Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Rattlehead είπε

Τώρα με την ανακοίνωση ύψους 1.2 εκ ευρώ για ρευματοκλοπες απο ξενοδοχεία και χώρους εστίασης, στη Χαμηλή Τάση ο συντελεστής που προηγουμένως ήταν 1.1357, πλέον θα φθάσει στα 1.1619. Άρα και τους βρήκαν και εμείς θα τα πληρώσουμε, όχι αυτοι(αυτοί θα ανοιξουν,ειναι η βαριά βιομηχανία μας ,ο τουρισμός 🤮) ,16 επιπλέον κιλοβατώρες/ 100kwh καταναλωσης.

Ανεκαθεν ολοι οι νομιμοι τα πληρωνουμε ολα και τα λαμογια ζουν εις βαρος μας. Αλλοι πηδανε και αλλοι πληρωνουν κυριολεκτικα η φαση και το κριμα οτι αυτοι συνεχιζουν κανεις δεν τους κανει απολυτως τιποτα και οι νομιμοι συνεχιζουμε να τα σταζουμε σε οτι αυξησεις κανουν. Καταντια αλλα ετσι δουλευει το πραγμα. Ουτε ειναι λυση ολοι να αρχισουμε να κλεβουμε. Βαλτε και απαιτηστε προστιμα στα λαμογια που κλεβουν και ζουν εις βαρος μας μπας και αλλαξει ποτε τιποτα. Μεχρι ποτε θα τα πληρωνουμε ολα εμεις δεν ξερω.

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ανεκαθεν ολοι οι νομιμοι τα πληρωνουμε ολα και τα λαμογια ζουν εις βαρος μας. Αλλοι πηδανε και αλλοι πληρωνουν κυριολεκτικα η φαση και το κριμα οτι αυτοι συνεχιζουν κανεις δεν τους κανει απολυτως τιποτα και οι νομιμοι συνεχιζουμε να τα σταζουμε σε οτι αυξησεις κανουν. Καταντια αλλα ετσι δουλευει το πραγμα. Ουτε ειναι λυση ολοι να αρχισουμε να κλεβουμε. Βαλτε και απαιτηστε προστιμα στα λαμογια που κλεβουν και ζουν εις βαρος μας μπας και αλλαξει ποτε τιποτα. Μεχρι ποτε θα τα πληρωνουμε ολα εμεις δεν ξερω.

Πρόστιμα και ποινές υπάρχουν αρκετές, αλλά το πρόβλημα δεν σταματάει. Αν είχαν αντικατασταθεί όλοι οι μετρητές με έξυπνους ψηφιακούς θα είχε σταματήσει το πρόβλημα, αλλά θα αργήσουμε πολυ ακόμα. Ο καθένας που κλέβει ποντάρει ότι δεν θα τον πιάσουν και είναι πιο έξυπνος, για αυτό και δεν σταματάει το φαινόμενο. Εδώ και λίγα χρόνια άμα σε εντοπίσουν να κλέβεις σου φορτώνουν τον λογαριασμό με τεκμαρτες δαπάνες με αρκετά καλή προσέγγιση άμα είσαι επαγγελματίας, αλλά δεν τρέχει τίποτα. Απλά συνεχίζουν με διακανονισμους και δεν τα πληρώνουν όλα, στο τέλος αν περάσει η πενταετία παραγραφονται. Διαδικασίες κατασχεσεων και πλειστηριασμων αργούν πολύ. Είχαμε γείτονα με μια παρατημένη μονοκατοικία που πλέον πέθανε και έγινε ερρειπιο το κτίσμα, είχε αφήσει χρέος 7500 ευρώ στην ΔΕΗ και δεν το πλήρωσε, δεν έγινε τίποτα. 

• Haha 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mariosnik_ είπε

Πρόστιμα και ποινές υπάρχουν αρκετές, αλλά το πρόβλημα δεν σταματάει. Αν είχαν αντικατασταθεί όλοι οι μετρητές με έξυπνους ψηφιακούς θα είχε σταματήσει το πρόβλημα, αλλά θα αργήσουμε πολυ ακόμα. Ο καθένας που κλέβει ποντάρει ότι δεν θα τον πιάσουν και είναι πιο έξυπνος, για αυτό και δεν σταματάει το φαινόμενο. Εδώ και λίγα χρόνια άμα σε εντοπίσουν να κλέβεις σου φορτώνουν τον λογαριασμό με τεκμαρτες δαπάνες με αρκετά καλή προσέγγιση άμα είσαι επαγγελματίας, αλλά δεν τρέχει τίποτα. Απλά συνεχίζουν με διακανονισμους και δεν τα πληρώνουν όλα, στο τέλος αν περάσει η πενταετία παραγραφονται. Διαδικασίες κατασχεσεων και πλειστηριασμων αργούν πολύ. Είχαμε γείτονα με μια παρατημένη μονοκατοικία που πλέον πέθανε και έγινε ερρειπιο το κτίσμα, είχε αφήσει χρέος 7500 ευρώ στην ΔΕΗ και δεν το πλήρωσε, δεν έγινε τίποτα. 

Οποτε μια χαρα ετσι. Οι απατεωνες συνεχιζουν οι νομιμοι πληρωνουμε τα κερατιατικα. Εμεις αν αργησουμε μια μερα την πληρωμη βαζουν τοκους που πρεπει να πληρωσουμε. Οι απατεωνες που κλεβουν και δεν πληρωνουν τιποτα δεν πληρωνουν ποτε τιποτα παραγραφονται και ολα καλα. Πως θα παμε μπροστα ετσι? Πως το βρηκαν δηλαδη τι ειμαστε μαλακες να πληρωνουμε και τα δικα τους των απατεωνων που ειναι τα παρασιτα της κοινωνιας? Δεν γινεται να με ανεβαζεις τις ρυθμιζομενες που μια ζωη δεν χρωστουσα ποτε ουτε 1 λεπτο και στον αλλο τον απατεωνα να τον αφηνεις με παλιο ρολοι και να κλεβει χωρις να τρεχει τιποτα. Εχουμε ατομο εδω που εχει πανω στη χελωνα της ΔΕΗ ελατε παρτε τα απο τον Σωρρα. Για τετοιους καραγκιοζιδες μιλαμε. Και οπως ειπες για αυτον που πεθανε αντιστοιχα εχω δει λογαριασμο 17000 ευρω απο ξενο που εφυγε στη χωρα του και τελος δεν πληρωθηκαν ποτε. Ας τα πληρωσουμε οι μαλακες οπως παντα. 

• Haha 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Arkin είπε

Οποτε μια χαρα ετσι. Οι απατεωνες συνεχιζουν οι νομιμοι πληρωνουμε τα κερατιατικα. Εμεις αν αργησουμε μια μερα την πληρωμη βαζουν τοκους που πρεπει να πληρωσουμε. Οι απατεωνες που κλεβουν και δεν πληρωνουν τιποτα δεν πληρωνουν ποτε τιποτα παραγραφονται και ολα καλα. Πως θα παμε μπροστα ετσι? Πως το βρηκαν δηλαδη τι ειμαστε μαλακες να πληρωνουμε και τα δικα τους των απατεωνων που ειναι τα παρασιτα της κοινωνιας? Δεν γινεται να με ανεβαζεις τις ρυθμιζομενες που μια ζωη δεν χρωστουσα ποτε ουτε 1 λεπτο και στον αλλο τον απατεωνα να τον αφηνεις με παλιο ρολοι και να κλεβει χωρις να τρεχει τιποτα. Εχουμε ατομο εδω που εχει πανω στη χελωνα της ΔΕΗ ελατε παρτε τα απο τον Σωρρα. Για τετοιους καραγκιοζιδες μιλαμε. Και οπως ειπες για αυτον που πεθανε αντιστοιχα εχω δει λογαριασμο 17000 ευρω απο ξενο που εφυγε στη χωρα του και τελος δεν πληρωθηκαν ποτε. Ας τα πληρωσουμε οι μαλακες οπως παντα. 

Η κλέβεις και εσύ ή κάθεσαι και πληρώνεις, δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Μακάρι να βρεθούν λύσεις μέσω Φ/Β η άλλες επαναστατικες λύσεις για αυτοπαραγωγή μέσα στο σπίτι χωρίς την ανάγκη ύπαρξης συνδεσης στο δίκτυο, με όλα τα άλλα, θα τα σκας σε όλους για τα καλά, τέλη, φόροι, χρεώσεις, πάγια, ενέργεια, αυξήσεις κτλ. 

Δημοσ.

Καλησπέρα. Σε 20 μέρες λήγει το σταθερό μου myhome online. Προς τα που θεωρείται  πως συμφέρει περισσότερο αυτή την χρονική περίοδο να κινηθώ με την λήξη του τωρινού σταθερού; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/3/2025 στις 7:59 ΜΜ, konc είπε

Έλα ντε? Κάποια έκπτωση του προγράμματος μάλλον γιατί υπάρχει αντίστοιχη έκπτωση σε κάθε λογαριασμό, που δεν έχω ιδέα πως υπολογίζεται. Πραγματικά πιστεύω πως τα έχουν κάνει επίτηδες έτσι ώστε να μη μπορείς να βγάλεις άκρη με τίποτα.

Οπότε προσπαθώ να συγκρίνω πραγματικά τελικά νούμερα, αφού απλώς κοιτώντας τη χρέωση/kWh δεν είναι αρκετό.

Είναι ο υπολογισμός μου με το σταθερό σωστός? 

Καλά τα λες στη θεωρία, αλλά στην πράξη το 4all που δείχνω παραπάνω έχει και ένα σημαντικό ποσό σαν προωθητική ενέργεια (κάθε μήνα) που αλλάζει τα δεδομένα. Γι' αυτο έφτασα να ρωτάω σε forum για τον υπολογισμό ενός απλού λογαριασμού...

το αναφέρει στα ψιλά γράμματα, η τιμή του 4all είναι  πχ 0,30 η kwh, λέει σε κάποιο σημείο προωθητική ενέργεια σε όλους τους πελάτες που από 1/6/2024 πήγαν στο πρόγραμμα -54,5%, οπότε θέλει προσοχή σε περίπτωση που κάποια στιγμή την καταργήσουν την έκπτωση...

Στις Τελικές Τιμές Προμήθειας περιλαμβάνεται Προωθητική Ενέργεια 54,5% για τις καταναλώσεις του Μαρτίου 2025 και η χρέωση του Μηχανισμού Διακύμανσης. Αφορά όλους τους πελάτες που απέκτησαν το προϊόν από 01.06.2024.

Επεξ/σία από kokos23
  • Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Καλησπέρα. Σε 20 μέρες λήγει το σταθερό μου myhome online. Προς τα που θεωρείται  πως συμφέρει περισσότερο αυτή την χρονική περίοδο να κινηθώ με την λήξη του τωρινού σταθερού; 

πηγαίνεις από τώρα πράσινο και αμέσως μετά ξανά στο online για να προλάβεις την προσφορά 50+50 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kxtsao είπε

πηγαίνεις από τώρα πράσινο και αμέσως μετά ξανά στο online για να προλάβεις την προσφορά 50+50 

Εάν πάω απευθείας   στο online δεν ισχύει το 50+50 ευρώ;

Δημοσ.

όχι δεν θα πάρεις την προσφορά έτσι

είναι δοκιμασμένο με τον τρόπο που ανέφερα

δεν είναι τπτ, εύκολα το κάνεις ιντερνετικά απ τον λογαριασμό σου 

• Thanks 1
Δημοσ.

Αρα αξιζει αυτη η προσφορά του my home μπλε? Εγώ ειμαι σε κίτρινο και εχω περιπου 60-70 Kwh τον μήνα

Στο κίτρινο υπάρχει έκπτωση και μπορει να ανέβει ξαφνικά?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kxtsao είπε

όχι δεν θα πάρεις την προσφορά έτσι

είναι δοκιμασμένο με τον τρόπο που ανέφερα

δεν είναι τπτ, εύκολα το κάνεις ιντερνετικά απ τον λογαριασμό σου 

Την αλλαγή από το τωρινό σταθερό στο πράσινο και ξανά πίσω στο online να την κάνω αυθημερόν ή να κάτσω στο πράσινο για καμιά μέρα;

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, dr_giwrgos είπε

Αρα αξιζει αυτη η προσφορά του my home μπλε? Εγώ ειμαι σε κίτρινο και εχω περιπου 60-70 Kwh τον μήνα

Στο κίτρινο υπάρχει έκπτωση και μπορει να ανέβει ξαφνικά?

Τόσο λίγες που καις σε συμφέρει πάρα πολύ το μπλε. Θα σε βγουν τσάμπα οι 5 μήνες με 70kw το μήνα που καις. 

Δημοσ.

14/2 έκανα τη διαδικασία για home online με τα 50+50 ευρώ. 

Σήμερα βγήκε λογαριασμός και βλέπω ότι είμαι στο Γ1

Έψαξα τα emails μου και δε βρήκα το συμβόλαιο. 

Πως μπορώ να επιβεβαιωθω ότι όντως επέλεξα το online; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, d_gkal είπε

Πας στο ebill στις παροχές και επιλέγεις τη συγκεκριμένη και γράφει που είσαι ακριβώς σε πιο πρόγραμμα όπως έδειξα πιο πίσω. 

Δημοσ.
1 hour ago, d_gkal said:

Εχουν κανει το ιδιο λαθος και σε εμενα, αδυνατουν να καταλαβουν επι 2+ βδομαδες γιατι στο mydei με εμφανιζει ακομα με Πρασινο Γ1 και οχι με Μπλε Ονλαιν, παρολο που η παγια εχει ενεργοποιηθει κανονικα (την παγια την εβαλα με το Μπλε Ονλαιν δεν υπηρχε με το Πρασινο). Αρα το συστημα τους μια χαρα δεχτηκε την Παγια μεσω του Μπλε αλλα αρνειται να εμφανισει το Μπλε ως ενεργοποιημενο προιον ή να εμφανισει στο mydei τα προιοντα ωστε να μπορεσω να το ξαναεπιλεξω. 2 βδομαδες, πολλαπλα τηλεφωνα και διαφορετικοι υπαλληλοι ολοι υποβαλουν εσωτερικα ερωτηματα αλλα κανεις δεν ξερει το γιατι, το πως και το τι θα γινει.

Αν βγαλεις ακρη πριν απο εμενα ριξε εδω ενα μηνυμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...