Προς το περιεχόμενο

Πάροχοι Φυσικού Αερίου και οικονομικά πακέτα v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

23 ώρες πριν, alejsalonica είπε

Με πρόχειρους υπολογισμούς και για 12.000 kWh

Για έναν χρόνο υπολογίζεις αυτή την κατανάλωση; Δεν είναι λίγο πολύ;

Τα 612€ υπολογίζεις κατανάλωση αέριο ή όλα μαζί 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 473
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εμείς Θεσσαλονίκη αν θέλουμε ζέστη στο σπίτι & είναι παλιό τις 10-12 χιλιάδες kWh τις έχουμε εύκολα για έναν χρόνο. Από Σεπτέμβρη εωσ Αύγουστο. Για αυτές τις kWh μόνο η ΔΕΗ στο σταθερό βγαίνει 0,051*12.000=612 €

• Like 2

1 ώρα πριν, alejsalonica είπε

Εμείς Θεσσαλονίκη αν θέλουμε ζέστη στο σπίτι & είναι παλιό τις 10-12 χιλιάδες kWh τις έχουμε εύκολα για έναν χρόνο. Από Σεπτέμβρη εωσ Αύγουστο. Για αυτές τις kWh μόνο η ΔΕΗ στο σταθερό βγαίνει 0,051*12.000=612 €

ttf σήμερα 0,035

οπότε (αν παραμείνει έτσι) το κυμαινόμενο της ΔΕΗ για τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ θα είναι (1,03*0,035)+0,004=0,04005

οπότε 12.000* 0,04=481€ περίπου

612€ (για σταθερό) -481€= 131€ διαφορά υπερ του κυμαινόμενου με σημερινές τιμές

Αν το ttf πέσει κι άλλο η διαφορά θα αυξηθεί, αν το ttf ανέβει η διαφορά θα μειωθεί.

ps και εγώ έχω μεγάλες καταναλώσεις σαν εσένα , για αυτό το ψάχνω. θα μείνω στο κυμαινόμενο και για τον Οκτώβριο και μετά θα αποφασίσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι μεγάλες καταναλώσεις είναι στο διάστημα Δεκέμβριος - Φεβρουάριος, εκεί αν δούμε και το παρελθόν οι τιμές ανεβαίνουν. Πέρυσι είχαμε κάνει σταθερό τον Οκτώβριο-Νοέμβριο και φύγαμε πάλι το Μάρτιο.

Επεξ/σία από EchiDNA

Αγαπητοί/ες,

Είμαι 3 &^%&^%*&%*& ΩΡΕΣ ΜΕ EXCEL, ΠΩΣ ΣΤΟΝ *&^*&^* ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΟΜΠΛΙΚΕ??

Αλλος έχει φορμουλα 1,006*TTF+0,04, άλλος 1,03*TTF+0,04 και άλλος TTF+0,0121 συν εκπτώσεις (άλλος -50€ για 3 μήνες άλλος με -20% συνέπεια κλπ). Αν κάποιος δηλαδή δεν το έχει θα πληρώνει τη μάνα του και τον πατέρα του ανευ λόγου.

Τεσπα για διπλοκατοικία του '50 (μόνωση μηδέν) και με δεδομένο τις υψηλές καταναλώσεις μου (10/2023 300kWh, 11/23 1.600kWh, 12/2023 1.600kWh, 01/24 4.000kWh, 2/24 3.000kWh) "συμφέρει" (δηλ μας πιάνει λιγότερο τα οπίσθια) ο Ηρων.

Άντε να δούμε...

4 ώρες πριν, EchiDNA είπε

Οι μεγάλες καταναλώσεις είναι στο διάστημα Δεκέμβριος - Φεβρουάριος, εκεί αν δούμε και το παρελθόν οι τιμές ανεβαίνουν. Πέρυσι είχαμε κάνει σταθερό τον Οκτώβριο-Νοέμβριο και φύγαμε πάλι το Μάρτιο.

Αν ενδιαφέρεσαι για σταθερό, μπορείς να δεις και της elpedison. Είναι χαμηλότερο από της ΔΕΗ και έχει και επιστροφή για πληρωμή με πιστωτική Εθνικής.

16 ώρες πριν, Trikala_city είπε

ttf σήμερα 0,035

οπότε (αν παραμείνει έτσι) το κυμαινόμενο της ΔΕΗ για τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ θα είναι (1,03*0,035)+0,004=0,04005

οπότε 12.000* 0,04=481€ περίπου

612€ (για σταθερό) -481€= 131€ διαφορά υπερ του κυμαινόμενου με σημερινές τιμές

Αν το ttf πέσει κι άλλο η διαφορά θα αυξηθεί, αν το ttf ανέβει η διαφορά θα μειωθεί.

ps και εγώ έχω μεγάλες καταναλώσεις σαν εσένα , για αυτό το ψάχνω. θα μείνω στο κυμαινόμενο και για τον Οκτώβριο και μετά θα αποφασίσω.

Σήμερα που μιλάμε η τιμή αναφοράς, σύμφωνα με την ΔΕΗ είναι 0,038174 €/kWh. Όταν ανακοινωθεί του Οκτωβρίου ξαναμιλάμε.

2 ώρες πριν, alejsalonica είπε

Σήμερα που μιλάμε η τιμή αναφοράς, σύμφωνα με την ΔΕΗ είναι 0,038174 €/kWh. Όταν ανακοινωθεί του Οκτωβρίου ξαναμιλάμε

Να βοηθήσω θέλω, χαλάρωσε λίγο. Καλή τύχη στην απόφαση σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν βοηθάς αγαπητέ όταν σου δίνω εικόνα από τις χρεώσεις τις σημερινές της ΔΕΗ κι εσύ επιμένεις, πως βοηθάς όταν δεν καταλαβαίνεις καν τι διαβάζεις; Λες σημερινές τιμές κι αναφέρεις μια τιμή που θα κλειδώσει αργότερα. Όταν ανακοινωθεί θα έχουμε νέα δεδομένα να κουβεντιάσουμε.

Μέχρι και φωτογραφία στο έστειλα κι εσύ επιμένεις να λες για την τιμή που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, παραπληροφορείς τον κόσμο δεν βοηθάς.  

Επίσης όλα τα χρόνια (εκτός ελάχιστων περιπτώσεων) οι τιμές από τον Οκτώβριο έως και Μάρτιο ανεβαίνουν και είναι λογικό λόγω ψύχους. Αν λοιπόν σήμερα η ΔΕΗ έχει τέτοιες τιμές είναι πολύ πιθανό στους επόμενους μήνες να ανέβουν. 

Χαλαρός είμαι και δυστυχώς πλέον αυτές οι επιλογές έγιναν τζόγος όπως πού σωστά ανέφερες περί τύχης, καλή τύχη και στους δύο μας λοιπόν. 

Επεξ/σία από alejsalonica
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Το TTF είναι Front Month... δηλαδή αυτό το μήνα είναι το χρηματιστήριο Οκτωβρίου. Δε μείνανε πολλές εργάσιμες οπότε δε θα αλλάξει κάτι, θα κάτσει κάπου ανάμεσα σε 36-38 ο μέσος όρος.

- Το ψύχος προς το παρών δε παίζει ρόλο... "καλοκαίρι" έχουμε και οι αποθήκες αερίου σε όλη την Ευρώπη είναι γεμάτες.

- Αυτό που μπορεί να εκτοξεύσει τις τιμές (του Νοεμβρίου και μετά, όχι του Οκτωβρίου) είναι τα γνωστά γεωπολιτικά σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 4

Το λογικό θα είναι να μείνουν οι ίδιες τιμές πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα γεμάτες είναι οι αποθήκες. Μόνο τα γεωπολιτικά μπορεί να επηρεάσουν.

Πέρσι τον χειμώνα ήταν πιο χαμηλές οι τιμές τον χειμώνα, γι' αυτό και όλοι φύγαμε από το gas control.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://energypress.gr/news/giati-i-kerdoskopiki-othisi-sto-ttf-einai-katadikasmeni-na-apotyhei

Βέβαια αν αύριο ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος δεν νομίζω να μας νοιάζει η τιμή του αερίου.

Αλλά, αν κάτι δεν αλλάξει δραματικά, η τάση σήμερα δεν είναι ανοδική, πάνω κάτω έχει σταθεροποιηθεί.

Επεξ/σία από Trikala_city
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...