Προς το περιεχόμενο

ΔΕΗ MyHome Online/Enter/Ηome4ΑLL + Γ1/Γ1Ν v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Free Bird είπε

Έκλεισα το Home Online πριν ένα μήνα με 0,12 - 0,11. Οκ, δε θα πάρω επιδότηση. 

2ον) Και πόσο να πάνε τα κυμαινόμενα, 0,06-0,07 ? Οκ, με 100-150 kwh το μήνα κατανάλωση, δε με απασχολεί καν η διαφορά.. 
Προτιμώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για ένα χρόνο μιας και θεωρώ την τιμή καλή.
3ον) Ούτε θα κάθομαι να ψάχνω κάθε μήνα την πιο χαμηλή τιμή στα κίτρινα τιμολόγια και να αλλάζω κάθε μήνα εταιρεία. 
Εάν οι ΜΗΝΙΑΙΟΙ λογαριασμοί μου ήταν 300-500 € , ναι θα είχε νόημα. Τώρα που είναι 30-40 €, δεν έχει κανένα νόημα. 

Όλη αυτή η ιστορία και η τρομολαγνεία που γίνεται εδώ και ένα χρόνο με το ρεύμα, οκ κάπου αποσκοπεί.
Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα μας τρελάνουν. Τώρα αν κάποιος είναι αγχώδης τύπος και ανεβάζει πίεση, ας προσπαθήσει να δει το θέμα με τη λογική, όσο μπορεί ...  

Γνώμες σαν αυτή είναι και καθυσηχαστικες και νορμάλ. 

8 ώρες πριν, Free Bird είπε

Γνώμες σαν αυτή είναι και καθυσηχαστικες και νορμάλ. img_1_1721252251658.jpg.03a918f115df70941ad5c8e969e6da64.jpg

Επεξ/σία από PedroG
  • Like 2
  • Haha 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 886
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

10 ώρες πριν, doomnx είπε

Μην κοιτάς το site της ΡΑΕ. Να διαβάζεις το φύλλο ιστορικό τιμών στο εξέλ μου.

Μήπως να ανοίξω καμια καταγγελία στο myΡΑΕ; Άλλα με χρεώνουν, και άλλα ανακοινώνουν στη σελίδα;

Έγραφαν κάποιοι το μπλε (θα) είναι το πιο οικονομικό, τώρα το πράσινο είναι το πιο οικονομικό.

Έγραφαν δε θα δοθούν επιδοτήσεις, τώρα θα δοθούν επιδοτήσεις.

Και πήγαινε έλα μεταξύ προγραμμάτων. Και πήγαινε έλα.

• Like 2

8 λεπτά πριν, phanispal είπε

Έγραφαν κάποιοι το μπλε (θα) είναι το πιο οικονομικό, τώρα το πράσινο είναι το πιο οικονομικό.

Έγραφαν δε θα δοθούν επιδοτήσεις, τώρα θα δοθούν επιδοτήσεις.

Και πήγαινε έλα μεταξύ προγραμμάτων. Και πήγαινε έλα.

που ειναι πιο οικονομικο το πρασινο; 

αυτην την στιγμη ειναι 0,135 και το μπλε που εχω εινια 0,123.. 

ακομα και η επιιδότηση θα εχει στοχο τα 15 λεπτα.. ακομα δλδ πιο ακριβο απο σημερα 

• Like 2

Καταργήθηκε το "έναντι" καθώς ενταχθήκαμε στις μηνιαίες μετρήσεις.

Έγινε Ιούνιο κανονικά η μετρηση και βγήκε εκκαθαριστικός. Ιούλιο δεν έγινε η προγραμματισμένη μέτρηση. Αλλά όπως είπαμε καταργήθηκε το έναντι... οπότε τώρα ο λογαριασμός γράφει "Εκτίμηση Δεδδηε" !!!

Αφού δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις μηνιαίες μετρήσεις μήπως δεν έπρεπε να καταργήσουν το self metering, να υπάρχει ως backup για όποιο θέλει να δίνει τις μετρήσεις του?

6 minutes ago, Engimek said:

Καταργήθηκε το "έναντι" καθώς ενταχθήκαμε στις μηνιαίες μετρήσεις.

Έγινε Ιούνιο κανονικά η μετρηση και βγήκε εκκαθαριστικός. Ιούλιο δεν έγινε η προγραμματισμένη μέτρηση. Αλλά όπως είπαμε καταργήθηκε το έναντι... οπότε τώρα ο λογαριασμός γράφει "Εκτίμηση Δεδδηε" !!!

Αφού δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις μηνιαίες μετρήσεις μήπως δεν έπρεπε να καταργήσουν το self metering, να υπάρχει ως backup για όποιο θέλει να δίνει τις μετρήσεις του?

Το ίδιο είδα κι εγώ πριν 3 μέρες και ήμουν πάλι στα τηλέφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ!! Φυσικά και δεν βρήκα άκρη καθώς με ανεκατευθηναν σε άλλον υπεύθυνο και στο τέλος έπεφτε η γραμμή. Τραγικοί ρε παιδιά, βάζαμε κάθε δίμηνο την μέτρηση και είχαμε εκκαθαριστικό. Πως σκ@τ@ γινετε να άλλαξες τον μετρητη ο οποίος θεωρητικά στέλνει μηνιαίες μετρησεις και ΠΑΛΙ να θες καταμέτρηση από συνεργείο. Πάντα θα βρίσκουν τρόπο να μας εκπλησουν με την ανεπάρκεια τους.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, pasxaliskar είπε

που ειναι πιο οικονομικο το πρασινο; 

αυτην την στιγμη ειναι 0,135 και το μπλε που εχω εινια 0,123.. 

ακομα και η επιιδότηση θα εχει στοχο τα 15 λεπτα.. ακομα δλδ πιο ακριβο απο σημερα 

Εμένα παντως μια χαρά με εχει πάει το 4all ενα χρόνο τώρα. Και τις επιδοτήσεις πηρα, και τις εκπτώσεις της ΔΕΗ, και συνολικά λιγότερα πληρωσα απο την αδερφή μου που μένει δίπλα και εχει την ιδια κατανάλωση αλλα με μπλέ ονλαιν. Φτηνότερο και απο το Γ1 μου βγηκε (συμφωνα με το excel του doomx)

Επεξ/σία από Disrespect
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Disrespect είπε

Εμένα παντως μια χαρά με εχει πάει το 4all ενα χρόνο τώρα. Και τις επιδοτήσεις πηρα, και τις εκπτώσεις της ΔΕΗ, και συνολικά λιγότερα πληρωσα απο την αδερφή μου που μένει δίπλα και εχει την ιδια κατανάλωση αλλα με μπλέ ονλαιν. Φτηνότερο και απο το Γ1 μου βγηκε (συμφωνα με το excel του doomx)

ποιο μπλε εχει ομως δν λες.. δν μπορεις να τα συγκρινεις απο 1 χρονο πριν..και στην τελικη πριν ανεβει εγω ειχα μπλε με 0.10 λεπτα.. τετοια τιμη δν επαιζε που εληξε δεκεμβριο και πηγα στα κλασικ πρασινα κλπ .. 

τι επιδοτησεις πηρες ρε φιλε θας μας τρελανεις? στοχο ειχανε τα 15 λεπτα οι επιδοτησεις ενω το σταθερο ειχε 10 λεπτακ αι μετα πηγε στα 17 σεζον 2023.. το 15 απο τα 10 απεχει... οσοι εληξαν δν πηγαν στα 17 το γυρισαν στο πρασινο/κιτρινο κλπ όπως εκανα και γω μεχρι τον ιουνιο τωρα του 24 που το κουμπωσα στα 0,123 και με το 50ρικο δωρο που σου ριχνει αιτησια την τιμη η ας το μεταφρασουμε σε 400 kwh περιπου δωρο..  με καποιο που ασχολειτε δν πληρωσες λιγοτερα γτ ειχατε τα ιδια σχεδον μονο που αυτος τωρα εχει 0,123 και συ κανα 0,13.. και τον επομενο μηνα εσυ θα εχεις 0,15 και αυτος παλι 0,123... θα κερδισεις ξανα νοεμβριο-μαρτιο-απριλιο-μαιο.. 

Επεξ/σία από pasxaliskar

20 ώρες πριν, kirileman είπε

Πώς υπολογίζετε την κατανάλωση ενός κλιματιστικού; Πχ το ταμπελάκι γράφει για ψύξη, input: 0,7 kW. Άρα την ημέρα καίει 0,7x24=16,8kWh και τον μήνα 16,8x30=504kWh; Μ@λακίες γράφω;

edit: Έβαλα ένα μετρητή πάνω. 18άρι στους 28 βαθμούς καίει 700W και στου 28 βαθμούς ισορρόπησε στα 290W. 🤔

700 W είναι η μέγιστη ισχύς. Όταν πιάνει θερμοκρασία ρίχνει την ισχύ όπως διαπίστωσες. Με ένα μετρητή ενέργειας στην πρίζα θα διαπιστώσεις πόσο καίει σε ένα 24ωρο.

https://www.capital.gr/epikairotita/3831992/anatropi-oi-lignites-rixnoun-tis-times-sti-xondriki-reumatos/

Ουπς μολις μπηκαν λιγο παραπανω τα κακα λιγνιτικα επεσε αρκετα η τιμουλα. Τι εγινε? Μηπως πληρωνουμε κερατιατικα τους ιδιωτες παροχους που εχουν μοναδες ΦΑ και δεν μπορουν να ανταγωνιστουν το φθηνοτερο λιγνιτη, ο οποιος ακομα και με τις ρητρες ρυπων παραμενει φθηνοτερος.

Ξηλωστε το βρε το ρημαδι το χρηματιστηριο ενεργειας και ας χρεωνει ο καθε παροχος/παραγωγος οτι του κοστιζει πραγματικα συν το περιθωριο κερδος του και οποιος δεν μπορει να επιβιωσει ας κλεισει.

• Like 5
  • Thanks 1

Γεια σας αγαπούλες. Ερώτηση για τους έμπειρους: Ο κάτωθι εκκαθαριστικός πως σας φαίνεται σαν συνολικό κόστος?! Πρόκειται για Γ1 οικιακό πράσινο ΔΕΗ. Επίσης έγινε αίτημα στις 4.7 στη Volton για το δωρεάν 500αρι, να υποθέσουμε πως η αντιπροσώπηση ξεκίνησε μετα της 11.7 σύμφωνα με τον λογαριασμό?! Το κατάστημα έλεγε ότι ξεκίνησε την ημέρα της αίτησης, ενώ όταν κάλεσα στο ενδιάμεσο τον ΔΕΔΔΗΕ ειπώθηκε πως η εκπροσώπηση γινόταν ακόμη απο τη ΔΕΗ καθώς το αίτημα δεν είχε περάσει ακόμη καθώς εκκρεμούσε μέτρηση εκ μέρος τους ( στο κατάστημα δόθηκε φωτο του μετρητή ). Σε αυτή την περίπτωση ποιον πιστεύουμε?! Κυρίως για να υπολογιστούν οι ημέρες για την επόμενη αλλαγή... if you know what i mean συν-τουριστες μου 😉

Screenshot_20240718_220102_Adobe Acrobat.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Sebu είπε

https://www.capital.gr/epikairotita/3831992/anatropi-oi-lignites-rixnoun-tis-times-sti-xondriki-reumatos/

Ουπς μολις μπηκαν λιγο παραπανω τα κακα λιγνιτικα επεσε αρκετα η τιμουλα. Τι εγινε? Μηπως πληρωνουμε κερατιατικα τους ιδιωτες παροχους που εχουν μοναδες ΦΑ και δεν μπορουν να ανταγωνιστουν το φθηνοτερο λιγνιτη, ο οποιος ακομα και με τις ρητρες ρυπων παραμενει φθηνοτερος.

Ξηλωστε το βρε το ρημαδι το χρηματιστηριο ενεργειας και ας χρεωνει ο καθε παροχος/παραγωγος οτι του κοστιζει πραγματικα συν το περιθωριο κερδος του και οποιος δεν μπορει να επιβιωσει ας κλεισει.

Το 2005 που η ΔΕΗ είχε το μονοπώλιο της ηλεκτροπαραγωγής στην χώρα και έκαιγε λιγνίτες, τα νοικοκυριά πλήρωναν το ρεύμα 0.05€ την κιλοβατώρα. Τώρα, με την αγορά απελευθερωμένη, πολλαπλάσια ισχύ εγκατεστημένη και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας να παράγουν το 38% του ρεύματος που καίμε, τα νοικοκυριά πληρώνουν 0.138€/kWh. Οκτώ φορές επάνω. 😡

Επεξ/σία από motoboots
  • Like 7
  • Thanks 2
  • Haha 1

1 ώρα πριν, mdkamael είπε

Γεια σας αγαπούλες. Ερώτηση για τους έμπειρους: Ο κάτωθι εκκαθαριστικός πως σας φαίνεται σαν συνολικό κόστος?! Πρόκειται για Γ1 οικιακό πράσινο ΔΕΗ. Επίσης έγινε αίτημα στις 4.7 στη Volton για το δωρεάν 500αρι, να υποθέσουμε πως η αντιπροσώπηση ξεκίνησε μετα της 11.7 σύμφωνα με τον λογαριασμό?! Το κατάστημα έλεγε ότι ξεκίνησε την ημέρα της αίτησης, ενώ όταν κάλεσα στο ενδιάμεσο τον ΔΕΔΔΗΕ ειπώθηκε πως η εκπροσώπηση γινόταν ακόμη απο τη ΔΕΗ καθώς το αίτημα δεν είχε περάσει ακόμη καθώς εκκρεμούσε μέτρηση εκ μέρος τους ( στο κατάστημα δόθηκε φωτο του μετρητή ). Σε αυτή την περίπτωση ποιον πιστεύουμε?! Κυρίως για να υπολογιστούν οι ημέρες για την επόμενη αλλαγή... if you know what i mean συν-τουριστες μου 😉

Πιστευουμε τον διαχειριστη.. Τον Δεδδηε γιατι απο εκει γινονται οι αλλαγες..Ημερομηνιες ,ενδειξεις κτλπ...

• Thanks 1

1 ώρα πριν, motoboots είπε

Το 2005 που η ΔΕΗ είχε το μονοπώλιο της ηλεκτροπαραγωγής στην χώρα και έκαιγε λιγνίτες, τα νοικοκυριά πλήρωναν το ρεύμα 0.05€ την κιλοβατώρα. Τώρα, με την αγορά απελευθερωμένη, πολλαπλάσια ισχύ εγκατεστημένη και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας να παράγουν το 38% του ρεύματος που καίμε, τα νοικοκυριά πληρώνουν 0.138€/kWh. Οκτώ φορές επάνω. 😡

Είμαστε από τις μοναδικές χώρες όπου ο ανταγωνισμός ανεβάζει τις τιμές!!! 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Haha 3

2 hours ago, mdkamael said:

Προφανώς η εκπροσώπηση στη ΔΕΗ τελειώνει 11/7, και στη Volton ξεκινάει 12/7.

Ρίξε μια ματιά στην τελική ένδειξη της ΔΕΗ. Αν είναι αυτή που είχες δώσει στη Volton στις 4/7, τότε μάλλον η Volton άργησε να στείλει το αίτημα στον ΔΕΔΔΗΕ. Σ'αυτή περίπτωση ξεκινάς δηλαδή εκπροσώπηση στις 12/7 με παλιά ένδειξη από τις 4/7 κι από εκεί μετράνε οι 500kwh

Αν η ένδειξη είναι μεγαλύτερη... τότε πέρασε ο ΔΕΔΔΗΕ για επιτόπια, καθυστερώντας την αίτηση σου για μια βδομάδα κατά παράβαση του Άρθρου 18 του ΚΠΗΕ.

Spoiler

1237381674_.jpg.5921a928291a729c02178474c162cc63.jpg

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...