jkoukos Δημοσ. Τρίτη στις 05:41 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:41 μμ 3 ώρες πριν, Mikalaras είπε Δεν ισχύει αν δεν έχεις ενταχθεί σε μηνιαία καταμέτρηση, το έγραψα και παραπάνω. Ο ΔΕΔΔΗΕ θα λαβει υπόψη τη μέτρησή σου μόνο όταν πρόκειται να περάσουν για καταμέτρηση. Αν είσαι ακόμα στον κύκλο για τετράμηνο, οι μηνιαίες σου μετρήσεις ΔΕΝ θα προωθούνται στον πάροχο. Έχω ψηφιακό μετρητή και γίνεται κάθε μήνα τηλεμέτρηση. Ωστόσο παλαιότερα και για χρόνια μια χαρά έδινα στο 2μηνο του έναντι την μέτρηση στον ΔΕΔΔΗΕ και αυτός με την σειρά του στον πάροχο, ώστε στον έναντι να έχω τις πραγματικές καταναλώσεις. Επίσης στο χωριό έχουμε ψηφιακό μετρητή χωρίς τηλεμέτρηση. Όταν δεν βρίσκουν κάποιον να ανοίξει την εξώπορτα, βγαίνει έναντι συνεχόμενα έως ότου έχουν πρόσβαση στους μετρητές. Αν τυχόν βρίσκομαι εκείνη την περίοδο στο χωριό, δίνω την μέτρηση στον ΔΕΔΔΗΕ και αυτός στον πάροχο.
motoboots Δημοσ. Τρίτη στις 06:54 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:54 μμ 1 ώρα πριν, jkoukos είπε Έχω ψηφιακό μετρητή και γίνεται κάθε μήνα τηλεμέτρηση. Ωστόσο παλαιότερα και για χρόνια μια χαρά έδινα στο 2μηνο του έναντι την μέτρηση στον ΔΕΔΔΗΕ και αυτός με την σειρά του στον πάροχο, ώστε στον έναντι να έχω τις πραγματικές καταναλώσεις. Ακριβώς αυτό ισχύει αν δεν υπάρχει μηνιαία καταμέτρηση. Μπορείς να δίνεις στο ΔΕΔΔΗΕ ανά 2 μήνες στις ημερομηνίες που ορίζει ο ΔΕΔΔΗΕ.
MARIOSNURSE Δημοσ. Τρίτη στις 07:41 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:41 μμ 8 ώρες πριν, phanispal είπε Έχει γραφτεί από 1-2 μέλη ότι είδαν αύξηση στις καταμετρημένες κιλοβατώρες από τότε που άλλαξαν μετρητή. Το πιθανότερο είναι οι παλιοί να μετρούσαν λιγότερο από το πραγματικό και πολύ πιθανό να ισχύει για πάρα πολύ κόσμο που έχει ακόμα παλιούς, και όταν αλλάξει σε νέους να δει αύξηση στην κατανάλωση. Και στο εξοχικό το είδα. Είχαμε παλιό μετρητή του '80. Μετά την αλλαγή το καλοκαίρι έγραψε σχεδόν διπλάσια κατανάλωση, ενώ κάτσαμε τις ίδιες ημέρες περίπου.
motoboots Δημοσ. Τρίτη στις 07:44 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:44 μμ 2 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Και στο εξοχικό το είδα. Είχαμε παλιό μετρητή του '80. Μετά την αλλαγή το καλοκαίρι έγραψε σχεδόν διπλάσια κατανάλωση, ενώ κάτσαμε τις ίδιες ημέρες περίπου. Παιδιά η κατανάλωση δεν πάει με το πόσο κάθεσαι. Με το πόσο καταναλώνεις πάει.
jkoukos Δημοσ. Τρίτη στις 08:20 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:20 μμ 1 ώρα πριν, motoboots είπε Ακριβώς αυτό ισχύει αν δεν υπάρχει μηνιαία καταμέτρηση. Μπορείς να δίνεις στο ΔΕΔΔΗΕ ανά 2 μήνες στις ημερομηνίες που ορίζει ο ΔΕΔΔΗΕ. Δεν το έχω κάνει (αφού πλέον γίνεται με τηλεμέτρηση) αλλά η μηνιαίος λογαριασμός αναφέρει σχετικά: Αναφορά σε κείμενο Η παροχή εντάχθηκε σε μηνιαίο κύκλο καταμέτρησης από τον ΔΕΔΔΗΕ, με μηνιαία έκδοση λογαριασμού. Για δήλωση ή αμφισβήτηση ένδειξης: www.deddie.gr
phanispal Δημοσ. Τρίτη στις 08:21 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:21 μμ Δεν είναι όλοι τόσο περιορισμένης αντίληψης ώστε να μην αντιλαμβάνονται κάτι τέτοιο. Όμως, κάποιος που δεν έχει αλλάξει συσκευές και έχει ίδιες συνήθειες, θα περίμενε παρόμοια κατανάλωση για ίδιες μέρες. Οπότε όταν παρατηρήσει διπλάσια κατανάλωση και το μόνο που έχει αλλάξει είναι ο μετρητής, δε μου φαίνεται τόσο παράλογο να αποδώσει σε αυτό τη διαφορά.
jkoukos Δημοσ. Τρίτη στις 08:26 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:26 μμ (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Και στο εξοχικό το είδα. Είχαμε παλιό μετρητή του '80. Μετά την αλλαγή το καλοκαίρι έγραψε σχεδόν διπλάσια κατανάλωση, ενώ κάτσαμε τις ίδιες ημέρες περίπου. To έχω αναφέρει πάλι. Επειδή έχω πάνω από δύο χρόνια ψηφιακό μετρητή και ταυτόχρονα δικό μου μετρητή κατανάλωσης στον πίνακα, δεν έχω διαπιστώσει καμία ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους στις μετρήσεις. Τώρα εσύ συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Άλλο πόσες μέρες ήσουν στο εξοχικό και εντελώς διαφορετικό η κατανάλωση που έκανες στις αντίστοιχες μέρες. Και η απόσταση από το σπίτι έως το εξοχικό είναι πάντα η ίδια, αλλά πότε το ταξίδι δεν διαρκεί το ίδιο, μην σου πω ότι υπάρχουν φορές με μεγάλη διαφορά. Επεξ/σία Τρίτη στις 08:27 μμ από jkoukos
phanispal Δημοσ. Τρίτη στις 08:37 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:37 μμ 2 λεπτά πριν, jkoukos είπε Και η απόσταση από το σπίτι έως το εξοχικό είναι πάντα η ίδια, αλλά πότε το ταξίδι δεν διαρκεί το ίδιο, μην σου πω ότι υπάρχουν φορές με μεγάλη διαφορά. Δηλαδή αν εσύ βάζεις για χρόνια από το ίδιο βενζινάδικο και για το ίδιο ταξίδι το αυτοκίνητό σου καταναλώνει 30±5 λίτρα για παρόμοιο τρόπο οδήγησης, μία φορά αλλάξεις βενζινάδικο και για τον ίδιο τρόπο οδήγησης δεις κατανάλωση 55 λίτρα, θα σκεφτείς «έλα μωρέ, κάθε ταξίδι είναι διαφορετικό, στο επόμενο μπορεί να κάψω 10 λίτρα». Ρε παιδιά, δεν είναι όλοι ντουγάνια.
jkoukos Δημοσ. Τρίτη στις 08:43 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:43 μμ Ίδια κατανάλωση έχεις χωρίς κίνηση και το ίδιο με λίγη, πολύ ή πάρα πολύ; Ίδια κατανάλωση θα έχεις αν πας μόνος σου ή μαζί με όλο το σόι και την οικοσκευή; Ίδια κατανάλωση έχεις όλες τις εποχές και σε όλες τις καιρικές συνθήκες; Σου λέμε λοιπόν ότι δεν έχει σχέση η κατανάλωση με το πόσες μέρες έμεινες κάθε φορά, αλλά με την πραγματική χρήση ηλεκτρικών συσκευών και κυρίως όλων φορτίων που έκανες ανά περίπτωση.
MARIOSNURSE Δημοσ. Τρίτη στις 08:52 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:52 μμ 25 λεπτά πριν, jkoukos είπε To έχω αναφέρει πάλι. Επειδή έχω πάνω από δύο χρόνια ψηφιακό μετρητή και ταυτόχρονα δικό μου μετρητή κατανάλωσης στον πίνακα, δεν έχω διαπιστώσει καμία ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους στις μετρήσεις. Τώρα εσύ συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Άλλο πόσες μέρες ήσουν στο εξοχικό και εντελώς διαφορετικό η κατανάλωση που έκανες στις αντίστοιχες μέρες. Και η απόσταση από το σπίτι έως το εξοχικό είναι πάντα η ίδια, αλλά πότε το ταξίδι δεν διαρκεί το ίδιο, μην σου πω ότι υπάρχουν φορές με μεγάλη διαφορά. Ό,τι να ναι κατάλαβες. Εγώ λέω ότι κάναμε πάνω κάτω την ίδια χρήση. Προφανώς λέω ότι ο παλιός δεν έγραφε σωστά, δεν λέω ότι με κλέβουν με το νέο.
phanispal Δημοσ. Τρίτη στις 08:53 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:53 μμ Διπλάσια δε θα είχα σε όλες τις περιπτώσεις που αναφέρεις αντίστοιχα. Αν το πήγαινα μονίμως κοφτιασμένο ίσως, αλλά επειδή κι αυτό το έχω κάνει, αρκετά αυξημένη είδα, διπλάσια όχι. Δεν ξέρω γιατί συζητάμε τα αυτονόητα, ειλικρινά. Στο σπίτι μου ακολουθώ πάνω κάτω την ίδια ρουτίνα κάθε (εργάσιμη) μέρα. Τα Σαββατοκύριακα αλλάζουν κάποια πράγματα, αλλά κάθε Σαββατοκύριακο κάνω πάνω κάτω τα ίδια πράγματα. Οπότε σε βάθος τετραμήνου ή ακόμα και έτους, είμαι σε θέση να αντιληφθώ αν δικαιολογείται διπλάσια καταμετρημένη κατανάλωση, ενώ μάλιστα έχει αλλάξει η συσκευή που τη μετράει. Δε συζητάμε να πάει ο άνθρωπος στο εξοχικό και να ξεχάσει ανοιχτό το θερμοσίφωνα για όσες μέρες βρίσκεται εκεί και να έρθει μετά να παραπονεθεί εδώ. Υποτίθεται θα το λάμβανε υπόψη του πριν γράψει εδώ.
MARIOSNURSE Δημοσ. Τρίτη στις 08:54 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:54 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, motoboots είπε Παιδιά η κατανάλωση δεν πάει με το πόσο κάθεσαι. Με το πόσο καταναλώνεις πάει. ΙΔΙΑ χρήση έγινε. Τα ίδια κλιματιστικά, στις ίδιες θερμοκρασίες, η ίδια κουζίνα, τα ίδια φώτα, οι ίδιες τηλεοράσεις. Καλοκαίρι 2023: 492kWh (122 μέρες). Καλοκαίρι 2024: 955kWh (121 μέρες). Εσύ πώς το βλέπεις; Επεξ/σία Τρίτη στις 08:55 μμ από MARIOSNURSE
jkoukos Δημοσ. Τρίτη στις 09:06 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:06 μμ 3 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Εσύ πώς το βλέπεις; Δες γνωρίζω την περιοχή σας, αλλά σε μας καλοκαίρι 2023 με αντίστοιχο 2024 είχαν τεράστια διαφορά οι καιρικές συνθήκες. Μακράν σε μάκρος χρονικής διάρκειας ( σχεδόν 3 μήνες έναντι των συνήθως 30 ημερών) οι θερμοκρασίες πάνω των 33βαθμών και μάλιστα τεράστια η διαφορά κατά τις νυκτερινής ώρες. Αποτέλεσμα αύξηση χρήσης κλιματιστικών με αντίστοιχη αύξηση κατανάλωσης. 1
motoboots Δημοσ. Τρίτη στις 11:30 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:30 μμ (επεξεργασμένο) Βάλτε ένα μετρητή κατανάλωσης στον ηλεκτρικό σας πίνακα. Με τη γκρίνια εδώ δεν κερδίζετε κάτι. Επεξ/σία Τρίτη στις 11:31 μμ από motoboots 1
MARIOSNURSE Δημοσ. Τετάρτη στις 01:16 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:16 πμ 1 ώρα πριν, motoboots είπε Βάλτε ένα μετρητή κατανάλωσης στον ηλεκτρικό σας πίνακα. Με τη γκρίνια εδώ δεν κερδίζετε κάτι. Δεν είναι γκρίνια, είναι αναφορά σε αυτά που είπαν οι άλλοι. Τόσο καίω, τόσο γράφει. Η συζήτηση αφορά αν ο παλιός έγραφε λιγότερο. Αν δεν διαβάζετε τι γράφουμε, μην απαντάτε απλά για να πείτε μια εξυπνάδα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα