, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, λόγω Ισραήλ κλπ Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια 1
Par1s* Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Στις 3/7/2024 στις 2:56 ΜΜ, haris_216 είπε Το πιάνεις λίγο λάθος. Δεν είπα πουθενά ότι αν παραγγείλεις απευθείας θα έχει φθηνότερη τιμή. Εκείνο που είπα είναι ότι η εμμονή ΜΑΣ με τις πλατφόρμες προσθέτει κόστος στα μαγαζιά το οποίο προφανώς περνάει στις τιμές. Εκτός αν πιστεύεις ότι το ποσοστό που παίρνει η πλατφόρμα το αφαιρεί από το κέρδος του το κατάστημα Μέχρι "χθες" ο καταστηματάρχης όταν υπολόγιζε λειτουργικά έξοδα έλεγε "ενοίκιο+ρεύμα+προσωπικό+υλικά+κέρδος+ + +" (you get the point) Τώρα μέσα σε αυτά τα "+" είναι και οι πλατφόρμες (δεν είναι μόνο μία) και άρα η "ευκολία" της πλατφόρμας ή ακόμα και το δώρο που σου κάνει κατά καιρούς ("1+1" ή "-5€ στην επόμενή σου παραγγελία") το έχεις πληρώσει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Και στην τελική αφού έτσι κι αλλιώς δεν κερδίζεις κάτι γιατί να μην προτιμήσεις να στηρίξεις απευθείας μία επιχείρηση (συνήθως θα είναι κάποια κοντινή σου) και να βάλεις ενδιάμεσο στη "σχέση" σας; Το μόνο που θα "χάσεις" είναι ότι δεν θα παραγγείλεις από app αλλά θα χρειαστεί να μιλήσεις στο τηλέφωνο Η πλατφόρμα δεν είναι απλά μεσάζοντας, είναι και διαφήμιση. Μαγαζιά που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν εμφανίζονται μπροστά σου την στιγμή που είσαι έτοιμος να παραγγείλεις. Αυτή η διαφήμιση για να εξυπηρετείς πελάτες εκτός πλατφόρμας είναι πανάκριβη. Διαφημιστικά έντυπα, social media (paid και οργανικά), ράδιο και tv. Και όλη αυτή η διαφήμιση σε άκυρους χρόνους. Όχι όπως στην εφαρμογή την στιγμή που ο εν δυνάμει πελάτης είναι έτοιμος να προβεί σε αγορά. Σίγουρα δεν έχω δεδομένα για το τι θα έβγαινε ακριβότερο στο τέλος μεταξύ αυτών των δύο πρακτικών, όμως δεν είναι πως εκτός πλατφόρμας μηδενίζονται τα έξοδα. Θέλω να καταλήξω πως το κόστος των φυλλαδίων ή ραδιοφωνικών σποτ ή social media θα έμπαιναν και αυτά στο κόστος του φαγητού που θα πληρώσει ο πελάτης. 1
Charismo Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Πάντως ξάδερφος ενός συναδέλφου μου με ψητοπωλείο στη Θεσσαλονίκη, μας έχει πει πως από τότε που μπήκε στο efood η δουλειά του και οι παραγγελίες του έχουν ανεβεί κατακόρυφα. Είχα κι εγώ την εντύπωση πως με την προμήθεια που κρατάει το efood τους πίνει το αίμα, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του ακόμα κι αν ανέβαζαν την προμήθεια, μόνο και μόνο λόγω της προβολής του από την πλατφόρμα τον συμφέρει πολύ.
phanispal Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Ε ναι, αν είσαι χωμένος σε σημείο που σε ξέρει μόνο η γειτονιά, λογικό είναι να ανέβει η δουλειά όταν παραγγέλνει κόσμος που δεν ξέρει καν πού βρίσκεσαι.
haris_216 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 5 λεπτά πριν, Charismo είπε Πάντως ξάδερφος ενός συναδέλφου μου με ψητοπωλείο στη Θεσσαλονίκη, μας έχει πει πως από τότε που μπήκε στο efood η δουλειά του και οι παραγγελίες του έχουν ανεβεί κατακόρυφα. Είχα κι εγώ την εντύπωση πως με την προμήθεια που κρατάει το efood τους πίνει το αίμα, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του ακόμα κι αν ανέβαζαν την προμήθεια, μόνο και μόνο λόγω της προβολής του από την πλατφόρμα τον συμφέρει πολύ. Μα εννοείται πως τους συμφέρει. Όσο και να "τους πιει το αίμα" αυτό θα μετακυλιστεί στον πελάτη. Άρα δεν χάνει κάτι. Και ούτε πουθενά ανέφερα ότι έχει ζημιά η επιχείρηση. Όχι για την ώρα τουλάχιστον. Γιατί ("τσιγκούνα") πλατφόρμα που έχει "ανδρωθεί" σε άλλο χώρο μια χαρά τα "χορεύει" τα καταστήματα και ορίζει τους όρους του παιχνιδιού σε στυλ "αν θες"
RipCity Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Στις 3/7/2024 στις 2:32 ΜΜ, Hawk_K είπε Σόρρυ για το off topic, αλλά έχεις βρει καποιο μαγαζι που πχ αν παραγγείλεις απευθείας να έχει άλλες τιμές ή να κερδίζεις κάτι; Εγώ μένω επαρχία, όσες φορές το δοκίμασα δεν είδα καμία διαφορά, εκτός από μια πιτσαρία που είχε δίπλα στο σπίτι μου και ακόμη και σε ώρες αιχμής μου την έφερναν σε 10 λεπτά αλλά πιστεύω αυτό γινόταν κυρίως επειδή έπαιρνα και συχνά από αυτούς. Καφετέρεια που παίρνω πολύ συχνά freddo espresso 2.10 από efood και 1.80 με τηλέφωνο. Ουσιαστικά βάζουν την προμήθεια στην τιμή.
haris_216 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 18 λεπτά πριν, Par1s* είπε Η πλατφόρμα δεν είναι απλά μεσάζοντας, είναι και διαφήμιση. Μαγαζιά που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν εμφανίζονται μπροστά σου την στιγμή που είσαι έτοιμος να παραγγείλεις. Αυτή η διαφήμιση για να εξυπηρετείς πελάτες εκτός πλατφόρμας είναι πανάκριβη. Διαφημιστικά έντυπα, social media (paid και οργανικά), ράδιο και tv. Και όλη αυτή η διαφήμιση σε άκυρους χρόνους. Όχι όπως στην εφαρμογή την στιγμή που ο εν δυνάμει πελάτης είναι έτοιμος να προβεί σε αγορά. Σίγουρα δεν έχω δεδομένα για το τι θα έβγαινε ακριβότερο στο τέλος μεταξύ αυτών των δύο πρακτικών, όμως δεν είναι πως εκτός πλατφόρμας μηδενίζονται τα έξοδα. Θέλω να καταλήξω πως το κόστος των φυλλαδίων ή ραδιοφωνικών σποτ ή social media θα έμπαιναν και αυτά στο κόστος του φαγητού που θα πληρώσει ο πελάτης. Αν και αυτό που λες έχει βάση, στην πράξη νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αρκετά ρουτινιάρικες επιλογές και δεν είναι πολύ συνηθισμένο (τουλάχιστον σε ανθρώπους που ξέρω) να πάνε συχνά σε κάτι άλλο από την "πεπατημένη". Άσχετα από τα φυλλάδια ή την πλατφόρμα. Ίσως να δοκιμάσει κάποιος που είναι σε mood για σουβλάκι κάποιο άλλο μαγαζί από αυτό που παίρνει συνήθως λόγω "πινιάτας" ή "1+1" αλλά το πιθανότερο είναι να ξαναγυρίσει στο "δικό του" όταν δεν θα έχει το άλλο "πινιάτα". Και βέβαια δε νομίζω ότι παρέα που μαζεύτηκε για πίτσα να το γυρίσει σε thai food λόγω προσφοράς στο efood
phanispal Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Κανονικά έτσι πρέπει να γίνεται. 2 λεπτά πριν, RipCity είπε Καφετέρεια που παίρνω πολύ συχνά freddo espresso 2.10 από efood και 1.80 με τηλέφωνο. Ουσιαστικά βάζουν την προμήθεια στην τιμή. 1
sdikr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 13 minutes ago, RipCity said: Καφετέρεια που παίρνω πολύ συχνά freddo espresso 2.10 από efood και 1.80 με τηλέφωνο. Ουσιαστικά βάζουν την προμήθεια στην τιμή. Το κάνανε παλιότερα όταν ήθελες να πληρώσεις με κάρτα και τελικά τους το κόψανε, είναι και ενάντια στους όρους που υπογράφουν, χώρια που μέσω πλατφόρμας δεν έχει ξέχασα την απόδειξη. Άλλοι πάλι βάζουν τσουχτερή τιμή για παράδοση (πχ 1.2) αλλά έτσι καταφέρνουν να είναι στην πλατφόρμα σαν κατάστημα Για όλα θα βρούνε μια λύση για να έχουν καλύτερο κέρδος χωρίς να φαίνεται κάπου. ΥΓ στην τιμή μέσα μπαίνουν όλα, νοίκια, πάγια, ρεύματα κλπ μετα λέμε γιατί ο παραγωγός δίνει τον τόνο ροδάκινο με 0,50 το κιλό
Chocobo Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Στις 3/7/2024 στις 2:56 ΜΜ, haris_216 είπε Το πιάνεις λίγο λάθος. Δεν είπα πουθενά ότι αν παραγγείλεις απευθείας θα έχει φθηνότερη τιμή. Εκείνο που είπα είναι ότι η εμμονή ΜΑΣ με τις πλατφόρμες προσθέτει κόστος στα μαγαζιά το οποίο προφανώς περνάει στις τιμές. Εκτός αν πιστεύεις ότι το ποσοστό που παίρνει η πλατφόρμα το αφαιρεί από το κέρδος του το κατάστημα Μέχρι "χθες" ο καταστηματάρχης όταν υπολόγιζε λειτουργικά έξοδα έλεγε "ενοίκιο+ρεύμα+προσωπικό+υλικά+κέρδος+ + +" (you get the point) Τώρα μέσα σε αυτά τα "+" είναι και οι πλατφόρμες (δεν είναι μόνο μία) και άρα η "ευκολία" της πλατφόρμας ή ακόμα και το δώρο που σου κάνει κατά καιρούς ("1+1" ή "-5€ στην επόμενή σου παραγγελία") το έχεις πληρώσει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Και στην τελική αφού έτσι κι αλλιώς δεν κερδίζεις κάτι γιατί να μην προτιμήσεις να στηρίξεις απευθείας μία επιχείρηση (συνήθως θα είναι κάποια κοντινή σου) και να βάλεις ενδιάμεσο στη "σχέση" σας; Το μόνο που θα "χάσεις" είναι ότι δεν θα παραγγείλεις από app αλλά θα χρειαστεί να μιλήσεις στο τηλέφωνο Μήπως το πιάνεις και εσύ λίγο λάθος ? Στην πόλη μου περίπου 3-4 καταστήματα δεν είναι σε wolt-efood κλπ κλπ και μάντεψε...έχουν τις ίδιες τιμές με τα άλλα ? Μαγικό ? Μερικά μάλιστα δεν έχουν καν delivery και πάλι έχουν τις ίδιες τιμές...Θα μου πείς πως εκμεταλλεύονται την κατάσταση της αγοράς και πάνε τις τιμές ψηλά ? δεν ισχύει... Πάμε τώρα λίγο στο δεύτερο σκέλος και τον καταστηματάρχη που υπολόγιζε ενοίκιο ρεύμα κλπ ωραία.....Μέσα σε αυτά τα + μας λές είναι και οι πλατφόρμες......Εμμμμ μέσα στα -πλην δεν είναι οτι δεν έχει να πληρώνει delivery ? το ότι δεν έχει να πληρώνει ένσημο ? ασφάλεια υγείας ? μηχανάκια κάθε 2 χρόνια ? συντήρηση ? άδειες ? επιδόματα , δώρα ? δεν χρειάζεται να πονοκεφαλιάζει αν ο delivery πέθανε στο δρόμο σε ατύχημα ? δεν χρειάζεται να βρει αντικαταστάτη ? Όλα αυτά δεν του κόστιζαν ? Ξαφνικά μπήκε σε πλατφμόρμα και είδε απίστευτα έξοδα ? Τα έξοδα άντε να ανέβηκαν ελάχιστα αλλά αυτό τον πονοκέφαλο που γλίτωσαν μετρικά καταστήματα δεν περιγράφεται. Ελεύθεροι είναι όλοι να γυρίσουν στο παλιό σύστημα και να πετάξουν τις πλατφόρμες έξω...Τι όχι ? Μήπως η πλατφόρμα σου φέρνει και διαφήμιση ? μήπως σου φέρνει πώληση απο εκεί που δεν θα την είχες ? 1
Arkin Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, Charismo είπε Πάντως ξάδερφος ενός συναδέλφου μου με ψητοπωλείο στη Θεσσαλονίκη, μας έχει πει πως από τότε που μπήκε στο efood η δουλειά του και οι παραγγελίες του έχουν ανεβεί κατακόρυφα. Είχα κι εγώ την εντύπωση πως με την προμήθεια που κρατάει το efood τους πίνει το αίμα, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του ακόμα κι αν ανέβαζαν την προμήθεια, μόνο και μόνο λόγω της προβολής του από την πλατφόρμα τον συμφέρει πολύ. Προφανως εχουν ανεβασει το κερδος μιας και εχει μετακυλιστει η προμηθεια του efood στον πελατη. Ο μονος χαμενος ειναι ο πελατης παντα αυτο ειναι νομος ο οποιος ομως μιας και αυτος πληρωνει αυτος θα αποφασισει αν θα δωσει τα λεφτα του η οχι σε μια ανοδο τιμης. Δηλαδη εχει γυραδικο εχει το γυρο 4.5 ευρω απο 4 πριν το efood οποτε μπηκε μισο ευρω προμηθεια. Το αν θα δωσει ο πελατης 4.5 ευρω ειναι στην αποφαση του η αν θα ψαξει καποιο που το δινει 4. Δηλαδη οκ κερδιζουν τα κερατα τους efood και τα φαγαδικα το να κραζει ο πελατης πανω στις αυξησεις δεν εχει νοημα. Απλα δεν αγοραζει και ετσι δειχνει οτι δεν του αρεσουν οι αυξησεις τιμων που γινονται για να βγαζει το καθε efood.
salss Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Στις 3/7/2024 στις 2:56 ΜΜ, haris_216 είπε Το πιάνεις λίγο λάθος. Δεν είπα πουθενά ότι αν παραγγείλεις απευθείας θα έχει φθηνότερη τιμή. Εκείνο που είπα είναι ότι η εμμονή ΜΑΣ με τις πλατφόρμες προσθέτει κόστος στα μαγαζιά το οποίο προφανώς περνάει στις τιμές. Εκτός αν πιστεύεις ότι το ποσοστό που παίρνει η πλατφόρμα το αφαιρεί από το κέρδος του το κατάστημα Μέχρι "χθες" ο καταστηματάρχης όταν υπολόγιζε λειτουργικά έξοδα έλεγε "ενοίκιο+ρεύμα+προσωπικό+υλικά+κέρδος+ + +" (you get the point) Τώρα μέσα σε αυτά τα "+" είναι και οι πλατφόρμες (δεν είναι μόνο μία) και άρα η "ευκολία" της πλατφόρμας ή ακόμα και το δώρο που σου κάνει κατά καιρούς ("1+1" ή "-5€ στην επόμενή σου παραγγελία") το έχεις πληρώσει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Και στην τελική αφού έτσι κι αλλιώς δεν κερδίζεις κάτι γιατί να μην προτιμήσεις να στηρίξεις απευθείας μία επιχείρηση (συνήθως θα είναι κάποια κοντινή σου) και να βάλεις ενδιάμεσο στη "σχέση" σας; Το μόνο που θα "χάσεις" είναι ότι δεν θα παραγγείλεις από app αλλά θα χρειαστεί να μιλήσεις στο τηλέφωνο μέχρι να γίνουν σωστοί θα πληρώνουν το efood και θα πληρώνονται και με κάρτα και θα κόβουν και απόδειξη!
Tetrabitos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 6 ώρες πριν, Thresh είπε Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έχεις μια παρέα 5-6 ατόμων και να παραγγέλνεις από τηλέφωνο για όλους. Νομίζω ότι το blood eagle που είδαμε στο Vikings είναι πιο ευχάριστο μαρτύριο. Έτσι ζούσαμε και επιβιώσαμε πριν την τεχνολογία όμως. Πιο πολλά χρόνια η ανθρωπότητα παράγγελνε τηλεφωνικά παρά με κινητό. Ίσως το 2045 να το ξεπεράσει το τηλεφωνικό 🦾😆 1
polaki Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 10 hours ago, Hawk_K said: ΟΚ καλά τα λες αλλά αν δεν κάνω λάθος, η πληρωμή της πλατφόρμας γίνεται ανά παραγγελία. Αν αυτό ειναι σωστό, τότε στον υπολογισμό τους κόστους του προϊόντος προστίθεται το κόστος της πλατφόρμας το οποίο χάρη της συζήτησης ας πούμε ότι ειναι 20 λεπτά. Αυτά τα 20 λεπτά εγώ δεν έχω δει να τα αφαιρούν αν τα αγοράσεις απο το τηλέφωνο και όχι από την πλατφόρμα. Γιατί αν δεν ισχύει ότι θα έχει φθηνότερη τιμή εκτός πλατφόρμας, άρα τι συζητάμε? Να μην αγοράζουμε μέσω πλατφόρμας because why? Έδωσε ένας συμφορουμίτης παράδειγμα ότι η τυροπιτα ηταν 20 λεπτα φθηνότερη και αυτό ειναι το τίμιο αν με ρωτάς. Πάντως εγώ δεν το έχω συναντήσει κάπου να μου μειώσουν την τιμή και ουσιαστικά αυτό κατέθεσα σαν άποψη. Οι πλατφόρμες παίρνουν 20 και 25% της κάθε παραγγελίας, δεν μιλάμε για «20 λεπτά» λοιπόν αλλά κάποια €€ ανά παραγγελία. Και είναι λογικό γιατί έχουν όλη την υποδομή να παραγγείλεις, να κανεις την πληρωμή, ακόμα και να στο φέρουν στην πόρτα με live tracking όσα έχουν τη δυνατότητα αυτή. Δεν ξέρω αν θυμάστε καθόλου τις εποχές πριν το efood, αλλά προσωπικά προτιμάω να πληρώνω παραπάνω και να έχω καλή εξυπηρέτηση παρά να ακούω συνεχώς «έχει φύγει το παιδί» και στις μισες παραγγελίες να είναι λάθος επειδή στο τηλέφωνο η κοπέλα έκανε τον ζογκλέρ για να γράψει τί θέλω ενώ ταυτόχρονα χτυπούσαν άλλες 3 γραμμες. 1 hour ago, salss said: μέχρι να γίνουν σωστοί θα πληρώνουν το efood και θα πληρώνονται και με κάρτα και θα κόβουν και απόδειξη! ΕΜΕΙΣ το πληρώνουμε, δεν το πληρώνει το μαγαζί. Το τυλιχτό πριν 12 χρόνια έκανε 1,80 τον Φεβρουάριο του 2012, βρήκα απόδειξη ενώ καθάριζα την κουζίνα. Εκτος αν πιστεύεις ότι τώρα έχει 3,5€ απτον πόλεμο στην Ουκρανία και τον Covid… Δε νομίζω να έχει υπάρξει ΟΥΤΕ ΕΝΑ άλλο προϊόν ποτέ που να έχει αυξηθεί 100% μέσα σε 12 χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις