vdeseris Δημοσ. Παρασκευή στις 03:56 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:56 μμ 29 λεπτά πριν, konc είπε Προσπαθώ να συγκρίνω πόσο ΘΑ ερχόταν ο λογαριασμός αν ήμουν ήδη στο μπλε αντί για το (παλιό) κίτρινο. Αυτές πχ είναι οι χρεώσεις του τελευταίου: Ανεξάρτητα από τα 2 50άρικα που δίνουν, αρχικά με ενδιαφέρει ο ίδιος ο λογαριασμός. Βλέπω λένε σταθερή χρέωση 0,145 €/kWh, χωρίς κλίμακες, ίδιο πάγιο. Είναι τόσο απλό όσο μου φαίνεται? 500+11+57kWh x 0,145€ = 82,4€ + 5€ πάγιο = 87,4€ οι χρεώσεις προμήθειας αντί για ~80. Είναι σωστό/αλλάζει κάτι άλλο? Αν όντως είναι έτσι τρώει το 1/6 του 50άρικου που δίνουν για 6 μήνες, ακόμα και σε μήνα με υψηλή κατανάλωση που ξεπεράστηκαν οι 500kWh, βγαίνοντας πρακτικά το ίδιο. Υπολογίζω κάτι λάθος? Γιατί βλέπω, στην περίπτωσή μου τουλάχιστον, να είναι πολύ κοντά αν όχι τα ίδια. Δε μπορεί, κάτι θα χάνω πχ μηχανισμό διακύμανσης-επιδότηση-προωθητική ενέργεια? (τι διάολο είναι όλα αυτά, πώς να υπολογίσει κανείς...) Η προωθητική ενέργεια που έχεις -~30€ τι είναι? ειναι κάτι που λαμβάνεις κάθε μήνα? αν όχι δεν θα πρεπει να ειναι στους υπολογισμούς σου. Θα ήταν δηλαδή 110€ οι χρεώσεις προμήθειας και όχι 80€.
Arkin Δημοσ. Παρασκευή στις 06:39 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:39 μμ Το online συμφερει απο καθε αποψη. Εχει σταθερη 0.142 λεπτα μερας και 0.132 νυχτας + τα 100 ευρω. Με μια προχειρη ματια αν καιμε 500kw το μηνα απο τα οποια 400 μερας και 100 νυχτας εχουμε συγκριτικα με το κιτρινο 4all Θα βαλω για ολο το χρονο δηλαδη 6000kw και με τις τιμες του 4all Μαρτιου μιας και δεν ξερουμε των επομενων μηνων 4all: 400 x 0.13954 + 100 x 0.12771 + 5 ευρω παγιο = 55.816 + 12.771 + 5 = 73.587 ευρω x 12 = 883 ευρω το χρονο για 6000kw Online: 400 x 0.14200 + 100 x 0.13200 + 3.5 ευρω παγιο = 56.8 + 13.2 + 3.5 = 73.5 x 12 = 882 ευρω το χρονο για 6000kw χωρις τα 100 ευρω. Με τα 100 ευρω εχουμε 782 ευρω η βγαινει η kw 0.13 λεπτα μαζι με παγιο και ολα μεσα ενω στο 4all βγαινει 0.147. Σημερα πετυχα τηλεοραση απο εναλλακτικο με 0.094 για ολες αλλα ειχε 15 ευρω παγιο. Δεν θυμαμαι ποια εταιρια ηταν. Παμε να κανουμε και αυτο. 500 x 0.094 + 15 ευρω παγιο = 47 + 15 = 62 x 12 = 744 ευρω βγαινει δηλαδη 0.124 λεπτα η kw. Το πιο ακριβο ειναι το 4all στα παραπανω και το πιο φθηνο ειναι στον εναλλακτικο που παρολο το παγιο των 15 ευρω λογο της πολυ χαμηλης τιμης βγαινει 38 ευρω φθηνοτερο το χρονο απο το online. 1
konc Δημοσ. Παρασκευή στις 07:59 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:59 μμ (επεξεργασμένο) 4 hours ago, vdeseris said: Η προωθητική ενέργεια που έχεις -~30€ τι είναι? ειναι κάτι που λαμβάνεις κάθε μήνα? αν όχι δεν θα πρεπει να ειναι στους υπολογισμούς σου. Θα ήταν δηλαδή 110€ οι χρεώσεις προμήθειας και όχι 80€. Έλα ντε? Κάποια έκπτωση του προγράμματος μάλλον γιατί υπάρχει αντίστοιχη έκπτωση σε κάθε λογαριασμό, που δεν έχω ιδέα πως υπολογίζεται. Πραγματικά πιστεύω πως τα έχουν κάνει επίτηδες έτσι ώστε να μη μπορείς να βγάλεις άκρη με τίποτα. Οπότε προσπαθώ να συγκρίνω πραγματικά τελικά νούμερα, αφού απλώς κοιτώντας τη χρέωση/kWh δεν είναι αρκετό. Είναι ο υπολογισμός μου με το σταθερό σωστός? 1 hour ago, Arkin said: Το online συμφερει απο καθε αποψη. Εχει σταθερη 0.142 λεπτα μερας και 0.132 νυχτας + τα 100 ευρω. Με μια προχειρη ματια αν καιμε 500kw το μηνα απο τα οποια 400 μερας και 100 νυχτας εχουμε συγκριτικα με το κιτρινο 4all Θα βαλω για ολο το χρονο δηλαδη 6000kw και με τις τιμες του 4all Μαρτιου μιας και δεν ξερουμε των επομενων μηνων 4all: 400 x 0.13954 + 100 x 0.12771 + 5 ευρω παγιο = 55.816 + 12.771 + 5 = 73.587 ευρω x 12 = 883 ευρω το χρονο για 6000kw Online: 400 x 0.14200 + 100 x 0.13200 + 3.5 ευρω παγιο = 56.8 + 13.2 + 3.5 = 73.5 x 12 = 882 ευρω το χρονο για 6000kw χωρις τα 100 ευρω. Με τα 100 ευρω εχουμε 782 ευρω η βγαινει η kw 0.13 λεπτα μαζι με παγιο και ολα μεσα ενω στο 4all βγαινει 0.147. Καλά τα λες στη θεωρία, αλλά στην πράξη το 4all που δείχνω παραπάνω έχει και ένα σημαντικό ποσό σαν προωθητική ενέργεια (κάθε μήνα) που αλλάζει τα δεδομένα. Γι' αυτο έφτασα να ρωτάω σε forum για τον υπολογισμό ενός απλού λογαριασμού... Επεξ/σία Παρασκευή στις 08:05 μμ από konc
jkoukos Δημοσ. Παρασκευή στις 08:30 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:30 μμ Σε μένα που είχα 4all για έναν χρόνο, μέχρι πριν λίγες μέρες που πήγα στο online, δεν υπήρχε αυτή η έκπτωση της προωθητικής ενέργειας. Προφανώς ήταν μόνον για σένα (ή τέλος πάντων μερικούς) που συνέβη. Γιατί δεν ρωτάς τον πάροχο γιατί πράγμα είναι; Το συμβόλαιο που υπέγραψες δεν αναφέρει κάτι σχετικό;
konc Δημοσ. Σάββατο στις 09:19 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:19 πμ 12 hours ago, jkoukos said: Σε μένα που είχα 4all για έναν χρόνο, μέχρι πριν λίγες μέρες που πήγα στο online, δεν υπήρχε αυτή η έκπτωση της προωθητικής ενέργειας. Προφανώς ήταν μόνον για σένα (ή τέλος πάντων μερικούς) που συνέβη. Γιατί δεν ρωτάς τον πάροχο γιατί πράγμα είναι; Το συμβόλαιο που υπέγραψες δεν αναφέρει κάτι σχετικό; Αυτό που προσπαθώ να ξεκαθαρίσω είναι αν ο υπολογισμός μου με το σταθερό πρόγραμμα είναι σωστός, δεν μου ξεφεύγει τίποτα και όντως η τιμή θα ήταν αυτή που βγάζω χωρίς εκπλήξεις. Γιατί αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι να συγκρίνω αυτό που πληρώνω τώρα με το σταθερό, ό,τι και αν σημαίνει τελικά αυτή η έκπτωση, και όχι απλά το κυμαινόμενο με το σταθερό σε θεωρητικό επίπεδο. Όπως αποδεικνύεται υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις (οι όροι των κυμαινόμενων έχουν αλλάξει αρκετές φορές)
ev_trantos Δημοσ. Σάββατο στις 10:41 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:41 πμ Το δικό μου Online λήγει σ' ένα μήνα και λέω να το ρισκάρω και να κάνω την ανανέωση αφού λήξει, και με πετάξει στο Open, με το σκεπτικό ότι τα 100€ θα τα δίνουν και τον Απρίλιο.
turbat0s Δημοσ. Σάββατο στις 11:08 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:08 πμ 24 λεπτά πριν, ev_trantos είπε λέω να το ρισκάρω Τί ελπίζεις να "κερδίσεις" λαμβάνοντας αυτό το ρίσκο? Μόνο να χάσεις έχεις, αν τελικά λήξει η προσφορά 50+50.
jkoukos Δημοσ. Σάββατο στις 03:02 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:02 μμ 5 ώρες πριν, konc είπε Αυτό που προσπαθώ να ξεκαθαρίσω είναι αν ο υπολογισμός μου με το σταθερό πρόγραμμα είναι σωστός, δεν μου ξεφεύγει τίποτα και όντως η τιμή θα ήταν αυτή που βγάζω χωρίς εκπλήξεις. Γιατί αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι να συγκρίνω αυτό που πληρώνω τώρα με το σταθερό, ό,τι και αν σημαίνει τελικά αυτή η έκπτωση, και όχι απλά το κυμαινόμενο με το σταθερό σε θεωρητικό επίπεδο. Όπως αποδεικνύεται υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις (οι όροι των κυμαινόμενων έχουν αλλάξει αρκετές φορές) Ο υπολογισμός που κάνεις είναι σωστός αλλά αναφέρεται στο Home Enter και όχι το Online που είναι ελαφρά φθηνότερο. Επίσης έχει τεράστια σημασία να μάθεις τι είναι αυτή η προωθητική ενέργεια που έχεις τώρα κι αν συνεχίσει και στο επόμενο 12μηνο, ώστε να έχεις αντικειμενική σύγκριση αφού δεν υπάρχει στον επίσημο τιμοκατάλογο του προγράμματος.
Liverpool89 Δημοσ. Σάββατο στις 09:22 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:22 μμ Αν επιλεξεις το πρασινο ενω ησουν στο μπλε που εληγε σε 19 μερες, ποσες μερες κανει να γινει η αλλαγη; Και να ξαναπας στο μπλε;
Arkin Δημοσ. Κυριακή στις 12:54 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:54 πμ 3 ώρες πριν, Liverpool89 είπε Αν επιλεξεις το πρασινο ενω ησουν στο μπλε που εληγε σε 19 μερες, ποσες μερες κανει να γινει η αλλαγη; Και να ξαναπας στο μπλε; Αμεσα Χρηστο. Απο μπλε πας πρασινο και καπακι στο μπλε παλι στο σταθερο με τα 50+50. Δεν χρειαζεται χρονος ενδιαμεσα αμεσα πας απο το ενα στο αλλο.
Liverpool89 Δημοσ. Κυριακή στις 09:29 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:29 πμ 8 ώρες πριν, Arkin είπε Αμεσα Χρηστο. Απο μπλε πας πρασινο και καπακι στο μπλε παλι στο σταθερο με τα 50+50. Δεν χρειαζεται χρονος ενδιαμεσα αμεσα πας απο το ενα στο αλλο. Καλημέρα. Χτες πηγα στο πρασινο. Οποτε μπορω να ξαναπάω στο μπλε. Σε ευχαριστώ.
Rattlehead Δημοσ. Κυριακή στις 01:40 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:40 μμ Τώρα με την ανακοίνωση ύψους 1.2 εκ ευρώ για ρευματοκλοπες απο ξενοδοχεία και χώρους εστίασης, στη Χαμηλή Τάση ο συντελεστής που προηγουμένως ήταν 1.1357, πλέον θα φθάσει στα 1.1619. Άρα και τους βρήκαν και εμείς θα τα πληρώσουμε, όχι αυτοι(αυτοί θα ανοιξουν,ειναι η βαριά βιομηχανία μας ,ο τουρισμός 🤮) ,16 επιπλέον κιλοβατώρες/ 100kwh καταναλωσης. 1
balogreg Δημοσ. Κυριακή στις 08:17 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:17 μμ Στις 1/7/2024 στις 12:56 ΜΜ, Thresh είπε Συνεχίζουμε εδώ από το προηγούμενο μιας κι υπάρχει θέμα με το μέγεθος του παλιού topic. Σε αυτό το πρόγραμμα δεν μπορούμε να βάζουμε εμείς τις μετρήσεις;
Super Moderators Thresh Δημοσ. Κυριακή στις 08:29 μμ Μέλος Super Moderators Δημοσ. Κυριακή στις 08:29 μμ 12 minutes ago, balogreg said: Σε αυτό το πρόγραμμα δεν μπορούμε να βάζουμε εμείς τις μετρήσεις; Αν δεν μπορείς να βάλεις μέτρηση τότε υποτίθεται ότι περνάνε από τον ΔΕΔΔΗΕ κάθε μήνα, οπότε μόνο μέσω του site του ΔΕΔΔΗΕ γίνεται.
mariosnik_ Δημοσ. Κυριακή στις 08:40 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:40 μμ Έχει προσπαθήσει κανένας να κάνει νέο συμβόλαιο με econtract; Τι επιλογές του εμφανιζει όταν βάζει τον αριθμό παροχής; Σε πολύ παλιά παροχη που το ρεύμα είναι κομμένο για δεκαετίες, έβαλα τον αριθμό παροχής για έλεγχο στο site του contract και μου λέει ότι η παροχή δεν υπάρχει στο αρχείο της ΔΕΗ, μετά έχει διαθέσιμες επιλογές είτε την αρχική ηλεκτροδοτηση για όποιον παίρνει ρεύμα για πρώτη φορά είτε την επιλογη της ΔΕΗ άμα ήμουν πελάτης αλλου προμηθευτή προηγουμενως. Σε άλλη παροχή που δοκίμασα η οποία είναι μεν κομμένη για λιγότερα χρόνια, έχει ως επιλογή την επανηλεκτροδοτηση που στην πρώτη περιπτωση δεν υπάρχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα