motoboots Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 1 ώρα πριν, netagra είπε Εγώ πάντως βλέπω ότι κάτι ποστ πιο πριν με 20+ λεπτά για το myhome4all διαψεύδονται μετά τις επιδοτήσεις https://www.dei.gr/media/yollfjp1/myhome4all.pdf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tempo Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 26 minutes ago, kon1to said: σε εσας λειτουργεί το mydei; εδώ και 2-3 μέρες δεν φορτώνει τίποτα, μόνο τα στοιχεία μου, αλλά δεν μπορώ να δω λογαριασμούς κτλ... και μέσω του app το ίδιο. λειτουργεί κανονικά, μου το έκανε αυτό πριν απο μια εβδομάδα, τώρα είναι οκ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpapas640 Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) H ΔΕΗ δε γραφει πουθενά την τελική τιμή προ εκπτώσεων και επιδοτήσεων του 4all που είναι (για τις πρώτες 500kWh) βασική τιμή 0,155+μηχανισμός διακύμανσης 0,08219=0,23719. Για υπόλοιπες κιλοβατώρες η τιμή είναι 0,211+0,08219=0,29319. Μπλέκει τις εκπτώσεις (που είναι υπό προϋποθέσεις) μέσα στις τιμές για να μη φανουν αυτά τα νούμερα στον τιμοκατάλογο της. Μπράβο ΔΕΗ, γίνεσαι αντάξιος ιδιώτης πάροχος στις λαμογιες. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από gpapas640 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 1 hour ago, Arkin said: Κάπως έτσι και 10% έκπτωση αυτοί που έχουν 4all από πιο πριν ενώ οσοι ήρθαν 4all από 1 Ιουνίου θα πάρουν 53%. Συν 1.6 λεπτά από το κράτος. Η λύση να πας πράσινο και ξανά στο κίτρινο ώστε να πάρεις το 53%. Αλλιώς 20 λεπτά η kw μέχρι 500 και 23 24 για παραπάνω. Μόνο στην Ελλάδα αυτά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madboy Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Σε επικοινωνία με τον συνεργάτη της Δεη είπαν οτι δεν ισχυει τώρα τα 50 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό για το MyHome 4All. Τελικά ισχύε μέχρι χθες και τελειωσε; Η απλά δεν γνώριζε η εκπρόσωπος; Επεξ/σία 2 Αυγούστου από madboy 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου Οι επιδοτήσεις του κράτους είναι μόνο για πράσινα και κίτρινα; Όσοι κλείδωσαν σταθερό ΔΕΗ με 0.17€/kwh δεν εχουν επιδότηση, όμως όταν ανέβουν τα κυμαινόμενα στα ~0.17€ αμέσως μπαινει επιδότηση; Ότι είναι τζόγος και οι μπλε ας πρόσεχαν; Από ο,τι φαίνεται οποίος πάει να προγραμματίσει θα είναι ο χαμένος εδώ πέρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madboy Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 27 minutes ago, efib said: Οι επιδοτήσεις του κράτους είναι μόνο για πράσινα και κίτρινα; Όσοι κλείδωσαν σταθερό ΔΕΗ με 0.17€/kwh δεν εχουν επιδότηση, όμως όταν ανέβουν τα κυμαινόμενα στα ~0.17€ αμέσως μπαινει επιδότηση; Ότι είναι τζόγος και οι μπλε ας πρόσεχαν; Από ο,τι φαίνεται οποίος πάει να προγραμματίσει θα είναι ο χαμένος εδώ πέρα. Δυστυχώς έτσι λειτουργεί το σύστημα. Τον Φεβρουάριο περίπου έκανα αίτηση για σταθερό πρόγραμμα της Δεη αλά για καλη μου τύχη πρώτα ενεργοποείται κυμαινόμενο πρόγραμμα και μετά θα έπρεπε να επιλέξω το σταθερό που ήθελα. Βέβαια την ίδια περίοδο οι προσφορές απο τις άλλες εταιρείες ήταν απιστευτα καλές και τελικά επέλεξα τον ενεργειακό τουρισμό. Δεν έχω υπολογίσει ακριβώς τα ποσά αλλά μέσα στους 7 μήνες ίσως αυτά που εχω πληρώσει στο ρευμα σε σχέση με τα δώρα και τις επιταγές που εχω λάβει να είναι ίδια. Ουσιαστικά δηλαδη να μην εχω πληρώσει ούτε ενα ευρώ δηλαδη απο την τσέπη μου. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από madboy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
motoboots Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου Το σταθερό της ΔΕΗ ήταν κελεπούρι στα 0,123 / 0,113 με 3,5 πάγιο +50€ και κάποιοι εδώ το γράφαμε. Τώρα, είναι αργά. 17 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου @motoboots τι λογική είναι αυτή "εγώ σας τα λεγα"; Δεν είναι τζόγος το ρεύμα. Από την στιγμή που μπαίνει επιδότηση πρέπει να την πάρουν όλοι. Στην Ελλάδα οποίος πάει να προγραμματίσει βγαίνει χαμένος. Πάμε και όπου βγει... Fyi, έχω σταθερο 0.125€ και 50€ κουπόνι. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lak10 Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου παιδια ξερειε κανεις το enter business σε ποια τιμη ξεκινησε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doomnx Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου Μόλις τώρα, doomnx είπε Ολοκλήρωσα την ενημέρωση του Excel με τις τιμές Αυγούστου. Αρχίζοντας με τα ex-ante, σχεδόν όλοι προχώρησαν σε γενναίες εκπτώσεις για να απορροφήσουν την αύξηση της ΤΕΑ από 98,89 €/kWh σε 135,18 €/kWh. Κάποιοι άλλοι πάλι, όπως η ZeniΘ και η Eunice Power, απλά άφησαν τον τύπο να κάνει τη δουλειά του. Λέγοντας για τον τύπο, η ΔΕΗ και η NRG ανακοίνωσαν μεταβολή στους συντελεστές Lu και Ll τον επόμενο μήνα (πράγμα που δεν θυμάμαι να είχε κάνει η ZeniΘ τον Ιούνιο). Στα δυσάρεστα νέα, χάσαμε το μεγάλο δώρο της Volton. Αντικαταστάθηκε με 10 €/μήνα για 5 μήνες. Μέση αύξηση τιμής σε σχέση με Ιούνιο: 12% ή 9% με έκπτωση συνέπειας Μέση τιμή: 0,188 €/kWh ή 0,166 €/kWh με συνέπεια Ελάχιστη τιμή: 0,0895 €/kWh στο Elpedison Win More Μέγιστη τιμή: 0,27918 €/kWh στο πράσινο της ZeniΘ Πιο συμφέρον πρόγραμμα για νέους πελάτες εξακολουθεί να είναι το Yellow One Home της ΗΡΩΝ, με δεύτερο να έρχεται το myHome 4All της ΔΕΗ με την προσφορά των 50 € μέσω της CQS. Για υφιστάμενους πελάτες, το Protergia Value Easy κονταροχτυπιέται με το Elpedison Win More για την πρωτιά, ανάλογα με την κατανάλωση του καθενός. Να πούμε κι ένα μπράβο στην ελίν που όχι μόνο δεν αύξησε την τιμή στο πράσινο, αλλά τη μείωσε κιόλας κατά 5%, χωρίς εκπτώσεις συνέπειας ή παγίδες. Πιο επικίνδυνο πρόγραμμα είναι το ΗΡΩΝ BASIC, καθώς για να διατηρήσει τα ίδια επίπεδα τιμής, αύξησε την έκπτωση συνέπειας στα 0,11 €/kWh. Αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν πληρώσει στην ώρα του τον προηγούμενο λογαριασμό ή έχει οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή προς ΗΡΩΝ, θα επιβαρυνθεί με +69% της διαφημιζόμενης τιμής! Σε ό,τι αφορά την επιδότηση ΤΕΜ των 0,016 €/kWh, θα δείτε ότι πρόσθεσα καινούργια γραμμή κάτω από τις χρεώσεις προμήθειας. Δεν θα μπορούσα να την ενσωματώσω στις τελικές τιμές προμήθειας, γιατί υπάρχει ανώτατο όριο κατανάλωσης 500 kWh. Με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργείου θα εφαρμοστεί σε όλα τα κυμαινόμενα τιμολόγια, ανεξαρτήτως παρόχου. Ακόμα η ΗΡΩΝ που έλεγε ότι δεν θα την δώσει στο Yellow One, τελικά ενημέρωσε τον πίνακα χρεώσεων του προγράμματος ενσωματώνοντας την έκπτωση. Περνώντας στα ex-post, η σημαντικότερη αλλαγή που έχουμε είναι η νέα προσφορά για το Power Home Smart Night με έκπτωση 40% στην τιμή χρέωση προμήθειας για αιτήσεις μέχρι τέλος Αυγούστου. Το γεγονός αυτό ενισχύει την κυριαρχία της ZeniΘ στην κατηγορία με μεγάλη διαφορά κιόλας από το δεύτερο φθηνότερο πρόγραμμα. Για τους τουρίστες δεν συμφέρουν ιδιαίτερα τα ex-post της ΗΡΩΝ, καλύτερα να προσανατολιστούν στο Yellow One. Εκτός αν πρόκειται για εξοχικό/κλειστό σπίτι που συμφέρει περισσότερο το Yellow Free. Παρά ταύτα, η ΗΡΩΝ δίνει επιπλέον έκπτωση 0,016 €/kWh σε όλα τα ex-post για το μήνα Αύγουστο, ανεξαρτήτως κατανάλωσης. Χάνουμε, επίσης, τα promo της nrg και γυρνάμε στις απλές εκδόσεις των προγραμμάτων με τις δωροκάρτες που επιστρέφεις αν φύγεις πριν κλείσεις 365 μέρες. Ρεαλιστικά, μόνο το hybrid αξίζει, μπορεί να καταργήσει τα υπόλοιπα. Περασμένα και τα μεγαλεία της Elpedison, καθώς πασχίζει ακόμα να παραδώσει τις διατακτικές Σκλαβενίτη των τελευταίων προσφορών. Ελλείψει σοβαρών δώρων, έχει πάψει να είναι τουριστικός προορισμός εδώ και καιρό. Το ίδιο και το Simple (πρώην Energy Free) της Volton, που έχασε τις δωρεάν 500 kWh μαζί με το πράσινο, και δίνει μόνο 10 €/μήνα για 5 μήνες. Τέλος, στα σταθερά η μόνη αλλαγή που έχουμε είναι το εξαμηνιαίο Fix Genius Home της ΗΡΩΝ που απέκτησε ακριβότερη τιμή από το ετήσιο πρόγραμμά της, Home Fix. Δεν είναι καλό σημάδι αυτό για την πορεία των τιμολογίων. Το φθηνότερο σταθερό είναι το Power Home Direct Plus της ZeniΘ με δώρο τα πάγια των 6 πρώτων μηνών, για όποιον ψάχνει κάτι τέτοιο, αν και η δικιά μου πρόταση είναι να πάει στο Power Home Smart Night. Με την έκπτωση που έχει, ακόμα και 200 €/MWh να φτάσει η ΤΕΑ, η τιμή του θα είναι 0,14 €/kWh, ενώ τους καλούς μήνες με ΤΕΑ κοντά στα 70 €/ΜWh, η τιμή του θα κυμαίνεται γύρω στα 0,06 €/kWh. Είναι peace of mind και έχει και μηδενικό πάγιο. Παρακάτω θα βρείτε τους συγκριτικούς πίνακες αναλυτικά, καθώς και το ιστορικό τιμών συμπληρωμένο με τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα. Μπορείτε να κατεβάσετε το Excel από τα links στην υπογραφή μου. Για όποιον δεν τα βλέπει: Ανάγνωση | Λήψη Στείλτε μου ένα μήνυμα αν εντοπίσετε λάθη στους υπολογισμούς ή τις τιμές. Το εξελάκι αυτό είναι πλέον τεράστιο και συντηρείται από ένα μόνο άτομο. 5 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
motoboots Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2 ώρες πριν, efib είπε @motoboots τι λογική είναι αυτή "εγώ σας τα λεγα"; Δεν είναι τζόγος το ρεύμα. Από την στιγμή που μπαίνει επιδότηση πρέπει να την πάρουν όλοι. Στην Ελλάδα οποίος πάει να προγραμματίσει βγαίνει χαμένος. Πάμε και όπου βγει... Fyi, έχω σταθερο 0.125€ και 50€ κουπόνι. Τζόγος είναι. Δυστυχώς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doomnx Δημοσ. 3 Αυγούστου Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 13 ώρες πριν, netagra είπε Εγώ πάντως βλέπω ότι κάτι ποστ πιο πριν με 20+ λεπτά για το myhome4all διαψεύδονται μετά τις επιδοτήσεις Δεν είναι οι επιδοτήσεις, είναι η πρωτοτοφανής έκπτωση του 53% που συγκράτησε τις τιμές. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis_k6 Δημοσ. 3 Αυγούστου Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 14 λεπτά πριν, doomnx είπε Δεν είναι οι επιδοτήσεις, είναι η πρωτοτοφανής έκπτωση του 53% που συγκράτησε τις τιμές. εκτος απο εμας που ειμαστε ηδη μηνες εκει και η δεη απλα μας διώχνει. πηρα ηρων χωρις να θελω καν γιατι απλα η δεη ειπε παρε ενα 0,20 επειδη εισαι "παλιος". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
turbat0s Δημοσ. 3 Αυγούστου Share Δημοσ. 3 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Εκδόθηκε προχθές νέος λογαριασμός, στον οποίον παρατήρησα ότι έχει γίνει λάθος καταγραφή της ημερήσιας ένδειξης του μετρητή (η νυχτερινή είναι σωστή). Ουσιαστικά στον λογαριασμό γράφει ένδειξη ~7800, ενώ το ρολόι σήμερα δείχνει ~7000. Χρέωσαν δηλαδή ~800kwh παραπάνω από τις πραγματικές. Έστειλα μέσω του mydei αίτημα για επανέκδοση ορθού λογαριασμού. Μπορώ να το χειριστώ καλύτερα? Επεξ/σία 3 Αυγούστου από turbat0s Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα