Προς το περιεχόμενο

Πάροχοι Φυσικού Αερίου και οικονομικά πακέτα v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 473
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το λεμε και πιο πάνω... πουθενά δεν κάνουν την αλλαγή.  Η ΕΔΑ λέει ότι δεν γίνεται αλλαγή και ότι χρεώνουν σύμφωνα με την μέγιστη δυναμικότητα του μετρητή και όχι σύμφωνα με τον λέβητα.

Είναι κάτι που τώρα το ανακάλυψαν κάποια παιδιά πιο πάνω και ψάχνουμε να βγάλουμε άκρη...

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, The_Judas είπε

Το λεμε και πιο πάνω... πουθενά δεν κάνουν την αλλαγή.  Η ΕΔΑ λέει ότι δεν γίνεται αλλαγή και ότι χρεώνουν σύμφωνα με την μέγιστη δυναμικότητα του μετρητή και όχι σύμφωνα με τον λέβητα.

Είναι κάτι που τώρα το ανακάλυψαν κάποια παιδιά πιο πάνω και ψάχνουμε να βγάλουμε άκρη...

Δηλδη σε όσους θέλει η ΕΔΑ χρεώνει πάγιο αξίας 67KW και σε όσους θέλει πάγιο αξίας 30KW. Άσχετα αν έχουν όλοι λέβητα δυναμικής 24KW

Τι λέτε ρε παιδιά...στην Ελλάδα γίνονται αυτά;;;

Αν θέλετε βέβαια στείλτε όλοι e-mail να τους ταλαιπωρήσουμε λίγο, αρχικά στην ΕΔΑ (ή όπως λέγεται) και μετά στην ΡΑΕ.

Εμένα λίγο με μπερδεύει λίγο αυτό που γράφτηκε παραπάνω για τους μηχανικούς... γιατί ο μετρητής είναι ευθύνη της ΕΔΑ όχι του μάστορα που τοποθέτησε τον λέβητα.  Ούτε νομίζω ότι είχαμε δηλώσει κάπου την δυναμικότητα του μετρητή. Πρέπει να ψάξω λίγο την αρχική σύμβαση που είχε υπογραφεί με την ΕΔΑ.

• Thanks 1

Στις 21/8/2024 στις 11:09 ΜΜ, ekrepali είπε

Σε αναλογικό μετρητή με 5 επιτόπιες το χρόνο...

8/5 επιτόπια, μού έβγαλαν εκκαθαριστικό 27/6

Μετά για περίοδο κατανάλωσης 9/5 - 30/6, έβγαλαν έναντι 31/7

Τώρα περιμένω τελικό.

Εσύ που έχεις τηλεμέτρηση, εννοείται θα έχεις μηνιαίους εκκαθαριστικούς... ομοίως με παραπάνω μάλλον η εκκαθάριση θα γίνεται με 1 μήνα καθυστέρηση.

Thanks

Στις 22/8/2024 στις 12:28 ΜΜ, The_Judas είπε

Αν θέλετε βέβαια στείλτε όλοι e-mail να τους ταλαιπωρήσουμε λίγο, αρχικά στην ΕΔΑ (ή όπως λέγεται) και μετά στην ΡΑΕ.

Εμένα λίγο με μπερδεύει λίγο αυτό που γράφτηκε παραπάνω για τους μηχανικούς... γιατί ο μετρητής είναι ευθύνη της ΕΔΑ όχι του μάστορα που τοποθέτησε τον λέβητα.  Ούτε νομίζω ότι είχαμε δηλώσει κάπου την δυναμικότητα του μετρητή. Πρέπει να ψάξω λίγο την αρχική σύμβαση που είχε υπογραφεί με την ΕΔΑ.

Βρήκα την αρχική αίτηση για την παροχή του φυσικού αερίου. Στην μελέτη που είχε κάνει ο μηχανικός ειχε υπολογίσει 35Kw οπότε τόσα βλέπω και στους λογαριασμούς. Θεωρώ ότι σε όσους είναι λάθος η δυναμικότητα αυτό οφείλεται στον μηχανικό και στην αίτηση που είχε υποβάλει. Επισυνάπτω φωτο από την δίκη μου αίτηση. 

aitisi aeriou.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ATmega είπε

Βρήκα την αρχική αίτηση για την παροχή του φυσικού αερίου. Στην μελέτη που είχε κάνει ο μηχανικός ειχε υπολογίσει 35Kw οπότε τόσα βλέπω και στους λογαριασμούς. Θεωρώ ότι σε όσους είναι λάθος η δυναμικότητα αυτό οφείλεται στον μηχανικό και στην αίτηση που είχε υποβάλει. Επισυνάπτω φωτο από την δίκη μου αίτηση. 

aitisi aeriou.png

εγώ έχω στην αίτηση 

ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΙΣΧΗΣ
25.000 kcal/h

image.png.3a8cc4b3b5e19a9ee303ee1916338b15.png

image.png.2008ccc8777cb353004304d355c3c0a2.png

στο λογαριασμό ΔΕΗ λέει
Ισχύς 66,90

image.png.0f0b57ec5e682099eaa65e52e60ca28d.png

Επεξ/σία από atpanos
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομιζω οτι οι μηχανικοι εχουν σχεση με τους μετρητες ουτε οτι επιλεγει ο πελατης. η ΕΔΑ λογικα παραγγελνει μαζικα χιλιαδες μετρητες και σου βαζει οτι εχει.

Αλλωστε και η απαντηση που πηρα απο την ΕΔΑ πουθενα δεν υποστηριζει οτι εκανα αιτηση για υψηλοτερη ισχυ.

Απο τις πιο πολλες απαντησεις συμπεραινω οτι οι παλιοτεροι πελατες... δηλ. της Αττικης που ειχαν προσβαση πριν απο τους υπολοιπους εχουν χαμηλοτερης ισχυος μετρητες.

edit: και εγω 25 kwh ειχα δηλωσει τελικα.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Sad 1

5 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Δεν νομιζω οτι οι μηχανικοι εχουν σχεση με τους μετρητες ουτε οτι επιλεγει ο πελατης. η ΕΔΑ λογικα παραγγελνει μαζικα χιλιαδες μετρητες και σου βαζει οτι εχει.

Αλλωστε και η απαντηση που πηρα απο την ΕΔΑ πουθενα δεν υποστηριζει οτι εκανα αιτηση για υψηλοτερη ισχυ.

Απο τις πιο πολλες απαντησεις συμπεραινω οτι οι παλιοτεροι πελατες... δηλ. της Αττικης που ειχαν προσβαση πριν απο τους υπολοιπους εχουν χαμηλοτερης ισχυος μετρητες.

Οι μετρητές από ότι έχω καταλάβει είναι σχεδόν όλοι ίδιοι δλδ G4 οπότε η ισχύς τους είναι ίδια. Αλλά για κάποιο λόγο η ΕΔΑ αποφασίζει σε κάποιους να δηλώσει την μέγιστη ισχύ ενώ στην αίτηση έχει συμπληρωθεί μικρότερη τιμή (στην αρχή νόμιζα ότι ήταν λάθος μηχανικού και είχε συμπληρωθεί μέγιστη ισχύ αλλά σύμφωνα με τον @atpanos αυτό δεν ισχύει)... 

• Confused 1

7 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Έχουμε καμία πληροφορία αν θα βγάλει η ΔΕΗ σταθερό φέτος κάτω από 0,051€/kWh?

Πολύ χλωμό κατά την γνώμη μου. Έχει η elpe με 0,047 και 5% επιστροφή με πιστωτική ΕΤΕ, αλλά αν το ttf ανέβει και άλλο πιστεύω ότι θα το ανεβάσουν και αυτοί.

Παιδιά σκέφτομαι να πάω αέριο στην ζενίθ gas home save που δίνει δώρο 90 ευρώ στους τελευταίους 6 λογαριασμούς, μιας και θα έχω dual. Η κατανάλωση μου είναι πολύ μικρή, κυρίως ζνχ το χειμώνα, και επικουρικά κάποιες μέρες στα κλιματιστικά. Περισυ είχα 750 kwh. Μιας και πλέον το εξελ του κοράκιου δεν είναι διαθέσιμο, αν έχεται υπόψιν κάποιο πρόγραμμα που είναι συμφέρον για μικρές καταναλώσεις παρακαλώ να ενημερώσετε και εμάς

καλησπέρα, είχα ΔΕΗ myHome GasBenefit και έκανα διακοπή επειδή άφησα το σπίτι στο οποία είχα την παροχή.

Μου ήρθε κανονικά λογαριασμός που είχε την ένδειξη ΤΕΛΙΚΟΣ και με μέτρηση ίδια με αυτή του μετρητή την ημέρα που άφησα το σπίτι, τον οποίο και έχω πληρώσει.

Τώρα στο mydei βλέπω ότι έχει εκδοθεί και ένας ακόμη λογαριασμό 25ευρώ με την ένδειξη ΕΚΤΑΚΤΟΣ (δεν ανοίγει ακόμη να δω λεπτρομέρειες).

Μήπως γνωρίζουμε τι μπορεί να είναι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...