Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε

Εγώ είμαι στο πράσινο, περιμένω να δω αν θα βγάλουν φθηνότερο σταθερό, αλλιώς μένω εδώ που είμαι. 

Τί καταναλώσεις έχεις?

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 ώρες πριν, turbat0s είπε

Όχι δεν υπήρχαν, κάποιο bug ήταν που με ευνόησε.

Λογικά έτσι θα γίνει, αλλά περιμένω να το δω για να καταλήξω πώς θα κινηθώ.

ευχομαι να μην σου ζητησουν αναδρομικα τιποτα τωρα που τελειωσε το ''προγραμμα' σου.αν τελειωνε τον νεο χρονο δνε θα εμπεινες σε πρασινο αλλα οπου ηθελες.βαλε ενα μπαγκ να παει μεχρι τοτε😂

15 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Δεν αφήνουν ούτε καρτελάκι ούτε τίποτε. Ίσως παλιά γινόταν αυτό. 

Υπήρχαν προγράμματα για 3 χρόνια σταθερό στην ΔΕΗ; Θα σε βάλουν αυτόματα στο πράσινο τιμολόγιο με 0.155 ευρω για κάτω από 500kWh τον μήνα και έκπτωση 20% υπολόγισε περίπου βγαίνει ελάχιστα από κάτω από το σημερινό μπλε τιμολόγιο. 

εμενα το καλοκαιρι που βρηκαν κλειστη την πορτα των ρολογιων ειχαν αφησει καρτελακι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη δε εβγαλα ακρη ακριβως με τα λεγομενα σας, ας το απλοποιησω και προτιμω συνοπτικη απαντηση:

1) Εχω πρασινο τιμολογιο στη ΔΕΗ (διακυμαινομενο τιμολογιο)
2) Ακουω οτι απο το νεο χρονο θα αυξηθει ΠΟΛΥ η τιμη
3) Μου λενε να βαλω τωρα μπλε τιμολογιο , οτι συμφερει

4) εχω σπιτι 70 τμ και μεση καταναλωση θα ελεγα 200-300Kwh το μηνα , πχ τωρα το χειμωνα μπορει και 400Kwh βαρια βαρια το μηνα.

Τι να κανω, πρασινο ή μπλε τιμολογιο;

Επεξ/σία από Sartiv
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sartiv είπε

Επειδη δε εβγαλα ακρη ακριβως με τα λεγομενα σας, ας το απλοποιησω και προτιμω συνοπτικη απαντηση:

1) Εχω πρασινο τιμολογιο στη ΔΕΗ (διακυμαινομενο τιμολογιο)
2) Ακουω οτι απο το νεο χρονο θα αυξηθει ΠΟΛΥ η τιμη
3) Μου λενε να βαλω τωρα μπλε τιμολογιο , οτι συμφερει

4) εχω σπιτι 70 τμ και μεση καταναλωση θα ελεγα 200-300Kwh το μηνα , πχ τωρα το χειμωνα μπορει και 400Kwh βαρια βαρια το μηνα.

Τι να κανω, πρασινο ή μπλε τιμολογιο;

Οπως έγραψα και πριν, δεν ξέρουμε ακόμα αν και πόσο θα αυξηθεί, μπορεί το κράτος να δώσει ξανά επιδότηση, οπότε πάλι θα βγαίνει φθηνότερα από το μπλε. Οπότε, προς το παρόν δεν κάνεις τίποτα, περιμένουμε να δούμε άμα θα βγάλει η ΔΕΗ φθηνότερο σταθερό. Έτσι όπως είναι τώρα είναι σχεδόν τα ίδια το μπλε με το πράσινο, ελάχιστα πιο ακριβο το μπλε. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επανέρχομαι...

πριν δύο περίπου εβδομάδες είχα γράψει ότι δεν είχε έρθει ο δεδδηε για μέτρηση για 4 περίπου μήνες, έτσι τώρα που ήρθε και μέτρησε μου βγήκε ο εκκαθαριστικός λογαριασμός ...

πρόγραμμα myhome4all

έχουμε και λέμε :

χρέωση ενέργειας: 819 KWH Χ 0,155 €/KWH = 126.95 (που το βρήκαν το 0,155; κάθε μήνα το ίδιο λέει, δηλ δεν έχει τις τιμές ρεύματος του κάθε μήνα...0,133-0,138-0,149-0,151 11ος 10ος 9ος 8ος σύμφωνα με τη ραε) 

Έκπτωση ( τι είναι αυτό; είναι ακριβώς 20% της άνω τιμής) 25,40... δηλ η τιμή βγαίνει στα 0,124 € kwh

εδώ να πω ότι κάθε μήνα το ίδιο λέει 0,155 και από κάτω έκπτωση περίπου 20% σε παλιούς λογαριασμούς που έχω...

όλα τα άλλα φυσιολογικά, επιδότηση κράτους, μείον η κατανάλωση έναντι κλπ κλπ

άρα δεν με χρέωσαν με τιμή άνω των 500kwh το μήνα και επιμερίστηκε η κατανάλωση στους 4 μήνες...

να το αφήσω ως έχει ή να κάνω ερώτημα στη ραέ; τι λέτε;

Επεξ/σία από kokos23
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το δεή myhome online η πληρωμή γίνετε αποκλειστικά μέσω κάρτας;

σας παρακαλώ αν ξερέτε πείτε μου

Επεξ/σία από achilleas1978
Δημοσ.
1 ώρα πριν, achilleas1978 είπε

το δεή myhome online η πληρωμή γίνετε αποκλειστικά μέσω κάρτας;

σας παρακαλώ αν ξερέτε πείτε μου

Αυτόματη πληρωμή μέσω κάρτας ή τραπεζικού λογαριασμού.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Estevan είπε

Αυτόματη πληρωμή μέσω κάρτας ή τραπεζικού λογαριασμού.

ευχαριστω

αρα αν θελω να βαλω σταθερο δεν βολευει κανενα απο τα δυο

1. το myhome enter δεν εχει νυχτερινη χρεωση, αν και νυχτερινο μετρητη.

2. το  myhome online ειναι μονο με αυτοματη πληρωμη

ενω εμενα με βολευει με μετρητα σε οπαπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/11/2024 στις 8:13 ΜΜ, infini είπε

Όποιος επέλεξε τον Ιούνιο το μπλε για 12 μήνες, έκανε την καλύτερη επιλογή.

Κυριολεκτικα τουλαχιστον για ΔΕΗ. Εχω ησυχασει. Ειμαι καθε μηνα σταθερα 75 ευρω με δημο ερτ μεσα 25 ευρω οποτε 50αρικο το μηνα 600 το χρονο με 265kw καθε μηνα το 1/3 κοντα νυχτερινες. 3.5 παγιο πηραμε και το 50αρικο οταν το καναμε μια χαρα. Ξενοιαζεις οπως και να εχει. Εναλλακτικοι θα εχουν και πολυ φθηνοτερα αλλα δεν εμπιστευομαι εχω ακουσει τρελα νουμερα και αν δεν τρεχεις συνεχεια δεν βγαζεις ακρη. 

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, kokos23 είπε

επανέρχομαι...

πριν δύο περίπου εβδομάδες είχα γράψει ότι δεν είχε έρθει ο δεδδηε για μέτρηση για 4 περίπου μήνες, έτσι τώρα που ήρθε και μέτρησε μου βγήκε ο εκκαθαριστικός λογαριασμός ...

πρόγραμμα myhome4all

έχουμε και λέμε :

χρέωση ενέργειας: 819 KWH Χ 0,155 €/KWH = 126.95 (που το βρήκαν το 0,155; κάθε μήνα το ίδιο λέει, δηλ δεν έχει τις τιμές ρεύματος του κάθε μήνα...0,133-0,138-0,149-0,151 11ος 10ος 9ος 8ος σύμφωνα με τη ραε) 

Έκπτωση ( τι είναι αυτό; είναι ακριβώς 20% της άνω τιμής) 25,40... δηλ η τιμή βγαίνει στα 0,124 € kwh

εδώ να πω ότι κάθε μήνα το ίδιο λέει 0,155 και από κάτω έκπτωση περίπου 20% σε παλιούς λογαριασμούς που έχω...

όλα τα άλλα φυσιολογικά, επιδότηση κράτους, μείον η κατανάλωση έναντι κλπ κλπ

άρα δεν με χρέωσαν με τιμή άνω των 500kwh το μήνα και επιμερίστηκε η κατανάλωση στους 4 μήνες...

να το αφήσω ως έχει ή να κάνω ερώτημα στη ραέ; τι λέτε;

Ακριβως το ίδιο συμβαίνει και σε εμένα. Με 0.155 όλα. Πίστωση ΤΕΜ και μετά έκπτωση 20%. 

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Ακριβως το ίδιο συμβαίνει και σε εμένα. Με 0.155 όλα. Πίστωση ΤΕΜ και μετά έκπτωση 20%. 

από το σαιτ της δεη:

τελική Βασική Τιμή Προμήθειας (€/kWh) οι πρώτες 500 kWh/μήνα
0,15500 0,13640

και στα ψιλά λέει αυτό:

Στις Τελικές Τιμές Προμήθειας περιλαμβάνεται Προωθητική Ενέργεια 12% για τις καταναλώσεις του Νοεμβρίου 2024 και η χρέωση του Μηχανισμού Διακύμανσης. Αφορά όλους τους πελάτες που απέκτησαν το προϊόν από 01.06.2024.

Η Τελική Τιμή Προμήθειας αναφέρεται για λόγους συγκρισιμότητας. Η αποτύπωση στον λογαριασμό περιλαμβάνει διακριτή αναγραφή της Βασικής Τιμής, της Προωθητικής Ενέργειας και του Μηχανισμού Διακύμανσης.

οπότε βγάλαμε άκρη...(γιατί νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει αυτό...πάει το έχω χάσει, αλτσχαιμερ...🙄)

οπότε είμαι οκ, παρόλο τις 800+kwh τις διαίρεσαν /4 μήνες ...

Επεξ/σία από kokos23
Δημοσ.
11 ώρες πριν, infini είπε

Όποιος επέλεξε τον Ιούνιο το μπλε για 12 μήνες, έκανε την καλύτερη επιλογή.

Αυτό ακριβώς έκανα!!!!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...