PedroG Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου Στις 7/8/2024 στις 7:29 ΜΜ, ekrepali είπε Όπως στο ρεύμα πληρώνεις ΔΕΔΔΗΕ ακόμα και με μηδενική κατανάλωση (μόνο και μόνο γιατί είσαι συνδεδεμένος στο δίκτυο), έτσι και στο αέριο πληρώνεις το δίκτυο της ΔΕΔΑ. Δεν είναι καθόλου περίεργο, πάμε παρακάτω... 230€ το χρόνο πάγια έξοδα φυσικό αέριο το κατάλαβα!!πάμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
energy52 Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου Μιας και μιλατε για χρεωσεις κι εμενα σαν Δυναμικοτητα -διανομη ΕΔΑ εχω 66,9 Χ 1,33 οποτε παγιο εξοδο 7,55 ανα μηνα.. Για 4 κυβικα πληρωσα συνολο 14,26 ευρω..Δεν το λες και λιγο, αν ηταν και το παγιο 5 ευρω μεσα θα ηταν κοντα 20 ευρω..Παροχος ελπεντισον με δωρεαν τα παγια του καλοκαιριου..Συντομα Ηρων για το 50αρι ομως! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alefther Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου δυναμικοτητα = μεγιστη ωριαια καταναλωση ΦΑ. η μεγιστη δυναμικοτητα ενος G4 μετρητη ειναι 67KW Πολλοι "τεχνικοι" βαριουνται/δε ξερουν να συμπληρωνουν την αιτηση και βαζουν το μεγιστο δυυνατο. Κανονικα πρεπει να μπει το μεγιστο της εγκαταστασης σου. Αν πχ εχεις μονο ενα λεβητα 24Kw δεν εχει κανενα νοημα να πληρωνεις 67. Μιλα με την ΕΔΑ και ρωτα πως κανεις μειωση ισχυος. Συνηθως πρεπει να υπογραψει ο 'τεχνικος' τα παγια ειναι αν θυμαμαι καλα 2 ευρω το μηνα για 24Kw και συνηθως 5 ευρω ο παροχος. Αν δηλαδη σε ενα χρονο καψεις 0 ΦΑ θα πληρωσεις 7 ευρω * 12 μηνες = 84 ευρω το χρονο. Ξερω, τα μαθηματικα δεν ειναι το φορτε ορισμενων. Δε καταλαβαινουν διμηνους, μηνιαιους, πολλαπλασιασμο κλπ. Αν επιλεξεις 67 KW δυναμικοτητα τοτε η χρεωση για ενα χρονο με 0 καταναλωση ειναι 5+7 = 12 * 12 =144 ευρω 144 - 84 = 60 ευρω το χρονο., Ειτε τα πληρωνεις στην υγεια του τεχνικου, ειτε κανεις μειωση. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PedroG Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 17 λεπτά πριν, alefther είπε δυναμικοτητα = μεγιστη ωριαια καταναλωση ΦΑ. η μεγιστη δυναμικοτητα ενος G4 μετρητη ειναι 67KW Πολλοι "τεχνικοι" βαριουνται/δε ξερουν να συμπληρωνουν την αιτηση και βαζουν το μεγιστο δυυνατο. Κανονικα πρεπει να μπει το μεγιστο της εγκαταστασης σου. Αν πχ εχεις μονο ενα λεβητα 24Kw δεν εχει κανενα νοημα να πληρωνεις 67. Μιλα με την ΕΔΑ και ρωτα πως κανεις μειωση ισχυος. Συνηθως πρεπει να υπογραψει ο 'τεχνικος' τα παγια ειναι αν θυμαμαι καλα 2 ευρω το μηνα για 24Kw και συνηθως 5 ευρω ο παροχος. Αν δηλαδη σε ενα χρονο καψεις 0 ΦΑ θα πληρωσεις 7 ευρω * 12 μηνες = 84 ευρω το χρονο. Ξερω, τα μαθηματικα δεν ειναι το φορτε ορισμενων. Δε καταλαβαινουν διμηνους, μηνιαιους, πολλαπλασιασμο κλπ. Αν επιλεξεις 67 KW δυναμικοτητα τοτε η χρεωση για ενα χρονο με 0 καταναλωση ειναι 5+7 = 12 * 12 =144 ευρω 144 - 84 = 60 ευρω το χρονο., Ειτε τα πληρωνεις στην υγεια του τεχνικου, ειτε κανεις μειωση. Ευχαριστώ πολύ φίλε για την χρήσιμη και εύστοχη παρατήρηση και τοποθέτηση! Θα τον ψάξω με ΔΕΔΑ αν και δε ξέρω αν θα είναι σύμφωνη με την μείωση αποδοχών τους. Αν μάλιστα συμφώνησε και ο τεχνικός μου. Αυτόν που μου είπε ο τεχνικός μου όταν του ανέφερα ότι τα 67KW είναι πολλά μου είπε ότι τον μετρητή τον βρήκε έτοιμο εκεί και δεν έκανε τίποτα απολυτως η δεν γνωρίζει σχετικό. Θα τον Ενόχλησω και πάλι γιατί να χρεώνεται έξοδα λειτουργίας 67Κw με ότι συνεπάγεται αυτό μακροπρόθεσμα η ακόμη και σε μηνιαία βάση όταν η δυναμική του λέβητα και διαμερισμάτων είναι στο 1/3 πχ 28αρης λέβητας ας το βάλει η ΔΕΔΑ 30KW Αλλά επειδή υπάρχει άγνοια εδώ σε αυτό το κομμάτι.... βολεύει και δεν θέλουν να μπλέξουν με χαρτουρα η άλλο οι υπάλληλοι και τεχνικοί. Για κάθε διαμέρισμα που αλλάζει για 50ευρω το χρόνο είναι μείωση δαπανών για την ΔΕΔΑ! Σε ευχαριστώ πολύ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
energy52 Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 3 ώρες πριν, alefther είπε δυναμικοτητα = μεγιστη ωριαια καταναλωση ΦΑ. η μεγιστη δυναμικοτητα ενος G4 μετρητη ειναι 67KW Πολλοι "τεχνικοι" βαριουνται/δε ξερουν να συμπληρωνουν την αιτηση και βαζουν το μεγιστο δυυνατο. Κανονικα πρεπει να μπει το μεγιστο της εγκαταστασης σου. Αν πχ εχεις μονο ενα λεβητα 24Kw δεν εχει κανενα νοημα να πληρωνεις 67. Μιλα με την ΕΔΑ και ρωτα πως κανεις μειωση ισχυος. Συνηθως πρεπει να υπογραψει ο 'τεχνικος' τα παγια ειναι αν θυμαμαι καλα 2 ευρω το μηνα για 24Kw και συνηθως 5 ευρω ο παροχος. Αν δηλαδη σε ενα χρονο καψεις 0 ΦΑ θα πληρωσεις 7 ευρω * 12 μηνες = 84 ευρω το χρονο. Ξερω, τα μαθηματικα δεν ειναι το φορτε ορισμενων. Δε καταλαβαινουν διμηνους, μηνιαιους, πολλαπλασιασμο κλπ. Αν επιλεξεις 67 KW δυναμικοτητα τοτε η χρεωση για ενα χρονο με 0 καταναλωση ειναι 5+7 = 12 * 12 =144 ευρω 144 - 84 = 60 ευρω το χρονο., Ειτε τα πληρωνεις στην υγεια του τεχνικου, ειτε κανεις μειωση. Για δες τι μαθαινεις!!! Σ ευχαριστουμε πολυ φιλε μου, θα μιλησω κι εγω με τον μηχανικο μου να δω αν μπορει τωρα να γινει κατι.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PedroG Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 1 ώρα πριν, energy52 είπε Για δες τι μαθαινεις!!! Ότι καλύτερο έχω διαβάσει στις 6 σελίδες της θεματικής ενότητας αυτής που αφορα το ΦΑ και τα οικονομικά προγράμματα.... Ψάξε ψάξε...στο τέλος θα το κερδίσουμε το 50αρι η 60αρι το χρόνο χάρη στην επεξήγηση του φίλου μας και παράπονο που εκδηλώθηκε από πολλούς εδώ μέσα!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aenaos15 Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 9 ώρες πριν, PedroG είπε Ότι καλύτερο έχω διαβάσει στις 6 σελίδες της θεματικής ενότητας αυτής που αφορα το ΦΑ και τα οικονομικά προγράμματα.... Ψάξε ψάξε...στο τέλος θα το κερδίσουμε το 50αρι η 60αρι το χρόνο χάρη στην επεξήγηση του φίλου μας και παράπονο που εκδηλώθηκε από πολλούς εδώ μέσα!!! Διαβασε το post του φίλου Exidna που στα έλεγε απο τη τεταρτη τα ξημερώματα τι να κάνεις , αλλά εσυ έβριζες δεη, εδα και δεν ξερω και τι αλλο. Σου πήρε 3 ημερες για να καταλαβεις!!! Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PedroG Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 1 ώρα πριν, aenaos15 είπε Διαβασε το post του φίλου Exidna που στα έλεγε απο τη τεταρτη τα ξημερώματα τι να κάνεις , αλλά εσυ έβριζες δεη, εδα και δεν ξερω και τι αλλο. Σου πήρε 3 ημερες για να καταλαβεις!!! Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά. Στείλτο το εδώ όλο παρατηρήσεις είσαι δε σε έχω ακούσει να γράφεις και τίποτα ουσιαστικό...όλο παμε παρακάτω και υποδείξεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vali Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου Και στην δική μου περίπτωση με 24αρι λέβητα, η ωριαία δυναμηκότητα είναι 66,9 kWh, η χρέωση της για 30 ημέρες 1/6-30/6 είναι 2,22+ ΦΠΑ=2,35 Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μου πει πώς προκύπτουν οι 50,11kwh της χρέωσης δυναμηκότητα διανομής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aenaos15 Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 1 ώρα πριν, PedroG είπε Στείλτο το εδώ όλο παρατηρήσεις είσαι δε σε έχω ακούσει να γράφεις και τίποτα ουσιαστικό...όλο παμε παρακάτω και υποδείξεις Στη σελιδα 4 ειναι , κανε κατι μονος σου!!!! 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotisbasm Δημοσ. 11 Αυγούστου Share Δημοσ. 11 Αυγούστου Αφηστε τις δυναμικοτητες και να δουμε τι θα κανουμε , το αεριο θυμηζει εποχες που ειχε φτασει στο διαστημα , εχει παρει τρελη ανηφορα και το λιγοτερο ειναι η δυναμικοτητα 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PedroG Δημοσ. 12 Αυγούστου Share Δημοσ. 12 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, fotisbasm είπε Αφηστε τις δυναμικοτητες και να δουμε τι θα κανουμε , το αεριο θυμηζει εποχες που ειχε φτασει στο διαστημα , εχει παρει τρελη ανηφορα και το λιγοτερο ειναι η δυναμικοτητα Ζησε μαη να φας τριφυλλοχορτο - Επικοινωνια το πρωι με καταστημα τοπικο της ΔΕΔΑ και εξηγω επ ακριβως τις παραλογες κια παρατυπες Χρεωσεις της ΔΕΔΑ αφου η μελετη περιλαμβανει 24 αρι Λεβητα και αυτη δηλωνουν 67 αρι με οτι συνεπαγεται για τον καταναλωτη!!! ο Υπαλληλος δεν εχει ιδεα στειλτε μου αναφερει στο [email protected] για να σας απαντησουν! δηλαδη ετσι θα παει??? θα στελνει ο καθε πελατης να του διορθωσουν τα στοιχεια που υπεβαλλε ορθως ο μηχανικος και χρεωνουν αλανταλον??? Και ποιος μου λεει οτι θα διαπιστωσει το λαθος και θα διαβασει καποιος το εμαιλ και δεν θα το πεταξει στον καδο των απορριματων? Και μεχρι να διορθωθει θα χρεωνεται ο καθε πελατης με λαθος δυναμικη λεβητα ??? μου απαντησε ο υπαλληλος στειλτε εμαιλ και βγαλτε και φωτογραφιες και στειλτε λογαριασμους για να εξετασουν το θεμα σας και μειωσουν την δυναμικη του λεβητα που σωστα υπεβαλε ο μηχανικος μου!!! οσοι εχετε 60+KW να στειλετε παραστατικα και εμαιλ γιατι ισως να σας χρεωνουν παιδια οχι 1και 2 ευρω παραπανω αλλα πολυ παραπανω! Enaon EDA, είναι η νέα επωνυμία της ΔΕΔΑEnaon EDA, Τηλεφωνικό κέντρο: 216 2000 401-5 συνδεση - καμια δεν υπαρχει αντποκριση! Ωράριο λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου: Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 17:00 E-mail: [email protected] Επεξ/σία 12 Αυγούστου από PedroG 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Αυγούστου Μέλος Super Moderators Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 35kw σε μένα με τον λέβητα 34, καλά είμαστε, δεν το έλουσε ο εγκαταστάτης. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 14 Αυγούστου Share Δημοσ. 14 Αυγούστου (επεξεργασμένο) και εμένα λάθος είναι... 66.90 🤬 Ο δικός μου 20 ή 24 είναι αν θυμάμαι καλά. θα ζητήσω και αναδρομική επιστροφή, δεν γίνεται να πληρώνουμε +50/έτος χωρίς λόγο. Είναι λάθος μηχανικού αυτό ή της εταιρείας; Επεξ/σία 14 Αυγούστου από The_Judas 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EchiDNA Δημοσ. 14 Αυγούστου Share Δημοσ. 14 Αυγούστου Δεν είναι λάθος, απλά ίσως κάποιοι από εμάς δε χρειαζόμαστε τόσο μεγάλη ισχύ! Αν για παράδειγμα έχεις λέβητα 24άρι αλλά έχεις και εστίες/φούρνο αερίου τότε χρειάζεσαι πολύ παραπάνω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα