Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, camel555 είπε

Λογικά θα έπρεπε να στο εμφανίζει... Και εγώ έχω παλιό διπλό μετρητή, μετά πήγα σε τρίτους, επέστρεψα πάλι στην ΔΕΗ πριν μισό χρόνο. Στην σελίδα επιβεβαιώνεται η ύπαρξη διζωνικού. Τώρα σε ποιο πάροχο είσαι;

ΔΕΗ είμαι ...δεν έχω αλλάξει ποτέ πάροχο .εν τω μεταξύ κοίταξα σε στου διπλανού το διαμέρισμα πάλι με διπλό μετρητή , πάλι και αυτός στην ΔΕΗ χρόνια και στο σύστημα λέει το ίδιο ..

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, A_panM είπε

ΔΕΗ είμαι ...δεν έχω αλλάξει ποτέ πάροχο .εν τω μεταξύ κοίταξα σε στου διπλανού το διαμέρισμα πάλι με διπλό μετρητή , πάλι και αυτός στην ΔΕΗ χρόνια και στο σύστημα λέει το ίδιο ..

Θα έλεγα να επικοινωνήσετε με τον ΔΕΔΔΗΕ τότε.

Δημοσ.

Η διαφορά μεταξύ του διζωνικου και του παλιού νυχτερινού πια είναι;

Ξανά βλέπω στον δεδδηε ότι γράφει το παρακάτω:

Βάσει του αριθμού Παροχής σας και λόγω των προδιαγραφών του εγκατεστημένου μετρητή σας, η μετάβαση στο Διζωνικό Σύστημα Μειωμένης Τιμολόγησης (σε ισχύ από 01/02/2025), δε μπορεί να γίνει αυτόματα. 

Επωφεληθείτε καταχωρώντας σχετικό αίτημα εδώ. Σε αντίθετη περίπτωση, παραμένετε στην υπάρχουσα μειωμένη τιμολόγηση που βρίσκεστε ήδη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/1/2025 στις 8:21 ΠΜ, baspav είπε

Καλημέρα σε όλους.

Έκανα τη γνωστή αίτηση για διακοπή της υπρεσίας Green Pass και μου απάντησαν από τη ΔΕΗ να διευκρινίσω την επιθυμητή ημερομηνία απενεργοποίησης της. 

Η ερώτηση είναι: απαντάω στο e-mail που μου έστειλαν (από [email protected]) ή πάλι μέσω της φόρμας;

Ευχαριστώ.

τελικά τί έκανες, που το απάντησες;

Επεξ/σία από whosethere
Δημοσ.
On 22/01/2025 at 08:21, baspav said:

Καλημέρα σε όλους.

Έκανα τη γνωστή αίτηση για διακοπή της υπρεσίας Green Pass και μου απάντησαν από τη ΔΕΗ να διευκρινίσω την επιθυμητή ημερομηνία απενεργοποίησης της. 

Η ερώτηση είναι: απαντάω στο e-mail που μου έστειλαν (από [email protected]) ή πάλι μέσω της φόρμας;

Ευχαριστώ.

18 minutes ago, whosethere said:

Σας αρέσει να ταλαιπωρείστε αντι να πάτε απευθείας μέσω ραε

On 22/01/2025 at 14:35, ekrepali said:

myrae, αίτημα προς δεη, αιτιολογία άλλο.Ζητάς άμεση κατάργηση του green pass  και ξεμπερδεύεις σε μερικές μέρες.

Ή παλεύεις με το site της ΔΕΗ, με email κλπ και θα'σαι εδώ ως το πάσχα με το green pass ακόμα ενεργό.

Δημοσ.
5 hours ago, whosethere said:

Απάντησα την Παρασκευή, πάλι από το site και έγραψα σε συνέχεια της αλληλογραφίας μπλα μπλα μπλα, να διακοπεί άμεσα και περιμένω απάντηση.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, A_panM είπε

Η διαφορά μεταξύ του διζωνικου και του παλιού νυχτερινού πια είναι;

Ξανά βλέπω στον δεδδηε ότι γράφει το παρακάτω:

Βάσει του αριθμού Παροχής σας και λόγω των προδιαγραφών του εγκατεστημένου μετρητή σας, η μετάβαση στο Διζωνικό Σύστημα Μειωμένης Τιμολόγησης (σε ισχύ από 01/02/2025), δε μπορεί να γίνει αυτόματα. 

Επωφεληθείτε καταχωρώντας σχετικό αίτημα εδώ. Σε αντίθετη περίπτωση, παραμένετε στην υπάρχουσα μειωμένη τιμολόγηση που βρίσκεστε ήδη.

Που σου έχει γράψει αυτή την ανακοίνωση; Ίσως έχει ενδιαφέρον να υπολογίσεις ποιο σενάριο σε συμφέρει.

Προσωπικά νομίζω ότι το νέο με συμφέρει καλύτερα γιατί μπορώ να έχω ψύξη και θέρμανση στο μεσημεριανό κομμάτι. Αλλά είναι συνολικά λιγότερες ώρες μέσα στην ημέρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι αλλο θα ακουσω!

Ειχα μια απιστευτη συζητηση χτες, με ενα πολυ ψαγμενο γνωστο μου...

Μου ελεγε, οτι η ΔΕΗ αν θελει, μπορει να σου κανει να γραφει το ρολοι, ακομη και το αναλογικο, να γραψει περισσοτερες κιλοβατωρες απο οσες εκαψες, και μαλιστα εξ'αποστασεως!!!!!!!! Πως; Αυξανοντας τα herz, αν το θυμαμαι καλα οπως μου το ειπε, γιατι μου τα ελεγε κι ειχα μεινει με το στομα ανοιχτο.....

Καλα, με ψηφιακους μετρητες, δεν μπορω να φανταστω τι 'γλεντι' μπορει να κανει ο καθε παροχος στο πελατη....

Αλλα ξερει κανεις, αν ο πιο πανω ισχυρισμος, οτι μπορει η ΔΕΗ να κανει εξ'αποστασεως το ρολοι να στροφαρει πιο γρηγορα, και αρα να δειχνει μεγαλυτερη καταναλωση απο την πραγματικη;

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.

Έχει γραφτεί από 1-2 μέλη ότι είδαν αύξηση στις καταμετρημένες κιλοβατώρες από τότε που άλλαξαν μετρητή.

Το πιθανότερο είναι οι παλιοί να μετρούσαν λιγότερο από το πραγματικό και πολύ πιθανό να ισχύει για πάρα πολύ κόσμο που έχει ακόμα παλιούς, και όταν αλλάξει σε νέους να δει αύξηση στην κατανάλωση.

Δημοσ.

Προσωπικά μπορώ να πω ότι είδα και χαμηλότερη κατανάλωση με τον ψηφιακό βέβαια άλλαξα και πολλές συσκευές σε ΑΑΑ κλάση αλλά από τις 2000 που έπιανα 4μηνο τώρα είμαι στις 1200 1300 και κάποιους μήνες παίζω και 260 το μήνα. Θεωρώ πιο αξιόπιστους τους ψηφιακούς και δεν πιστεύω ότι τουλάχιστον η ΔΕΗ θα έκανε κάποια κομπίνα μια στο δις να είχε να αποκαλυφθεί θα ήταν το σκάνδαλο του αιώνα στην Ελλάδα. Τρίτος παροχος ίσως που έχει λίγα χρόνια στην αγορά να κάνει αρπαχτή και να εξαφανιστεί. 

Δημοσ.

Όποιος θέλει, μπορεί να κάνει αίτηση στον δεδδηε για αλλαγή μετρητή ή για επαναπιστοποιηση του υπάρχοντος. Το εργαστήριο του δεδδηε στον Ρέντη είναι μια χαρά καταρτισμένο, παλαιότερα πήγαινα εκεί μετρητές για πιστοποίηση και έχω δει ότι είναι επαγγελματίες.

Επίσης, αν ξέρεις καλά τις καταναλώσεις του σπιτιού σου, μπορείς να αφήσεις ένα σταθερό φορτίο συνδεδεμένο και να δεις ότι το ρολόι μετράει σωστά. Πχ ένα καλοριφέρ λαδιού, πρέπει να τραβάει ακριβώς όσο γράφει το ταμπελακι του κατασκευαστή.

Δημοσ.

Μπορεί κανείς να μετρά παράλληλα την κατανάλωση μόνος του, με προσθήκη των απαραίτητων στον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού του. Ας αφήσουμε τι λέει ο καθένας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 01/02/2025 at 11:56, motoboots said:

Τα παραπάνω είναι εξακριβωμένα - χρόνια τώρα - και κάθε φορά που δίνετε κατανάλωση παίρνετε και τη σχετική ειδοποίηση που αναφέρει τα παραπάνω. Προτιμάτε πάντοτε να δίνετε μετρήσεις στο ΔΕΔΔΗΕ και όχι στον πάροχο.

Δεν ισχύει αν δεν έχεις ενταχθεί σε μηνιαία καταμέτρηση, το έγραψα και παραπάνω. Ο ΔΕΔΔΗΕ θα λαβει υπόψη τη μέτρησή σου μόνο όταν πρόκειται να περάσουν για καταμέτρηση. Αν είσαι ακόμα στον κύκλο για τετράμηνο, οι μηνιαίες σου μετρήσεις ΔΕΝ θα προωθούνται στον πάροχο. 

Όσοι θέλετε μηνιαίο λογαριασμό και δεν έχετε ενταχθεί σε μηνιαία καταμέτρηση, αναγκαστικά δίνετε στη ΔΕΗ τις μετρήσεις. Όταν έρθει η ώρα της καταμέτρησης ΔΕΔΔΗΕ, έχει νόημα να δώσετε την ένδειξη και στον ΔΕΔΔΗΕ. Αλλιώς αγνοείται.

Το γράφω λίγο διαφορετικά από ότι το έθεσες για να είναι ξεκάθαρη η λεπτομέρεια με τον κύκλο καταμετρήσεων.

Επεξ/σία από Mikalaras

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...