Προς το περιεχόμενο

Πάροχοι Φυσικού Αερίου και οικονομικά πακέτα v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όχι κάποιοι... το 95% των οικιακών χρηστών νομίζω ότι δεν χρειάζεται τόση ισχύ για νερό και θέρμανση.

Το ρωτάω για να ξέρω πως να χειριστώ το θέμα. Αν είναι πατάτα του μηχανικού, μάλλον είναι χαμένα τα λεφτά που δίναμε τόσο καιρό και κοιτάμε για το μέλλον.

Αν είναι λάθος της ΕΝΑ τότε αλλάζει το πράγμα.

Πραγματικά έχω χάσει το μέτρημα από λεφτά που έχω δώσει από λάθη μηχανικών...

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 473
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 10/8/2024 στις 11:02 ΠΜ, vali είπε

Και στην δική μου περίπτωση με 24αρι λέβητα, η ωριαία δυναμηκότητα είναι 66,9 kWh, η χρέωση της για 30 ημέρες 1/6-30/6 είναι 2,22+ ΦΠΑ=2,35 

Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μου πει πώς προκύπτουν οι 50,11kwh της χρέωσης δυναμηκότητα διανομής.

IMG_20240810_105520.jpg

IMG_20240810_105337.jpg

Παιδιά έχω ρωτήσει 100 άτομα στην πόλη μου φέτος μπήκε για πρώτη φορά αέριο να έχουμε βάλει 700 συνολικά!!!

ΟΛΟΙ έχουν λέβητα 24αρι το πολύ 28 και σε όλους η χρέωση είναι 67ΚW! 

Πρώτη φορά το ακούνε αυτό ακόμη και στη πρώην ΔΕΔΑ δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάω.

Μάλλον θα τους φαίνομαι τρελός που ζητάω για χαμηλότερης τιμής δυναμικής χρέωση ακόμη και ο τεχνικός μου που του το ανέφερα μου είπε που το άκουσες αυτό!!!

Δεν είναι δυνατόν να μη ξέρει κανείς τίποτα και εμείς εδώ να λέμε ότι είναι λάθος. 

Τι ισχύει τελικά;; Κοντεύω να βγω ο τρελός του χωριού με όσα τους λέω! Με ακουν με ανοιχτό το στόμα Τεχνικόι (δυο γραφεία στην πόλη, ΔΕΔΑ και καμία δεκαριά πελάτες με φυσικό αέριο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8Εγώ έχω 24αρι λέβητα και εστίες αερίου. Η ισχύς μου είναι 35. 

Αν και βλέπω τώρα οι εστίες μου έχουν συνολική ισχύ 7,5. Οπότε θα έπρεπε να έχω συνολική ισχύ 24+7,5. 31,5. 

IMG_20240817_125304.jpg

IMG_20240817_125108.jpg

Επεξ/σία από ATmega

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ATmega είπε

8Εγώ έχω 24αρι λέβητα και εστίες αερίου. Η ισχύς μου είναι 35. 

Αν και βλέπω τώρα οι εστίες μου έχουν συνολική ισχύ 7,5. Οπότε θα έπρεπε να έχω συνολική ισχύ 24+7,5. 31,5. 

IMG_20240817_125304.jpg

IMG_20240817_125108.jpg

Eδω η ΔΕΔΑ προφανώς είναι Μαφία και με τις ευλογίες των πάντων χρεώνει όσο θέλει ότι θέλει. 

Προφανώς σε κάθε πόλη τηρείται ανεξάρτητη ταμειακή πολιτική σαν το καύσιμο διότι ΟΛΟΙ στην πόλη που κατοικώ έχουν 67KW ισχύς δηλωμένο ή θα είναι κάποια άτυπη συμφωνία με τους τεχνικούς της περιοχής γιατί και αυτοί δεν φαίνεται να αντιδρούν 

ΥΓ έχω ενοχλήσει γραπτώς και τηλ. ΔΕΔΑ κεντρικά και τοπικά και ΔΕΗ και το παίζουν Κινέζοι. 

Επεξ/σία από PedroG

1. Λοιπόν, οι μετρητές στο 95% είναι τύπου G4. Μέγιστη δυνατότητα 6 κυβικά/ώρα ή σε αντιστοιχία 60kW βάση του ΦΕΚ 976Β/28-03-2012.

2. Βάση της σχετικής μελέτης, που πήρατε αέριο, εμφανίζονται οι καταναλώσεις σας. Ακριβώς ότι έχετε βάλει.

3. Αν όντως η enaon Eda χρεώνει με βάση τον μετρητή κι όχι με βάση την εγκατεστημένη ισχύ και ΔΕΝ υπάρχει σχετική διάταξη τότε υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα.

Όποιος έχει όρεξη ας ψάξει τους όρους σύμβασης με την ΕΔΑ και τις σχετικές αδειοδοτήσεις που έχει η εταιρεία.

• Haha 1

"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αναφορικά με τη χρέωση της δυναμικότητας για τα μη ωρομετρούμενα σημεία παράδοσης, εφαρμόζεται η Μέγιστη Τεχνική Δυναμικότητα του Μετρητή φυσικού αερίου σε kWh/h και όχι η ονομαστική ισχύς της Εσωτερικής Εγκατάστασης του σημείου παράδοσης (στη συγκεκριμένη περίπτωση του λέβητα/καυστήρα φυσικού αερίου που χρησιμοποιείτε).

Στην περίπτωση σας ο εγκατεστημένος μετρητής είναι G4, με Μέγιστη Τεχνική Δυναμικότητα 66,90 KW.

https://www.edathess.gr/uphresies/timologia/

"

Αυτη ειναι η απαντηση της εταιρειας. Χρεωνουν βασει του μετρητη που ειναι εγκατεστημενος οχι συμφωνα με τον λεβητα.

μου εστειλαν συνδεσμο για την τιμολογηση αλλα δεν δουλευει... μαλλον ειχαν παραπονα και απο αλλους και τον συμμαζευουν.

δηλαδη σε καθε πολη εχουν αλλον μετρητη; 

• Thanks 2

11 ώρες πριν, The_Judas είπε

"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αναφορικά με τη χρέωση της δυναμικότητας για τα μη ωρομετρούμενα σημεία παράδοσης, εφαρμόζεται η Μέγιστη Τεχνική Δυναμικότητα του Μετρητή φυσικού αερίου σε kWh/h και όχι η ονομαστική ισχύς της Εσωτερικής Εγκατάστασης του σημείου παράδοσης (στη συγκεκριμένη περίπτωση του λέβητα/καυστήρα φυσικού αερίου που χρησιμοποιείτε).

Στην περίπτωση σας ο εγκατεστημένος μετρητής είναι G4, με Μέγιστη Τεχνική Δυναμικότητα 66,90 KW.

https://www.edathess.gr/uphresies/timologia/

"

Αυτη ειναι η απαντηση της εταιρειας. Χρεωνουν βασει του μετρητη που ειναι εγκατεστημενος οχι συμφωνα με τον λεβητα.

μου εστειλαν συνδεσμο για την τιμολογηση αλλα δεν δουλευει... μαλλον ειχαν παραπονα και απο αλλους και τον συμμαζευουν.

δηλαδη σε καθε πολη εχουν αλλον μετρητη; 

Θεωρώ ότι κι εμένα ο μετρητής G4 (κατασκευής του 2023) που έχω είναι μη ωρομετρούμενος δεδομένου ότι ο λογαριασμός βγαίνει κάθε δίμηνο και σύμφωνα με την ΔΕΔΑ

"Κατά τη διάρκεια του έτους, οι μετρήσεις φυσικού αερίου πραγματοποιούνται με την εξής συχνότητα:

• 5 φορές, για τα μη Ωρομετρούμενα Σημεία Παράδοσης με συμβατικούς μετρητές και χρήση θέρμανσης ή/και λοιπές χρήσεις
      • μία φορά κάθε δύο μήνες εκτός των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου
  • 12 φορές, για τα Σημεία Παράδοσης με έξυπνους μετρητές και δυνατότητα εξ αποστάσεως Μέτρησης
      • μία φορά κάθε μήνα
  • 12 φορές, για τα Ωρομετρούμενα Σημεία Παράδοσης με διορθωτή όγκου (ΡΤΖ)
      • μία φορά κάθε μήνα"

Στην περιπτωση μου μαλλον έβαλαν μετρητη G4 30αρι, ίσο με τον λέβητά μου. Μάλλον έχω τύχη. Ίσως τοποθετούν ο,τι διαθέτουν όταν κάνουν τις εγκαταστασεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ποια πόλη μένεις;  έτσι για να δούμε μήπως είναι τοπικό θέμα ή βάζουν τυχαία ότι έχουν...

Πάντως είναι πολύ άκυρο να χρεώνουν βάση μετρητή.

Δηλαδή αν μας έβαζαν μετρητή 10000 kwh που περίσσεψε από κανένα πυρηνικό εργοστάσιο θα έπρεπε να πληρώνουμε σύμφωνα με αυτό;  😋

Αναφορά σε κείμενο

Άρθρο 18 - Τιμολόγηση της Βασικής Δραστηριότητας Δικτύου Διανομής

1. Για την τιμολόγηση της Βασικής Δραστηριότητας ανά μήνα εφαρμόζονται για κάθε

Σημείο Παράδοσης τα ακόλουθα:

Α) Η Χρέωση Δυναμικότητας υπολογίζεται και τιμολογείται ανά Χρήστη Διανομής ο οποίος εξυπηρετεί το εν λόγω Σημείο Παράδοσης, βάσει της Δεσμευμένης Δυναμικότητας, ανάλογα με τον αριθμό των Ημερών του μήνα κατά τον οποίο το Σημείο Παράδοσης εκπροσωπείται από Χρήστη Διανομής και ισχύει η Σύμβαση Χρήσης.

Σύμφωνα με το πιο πάνω άρθρο της ΡΑΕ τιμολογούν σύμφωνα με την δεσμευμένη δυναμικότητα.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Confused 1

19 ώρες πριν, The_Judas είπε

https://www.edathess.gr/uphresies/timologia/"

Kι ο δικος μου που ειναι με τηλεμετρηση τοσο με χρεωνουν δυναμικοτητα 66,90 περιοχη Λαμια αν εχει σημασια για 24kw λεβητα..

Απ οτι καταλαβα απ την απαντηση που σου εδωσαν δεν προκειται να βγαλουμε ακρη.Θα ρωτησω ομως και τον μηχανικο μου να δω τι θα μου πει!

Παρεπιμπτοντως εκανα χθες econtrat στον Ηρων για το gas max να παρω το 50αρι και βλεπουμε ακομη βεβαια δεν μου εχουν στειλει τη συμβαση..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, ξέρει κανείς αν η elpedison βγάζει μηνιαίο λογαριασμό στο αέριο  και αν είναι έναντι ή εκκαθαριστικός ???

Έχω μετρητή με τηλεμέτρηση και η ΔΕΗ βγάζει κάθε 10 του μήνα εκκαθαριστικό λογαριασμό με την πραγματική κατανάλωση του προηγούμενου μήνα.

Επεξ/σία από Trikala_city

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, energy52 είπε

Kι ο δικος μου που ειναι με τηλεμετρηση τοσο με χρεωνουν δυναμικοτητα 66,90 περιοχη Λαμια αν εχει σημασια για 24kw λεβητα..

Απ οτι καταλαβα απ την απαντηση που σου εδωσαν δεν προκειται να βγαλουμε ακρη.Θα ρωτησω ομως και τον μηχανικο μου να δω τι θα μου πει!

Παρεπιμπτοντως εκανα χθες econtrat στον Ηρων για το gas max να παρω το 50αρι και βλεπουμε ακομη βεβαια δεν μου εχουν στειλει τη συμβαση..

Ρώτα και ενημέρωσε μας!

Αν και νομίζω ότι είναι θέμα της ΡΑΕ , άλλωστε πάνω στον κανονισμό της μου δόθηκε η απάντηση.  Μόνο αυτοί θα μας διευκρινίσουν τι ισχύει. Η ΡΑΕ λέει "τιμολόγηση σύμφωνα με την δεσμευμένη δυναμικότητα".

Προσωπικά σκέφτομαι να συντάξω ένα αίτημα στην ΡΑΕ και το στείλω.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1

On 20/08/2024 at 22:15, Trikala_city said:

Καλησπέρα σας, ξέρει κανείς αν η elpedison βγάζει μηνιαίο λογαριασμό στο αέριο  και αν είναι έναντι ή εκκαθαριστικός ???

Έχω μετρητή με τηλεμέτρηση και η ΔΕΗ βγάζει κάθε 10 του μήνα εκκαθαριστικό λογαριασμό με την πραγματική κατανάλωση του προηγούμενου μήνα.

Σε αναλογικό μετρητή με 5 επιτόπιες το χρόνο...

8/5 επιτόπια, μού έβγαλαν εκκαθαριστικό 27/6

Μετά για περίοδο κατανάλωσης 9/5 - 30/6, έβγαλαν έναντι 31/7

Τώρα περιμένω τελικό.

Εσύ που έχεις τηλεμέτρηση, εννοείται θα έχεις μηνιαίους εκκαθαριστικούς... ομοίως με παραπάνω μάλλον η εκκαθάριση θα γίνεται με 1 μήνα καθυστέρηση.

Στις 10/8/2024 στις 11:02 ΠΜ, vali είπε

Και στην δική μου περίπτωση με 24αρι λέβητα, η ωριαία δυναμηκότητα είναι 66,9 kWh, η χρέωση της για 30 ημέρες 1/6-30/6 είναι 2,22+ ΦΠΑ=2,35 

Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μου πει πώς προκύπτουν οι 50,11kwh της χρέωσης δυναμηκότητα διανομής.

IMG_20240810_105520.jpg

IMG_20240810_105337.jpg

Ερώτηση: πώς και με ποια κριτήρια δηλώνεται και τοποθετείται μετρητής δυναμικής 69 KW και πως άλλος 30KW?

Ο τεχνικός της εγκατάστασης είναι ο αρμόδιος ή η ΕΔΑ;

Γίνεται βάσει της πόλης που.κατοιικεις ή υπάρχουν άλλα κριτήρια;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...