Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
Δημοσ.

Η απάντηση σε μία νόσο που έχει ταλαιπωρήσει εκατομμύρια ανθρώπους θα μπορούσε να είναι ήδη διαθέσιμη στα φαρμακεία.

Οι επιστήμονες υποψιάζονταν εδώ και αρκετό καιρό ότι υπάρχει μια σχέση που συνδέει την υγεία του εντέρου μας με αυτή του εγκεφάλου, επιδρώντας στην εξέλιξη της νόσου του Πάρκινσον.

Μία νέα έρευνα εντόπισε μικρόβια του εντέρου που είναι πιθανό να εμπλέκονται στην όλη διαδικασία και μάλιστα τα συνέδεσε με τη ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2) και τη βιοτίνη (βιταμίνη Β7), συντείνοντας προς μια απρόσμενα απλή θεραπεία που θα μπορούσε να βοηθήσει: τις βιταμίνες Β.

"Η συμπληρωματική λήψη ριβοφλαβίνης και/ή βιοτίνης είναι πιθανό να επιδρά ευεργετικά σε μια υποομάδα ατόμων που πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον, όπου η εντερική δυσβίωση διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο", αναφέρει ο Χιρόσι Νισιβάκι και οι συνάδελφοί του, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ναγκόγια, σε έρευνα που δημοσιεύτηκε προ ημερών.

Το Πάρκινσον, μια νευροεκφυλιστική νόσος, επηρεάζει σχεδόν δέκα εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι επί του παρόντος το καλύτερο στο οποίο μπορούν να ελπίζουν είναι σε θεραπείες οι οποίες επιβραδύνουν και ανακουφίζουν τα συμπτώματα.

Τα συμπτώματα αυτά συνήθως αρχίζουν να εκδηλώνονται με τη μορφή δυσκοιλιότητας και υπνικών διαταραχών, έως και 20 χρόνια πριν εξελιχτούν σε άνοια και απώλεια του μυϊκού ελέγχου στον ασθενή.

Προηγούμενες έρευνες διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από τη νόσο βιώνουν αλλαγές και στο μικροβίωμα του εντέρου, πολύ πριν κάνουν την εμφάνισή τους άλλα συμπτώματα.

Αναλύοντας δείγματα κοπράνων από 94 ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο και 73 υγιή άτομα στην Ιαπωνία, ο Νισιβάκι και οι συνεργάτες του συνέκριναν τα αποτελέσματα των ερευνών τους με δεδομένα προερχόμενα από την Κίνα, την Ταϊβάν, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Παρότι στις διάφορες χώρες εμπλέκονταν διάφορες ομάδες βακτηρίων, όλες επηρέαζαν τον τρόπο που συνθέτει ο οργανισμός τις βιταμίνες Β. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι αλλαγές στις κοινότητες των εντερικών βακτηρίων συνδέονταν με μείωση της ριβοφλαβίνης και της βιοτίνης, στα άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον.

Στη συνέχεια, ο Νισιβάκι και οι συνεργάτες του απέδειξαν ότι η έλλειψη βιταμινών Β συνδεόταν με τη μείωση των λιπαρών οξέων βραχείας αλύσου (SCFA) και των πολυαμινών, δηλαδή μορίων που βοηθούν στη σύνθεση ενός υγιούς στρώματος βλέννας στο έντερο.

Οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι το εξασθενημένο προστατευτικό στρώμα οδηγεί στην έκθεση του εντερικού νευρικού συστήματος σε περισσότερες από τις τοξίνες που συντάμε πλέον συχνότερα. Σε αυτές περιλαμβάνονται χημικές ουσιές από προϊόντα καθαρισμού, εντομοκτόνα και ζιζανιοκτόνα.

Οι τοξίνες αυτές οδηγούν στην υπερπαραγωγή ινιδίων α-συνουκλεΐνης, δηλαδή μορίων που η επιστήμη γνωρίζει πως συσσωρεύονται σε κύτταρα τα οποία παράγουν ντοπαμίνη, στη μέλαινα ουσία του εγκεφάλου, ενώ παρατηρούνται και αυξημένες φλεγμονές του νευρικού συστήματος, με αποτέλεσμα στην πορεία του χρόνου να εκδηλώνονται τα συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον που οδηγούν σε κινητικές και νοητικές δυσκολίες.

Μελέτη από το 2003 διαπίστωνε ότι οι υψηλές δόσεις ριβοφλαβίνης μπορούν να βοηθήσουν στην ανάκτηση ορισμένων κινητικών λειτουργιών σε ασθενείς οι οποίοι απέκλειαν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος από τη δίαιτά τους. Επομένως, είναι πιθανό οι υψηλές δόσεις βιταμίνης Β να μπορούν να αποτρέψουν ένα μέρος της ζημιάς που προκαλείται, όπως υποστηρίζουν ο Νισιβάκι και οι συνεργάτες του.

Τα συμπεράσματα της έρευνας συντείνουν ότι η υποστήριξη ενός υγιούς γαστρικού μικροβιώματος θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του Πάρκινσον, σε συνδυασμό με τη μείωση των τοξικών ουσιών στο περιβάλλον μας.

Προφανώς, απέναντι σε μια τόσο σύνθετη αλυσίδα γεγονότων, όπως αυτά που οδηγούν στη νόσο του Πάρκινσον, δεν θα αντιμετωπίσουν όλοι οι ασθενείς τα ίδια αίτια, επομένως θα χρειαστεί η αξιολόγηση της κατάστασης του κάθε ατόμου. Με τον τρόπο αυτό, οι επιστήμονες θα μπορέσουν να εντοπίσουν άτομα τα οποία έχουν συγκεκριμένες ελλείψεις και να χορηγήσουν από το στόμα συμπληρώματα ριβοφλαβίνης και βιοτίνης, οδηγώντας ενδεχομένως με τον τρόπο αυτό σε μια αποτελεσματική θεραπεία.

Η έρευνα που περιγράφεται στο άρθρο δημοσιεύτηκε στο npj Parkinson's Disease.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

"Οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι το εξασθενημένο προστατευτικό στρώμα οδηγεί στην έκθεση του εντερικού νευρικού συστήματος σε περισσότερες από τις τοξίνες που συναντάμε πλέον συχνότερα. Σε αυτές περιλαμβάνονται χημικές ουσιές από προϊόντα καθαρισμού, εντομοκτόνα και ζιζανιοκτόνα. "

 

το σωστό βέβαια είναι:

 

"το  εντερικό μικροβίωμα ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ από τις τοξίνες/βλαπτικούς παράγοντες που συναντάμε πλέον συχνότερα σε ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ, ΜΠΥΡΟΝΙΑ, ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ, ΚΡΕΜΟΣΑΠΟΥΝΑ Κ ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ αφού το δύσκολο είναι να βρεις ασφαλές προϊόν (το μεγάλο κόλπο είναι στην ΠΟΣΟΤΗΤΑ. βάζοντας λίγο σε κάθετι, περνάει το "ασφαλές" όριο για να κυκλοφορήσει αλλά "ξεχνάνε" να πουν ότι τα περισσότερα από αυτά α) συσσωρεύονται και β) ότι το "ασφαλές" όριο ΔΕΝ ισχύει εάν χρησιμοποιήσεις π.χ. 5 προϊόντα που ΟΛΑ είναι κάτω από το ασφαλές όριο αφού ΕΝΤΟΣ της ημέρας ο οργανισμός το ξεπέρασε ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;. Σε αυτές περιλαμβάνονται χημικές ουσίες από προϊόντα καθαρισμού, εντομοκτόνα και ζιζανιοκτόνα.

αφού αρχίσουν να σκοτώνουν τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς όλες αυτές οι ουσίες (και πολλές άλλες) ΤΟΤΕ αρχίζει η δυσαπορρόφηση των συστατικών και ΜΕΤΑ αρχίζουν να "υποψιάζονται" οι γνωστοί επιστήμονες...".

ΟΚ τώρα μ φαίνεται καλύτερο!

 

Το ότι ας πούμε οι καρκίνοι θερίζουν στο 2024 είναι φυσιολογικό έτσι;;; ΟΚ......

το ότι τα παιδιά με αυτισμό από 1/10000 το 1970 (νορμαλ νούμερο) πήγαν στο 3% σχεδόν στην αμερική (https://www.thetreetop.com/statistics/autism-prevalence) είναι φυσιολογικό σωστά;

 

......................αυτά................ είναι γνωστά............ χχχ χρόνια.......

11 λεπτά πριν, nyne είπε

Φαντάσου τι θα ανακαλύπταμε αν δεν ρίχναμε τα χρήματα στις "έξυπνες" βόμβες κ τα ρίχναμε στην ιατρική...

η 300 δις στο ΑΙ για πιο ωραίες φωτογραφίες

  • Like 18
  • Thanks 7
  • Confused 2
  • Haha 1
Δημοσ.
27 minutes ago, tasosv1 said:

το σωστό βέβαια είναι:

Μπορείς να παραθέσεις ένα link του paper/έρευνας σου;

  • Like 4
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, tasosv1 είπε

το ότι τα παιδιά με αυτισμό από 1/10000 το 1970 (νορμαλ νούμερο) πήγαν στο 3% σχεδόν στην αμερική (https://www.thetreetop.com/statistics/autism-prevalence) είναι φυσιολογικό σωστά;

......................αυτά................ είναι γνωστά............ χχχ χρόνια.......

η 300 δις στο ΑΙ για πιο ωραίες φωτογραφίες

Το οτι ειναι νορμαλ νουμερο του 1970 και οχι υπερβολικα υποτιμημενο πως το εβγαλες ακριβως; Οι τεχνικες και η διαθεσιμοτητα τους για τον εντοπισμο του αυτισμου ειναι ακριβως οι ιδιες μεταξυ των χρονικων διαστηματων που συγκρινεις;

Επεξ/σία από asmilon
  • Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, asmilon είπε

Το οτι ειναι νορμαλ νουμερο του 1970 και οχι συγκλονιστικα υποτιμημενο πως το εβγαλες ακριβως; Οι τεχνικες και η διαθεσιμοτητα τους για τον εντοπισμο του αυτισμου ειναι ακριβως οι ιδιες μεταξυ των χρονικων διαστηματων που συγκρινεις;

βασικά δεν το έβγαλα εγώ το λέει επίσημα το cdc απ'όπου είναι και η πηγή!

 

  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οι κάψουλες απορρυπαντικού που χρησιμοποιούμε στα πλυντήρια πιάτων αφήνουν τοξίνες στα σκεύη που καταλήγουν στο έντερο καταστρέφοντας το μικροβίωμα , δεν γνωρίζω για επίσημη έρευνα αλλά το διάβασα αρκετές φορές

Επεξ/σία από ethereum
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αυτή η μελέτη δεν είναι τίποτα νέο. Εδώ και μια δεκαετία γίνεται χρήση του συνενζύμου Q10 με σύμπλεγμα βιταμινών Β για τον περιορισμό της εξέλιξης (όχι θεραπεία) της νόσου του Πάρκινσον.

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τα πάντα ξεκινάνε από τα γονίδια μας κ φυσικά κ από τη διατροφή,είναι η γυναίκα μου κλινική διατροφολόγος κ πραγματικά τρομάζω όταν μου διαβάζει έρευνες κτλ.Τα χειρότερα ειναι στην Αμερική αλλά δεν πάει πίσω κ η Ευρώπη...

Δημοσ.

https://www.frontiersin.org/journals/microbiology/articles/10.3389/fmicb.2022.931440/full

 

"Exposure to pesticides and other toxicants is of special concern during the critical periods of development of the central nervous system (Figure 1C). During critical periods, the circuits of the brain are refined and adapted to the specific host’s environment. Dysbiosis during critical periods of development is a key element linking pesticide exposure to autism spectrum disorder (ASD) (He et al., 2022). Autism Spectrum Disorders (ASDs) are a group of developmental disabilities that can cause significant social, communication and behavioral deficits which affect approximately 1 in 44 children in the United States (Maenner et al., 2021). The prevalence rates of ASD are increasing worldwide and while there’s no way to pinpoint an exact reason for this increase, it’s likely that environmental factors are also responsible for this rise in ASD and other developmental disorders (Bennett et al., 2022).

Regarding the effects of long-term dietary exposure to pesticides on the incidence of neurodegenerative disorders, such as Alzheimer’s and Parkinson’s disease, there is increasing evidence that the steady exposure of the gut-microbiome to toxicants and the resulting dysbiosis can trigger a cascade of events that can cause these disorders in the long-term (Santos et al., 2019; Figure 1C). For instance, α-syn aggregates initiated in the enteric nervous system may be transmitted in a prion-like manner to the CNS through the VN and seed the Lewy body inclusions seen in the substantia nigra of Parkinson’s patients (Santos et al., 2019)."

κλπ κλπ κλπ

  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tasosv1 είπε

βασικά δεν το έβγαλα εγώ το λέει επίσημα το cdc απ'όπου είναι και η πηγή!

Δε σου λεω για τα νουμερα, αλλα για το σχολιο του "νορμαλ" ή μη. Πως το σταθμιζεις ως νορμαλ και οχι ως υποτιμημενο το τοτε νουμερο, οταν υπαρχουν ριζικες αλλαγες απο τοτε μεχρι σημερα;

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, asmilon είπε

Δε σου λεω για τα νουμερα, αλλα για το σχολιο του "νορμαλ" ή μη. Πως το σταθμιζεις ως νορμαλ και οχι ως υποτιμημενο το τοτε νουμερο, οταν υπαρχουν ριζικες αλλαγες απο τοτε μεχρι σημερα;

ααα αυτό λες; πανεύκολο! νορμάλ=
χωρίς συσκευασμένα με φουλ καρκινογόνα
χωρίς φουλ καυσαέρια στις πόλεις
χωρίς χωρίς χωρίς....

εν έτει 1970 είχαν ξεκινήσει βέβαια οι βιομηχανίες να βγάζουν το "καλό" το πράμα

αλλά οι κοινωνίες ακόμα ήταν παρθένες σε αυτούς τους κινδύνους. δηλαδή τα σώματα τους ήταν αρκετά καθαρά στο γενικό πληθυσμό.

μία κοινωνία λοιπόν που οι άνθρωποι δεν είναι τίγκα στις τοξικές ουσίες την ονομάζω νορμάλ. ο αυτισμός δε, είναι ένα πολύ σοβαρό μέτρο σύγκρισης

καθώς δεν είναι...στομαχόπονος.... αν με πιάνεις...κάνει ΜΠΑΜ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ...και είναι και κάτι που δεν κρύβεται...εάν είχαμε 3% επίσης το 1970, ΣΗΜΕΡΑ θα τους βλέπαμε ως ενήλικες των 30 και 40 ετών...αλλά δεν υπάρχουν αυτοί γύρω μας...

 

εάν δε λάβεις υπόψιν και επιδημιολογικές αλλά και μετά -έρευνες ανάμεσα στους "δυτικούς" και "ανατολικούς" πληθυσμούς εκεί το...εμπεδώνεις καλύτερα

καθώς εκείνοι έχουν πολύ διαφορετικό προφίλ διατροφής και καθημερινής λειτουργίας (καθιστική ζωή κτλ) σε σχέση με εμάς.

Για παράδειγμα 4,4 φορές αν θυμάμαι καλά λιγότερο οστεοπόρωση στις γυναίκες είναι κάτι που θα έπρεπε να χτυπάει καμπανάκια.

  υπάρχουν άπειρες έρευνες και στο ΝΙΗ αλλά και αλλού όρεξη να έχεις να ψάχνεις.

εγώ ξεκίνησα να ψάχνω πριν από 20 χρόνια και ακόμα μαθαίνω κάθε μέρα καινούργια πράγματα.

και μη νομίζεις...δεν χρειάζεται να γίνει κανείς δόκτορ...αρκεί να ρίξει μία ματιά γύρω του στους ανθρώπους και από τι αρρωσταίνουν.

στο δικό μου κύκλο τους τελευταίους 12 μήνες φύγαν 2 από καρκίνο και άλλο 2 είναι σε τελικό στάδιο. από 50-72 ετών. κάποιοι βέβαια τους είναι αρκετό να ζήσουν 60 χρόνια όπως κάποιος μου είπε πριν κανά μήνα. Εμένα όμως δεν μου φαίνεται "νορμάλ". Δεν είμαστε στο 1800 δα να πεθαίνεις από φλεγμονή στα δόντια...


"

  • Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nyne είπε

Τα πάντα ξεκινάνε από τα γονίδια μας κ φυσικά κ από τη διατροφή,είναι η γυναίκα μου κλινική διατροφολόγος κ πραγματικά τρομάζω όταν μου διαβάζει έρευνες κτλ.Τα χειρότερα ειναι στην Αμερική αλλά δεν πάει πίσω κ η Ευρώπη...

Τα πάντα ξεκινούν από την  κεντροδυτική και νοτιοδυτική Ασία

https://el.wikipedia.org/wiki/Γιγαντιαίο_πάντα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tasosv1 είπε

ααα αυτό λες; πανεύκολο! νορμάλ=
χωρίς συσκευασμένα με φουλ καρκινογόνα
χωρίς φουλ καυσαέρια στις πόλεις
χωρίς χωρίς χωρίς....

εν έτει 1970 είχαν ξεκινήσει βέβαια οι βιομηχανίες να βγάζουν το "καλό" το πράμα

αλλά οι κοινωνίες ακόμα ήταν παρθένες σε αυτούς τους κινδύνους. δηλαδή τα σώματα τους ήταν αρκετά καθαρά στο γενικό πληθυσμό.

μία κοινωνία λοιπόν που οι άνθρωποι δεν είναι τίγκα στις τοξικές ουσίες την ονομάζω νορμάλ. ο αυτισμός δε, είναι ένα πολύ σοβαρό μέτρο σύγκρισης

καθώς δεν είναι...στομαχόπονος.... αν με πιάνεις...κάνει ΜΠΑΜ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ...και είναι και κάτι που δεν κρύβεται...εάν είχαμε 3% επίσης το 1970, ΣΗΜΕΡΑ θα τους βλέπαμε ως ενήλικες των 30 και 40 ετών...αλλά δεν υπάρχουν αυτοί γύρω μας...

εάν δε λάβεις υπόψιν και επιδημιολογικές αλλά και μετά -έρευνες ανάμεσα στους "δυτικούς" και "ανατολικούς" πληθυσμούς εκεί το...εμπεδώνεις καλύτερα

καθώς εκείνοι έχουν πολύ διαφορετικό προφίλ διατροφής και καθημερινής λειτουργίας (καθιστική ζωή κτλ) σε σχέση με εμάς.

Για παράδειγμα 4,4 φορές αν θυμάμαι καλά λιγότερο οστεοπόρωση στις γυναίκες είναι κάτι που θα έπρεπε να χτυπάει καμπανάκια.

  υπάρχουν άπειρες έρευνες και στο ΝΙΗ αλλά και αλλού όρεξη να έχεις να ψάχνεις.

εγώ ξεκίνησα να ψάχνω πριν από 20 χρόνια και ακόμα μαθαίνω κάθε μέρα καινούργια πράγματα.

και μη νομίζεις...δεν χρειάζεται να γίνει κανείς δόκτορ...αρκεί να ρίξει μία ματιά γύρω του στους ανθρώπους και από τι αρρωσταίνουν.

στο δικό μου κύκλο τους τελευταίους 12 μήνες φύγαν 2 από καρκίνο και άλλο 2 είναι σε τελικό στάδιο. από 50-72 ετών. κάποιοι βέβαια τους είναι αρκετό να ζήσουν 60 χρόνια όπως κάποιος μου είπε πριν κανά μήνα. Εμένα όμως δεν μου φαίνεται "νορμάλ". Δεν είμαστε στο 1800 δα να πεθαίνεις από φλεγμονή στα δόντια...


"

Λίγο υπερβολικό σε βρίσκω.

Ο αυτισμός αρχικά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν φαίνεται. Λογικό να υπάρχουν τέτοιες διαφορές στα νούμερα.

Άλλα τα προσδόκιμα ζωής απο την μια εποχή στην άλλη.

Αν κάτσεις και το ψάξεις τα προϊόντα είναι σε καλύτερο επίπεδο απο οτι ήταν το 1970.

Το θέμα είναι οι ποσότητες με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή, κυρίως λόγω υπερκατανάλωσης μάλλον.

  • Thanks 1
Δημοσ.
8 hours ago, tasosv1 said:

βασικά δεν το έβγαλα εγώ το λέει επίσημα το cdc απ'όπου είναι και η πηγή!

Πλάκα κάνεις έτσι; Το 1970 δεν υπήρχαν διαδικασίες ελέγχου για αυτισμό. Ούτε τα τεστ που υπάρχουν τώρα, ούτε η γνώση, ούτε τίποτα. Δεν υπήρχε επίσης η έννοια του φάσματος η οποία πρώτη φορά εισήχθει το 1979. Μάντεψε πόσες δεκαετίες μετά σε ένα κράτος όπως η Ελλάδα π.χ θα μπορούσε να διαγνωστεί με αυτισμό ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών που όντως βρίσκεται στο φάσμα. Οι βαριές μορφές ήταν απλά ο "τρελός του χωριού" ή στην καλύτερη περίπτωση υπήρχε μια διάγνωση νοητικής αναπηρίας. 

  • Like 4
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...