Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter/Ηome4ΑLL + Γ1/Γ1Ν v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 886
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

24 λεπτά πριν, Sorath είπε

Κι εκεί που είχα ησυχάσει με το σταθερό μπλέ στα 12 λεπτα, αποφασίζω να μετακομίσω. Οπότε για μόλις 3 μέρες έχασα την προηγούμενη τιμή. Και τώρα, τι κάνω; Με γνώμονα οτι η κατανάλωσή μου είναι πολύ μικρή (κάτω απο 200Kw/μήνα), ποιό πρόγραμμα να επιλέξω; Το νέο μπλέ στα 14 λεπτα ή το κίτρινο στα 13;

Επίσης, αν κλείσεις το σταθερό για 12 μήνες, μπορείς να το "σπάσεις"  σε πχ 4-5 μήνες, να πληρώσεις ρήτρα και να κάνεις ενδεχομένως ξανά το μπλέ σταθερό με καλύτερη τιμή;

Μείνε στο 4All ή άλλαξε πάροχο. Παίζουν τρελές προσφορές για το καλοκαίρι. Μπορείς να πας στη VOLTON για τζάμπα προμήθεια πρώτου μήνα και μετά στο Yellow One για 50 € δώρο και κλειδωμένη τιμή στα 0.0936 €/kWh μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου ή ακόμα και να ξαναγυρίσεις Volton για άλλον ένα τζάμπα μήνα. Πολύ καλύτερο από το να κλειδώσεις οτιδήποτε σταθερό για 4-5 μήνες.

18 λεπτά πριν, sosias είπε

νέο λινκ γιατί;

νέα σελίδα;

Τεχνικοί λόγοι διαχείρισης

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικα, η default κατασταση, οταν ληξει το μπλε, ειναι η αυτοματη μεταβαση σε πρασινο;

Μαλλον ετσι πρεπει να ειναι, εχω ρωτησει εδω ξανα και ξανα μηπως το ρωτησε και εβγαλε ακρη και κανενας αλλο, αλλα δεν θυμαμαι σαφη απαντηση....

Μεταξυ του παλαιου μπλε(Ιανουαριου) και του νεου που μετεβην προσφατα (Μαιος), μεσολαβησαν και λιγες kwh που 'βρεθηκα' (χωρις να το ξερω κιολας) στο πρασινο....  ολα αυτα, συμφωνα με την αναλυση χρεωσεων στο πισω μερος του λογαριασμου.

Επεξ/σία από mindreader

8 hours ago, Con_stant1ne said:

Τώρα είδα ότι είχε βγει τελικός τον Δεκέμβριο, καπάκι βγήκε έκτακτος αρνητικός, που έλεγε Διαφορά Κρατική Επιδότησης -32,89 και θυμήθηκαν τώρα 7 μήνες μετά ότι έκαναν λάθος. 

Kαι πάλι δε βγαίνει άκρη αν δεν υπάρχει ανάλυση. Βέβαια και ανάλυση να υπάρχει πρέπει να τσεκαρεις τα ΦΕΚ και τις δεκάδες τροποποιήσεις για επαλήθευση.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήμουν στο 4All. 30/6 έκανα ηλεκτρονικά αλλαγή στο μπλε online. Ισχύει η 14ήμερη περίοδος υπαναχώρησης χωρίς πέναλτυ; Στη σύμβαση προμήθειας αναφέρεται στο άρθρ. 20. Αν καταλαβαίνω σωστά, μπορώ να κάνω αίτηση είτε επιστροφής στο 4all, είτε να μεταβώ σε άλλον πάροχο;

Επεξ/σία από popopo

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, popopo said:

Ήμουν στο 4All. 30/6 έκανα ηλεκτρονικά αλλαγή στο μπλε online. Ισχύει η 14ήμερη περίοδος υπαναχώρησης χωρίς πέναλτυ; Στη σύμβαση προμήθειας αναφέρεται στο άρθρ. 20. Αν καταλαβαίνω σωστά, μπορώ να κάνω αίτηση είτε επιστροφής στο 4all, είτε να μεταβώ σε άλλον πάροχο;

Γραπτώς σε κατάστημα, να βαλει σφραγίδα και υπογραφή ο υπάλληλος και να σου δώσει αντίγραφο (από το σφραγισμένο υπογεγραμμένο).

Και ζητάς να πας Γ1 ή 4all.

Πρόσεξε να γράψεις ξεκάθαρα ότι η υπαναχώρηση αφορά το πρόγραμμα online, μη τυχόν κάνουν καμία πατάτα και κουμπωσουν την υπαναχώρηση στο Γ1 και πάει αυτόματα εντολή διακοπής στον ΔΕΔΔΗΕ. 

Γι'αυτό είναι επίφοβο να το στείλεις με mail.

Oταν ξεμπερδεψεις και βγει το online μετά κάνεις ότι θες πχ αλλαγή παρόχου.

Και φυσικά υπάρχει το ενδεχόμενο να σου χρεώσουν ρήτρα ούτως η άλλως γιατί η μηχανογράφηση τους είναι μπουρδέλο. Γι αυτό πρέπει να έχεις σφραγισμένο/υπογεγραμμένο το έντυπο υπαναχώρησης, ίσως σου χρειαστεί για καταγγελία/αμφισβήτηση στο myrae 

dilosi-ipanaxorisis (1).pdf

Επεξ/σία από ekrepali
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, mindreader είπε

Τελικα, η default κατασταση, οταν ληξει το μπλε, ειναι η αυτοματη μεταβαση σε πρασινο;

Μαλλον ετσι πρεπει να ειναι, εχω ρωτησει εδω ξανα και ξανα μηπως το ρωτησε και εβγαλε ακρη και κανενας αλλο, αλλα δεν θυμαμαι σαφη απαντηση....

Μεταξυ του παλαιου μπλε(Ιανουαριου) και του νεου που μετεβην προσφατα (Μαιος), μεσολαβησαν και λιγες kwh που 'βρεθηκα' (χωρις να το ξερω κιολας) στο πρασινο....  ολα αυτα, συμφωνα με την αναλυση χρεωσεων στο πισω μερος του λογαριασμου.

Κι εγώ σ' αυτή κατάσταση είμαι με ληγμένο μπλέ...περιμένω να δω τι θα χρεώσουν.Πάντως ακόμα δείχνει ότι είμαι μπλε απλά χωρίς ημερομηνία λήξης. 5 μέρες ληγμένες τον Ιούνιο τις χρέωσε κανονικά ως μπλε και μάλιστα το καλό παλιό ορθόδοξο 0.09!! (αυτό που είχα έως 30/05 που έληξε)

Επεξ/σία από kurupakis
  • Like 1

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε ΔΕΗ MyHome Online/Enter/Ηome4ΑLL + Γ1/Γ1Ν v.2
2 hours ago, ekrepali said:

Γραπτώς σε κατάστημα, να βαλει σφραγίδα και υπογραφή ο υπάλληλος και να σου δώσει αντίγραφο (από το σφραγισμένο υπογεγραμμένο).

Και ζητάς να πας Γ1 ή 4all.

Πρόσεξε να γράψεις ξεκάθαρα ότι η υπαναχώρηση αφορά το πρόγραμμα online, μη τυχόν κάνουν καμία πατάτα και κουμπωσουν την υπαναχώρηση στο Γ1 και πάει αυτόματα εντολή διακοπής στον ΔΕΔΔΗΕ. 

Γι'αυτό είναι επίφοβο να το στείλεις με mail.

Oταν ξεμπερδεψεις και βγει το online μετά κάνεις ότι θες πχ αλλαγή παρόχου.

Και φυσικά υπάρχει το ενδεχόμενο να σου χρεώσουν ρήτρα ούτως η άλλως γιατί η μηχανογράφηση τους είναι μπουρδέλο. Γι αυτό πρέπει να έχεις σφραγισμένο/υπογεγραμμένο το έντυπο υπαναχώρησης, ίσως σου χρειαστεί για καταγγελία/αμφισβήτηση στο myrae 

dilosi-ipanaxorisis (1).pdf 408.1 kB · 1 download

Επομένως το αναμενόμενο είναι με την κατάθεση της υπαναχώρησης να πάω αυτόματα στο προηγούμενο πρόγραμμα ή πρέπει να σημειώσω πάνω στη δήλωση και το που θέλω να ενταχθώ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, popopo said:

Επομένως το αναμενόμενο είναι με την κατάθεση της υπαναχώρησης να πάω αυτόματα στο προηγούμενο πρόγραμμα ή πρέπει να σημειώσω πάνω στη δήλωση και το που θέλω να ενταχθώ?

Το καλύτερο είναι να βάλεις 4ll (σύμβαση με υπογραφή), για να αποφύγεις τη πιθανή πατάτα που ανέφερα.

Επεξ/σία από ekrepali

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εκανα ταχυτουρισμο για 1 μέρα στην ΔΕΗ και μου ήρθε το παρακάτω μαιλ για τον τελικό.

ειχα επιλεξει ψηφιακό λογαριασμό, απο το myDEI μου ζητάει κωδικό εταίρου που ειναι στον λογαριασμό... πως μπορώ να δω τον λογαριασμό πρίν τον πληρώσω;

bill_sample_1.png

Στοιχεία λογαριασμού

Τιμολόγιο
myHome4All Ν Green Pass

Είδος Λογαριασμού
Τελικός

Λογαριασμός Συμβολαίου

Διεύθυνση Ακινήτου

Κωδικός Ηλεκτρονικής Πληρωμής
RF

Επιδότηση από το κράτος
[[tem]]

Τελικό Ποσό Πληρωμής

Ημερομηνία λήξης

Για να δείτε, να εκτυπώσετε και να αρχειοθετήσετε τους λογαριασμούς σας, πατήστε εδώ

Για να εξοφλήσετε εύκολα το λογαριασμό σας ηλεκτρονικά με χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα, πατήστε εδώ

Επεξ/σία από prefuse

53 minutes ago, prefuse said:

τελικό.

ειχα επιλεξει ψηφιακό λογαριασμό, απο το myDEI μου ζητάει κωδικό εταίρου που ειναι στον λογαριασμό... πως μπορώ να δω τον λογαριασμό πρίν τον πληρώσω;

bill_sample_1.png

Aν είχες παλιά ΔΕΗ,.ισχύουν ακόμα οι κωδικοί σου. 

Αλλιώς τηλέφωνο στη ΔΕΗ, είτε για να σου δώσουν κωδικό εταίρου για εγγραφή είτε για να σου στείλουν το λογαριασμό σε mail

• Like 1

10 minutes ago, ekrepali said:

Aν είχες παλιά ΔΕΗ,.ισχύουν ακόμα οι κωδικοί σου. 

Αλλιώς τηλέφωνο στη ΔΕΗ, είτε για να σου δώσουν κωδικό εταίρου για εγγραφή είτε για να σου στείλουν το λογαριασμό σε mail

Κωδικούς δεν είχα εγώ γιατί είναι το πατρικό, αν βρω παλιό λογαριασμό ΔΕΗ, μόνο με τον κωδικό εταίρου κάνω δουλειά ή πρέπει να είχαν κάνει ηλεκτρονική εγγραφή παλιότερα για να ισχύουν αφμ, username, password κτλ;

Θα κάνω ένα τηλέφωνο αλλά το πιο πιθανό είναι να με ακυρώσουν γιατί θα πρέπει μάλλον να είναι και ο πατέρας μου για την εξακρίβωση στοιχείων.

Ξέρει κανείς τι είναι αυτή η διαφορά κρατικής επιδότησης που μου ήρθε για Γ1 επαγγελματικό για τη περίοδο 02/2022-12/2023; Πήρα τη ΔΕΗ και μου έλεγαν για κάποιες επιδοτήσεις που έγιναν τότε και πρέπει τώρα να επιστραφεί μια διαφορά 58 Euro. Τους ζήτησα ανάλυση και κράτησαν το κινητό μου να με πάρουν λέει να με ενημερώσουν. Έχει έρθει σε κανέναν κάτι τέτοιο;

• Like 1

3 minutes ago, Dnikolidakis said:

Ξέρει κανείς τι είναι αυτή η διαφορά κρατικής επιδότησης που μου ήρθε για Γ1 επαγγελματικό για τη περίοδο 02/2022-12/2023; Πήρα τη ΔΕΗ και μου έλεγαν για κάποιες επιδοτήσεις που έγιναν τότε και πρέπει τώρα να επιστραφεί μια διαφορά 58 Euro. Τους ζήτησα ανάλυση και κράτησαν το κινητό μου να με πάρουν λέει να με ενημερώσουν. Έχει έρθει σε κανέναν κάτι τέτοιο;

Είσαι ο 1ος που το ρωτάει στη 4η σελίδα 

20 minutes ago, prefuse said:

Κωδικούς δεν είχα εγώ γιατί είναι το πατρικό, αν βρω παλιό λογαριασμό ΔΕΗ, μόνο με τον κωδικό εταίρου κάνω δουλειά ή πρέπει να είχαν κάνει ηλεκτρονική εγγραφή παλιότερα για να ισχύουν αφμ, username, password κτλ;

Θα κάνω ένα τηλέφωνο αλλά το πιο πιθανό είναι να με ακυρώσουν γιατί θα πρέπει μάλλον να είναι και ο πατέρας μου για την εξακρίβωση στοιχείων.

https://ebill.dei.gr/Register.aspx?LegalEntityTypeID=1&ReturnAddress=/RegistrationType.aspx

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τούτο εδώ πέρα το "έκτακτο" για 699 ημέρες τι είναι πάλι ρε παιδιά;

Spoiler

image.png.a64e2c791f7851d5eb598c4d2b843849.png

update: Πω άκυρο, τώρα είδα ότι έχει αναφερθεί κάμποσες φορές. Εγώ βέβαια ούτε ζήτησα, ούτε ξέρω αν πήρα κάποια επιδότηση, μιας και το Γ21 μου δεν είναι ακριβώς "επαγγελματικό" αλλά εργοταξιακό για σπίτι που δεν έχει ολοκληρωθεί η άδεια ακόμα. Τελοσπάντων, θα τσεκάρω προηγούμενους λογαριασμούς και βλέπουμε.

update2: όντως είχε ένα έκτακτο -85,90 διαφορά κρατικής επιδότησης στο τέλος του 2023 (που ποτέ δεν κατάλαβα τι είναι), οπότε φαίνεται το συμψηφίζουν τώρα. Με το ένα δίνουν και με το άλλο παίρνουν, έτσι βγαίνουν τα λεφτά.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...