Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Καμιά 15ριά μέρες παίρνει η αλλαγή... οπότε ναι.

Στο ρεύμα αντιλαμβάνεσαι την αλλαγή παρόχου βλέποντας το τελευταίο νούμερο της παροχής +1.

Στο ΦΑ πώς βλέπεις την αλλαγή? SMS από τον νέο πάροχο?

• Απαντ. 789
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, turbat0s είπε

Στο ρεύμα αντιλαμβάνεσαι την αλλαγή παρόχου βλέποντας το τελευταίο νούμερο της παροχής +1.

παιρνεις την ΕΔΑ και ρωτας ... παντως γενικα μη περιμενεις να ολοκληρωθει πριν απο τις 14 μερες του δικαιωματος υπαναχωρησης, απο οτι εχω καταλαβει αυτο ειναι το baseline

• Thanks 1
Δημοσ.
1 minute ago, turbat0s said:

Αν φύγεις απ'τη ΔΕΗ, απενεργοποιείται η παροχή απ'το ebill.

Άν έχεις επιτόπια καταμέτρηση απ'την ΕΔΑ, έρχεται SMS για ραντεβού. Την ίδια μέρα που παίρνει τη μέτρηση ο τεχνικός, γίνεται η αλλαγή.

Σε διαφορετική περίπτωση ρίχνεις χαρτιά και το φλυτζάνι. Ή παίρνεις τηλέφωνο την ΕΔΑ να ρωτήσεις αν έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή με φωτογραφία (σε αναλογικό) ή με τηλεμέτρηση.

Επίσης έφαγα φλασιά... για να κάνεις ταχυτουρισμό και να επιστρέψεις στη ΔΕΗ (εφόσον δε θα έχεις λογαριασμό απ'τον ενδιάμεσο πάροχο πχ elpedison). θα πρέπει να έχεις αντίγραφο σύμβασης με την ΕΔΑ. Τους ενδιαφέρει η σελίδα που γράφεται το ονοματεπώνυμο/αφμ/ηκασπ/χρήση κλπ. Aν δε το έχεις αυτό το χαρτί, πρέπει να κάνεις αίτημα στην ΕΔΑ να σου στείλει ψηφιακό αντίγραφο. Εκτός κι αν δεχτεί η ΔΕΗ να υπογράψεις αίτηση, χρησιμοποιώντας τον δικό τους τελικό (αν τον έχουν βγάλει).

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@turbat0s 23/11 είχα υπογράψει elpe, σήμερα εξαφανίστηκαν οι παροχές απ'το mydei.

edit: Τελικά είχε γενικό πρόβλημα το mydei και είχαν εξαφανιστεί οι παροχές. Ακόμα ΔΕΗ είμαι. 🤬

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.
2 hours ago, turbat0s said:

?  φεβρουάριο ?

23/11. Τώρα πήρα τηλ να δω τι γίνεται... το χουν στείλει ΕΔΑ 26/11 και είναι σε κατάσταση ελεγχου. Μέχρι 8 εργάσιμες είναι η επιπλέον καθυστέρηση αν έρθουν για επιτόπια... ελπίζω μέχρι Παρασκευή να ξεμπλεξω. 

• Like 1
Δημοσ.

TTF Δεκεμβρίου 0,044359

Άρα για το μήνα Δεκέμβριο όσοι έχουν Benefit θα το πληρώσουν: 1,03 X 0,044359 + 0,004 = 0,04969

Λίγο παραπάνω (0,00469) από το Control το οποίο έχει σταθερή τιμή 0,045

Με άλλα λόγια όποιος έχει Benefit το Δεκέμβριο, θα πληρώσει τις 1.000 kWh 4,69€ παραπάνω σε σχέση με το Control.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 29/11/2024 στις 11:28 ΠΜ, kotsoz είπε

Καλημέρα στην παρέα, είμαι στο ρευμα στο power direct plus της ζενιθ και απο αυτά που διάβασα στις προηγούμενες σελίδες κατάλαβα ότι με συμφέρει να πάω στο dual της ζενίθ, και ρωτάω τα παρακάτω 

Έχει κάνει κάποιος το econtract απο το site της ζενίθ ? είναι έμπιστο - γρήγορο ή να περιμένω να με πάρουν τηλ (έχω κάνει αίτηση να με καλέσουν αλλά δεν ψήνονται). Αν προχωρήσω με το econtract βλέπω ότι ζητάει Δήμο Παροχής και τύπο μετρητή. Φαντάζομαι ο δήμος παροχής θα είναι ο δήμος κατοικίας αλλά για σιγουρία ρωτάω μήπως παίζει κάτι άλλο, για τον τύπο μετρητή δεν έχω ιδέα. Ξέρετε που μπορώ να τα βρώ αυτά τα 2 ?

Στο λογαριασμό της ΔΕΗ το γράφει στη δεύτερη σελίδα Ενδείξεις μετρητή Τύπος Μετρητή G4

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, teopanta1 said:

Έχω κάψει περίπου 130 κυβικά στο control της ΔΕΗ ξέρει κάποιος πόσα θα πληρώσω με όλα τα περιφερειακά μέσα; 

Αντιγραφή από πρόσφατο comment σε άλλο topic..

Για κάθε κυβικό που γράφει ο μετρητής, πολλαπλασιάζεις *11.7 για να γίνει μετατροπή σε κιλοβατώρες, και μετά πολλαπλασιάζεις με τη τιμή προμήθειας του παρόχου.

130 θερμίδες * 11.7 = 1521kw 

1000kwh * τιμή προμήθειας παρόχου = Χ ευρώ για προμήθεια

Επίσης για κάθε 1000kw υπολόγιζε στο περίπου 30 ευρώ για χρεώσεις μεταφοράς / δικτύου.

Οπότε για 1500kw, περίπου 45 ευρώ για ρυθμιζόμενες.

Εαν έχεις υπογράψει κυμαινόμενο τιμολόγιο με προμήθεια πάνω από 0.05, πάρε κι ένα κουτί χάπια για τη καρδιά πριν δεις το λογαριασμό. Ή για να γλυτώσεις τα χάπια, βάλε σταθερό με 0.040 - 0.045 (ΔΕΗ, Elpeidison, Ζενίθ) και πάλι να είσαι προσεκτικός με τη κατανάλωση γιατί ούτε αυτό είναι φτηνό συγκριτικά με 0.020 - 0.025 που πληρώναμε παλιά.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά γειά σας . Πρόσφατα πήγα σε σπίτι με ΦΑ και θέλω να αλλάξω πάροχο . Απ' οτι είδα στις τελευταίες σελίδες λέτε για το control της ΔΕΗ , σωστά ; Δεν είναι σταθερό , μπορείς να φύγεις ;

EDIT

Τώρα είδα οτι λέτε οτι δεν έχουν ρήτρα ούτε τα σταθερά .

Επίσης η κατανάλωση είναι μικρή , κάθε συμβουλή δεκτή .

Επεξ/σία από alekout
Δημοσ.
4 ώρες πριν, teopanta1 είπε

Έχω κάψει περίπου 130 κυβικά στο control της ΔΕΗ ξέρει κάποιος πόσα θα πληρώσω με όλα τα περιφερειακά μέσα; 

Περίπου 120€ , αυτή η κατανάλωση είναι για Νοέμβριο; 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, alekout said:

Παιδιά γειά σας . Πρόσφατα πήγα σε σπίτι με ΦΑ και θέλω να αλλάξω πάροχο . Απ' οτι είδα στις τελευταίες σελίδες λέτε για το control της ΔΕΗ , σωστά ; Δεν είναι σταθερό , μπορείς να φύγεις ;

EDIT

Τώρα είδα οτι λέτε οτι δεν έχουν ρήτρα ούτε τα σταθερά .

Επίσης η κατανάλωση είναι μικρή , κάθε συμβουλή δεκτή .

Εννοείται τράβα να πάρεις το 100άρικο δωρο. Κι η τιμή μια χαρά για τα δεδομένα της τωρινής εποχής... βλέπε 2 comments παραπάνω.

• Thanks 1
Δημοσ.

Μήπως ξέρει κανείς αν η ζενίθ εκδίδει μηνιαίους λοφαριασμούς; Πήγα ζενίθ 17/9 και στις 10/10 εκδόθηκε λογαριασμός για την περίοδο 17/09-30/09. Από τότε δεν βγήκε άλλος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...