ev_trantos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Το καλύτερο το έκανε η Κόκκινη εταιρία. Ενώ είχα 24μηνο συμβόλαιο με σταθερή χρέωση kwh στα 3,5 λεπτά του € (μπερδεύτηκα πριν και έγραψα 2,5), μετά το πρώτο 6μηνο πάει την τιμή kwh στα... 12,5 λεπτά του €!!!!! Επειδή νόμιζα ότι έγινε λάθος στη χρέωση, που να 'ξερα, πήγα στο κατάστημα για διόρθωση. Όλα είναι σωστά μου λένε και η δικαιολογία τους ήταν ότι "έσπασε" το συμβόλαιο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία........ Την ίδια μέρα άλλαξα πάροχο γιατί και η κοροϊδία έχει κάποια όριο φίλοι μου. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου από ev_trantos 1 1 1
ekrepali Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 1 hour ago, ev_trantos said: Όλα είναι σωστά μου λένε και η δικαιολογία τους ήταν ότι "έσπασε" το συμβόλαιο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Είχαν στείλει προσωποποιημένες ειδοποιήσεις... δε θυμάμαι αν ήταν σε επιστολή ή αν την είχαν συμπεριλάβει στο λογαριασμό. Και πάλι καλά που χρέωσαν 0.125... γιατί εκείνη τη περίοδο το αέριο είχε φτάσει 0.30! Επίσης τσέκαρε αν σου έβαλαν επιδοτήσεις... βέβαια δε θυμάμαι ποιους μήνες είχαν δώσει και πόσο. Και μάλιστα ήταν διπλές επιδοτήσεις, και απ'το κράτος και απ'τη ΔΕΠΑ. 2
TasosPk Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Kαλησπέρα , αν φύγω απο το MyHomeGasControl πάω ελπέ για το 50άρικο σκλαβενίτη και ξαναγυρίσω μετα πίσω ΔΕΗ,θα πάρω πάλι το 100αρικό?Με δεδομένο οτι τρέχει ακόμα το πρόμο φυσικά. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου από TasosPk 1
ekrepali Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 1 hour ago, TasosPk said: Kαλησπέρα , αν φύγω απο το MyHomeGasControl πάω ελπέ για το 50άρικο σκλαβενίτη και ξαναγυρίσω μετα πίσω ΔΕΗ,θα πάρω πάλι το 100αρικό?Με δεδομένο οτι τρέχει ακόμα το πρόμο φυσικά. Nαι... αλλά είναι κολλημένοι στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ, θα θέλουν ντε και καλά λογαριασμό Elpedison. Ενώ σε κατάστημα ΔΕΗ (τουλάχιστον στη πόλη μου) δέχονται τη σύμβαση της ΕΔΑ (τη 3η σελίδα που γράφει τα στοιχεία της παροχής). Είχα ζητήσει αντίγραφο της σύμβασης απ'την ΕΔΑ ΘΕΣΣ και μου την είχανε στείλει σε mail... 2
TasosPk Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 50 λεπτά πριν, ekrepali είπε Nαι... αλλά είναι κολλημένοι στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ, θα θέλουν ντε και καλά λογαριασμό Elpedison. Ενώ σε κατάστημα ΔΕΗ (τουλάχιστον στη πόλη μου) δέχονται τη σύμβαση της ΕΔΑ (τη 3η σελίδα που γράφει τα στοιχεία της παροχής). Είχα ζητήσει αντίγραφο της σύμβασης απ'την ΕΔΑ ΘΕΣΣ και μου την είχανε στείλει σε mail... Καταλαβα, μπέρδεμα. Μπορώ να πάω σε καταστημά, αλλα σαν ενοικιαστής φαντάζομαι θα πρέπει να βάλω τον σπιτονοικοκύρη να πάρει το αντιγραφο και δεν τον βλέπω να ασχοληθεί 😅 Στο ενδιάμεσο ειδα οτι εχει η nrg 25ευρώ δωροκάρτα στην shell και σκεφτήκα μήπως εκανα μια "καταδρομική" και εκεί, αλλα αν παίρνει όσο η 50ευρή απο την ελπε, ζητω που καήκαμε.
ev_trantos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, ekrepali είπε Είχαν στείλει προσωποποιημένες ειδοποιήσεις... δε θυμάμαι αν ήταν σε επιστολή ή αν την είχαν συμπεριλάβει στο λογαριασμό. Και πάλι καλά που χρέωσαν 0.125... γιατί εκείνη τη περίοδο το αέριο είχε φτάσει 0.30! Επίσης τσέκαρε αν σου έβαλαν επιδοτήσεις... βέβαια δε θυμάμαι ποιους μήνες είχαν δώσει και πόσο. Και μάλιστα ήταν διπλές επιδοτήσεις, και απ'το κράτος και απ'τη ΔΕΠΑ. Έστειλαν μια επιστολή μαζί με το λογαριασμό το καλοκαίρι αλλά επειδή είχαμε τρέξιμο εκείνη την εποχή δεν δώσαμε σημασία. Τα λουστήκαμε όλα μαζί το χειμώνα. Επιδότηση δεν είχαμε στη δική μας περίπτωση. 0,30€ φαντάζομαι θα είχε το κυμαινόμενο όχι το σταθερό. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου από ev_trantos
ekrepali Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 9 hours ago, TasosPk said: Στο ενδιάμεσο ειδα οτι εχει η nrg 25ευρώ δωροκάρτα στην shell Πρόσεχε στους όρους της δωροκάρτας μη τυχόν έχουν ρήτρα πρόωρης αποχώρησης! 2 hours ago, ev_trantos said: Επιδότηση δεν είχαμε στη δική μας περίπτωση. 0,30€ φαντάζομαι θα είχε το κυμαινόμενο όχι το σταθερό. Κρατικές επιδοτήσεις 2022 https://www.taxheaven.gr/circulars/38784/ypen-dydr-12462-333-09-02-2022 Quote Για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στο ποσό των είκοσι (20) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της συνολικής κατανάλωσης φυσικού αερίου, πλην της κατανάλωσης που αφορά σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Για τον μήνα Απρίλιο η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στο ποσό των σαράντα (40) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της συνολικής κατανάλωσης φυσικού αερίου, πλην της κατανάλωσης που αφορά σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στο ποσό των είκοσι (20) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της συνολικής κατανάλωσης φυσικού αερίου, πλην της κατανάλωσης που αφορά σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στο ποσό των τριάντα (30) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της συνολικής κατανάλωσης φυσικού αερίου, πλην της κατανάλωσης που αφορά σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Για τον μήνα Σεπτέμβριο η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στο ποσό των τριάντα (30) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της συνολικής κατανάλωσης φυσικού αερίου, πλην της κατανάλωσης που αφορά σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Για τον μήνα Οκτώβριο η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στο ποσό των σαράντα (40) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της συνολικής κατανάλωσης φυσικού αερίου, πλην της κατανάλωσης που αφορά σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας». Επιδότηση ΔΕΠΑ - Οκτώβριος 2022.... (0.090Ε/ΜWH) https://www.depa.gr/orizontia-epidotisi-90-e-mwh-se-700-000-oikiakous-katanalotes-fysikou-aeriou-apo-ti-depa-eborias/ Eπιδότηση ΔΕΠΑ - Νοέμβριος 2022 (0.025Ε/ΜWH) https://www.businessnews.gr/epixeiriseis/energeia/item/250090-oi-epidotiseis-stin-energeia-gia-ton-noemvrio-tha-aporrofoyn-to-90-ton-afksiseon Eπιδότηση ΔΕΠΑ - Δεκέμβριος 2022 (0.015Ε/ΜWH) https://www.amna.gr/macedonia/article/690633/Ligoun-simera-oi-aitiseis-tis-epichorigisis-neanikis-epicheirimatikotitas Ίσως υπάρχουν κι άλλοι μήνες που δεν τους βρίσκω... Τσέκαρε ποιους μήνες ήσουν σε κυμαινόμενο... και κοίτα και στους επόμενους λογαριασμούς μήπως μπήκανε τίποτα επιδοτήσεις αναδρομικά. Αλλιώς αν δε πήρες επιδοτήσεις για τους παραπάνω μήνες, άνοιξε αίτημα αμφισβήτησης μέσω ΡΑΕ... γράψε ότι σου χρωστάνε τις επιδοτήσεις (κρατικές ή και ΔΕΠΑ) Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου από ekrepali
ev_trantos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Φίλε μου δεν το έψαχνα ιδιαίτερα εκείνη την εποχή για να ξέρω τι επιδοτήσεις δικαιούμαστε ή ποιο πρόγραμμα/πάροχο να επιλέξω. Εάν είχα κρατήσει τους λογαριασμούς θα μπορούσα να ελέγξω εάν και πόσα πήρα επιδότηση. Νομίζω όμως ότι δεν πήρα γιατί είχα σταθερό πρόγραμμα, όπως και στο ρεύμα που δεν δικαιούνται τα σταθερά.
ekrepali Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 25 minutes ago, ev_trantos said: Νομίζω όμως ότι δεν πήρα γιατί είχα σταθερό πρόγραμμα, όπως και στο ρεύμα που δεν δικαιούνται τα σταθερά. Αφού είπες ότι στο γύρισαν σε κυμαινόμενο. Αν συνέπεσε το κυμαινόμενο με κάποιο μήνα επιδοτήσεων, τότε θα έπρεπε να πάρεις σίγουρα. Στείλε τουλάχιστον ένα αίτημα στο myrae, να γίνει έλεγχος για το 2022 και 2023... αν έλαβες τις κρατικές επιδοτήσεις και επιδοτήσεις ΔΕΠΑ που δικαιουσαι. Εμείς είχαμε πάρει και στα σταθερά τιμολόγια κάποιους μήνες στη ΔΕΗ γιατί δεν είχαν βάλει διευκρίνιση ούτε στο ΥΠΕΝ ούτε στη ΔΕΠΑ.. έλεγε οριζόντια επιδότηση. Κανονικά δεν έπρεπε να παρουμε... έβγαιναν οι λογαριασμοί μας πιστωτικοί! Ευτυχώς που δε τα ζήτησαν πίσω. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου από ekrepali
ev_trantos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, ekrepali είπε Αφού είπες ότι στο γύρισαν σε κυμαινόμενο. Είπα ότι μετά το πρώτο 6μηνο η τιμή της kwh από 0,035€ πήγε στα 0,12€. Παρέμεινε σταθερό τιμολόγιο όμως. Όσο για το ρεύμα, είχα το Online της ΔΕΗ με τα 0,096€ που ούτε εκεί έδωσαν επιδότηση. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από ev_trantos
ekrepali Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 23 minutes ago, ev_trantos said: Είπα ότι μετά το πρώτο 6μηνο η τιμή της kwh από 0,035€ πήγε στα 0,12€. Παρέμεινε σταθερό τιμολόγιο όμως. Δεν το είχες διευκρινίσει ότι παρέμεινε σταθερό... τζάμπα έγραφα. 1
ev_trantos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 22 ώρες πριν, ekrepali είπε Δεν το είχες διευκρινίσει ότι παρέμεινε σταθερό... τζάμπα έγραφα. Το θεώρησα δεδομένο γι' αυτό δεν το έγραψα. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια σου και χίλια συγνώμη για τον κόπο που μπήκες εξαιτίας μου.
snb Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου On 19/01/2025 at 00:05, ekrepali said: Nαι... αλλά είναι κολλημένοι στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ, θα θέλουν ντε και καλά λογαριασμό Elpedison. Ενώ σε κατάστημα ΔΕΗ (τουλάχιστον στη πόλη μου) δέχονται τη σύμβαση της ΕΔΑ (τη 3η σελίδα που γράφει τα στοιχεία της παροχής). Είχα ζητήσει αντίγραφο της σύμβασης απ'την ΕΔΑ ΘΕΣΣ και μου την είχανε στείλει σε mail... Καλημέρα, την σύμβαση πως την ζήτησες, με email ή τηλεφωνικά;
ekrepali Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, snb said: Καλημέρα, την σύμβαση πως την ζήτησες, με email ή τηλεφωνικά; Mε email πριν κάνα 2 χρόνια. Τώρα δε ξέρω καν ποιο mail χρησιμοποιούν μετά την εξαγορά από την enaon. Πάρε πρώτα τηλέφωνο και ρωτα Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου από ekrepali 1 1
snb Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 3 hours ago, ekrepali said: Mε email πριν κάνα 2 χρόνια. Τώρα δε ξέρω καν ποιο mail χρησιμοποιούν μετά την εξαγορά από την enaon. Πάρε πρώτα τηλέφωνο και ρωτα FYI Έστειλα mail στο [email protected] και σε 1 ώρα μου την είχαν στείλει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα