Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter/Ηome4ΑLL + Γ1/Γ1Ν v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, motoboots said:

Αποκλείεται δηλαδή να έγινε η αλλαγή τον Ιούλιο, όπως εκδόθηκε ο λογαριασμός. 🤔

Λέει ότι βγήκε τελικός από Elpedison -12 ευρώ.

Κι έχει και λογαριασμό από ΔΕΗ για τη περίοδο 5/7 - 11/7... άρα η αίτηση έγινε σίγουρα πριν τις 5/7.

Το θέμα είναι πότε έκανε την αίτηση στο mydei. Απ'την άγνοια ότι το online δίνει 30 ευρώ δώρο τον Ιούλιο, υποθέτω ότι έκανε αίτηση τον Ιούνιο με το 50άρικο και η αλλαγή ολοκληρώθηκε Ιούλιο. Αν ισχύει αυτό... myrae.

Δεν είναι μόνο το δώρο το πρόβλημα, αλλά ότι επίσης ενεργοποιήθηκε με τις νέες τιμές στη χρέωση προμήθειας κι όχι με το παλιό φτηνότερο τιμολόγιο.

Επεξ/σία από ekrepali
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 888
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 16/7/2024 στις 7:07 ΜΜ, megapaixtaras είπε

μπαινεις στην σελιδα της δεη.

πας ρευμα σπιτι,μολις ανοιξει απο κατω μια σειρα επιλεγεις υποστηριξη και επικοινωνια.

μετα πας τερμα κατω,επιλεγεις το ΄΄κουτακι΄΄λογαριασμοι και χρεωσεις,

κατω τερμα εχει μια σειρα που γραφει ,χρειαζεστε βοηθεια?

επιλεγεις και ανοιγει φορμα.βαζεις τα στοιχεια σου και στο πλαισιο το μυνημα, αιτουμαι απενταξη απο το green pass.

θα σου ερθει μυνημα με τον αριθμο αιτησης και θα σου απαντησουν.να θυμασαι αν σου κανουν τον δυσκολο,χρησιμοποιησε με πριντ σκριν τον ορο οτι μπορεις να το αιτηθεις μετα απο ενα μηνα,που βρισκεται στους ορους του green pass.αν γινει αυτο βρες το και στειλτο,θα σου απαντησουν μετα θετικα και τελειωνεις.

στο καταστημα πλαι εγινε το ιδιο αλλα το κατηργησαν αυτοπροσωπως, σε λιγα λεπτα.

υ.γ αργησα να σου απαντησω γιατι δεν εκανες παραθεση στα λεγομενα μου και αν δεν το κανεις ετσι δεν  μου ερχεται ειδοποιηση.τυχαια εβλεπα απαντηση σου,βλεπω κανεις δεν σου απαντησε,γιαυτο σου απαντω.

εμενα μεσα σε 1 εβδομαδα το κατηργησαν

ο φιλος εχιε δικιο,μου ηρθε και εμενα ενημερωση, οτι αυτο ισχυει ,γιαυτο μερικοι απο εμας δνε λαμβανουν τους ποντους των μιλιων στο νεο προγραμμα.

Σε ευχαριστώ πολύ,πήγα σε κατάστημα, αρχικά αρνήθηκαν μου είπαν τι σε πειράζει να το αφήσεις δεν είναι μεγάλο κόστος, τους έδειξα τους όρους και μου το αφαίρεσαν. 

• Like 2

18 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Λέει ότι βγήκε τελικός από Elpedison -12 ευρώ.

Κι έχει και λογαριασμό από ΔΕΗ για τη περίοδο 5/7 - 11/7... άρα η αίτηση έγινε σίγουρα πριν τις 5/7.

Το θέμα είναι πότε έκανε την αίτηση στο mydei. Απ'την άγνοια ότι το online δίνει 30 ευρώ δώρο τον Ιούλιο, υποθέτω ότι έκανε αίτηση τον Ιούνιο με το 50άρικο και η αλλαγή ολοκληρώθηκε Ιούλιο. Αν ισχύει αυτό... myrae.

Δεν είναι μόνο το δώρο το πρόβλημα, αλλά ότι επίσης ενεργοποιήθηκε με τις νέες τιμές στη χρέωση προμήθειας κι όχι με το παλιό φτηνότερο τιμολόγιο.

Για πάρε ένα τηλέφωνο τον Δεδδηε.. Να δεις πότε έγιναν οι κινήσεις, αλλαγές με ενδείξεις κτλπ.. 

10 minutes ago, takoulou said:

Για πάρε ένα τηλέφωνο τον Δεδδηε.. Να δεις πότε έγιναν οι κινήσεις, αλλαγές με ενδείξεις κτλπ.. 

Η αλλαγή έγινε στις 5/7 (4/7 τελικός elpedison). Το πότε έστειλε η ΔΕΗ το αίτημα είναι άσχετο, δε μας ενδιαφέρει.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πότε υπέγραψε (πότε δηλαδή έκανε το αίτημα). Αυτό μπορεί να μας το πει μόνο ο ίδιος.

image.png.b42f7496fbd1947a30f9545a1feac1f1.png

Τώρα πρόσεξα ότι μου έχουν τιμή Ιουλίου. Η αίτηση έγινε 29 Ιουνίου και το συμβόλαιο έχει υπογραφεί με την προσφορά Ιουνίου (0.123). Τους παίρνω τηλέφωνο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Συμφωνώ. Δεν είναι όμως λογικό και νόμιμο να γίνει αίτημα για αλλαγή παρόχου 29/6 και η αλλαγή να γίνει τις πρώτες μέρες του Ιουλίου;

Επεξ/σία από motoboots

25 λεπτά πριν, motoboots είπε

Συμφωνώ. Δεν είναι όμως λογικό και νόμιμο να γίνει αίτημα για αλλαγή παρόχου 29/6 και η αλλαγή να γίνει τις πρώτες μέρες του Ιουλίου;

Nαι αλλά η υπογραφή μπήκε σε συμβόλαιο που έγραφε την τιμή Ιουνίου, τον Ιούνιο και ας ήταν τέλη.

5 λεπτά πριν, jaisonas είπε

Nαι αλλά η υπογραφή μπήκε σε συμβόλαιο που έγραφε την τιμή Ιουνίου, τον Ιούνιο και ας ήταν τέλη.

Ναι, το κατάλαβα και μάλλον θα πρέπει να ακολουθήσεις τη συμβουλή του @ekrepali

Έχω όμως την απορία αν είναι λογικό (αφού είναι γνωστό ότι η αλλαγή παίρνει κάποιες μέρες και μετρά η ημερομηνία που θα κάνει την ενέργεια ο ΔΕΔΔΗΕ) και αν είναι νόμιμο. 

Καλησπέρα σε όλους, στις 13/06/2024 "εσπασα" το My home online που είχα ενεργοποιήσει στις 11/12/2023.

Βάσει των ειδικών όρων της πρόωρης αποχώρησης, μιας και είχε περάσει το 6μηνο (με 0,175€ / KWh), η ρήτρα έπρεπε να είναι 30€, αντι λοιπόν να μου κρατήσουν 30€, μου κράτησαν 65€ γιατί όπως με ενημέρωσαν με e-mail, η ρήτρα αποχώρησης ήταν ορθή.

Για να μην τα πολυλογώ, μετά από αλλεπάλληλα e-mails, δεν κάνουν δεκτό το αίτημα μου, παραπέμποντας με στους ειδικούς όρους της σύμβασης, η οποία είναι ξεκάθαρη και λέει ότι μετά από το 6μηνο, η ρήτρα αποχώρησης είναι 30€.

Δεν είναι τα 35€ διαφορά το θέμα μου, αλλά η κοροιδία και η απρόσωπη επαφή των παραπόνων, μιας και μόνο ηλεκτρονικά μπορείς να την κάνεις.

Χαμένος είμαι κατά 15€ επί της ουσίας (μιας και πήρα τα 50€ του promo) αλλά είναι το γαμώτο είναι ότι από τότε που στην ουσία ιδιωτικοποιήθηκε η ΔΕΗ, πάμε από το κακό στο χειρότερο.

Προχώρησα σήμερα σε καταγγελία στον Συνήγορο του καταναλωτή και αναμένω...

1 λεπτό πριν, doomnx είπε

Preview Αυγούστου για ex-ante και Ιουλίου για ex-post. Υπόψιν οι τιμές είναι χωρίς τις επιδοτήσεις που περιμένουμε να ανακοινωθούν. Υποτίθεται θα μπει κόφτης στα 0,15 €/kWh σε όλα.

VhBjasp.jpeg

l9lvkHr.jpeg

• Like 4
  • Thanks 1
  • Sad 1

1 ώρα πριν, allareas είπε

Καλησπέρα σε όλους, στις 13/06/2024 "εσπασα" το My home online που είχα ενεργοποιήσει στις 11/12/2023.

Βάσει των ειδικών όρων της πρόωρης αποχώρησης, μιας και είχε περάσει το 6μηνο (με 0,175€ / KWh), η ρήτρα έπρεπε να είναι 30€, αντι λοιπόν να μου κρατήσουν 30€, μου κράτησαν 65€ γιατί όπως με ενημέρωσαν με e-mail, η ρήτρα αποχώρησης ήταν ορθή.

Για να μην τα πολυλογώ, μετά από αλλεπάλληλα e-mails, δεν κάνουν δεκτό το αίτημα μου, παραπέμποντας με στους ειδικούς όρους της σύμβασης, η οποία είναι ξεκάθαρη και λέει ότι μετά από το 6μηνο, η ρήτρα αποχώρησης είναι 30€.

Δεν είναι τα 35€ διαφορά το θέμα μου, αλλά η κοροιδία και η απρόσωπη επαφή των παραπόνων, μιας και μόνο ηλεκτρονικά μπορείς να την κάνεις.

Χαμένος είμαι κατά 15€ επί της ουσίας (μιας και πήρα τα 50€ του promo) αλλά είναι το γαμώτο είναι ότι από τότε που στην ουσία ιδιωτικοποιήθηκε η ΔΕΗ, πάμε από το κακό στο χειρότερο.

Προχώρησα σήμερα σε καταγγελία στον Συνήγορο του καταναλωτή και αναμένω...

Με ποιο επιχείρημα σου λένε 65 ?

Παιδια να κανω online αιτηση ή να παω σε καταστημα?
Μολις πηρα τα χαρτια απο τον ΔΕΔΔΗΕ 

Τι ειναι πιο γρηγορο? Πρεπει να ερθουν να βαλουν και ρολογια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, motoboots said:

Ναι, το κατάλαβα και μάλλον θα πρέπει να ακολουθήσεις τη συμβουλή του @ekrepali

Έχω όμως την απορία αν είναι λογικό (αφού είναι γνωστό ότι η αλλαγή παίρνει κάποιες μέρες και μετρά η ημερομηνία που θα κάνει την ενέργεια ο ΔΕΔΔΗΕ) και αν είναι νόμιμο. 

On 04/07/2024 at 20:01, ekrepali said:

Kαθόλου κουφό... υπήρχαν και το 2021 τέτοιες κωμικοτραγικές καταστάσεις όταν από 0.10 άλλαξε σε 0.17

Κανονικά πρέπει να ισχύσουν oι παλιές τιμές (αυτές δηλαδή που ίσχυαν ότι υπέβαλες την αίτηση στο econtract). Διότι το Άρθρο 17 του ΚΠΗΕ λέει ότι η προσφορά είναι δεσμευτική.

Η ΔΕΗ λέει όμως τα δικά της τρελά, πως το Online δεν είναι πρόγραμμα/σύμβαση αλλά είναι "online προϊόν" που προαπαιτεί ενεργή παροχή (Γ1) για την ενεργοποίηση του, οπότε πιάνει η ημερομηνία ενεργοποίησης σε αυτό και όχι η ημερομηνία της αρχικής αίτησης.

2 επιλογές έχεις:

1) Καταγγελία στο myrae... αλλά μέχρι να δικαιωθείς (αν δικαιωθείς) θα χρεώνεσαι με τις νέες τιμές.

2) Υπαναχώρηση (για να γλυτώσεις το πέναλτυ) και επιστροφή σε άλλο πάροχο. Έχω γράψει αναλυτικά τη διαδικασία χτες ή προχτές σε συμφορουμήτη, προσοχή μη μείνεις χωρίς ρεύμα. edit: Δε γίνεται στη πρόσφατη περίπτωση γιατί έχουν περάσει 14 μέρες.

ΥΓ: Δεν απαντώ σε follow up ερωτήσεις, τα έχουμε γράψει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και όλοι συνεχίζετε να κάνετε econtract στο παρα πέντε.

ΚΠΗΕ.pdf 203.7 kB · 8 downloads

Επεξ/σία από ekrepali

5 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Mόλις έστειλα την αίτηση στο myrae. Το συμβόλαιο υπεγράφη 28/6 και αναγράφει τις τιμές Ιουνίου μέσα. Είδομεν.

Βασικά πήρα και τηλέφωνο την Δεη να δω τι θα μου πούνε και υπέβαλαν αίτημα διόρθωσης και μου είπαν ότι θα ξανα-υπολογιστεί ο λογαριασμός βάσει αυτού που είχα υπογράψει.  Να ακυρώσω την αίτηση στην ΡΑΕ η να την κρατήσω εκεί για backup?

41 minutes ago, jaisonas said:

Mόλις έστειλα την αίτηση στο myrae. Το συμβόλαιο υπεγράφη 28/6 και αναγράφει τις τιμές Ιουνίου μέσα. Είδομεν.

Βασικά πήρα και τηλέφωνο την Δεη να δω τι θα μου πούνε και υπέβαλαν αίτημα διόρθωσης και μου είπαν ότι θα ξανα-υπολογιστεί ο λογαριασμός βάσει αυτού που είχα υπογράψει.  Να ακυρώσω την αίτηση στην ΡΑΕ η να την κρατήσω εκεί για backup?

Δε μπορείς να τη σβήσεις αν δεν απαντήσουν πρώτα...

Ακόμα κι αν απαντήσουν άστην ανοιχτή μέχρι να βγει λογαριασμός και μέχρι να εξακριβώσεις την ημερομηνία έναρξης. Μετά πατάς πράσινο αν είναι όλα οκ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...