Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 24/1/2025 στις 9:29 ΠΜ, optostyle είπε

Όπως έχει, ήδη, ανακοινώσει ο κ. Σκυλακάκης το νέο διζωνικό σύστημα μειωμένης τιμολόγησης ηλεκτρικής ενέργειας, σε πρώτη φάση αφορά στους καταναλωτές που διαθέτουν κατάλληλο μετρητή και ενεργό διζωνικό (νυκτερινό) τιμολόγιο (μετρητή με δυνατότητα καταγραφής σε δύο ζώνες ή νέο έξυπνο μετρητή).

Για να καταλαβω επειδη δεν γνωριζω και πολλα...Εγω εχω ψηφιακο μετρητη,με sim ,,,θα μπορει να μετραει διαφορετικες ζωνες η οχι?

Ετσι λοιπον μετα τις απαντησεις σας.Περσι τετοια εποχη ειχα κολλησει γιατι ουτε στο ΔΕΔΔΗΕ ηξεραν να μου πουν αν ειμαι σε συνεχομενο νυχτερινο η σε διαμοιρασμενο...Με αποτελεσμα να βαλω ενα χρονοδιακοπτη στον πινακα,και να το ρυθμιζω οτι ωρα πρεπει.............Εκει με καταντησαν :)

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για νέες συνδέσεις το Greenpass είναι τζάμπα για κάποιο χρονικό διάστημα;

Η διαδιασία απενεργοποίησης είναι η κλασική; Τους στέλνουμε μέιλ;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, killer_instinct είπε

Για νέες συνδέσεις το Greenpass είναι τζάμπα για κάποιο χρονικό διάστημα;

Η διαδιασία απενεργοποίησης είναι η κλασική; Τους στέλνουμε μέιλ;

Μόλις περάσει το δωρεάν χρονικό διάστημα, στέλνεις αίτημα διακοπής από το mydei.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ για νέο διζωνικό («νυχτερινό») τιμολόγιο 

https://deddie.gr/el/kentro-enhmerwsis/nea-anakoinwseis/dizoniko-sistima-meiomenis-timologisis-apo-01-02-2025/

Μέσω της εφαρμογής “Αιτήματα Εξυπηρέτησης”, επιλέγοντας την κατηγορία

Έλεγχος Διζωνικής Μειωμένης Τιμολόγησης” και καταχωρώντας τον αριθμό παροχής, βλέπετε αν υπάγεστε ή όχι αυτόματα σε αυτό ή απαιτούνται από πλευράς σας ενέργειες (αν το επιθυμείτε).

• Thanks 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα βέβαια γεννάται η απορία, εάν δεν μεταβαίνω αυτόματα στο νέο σύστημα διζωνικής τιμολόγησης (που δεν μεταβαίνω καθώς ανήκω στην εξαίρεση των 150.000 ενταγμένων καταναλωτών ) και εάν δεν κάνω ενέργειες για τη μετάβαση σε αυτό, θα συνεχίσω να απολαμβάνω το παλιό νυχτερινό μειωμένο ρεύμα ή το χάνω και δε θα έχω καμία έκπτωση?  

Λέω να μην κάνω τίποτα προς το παρόν - και βλέπουμε.  Και ο λόγος φυσικά είναι ότι το παλιό νυχτερινό τιμολόγιο είναι για 8 ώρες την ημέρα ενώ το νέο διζωνικό μόλις για 6 

Επεξ/σία από idefixius
  • Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδιά την καταμέτρηση στο site της ΔΕΗ ώστε να βάζουμε μόνοι μας τα στοιχεία της κατανάλωσης μας θα την επαναφέρουν? H απλά από εδώ και πέρα θα το κάνουν όπως παλιά ότι τους καπνίσει με έναντι και εξόφληση?

Mήπως είναι καλύτερα πλέον να αλλάξουμε πάροχο? Τουλάχιστον αυτοί από όσο ξέρω δέχονται κανονικά καταμετρήσεις που τις ανεβάζεις μόνος σου. 

Δημοσ.

Η ΔΕΗ δέχεται ενδείξεις μόνο τηλεφωνικά πλέον.

Η δικαιολογία τους, όταν ρώτησα, είναι ότι δε θα το επαναφέρουν στο site αφού ο ΔΕΔΔΗΕ σκοπεύει να μας γυρίσει όλους σε μηνιαία καταμέτρηση. Τώρα ένας λογικός άνθρωπος θα ρωτούσε γιατί να αφαιρέσουν υπάρχουσα λειτουργικότητα αφού ο ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να πάρει και χρόνια ολόκληρα να το κάνει αυτό. 

Αλλά στη ΔΕΗ δεν υπάρχει λογική.

• Sad 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Mikalaras είπε

Η ΔΕΗ δέχεται ενδείξεις μόνο τηλεφωνικά πλέον.

Η δικαιολογία τους, όταν ρώτησα, είναι ότι δε θα το επαναφέρουν στο site αφού ο ΔΕΔΔΗΕ σκοπεύει να μας γυρίσει όλους σε μηνιαία καταμέτρηση. Τώρα ένας λογικός άνθρωπος θα ρωτούσε γιατί να αφαιρέσουν υπάρχουσα λειτουργικότητα αφού ο ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να πάρει και χρόνια ολόκληρα να το κάνει αυτό. 

Αλλά στη ΔΕΗ δεν υπάρχει λογική.

άρα η μόνη λύση είναι η αλλαγή παρόχου. Οι ιδιώτες πάροχoι από τι γνωρίζω δέχονται κανονικά τις μετρήσεις

Είδα τώρα ότι μέσω του app της ΔΕΔΔΗΕ μπορείς να καταχωρήσεις την κατανάλωση σου. Το θέμα είναι ότι επειδή έχουν περάσει δύο μήνες από την τελευταία καταγραφή υπάρχει μεγάλη διαφορά στις νέες καταναλώσεις που βάζω

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, chek2fire είπε

άρα η μόνη λύση είναι η αλλαγή παρόχου. Οι ιδιώτες πάροχoι από τι γνωρίζω δέχονται κανονικά τις μετρήσεις

Είδα τώρα ότι μέσω του app της ΔΕΔΔΗΕ μπορείς να καταχωρήσεις την κατανάλωση σου. Το θέμα είναι ότι επειδή έχουν περάσει δύο μήνες από την τελευταία καταγραφή υπάρχει μεγάλη διαφορά στις νέες καταναλώσεις που βάζω

Μην στέλνετε μετρήσεις στους παρόχους. Να στέλνετε στον ΔΕΔΔΗΕ.

Η καταμέτρηση που στέλνουμε εμείς στον ΔΕΔΔΗΕ μέσω της εφαρμογής του για κινητά, μέσω της ιστοσελίδας του ΔΕΔΔΗΕ ή ακόμα και τηλεφωνικά στο ΔΕΔΔΗΕ, μετρά κανονικά από τον ΔΕΔΔΗΕ και αποστέλεται στον πάροχο ΩΣ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ, εκτός από την περίπτωση που υπάρχει μέτρηση από τον ΔΕΔΔΗΕ που υπερισχύει.

Οπότε, αν έχετε αμφιβολίες για το πότε και αν θα μετρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ, μπορείτε να στέλνετε τις μετρήσεις σας την ημερομηνία που είναι προγραμματισμένη η μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ (φαίνεται στους λογαριασμούς και μπορείτε να έχετε και σχετικές ειδοποιήσεις για την προγραμματισμένη ημερομηνία μέτρησης από το app του ΔΕΔΔΗΕ).

Τα παραπάνω είναι εξακριβωμένα - χρόνια τώρα - και κάθε φορά που δίνετε κατανάλωση παίρνετε και τη σχετική ειδοποίηση που αναφέρει τα παραπάνω. Προτιμάτε πάντοτε να δίνετε μετρήσεις στο ΔΕΔΔΗΕ και όχι στον πάροχο.

• Like 1
Δημοσ.

από τι κατάλαβα στο ΔΕΔΔΗΕ αναγνωρίζουν μόνο σε έγκυρες τις καταναλώσεις που βγαίνουν στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ανεξάρτητα αν έχεις βάλει εσύ μόνος σου τις μετρήσεις. 

Γιαυτό βγαίνει τόσο μεγάλη διαφορά από την τελευταία καταμέτρηση που κάνεις. Δηλαδή στη περίπτωση μου o τελευταίος εκκαθαριστικός ήταν τον Οκτώβρη και τώρα στη νέα καταχώρηση που έκανα μου βγήκε η διαφορά για όλους αυτούς τους μήνες.

Aπό τι είπαν στην ΔΕΗ ότι θα αφαιρεθούν αυτά τα ποσά που έχουν πληρωθεί. Για να δούμε γιατί αλλιώς θα πρέπει να πουλήσω νεφρό :D  

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, chek2fire είπε

από τι κατάλαβα στο ΔΕΔΔΗΕ αναγνωρίζουν μόνο σε έγκυρες τις καταναλώσεις που βγαίνουν στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ανεξάρτητα αν έχεις βάλει εσύ μόνος σου τις μετρήσεις. 

Όλες οι μετρήσεις του ΔΕΔΔΗΕ είναι έγκυρες, ακόμη και αυτές που δίνουμε εμείς στον ΔΕΔΔΗΕ και στη συνέχεια τις στέλνει στον πάροχο με τον οποίο έχουμε σύμβαση.

35 λεπτά πριν, chek2fire είπε

Γιαυτό βγαίνει τόσο μεγάλη διαφορά από την τελευταία καταμέτρηση που κάνεις. Δηλαδή στη περίπτωση μου o τελευταίος εκκαθαριστικός ήταν τον Οκτώβρη και τώρα στη νέα καταχώρηση που έκανα μου βγήκε η διαφορά για όλους αυτούς τους μήνες.

Αν έδινες κάθε μήνα καταμέτρηση στον ΔΕΔΔΗΕ, μια χαρά θα ήταν μικρές. Είναι απόλυτα φυσιολογικό αν στο ενδιάμεσο να μην υπάρχει καταμέτρηση, η διαφορά να είναι μεγάλη.

37 λεπτά πριν, chek2fire είπε

Aπό τι είπαν στην ΔΕΗ ότι θα αφαιρεθούν αυτά τα ποσά που έχουν πληρωθεί. Για να δούμε γιατί αλλιώς θα πρέπει να πουλήσω νεφρό

Ανέκαθεν ισχύει αυτό, σε όλους τους παρόχους.

Δημοσ.

Καλημέρα, οι παροχές κοινόχρηστου ρεύματος, μπορούν να ενταχθούν στο νέο διζωνικό τιμολόγιο; υπάρχει κάποιο όφελος;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, camel555 είπε

Καλημέρα, οι παροχές κοινόχρηστου ρεύματος, μπορούν να ενταχθούν στο νέο διζωνικό τιμολόγιο; υπάρχει κάποιο όφελος;

Όχι, δεν γίνεται. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ είχα ΔΕΗ νυχτερινό στο παρελθόν οπότε ο μετρητής μου φαντάζομαι ότι υποστηρίζει το διζωνικο σύστημα αλλά μόλις κοίταξα στην σελίδα του δεδδηε ότι δεν με έχουν βάλει αυτόματα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να με βάλουν?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, A_panM είπε

Εγώ είχα ΔΕΗ νυχτερινό στο παρελθόν οπότε ο μετρητής μου φαντάζομαι ότι υποστηρίζει το διζωνικο σύστημα αλλά μόλις κοίταξα στην σελίδα του δεδδηε ότι δεν με έχουν βάλει αυτόματα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να με βάλουν?

Λογικά θα έπρεπε να στο εμφανίζει... Και εγώ έχω παλιό διπλό μετρητή, μετά πήγα σε τρίτους, επέστρεψα πάλι στην ΔΕΗ πριν μισό χρόνο. Στην σελίδα επιβεβαιώνεται η ύπαρξη διζωνικού. Τώρα σε ποιο πάροχο είσαι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...