haris_216 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 11 ώρες πριν, lector είπε Βρες κοντινα σου μαγαζια που εχουν αυτα που θες συνηθως να παραγγειλεις, και παρε τηλεφωνο απευθειας χωρις νταβατζιλικια. Έτσι ακριβώς. Γίνεται τόσος σαματάς για τους "μεσάζοντες" στα οπωρολαχανικά και αλλού αλλά εδώ μια χαρά τους βάζουμε από μόνοι μας. Και δεν καταλαβαίνουμε (ή δεν σκεφτόμαστε καν) ότι οι αυξήσεις στα σουβλάκια, κλπ επηρεάζονται ΚΑΙ από το κόστος του όποιου "efood" (εκτός αν κανείς φαντάζεται ότι η προμήθεια που παίρνει από τα μαγαζιά δεν μετακυλίεται στον πελάτη) 5
Hawk_K Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 3 hours ago, haris_216 said: Έτσι ακριβώς. Γίνεται τόσος σαματάς για τους "μεσάζοντες" στα οπωρολαχανικά και αλλού αλλά εδώ μια χαρά τους βάζουμε από μόνοι μας. Και δεν καταλαβαίνουμε (ή δεν σκεφτόμαστε καν) ότι οι αυξήσεις στα σουβλάκια, κλπ επηρεάζονται ΚΑΙ από το κόστος του όποιου "efood" (εκτός αν κανείς φαντάζεται ότι η προμήθεια που παίρνει από τα μαγαζιά δεν μετακυλίεται στον πελάτη) Σόρρυ για το off topic, αλλά έχεις βρει καποιο μαγαζι που πχ αν παραγγείλεις απευθείας να έχει άλλες τιμές ή να κερδίζεις κάτι; Εγώ μένω επαρχία, όσες φορές το δοκίμασα δεν είδα καμία διαφορά, εκτός από μια πιτσαρία που είχε δίπλα στο σπίτι μου και ακόμη και σε ώρες αιχμής μου την έφερναν σε 10 λεπτά αλλά πιστεύω αυτό γινόταν κυρίως επειδή έπαιρνα και συχνά από αυτούς. 2
haris_216 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Μόλις τώρα, Hawk_K είπε Σόρρυ για το off topic, αλλά έχεις βρει καποιο μαγαζι που πχ αν παραγγείλεις απευθείας να έχει άλλες τιμές ή να κερδίζεις κάτι; Εγώ μένω επαρχία, όσες φορές το δοκίμασα δεν είδα καμία διαφορά, εκτός από μια πιτσαρία που είχε δίπλα στο σπίτι μου και ακόμη και σε ώρες αιχμής μου την έφερναν σε 10 λεπτά αλλά πιστεύω αυτό γινόταν κυρίως επειδή έπαιρνα και συχνά από αυτούς. Το πιάνεις λίγο λάθος. Δεν είπα πουθενά ότι αν παραγγείλεις απευθείας θα έχει φθηνότερη τιμή. Εκείνο που είπα είναι ότι η εμμονή ΜΑΣ με τις πλατφόρμες προσθέτει κόστος στα μαγαζιά το οποίο προφανώς περνάει στις τιμές. Εκτός αν πιστεύεις ότι το ποσοστό που παίρνει η πλατφόρμα το αφαιρεί από το κέρδος του το κατάστημα Μέχρι "χθες" ο καταστηματάρχης όταν υπολόγιζε λειτουργικά έξοδα έλεγε "ενοίκιο+ρεύμα+προσωπικό+υλικά+κέρδος+ + +" (you get the point) Τώρα μέσα σε αυτά τα "+" είναι και οι πλατφόρμες (δεν είναι μόνο μία) και άρα η "ευκολία" της πλατφόρμας ή ακόμα και το δώρο που σου κάνει κατά καιρούς ("1+1" ή "-5€ στην επόμενή σου παραγγελία") το έχεις πληρώσει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Και στην τελική αφού έτσι κι αλλιώς δεν κερδίζεις κάτι γιατί να μην προτιμήσεις να στηρίξεις απευθείας μία επιχείρηση (συνήθως θα είναι κάποια κοντινή σου) και να βάλεις ενδιάμεσο στη "σχέση" σας; Το μόνο που θα "χάσεις" είναι ότι δεν θα παραγγείλεις από app αλλά θα χρειαστεί να μιλήσεις στο τηλέφωνο 2
Sablj Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 16 minutes ago, haris_216 said: Και στην τελική αφού έτσι κι αλλιώς δεν κερδίζεις κάτι γιατί να μην προτιμήσεις να στηρίξεις απευθείας μία επιχείρηση (συνήθως θα είναι κάποια κοντινή σου) και να βάλεις ενδιάμεσο στη "σχέση" σας; Το μόνο που θα "χάσεις" είναι ότι δεν θα παραγγείλεις από app αλλά θα χρειαστεί να μιλήσεις στο τηλέφωνο Αυτό που πρόσφεραν, στην αρχή τουλάχιστον, οι πλατφόρμες ήταν η δυνατότητα πληρωμής με κάρτα. Πλέον τα περισσότερα καταστήματα έχουν φορητά POS οπότε δεν υπάρχει λόγος για την πλατφόρμα. 2
csontheline Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 42 minutes ago, haris_216 said: Το πιάνεις λίγο λάθος. Δεν είπα πουθενά ότι αν παραγγείλεις απευθείας θα έχει φθηνότερη τιμή. Εκείνο που είπα είναι ότι η εμμονή ΜΑΣ με τις πλατφόρμες προσθέτει κόστος στα μαγαζιά το οποίο προφανώς περνάει στις τιμές. Εκτός αν πιστεύεις ότι το ποσοστό που παίρνει η πλατφόρμα το αφαιρεί από το κέρδος του το κατάστημα Μέχρι "χθες" ο καταστηματάρχης όταν υπολόγιζε λειτουργικά έξοδα έλεγε "ενοίκιο+ρεύμα+προσωπικό+υλικά+κέρδος+ + +" (you get the point) Τώρα μέσα σε αυτά τα "+" είναι και οι πλατφόρμες (δεν είναι μόνο μία) και άρα η "ευκολία" της πλατφόρμας ή ακόμα και το δώρο που σου κάνει κατά καιρούς ("1+1" ή "-5€ στην επόμενή σου παραγγελία") το έχεις πληρώσει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Και στην τελική αφού έτσι κι αλλιώς δεν κερδίζεις κάτι γιατί να μην προτιμήσεις να στηρίξεις απευθείας μία επιχείρηση (συνήθως θα είναι κάποια κοντινή σου) και να βάλεις ενδιάμεσο στη "σχέση" σας; Το μόνο που θα "χάσεις" είναι ότι δεν θα παραγγείλεις από app αλλά θα χρειαστεί να μιλήσεις στο τηλέφωνο Αν σε μάθουν, μπορείς να στέλνεις μήνυμα. 15 hours ago, Fan said: Το κάνω και αυτό. Από efood συνήθως παίρνω με προσφορές. Πινιάτα, 1+1 κτλ Εν τω μεταξύ, σε κάποια που έχει "προσφορές", έρχεται σχεδόν ίσα με την κανονική τιμή του μαγαζιού.
geomrk Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 3 ώρες πριν, haris_216 είπε Το μόνο που θα "χάσεις" είναι ότι δεν θα παραγγείλεις από app αλλά θα χρειαστεί να μιλήσεις στο τηλέφωνο έχεις υποτιμήσει πολύ αυτό το feature 2 ώρες πριν, Sablj είπε δεν υπάρχει λόγος για την πλατφόρμα. έχω βρει πολλά μαγαζιά που μου αρέσουν οπού χωρίς την πλατφόρμα δεν θα τα γνώριζα,μια χαρά υπάρχει λόγος για την πλατφόρμα 3
Moderators Inuyasha Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Οι πλατφόρμες προσφέρουν προβολή, βέβαια κάπου εδώ τελειώνουν τα θετικά Για να δουλέψεις πλέον πρέπει να έχεις αρκετά μεγάλα όρια (και ερχόμαστε και στο θεμα εδώ) Παλιότερα τα μαγαζιά είχαν βαριά βαριά 1,5-2κμ όρια, τώρα με της πλατφόρμες αναγκάζονται να παίζουν 3-5κμ (και παραπάνω σε αρκετές περιπτώσεις) αν εσύ πάρεις 1 τεμάχιο στο όριο του (πχ 4κμ )το κατάστημα θα περιμένει στάνταρ κάνα 10-15 λεπτά μήπως βγει και κάτι ακόμα προς την κατεύθυνση σου Επίσης για να καλύψουν τα αυξημένα όρια αναγκάζονται να έχουν παραπάνω διανομείς το οποίο πάλι μεταφράζεται σε αυξημένες τιμές
Fan Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 5 ώρες πριν, Hawk_K είπε Σόρρυ για το off topic, αλλά έχεις βρει καποιο μαγαζι που πχ αν παραγγείλεις απευθείας να έχει άλλες τιμές ή να κερδίζεις κάτι; Εγώ μένω επαρχία, όσες φορές το δοκίμασα δεν είδα καμία διαφορά, εκτός από μια πιτσαρία που είχε δίπλα στο σπίτι μου και ακόμη και σε ώρες αιχμής μου την έφερναν σε 10 λεπτά αλλά πιστεύω αυτό γινόταν κυρίως επειδή έπαιρνα και συχνά από αυτούς. Τσεκαρισμένο αρκετές φορές ότι κάποια μαγαζιά έχουν ελαφρώς μικρότερη τιμή σε ορισμένα προϊόντα όταν παίρνεις τηλέφωνο. Πχ. Κασερόπιτα από τηλέφωνο 2,50 ευρώ ενώ efood 2,70.
Arkin Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Εγω απο την αλλη εχω δει καταστημα να λεει παραδοση 30 40 λεπτα και να ερχεται σε 10 λεπτα.
Hawk_K Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 19 hours ago, haris_216 said: Το πιάνεις λίγο λάθος. Δεν είπα πουθενά ότι αν παραγγείλεις απευθείας θα έχει φθηνότερη τιμή. Εκείνο που είπα είναι ότι η εμμονή ΜΑΣ με τις πλατφόρμες προσθέτει κόστος στα μαγαζιά το οποίο προφανώς περνάει στις τιμές. Εκτός αν πιστεύεις ότι το ποσοστό που παίρνει η πλατφόρμα το αφαιρεί από το κέρδος του το κατάστημα Μέχρι "χθες" ο καταστηματάρχης όταν υπολόγιζε λειτουργικά έξοδα έλεγε "ενοίκιο+ρεύμα+προσωπικό+υλικά+κέρδος+ + +" (you get the point) Τώρα μέσα σε αυτά τα "+" είναι και οι πλατφόρμες (δεν είναι μόνο μία) και άρα η "ευκολία" της πλατφόρμας ή ακόμα και το δώρο που σου κάνει κατά καιρούς ("1+1" ή "-5€ στην επόμενή σου παραγγελία") το έχεις πληρώσει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Και στην τελική αφού έτσι κι αλλιώς δεν κερδίζεις κάτι γιατί να μην προτιμήσεις να στηρίξεις απευθείας μία επιχείρηση (συνήθως θα είναι κάποια κοντινή σου) και να βάλεις ενδιάμεσο στη "σχέση" σας; Το μόνο που θα "χάσεις" είναι ότι δεν θα παραγγείλεις από app αλλά θα χρειαστεί να μιλήσεις στο τηλέφωνο ΟΚ καλά τα λες αλλά αν δεν κάνω λάθος, η πληρωμή της πλατφόρμας γίνεται ανά παραγγελία. Αν αυτό ειναι σωστό, τότε στον υπολογισμό τους κόστους του προϊόντος προστίθεται το κόστος της πλατφόρμας το οποίο χάρη της συζήτησης ας πούμε ότι ειναι 20 λεπτά. Αυτά τα 20 λεπτά εγώ δεν έχω δει να τα αφαιρούν αν τα αγοράσεις απο το τηλέφωνο και όχι από την πλατφόρμα. Γιατί αν δεν ισχύει ότι θα έχει φθηνότερη τιμή εκτός πλατφόρμας, άρα τι συζητάμε? Να μην αγοράζουμε μέσω πλατφόρμας because why? Έδωσε ένας συμφορουμίτης παράδειγμα ότι η τυροπιτα ηταν 20 λεπτα φθηνότερη και αυτό ειναι το τίμιο αν με ρωτάς. Πάντως εγώ δεν το έχω συναντήσει κάπου να μου μειώσουν την τιμή και ουσιαστικά αυτό κατέθεσα σαν άποψη.
GoMaR Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 14 hours ago, Arkin said: Εγω απο την αλλη εχω δει καταστημα να λεει παραδοση 30 40 λεπτα και να ερχεται σε 10 λεπτα. Που καποιες φορες λες, οκ εχω 40 λεπτα μεχρι να ερθουν, ας παω μια τουαλετα πχ και τσουπ σου σκαει κουδουνι στο δεκαλεπτο 😅 Γενικα εφοσον παραγγελνω αποφευγω να κανω κατι αλλο ενδιαμεσα μεχρι να ερθει γιατι δε μου αρεσει να καθυστερω το παιδι που ερχεται. Αλλα μιας και αναφεραμε την wolt στο θεμα, εχω παρατηρησει πως οι τυποι ειναι οτι να ναι. ΠΟΛΥ συχνα κανουν λαθος και σχεδον παντα καθυστερει η παραγγελια. Οποτε εχω παψει να παραγγελνω μεσω αυτους.
Haldol Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 20 hours ago, haris_216 said: Και στην τελική αφού έτσι κι αλλιώς δεν κερδίζεις κάτι γιατί να μην προτιμήσεις να στηρίξεις απευθείας μία επιχείρηση (συνήθως θα είναι κάποια κοντινή σου) και να βάλεις ενδιάμεσο στη "σχέση" σας; Το μόνο που θα "χάσεις" είναι ότι δεν θα παραγγείλεις από app αλλά θα χρειαστεί να μιλήσεις στο τηλέφωνο Το οποίο για τον περισσότερο κόσμο είναι από μόνο του αρκετό! Στο app, θα δω τον κατάλογο, θα χαζέψω, θα διαλέξω, θα γνωρίζω εξ' αρχής το σύνολο, και αν θέλω θα πληρώσω και κατευθείαν. Στο τηλέφωνο δε ξέρω καν τι έχει το μαγαζί, δεν έχω χρόνο ούτε να σκεφτώ, ούτε να μου αραδιάσουν όλο τον κατάλογο, κι άμα ξεχάσω να ρωτήσω, δε θα μου πουν καν πόσο θα πρέπει να κρατάω. Όχι, ευχαριστώ. Θα συνεχίσω να παραγγέλνω αποκλειστικά μέσω εφαρμογών, κι ας μου κοστίζει (εν γνώση μου) παραπάνω. Η τηλεφωνική παραγγελία είναι απλά υποδέεστερη σε κάθε βήμα της. Τόσο πολύ υποδεέστερη, που τα (λίγα) μαγαζιά που δεν συνεργάζονται με κάποια πλατφόρμα, είναι απλά εκτός επιλογών μου. Όποιος θέλει να μείνει στο 2005 έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Αλλά κι εγώ έχω κάθε δικαίωμα να προτιμώ τα μαγαζιά που μ' εξυπηρετούν αντί να με ταλαιπωρούν. 9
phanispal Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Θα συμφωνήσω, ξέρω κάποιους (ενήλικες) που κομπλάρουν όταν μιλάνε στο τηλέφωνο και το δίνουν σε άλλους για να παραγγείλουν :λολ: 2
Menelaos83 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Tα μαγαζια που ειχαν χαμηλοτερη τιμη αν παρεις τηλεφωνο σε σχεση με το app ειναι πλεον λιγοτερα, τουλαχιστον απο αυτα που παραγγελνω εγω. Προσωπικα ειναι καθαρα θεμα βολης το app μπαινω βλεπω παραγγελνω. Στα μαγαζια που υπαρχει χρεωση μεταφορας και χρηση υπηρεσιας απλα τους τους καλω στο τηλεφωνο και προτιμω την διαφορα αυτη να την δωσω τιπ. Οσον αφορα το οτι δεν καλει καποιος στο τηλεφωνο επειδη δεν ξερει τον καταλογο ειναι αστεια απο μονη της, αφου αμα θες να μαθεις τι εχει απλα χαζευεις στο app και αν θες καλεις στο τηλεφωνο. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2024 από Menelaos83
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 2 hours ago, Haldol said: Όχι, ευχαριστώ. Θα συνεχίσω να παραγγέλνω αποκλειστικά μέσω εφαρμογών Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έχεις μια παρέα 5-6 ατόμων και να παραγγέλνεις από τηλέφωνο για όλους. Νομίζω ότι το blood eagle που είδαμε στο Vikings είναι πιο ευχάριστο μαρτύριο. 3 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις