Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα τελικά βγήκε ο λογαριασμός σε pdf κ εκτίμηση του Δεδδηε ήταν 420kw.......

Τόσο δεν εχω κάψει ποτέ μου.

Συνήθως 200 με 210 ειναι καθε μηνα....

Το θεμα είναι οτι έδωσα μέτρηση στις 8 Ιανουαρίου τηλεφωνικά αλλα δεν βγάλανε λογαριασμό βάσει της μέτρησης μου...

Ο πατέρας μου που μένει λίγο πιο κάτω κ έδωσε μέτρηση τηλεφωνικά στις 10 Ιανουαρίου την πέρασαν κανονικά κ βγήκε ο λογαριασμός του βάσει της μέτρησης..

Τι ρόλο βαράνε ρε πο....η μου?

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, thomasG4 είπε

Εγώ κανονικά το βλέπω στο mydei

image.png.1c0b28703dca7f2b598af33cb78dce60.png

Ναι ήταν στο mydei. 

Τους έστειλα. 

Για να δούμε αλλιώς μετα myrae. 

Για τον λογαριασμό κ την εκτίμηση καταμέτρησης Δεδδηε πως λέτε να κινηθούμε? 

Πληρώνουμε κ περιμένουμε τον επόμενο για πίστωση? 

Δημοσ.

Είμαι στο ΚΟΤ Β με Γ1Ν και βγήκε μηνιαίος λογαριασμός  (28 μέρες) έκαψα 355kWh ημέρα και 142kWh νύχτα. Στις χρεώσεις όμως μου έβαλαν 443kWh ημέρα 54kWh νύχτα.

Πήρα  τηλέφωνο στην Δεη και μου είπαν οτι το οριο στο ΚΟΤ ειναι 1900kWh οπότε πλέον επειδή βγαίνει κάθε μήνα εκκαθαριστικός το οριο είναι 475kWh/μηνα. Ισχύει αυτό η το κανει μονο η ΔΕΗ;
Για την διαφορά στις χρεώσεις μου είπαν οτι μου χρέωσαν παραπάνω ημέρας και λιγότερες νύχτας  για να έχω μεγαλύτερο κέρδος μιας και δεν έχω έκπτωση ΚΟΤ για τις kWh της νύχτας. Ισχύει και αυτό;

Στιγμιότυπο οθόνης 23-01-2025 και ώρα 11.27.14 πμ.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, teosard είπε

Είμαι στο ΚΟΤ Β με Γ1Ν και βγήκε μηνιαίος λογαριασμός  (28 μέρες) έκαψα 355kWh ημέρα και 142kWh νύχτα. Στις χρεώσεις όμως μου έβαλαν 443kWh ημέρα 54kWh νύχτα.

Πήρα  τηλέφωνο στην Δεη και μου είπαν οτι το οριο στο ΚΟΤ ειναι 1900kWh οπότε πλέον επειδή βγαίνει κάθε μήνα εκκαθαριστικός το οριο είναι 475kWh/μηνα. Ισχύει αυτό η το κανει μονο η ΔΕΗ;
Για την διαφορά στις χρεώσεις μου είπαν οτι μου χρέωσαν παραπάνω ημέρας και λιγότερες νύχτας  για να έχω μεγαλύτερο κέρδος μιας και δεν έχω έκπτωση ΚΟΤ για τις kWh της νύχτας. Ισχύει και αυτό;

Στιγμιότυπο οθόνης 23-01-2025 και ώρα 11.27.14 πμ.png

Αν το άθροισμα της ημερήσιας και της νυχτερινής κατανάλωσης βρίσκεται εντός των ορίων ημερήσιας κατανάλωσης του δικαιούχου, εφαρμόζεται και για τη νυχτερινή κατανάλωση η έκπτωση του ΚΟΤ και οι απαλλαγές από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις τόσο του Κ.Ο.Τ. όσο και του νυχτερινού τιμολογίου.

– Αν το άθροισμα της ημερήσιας και της νυκτερινής κατανάλωσης υπερβαίνει τα όρια ημερήσιας κατανάλωσης του άρθρου 2, η έκπτωση του ΚΟΤ και οι απαλλαγές από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις τόσο του ΚΟΤ όσο και του νυχτερινού τιμολογίου εφαρμόζονται για τη νυχτερινή κατανάλωση εντός των ως άνω ορίων και η υπερβάλλουσα νυχτερινή κατανάλωση τιμολογείται με το ισχύον οικιακό νυκτερινό τιμολόγιο του Προμηθευτή με τις κλίμακες της συνολικής κατανάλωσης.

Για την εφαρμογή της έκπτωσης του ΚΟΤ επί της νυχτερινής κατανάλωσης, σύμφωνα με τα παραπάνω, ως χρέωση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας λογίζεται η χρέωση προμήθειας για την κατανάλωση ημέρας του Προμηθευτή.

Βάσει της ραε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, teosard είπε

Ισχύει. Μάλιστα να το έχεις υπόψη, δεν είναι 475kWh ανά μήνα αλλά 475kWh ανά 30 μέρες. Οπότε σε σένα που ήταν 28 μέρες, βγαίνει αναλογικά 443kWh (475*28/30). 

1 ώρα πριν, teosard είπε

Ισχύει και σύμφωνα με ότι ανέφερε ο alexander098. Το όριο σου για τις 28 μέρες είναι 443kWh (και όχι 475), οπότε στις 355 ημερήσιες προστέθηκαν και οι 54 νυκτερινές (σύνολο 443) που λαμβάνουν το ΚΟΤ.

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Ισχύει. Μάλιστα να το έχεις υπόψη, δεν είναι 475kWh ανά μήνα αλλά 475kWh ανά 30 μέρες. Οπότε σε σένα που ήταν 28 μέρες, βγαίνει αναλογικά 443kWh (475*28/30). 

Ισχύει και σύμφωνα με ότι ανέφερε ο alexander098. Το όριο σου για τις 28 μέρες είναι 443kWh (και όχι 475), οπότε στις 355 ημερήσιες προστέθηκαν και οι 54 νυκτερινές (σύνολο 443) που λαμβάνουν το ΚΟΤ.

Μαλιστα οποτε ετσι εξηγητε το 443kWh. Να κάνω και την ερώτηση του 1 εκατομμυρίου. Τώρα που έχουν μπει ψηφιακοί μετρητές υπάρχει περίπτωση η ΔΕΔΔΗΕ  να ‘‘πειράζει’’ τις ενδείξεις remotely; Το λέω γιατί να έκαψα 17,7kWh/μέρα  σε 28 μέρες το αποκλείω συνήθως καταναλώνω 12 εως 14 . Και έλειπα και μια εβδομάδα από το σπίτι μόνο ψυγείο δουλευε.

Δημοσ.

Να πειραχθεί αποκλείεται εκτός αν πάμε σε σενάρια συνωμοσίας. Η διαφορά μεταξύ της συνήθους κατανάλωσης ανά μήνα με την τελευταία καταγραφή είναι ~5KWh, που μεταφράζονται αναλογικά σε ~200Wh επιπλέον ανά ημέρα.

Δεν ξέρω τις συνήθειές σου, αλλά λίγο παραπάνω χρήση τον μήνα σε ενεργοβόρες συσκευές (κουζίνας. πλυντηρίου, κλιματιστικού ή θερμοσίφωνα), αρκούν για να ξεπεράσεις αυτή την διαφορά. Για σύγκριση, μια απλή λάμπα 60W αναμμένη για 3,5 ώρες θα φθάσει αυτό το νούμερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, teosard said:

Μαλιστα οποτε ετσι εξηγητε το 443kWh. Να κάνω και την ερώτηση του 1 εκατομμυρίου. Τώρα που έχουν μπει ψηφιακοί μετρητές υπάρχει περίπτωση η ΔΕΔΔΗΕ  να ‘‘πειράζει’’ τις ενδείξεις remotely; Το λέω γιατί να έκαψα 17,7kWh/μέρα  σε 28 μέρες το αποκλείω συνήθως καταναλώνω 12 εως 14 . Και έλειπα και μια εβδομάδα από το σπίτι μόνο ψυγείο δουλευε.

Να πειραξει οχι αλλα να προχρονολογησει την καταμετρηση ναι, αρκετα συχνο το εχει κανει σε μενα.

Λχ λεει στο λογαριασμο του ρευματος ή στο σαιτ του ΔΕΔΔΗΕ οτι μετρησε στις 22/1/2025 1.000 κιλοβατωρες αλλα εγω ξερω με αποδειξεις και φωτογραφιες οτι στις 22/1/2025 ο ψηφιακος μετρητης εδειχνε 25-30 κιλοβατωρες λιγοτερες και οτι το 1.000 ειναι σημερινο 23/1/2025. Ο ΔΕΔΔΗΕ για καποιο αγνωστο λογο τραβαει λχ σημερα απομακρυσμενα μετρηση καποια στιγμη μεσα στη μερα αλλα την δινει στον παροχο ως χθεσινη μετρηση. Οποτε σε σχεση με τις πραγματικες τιμες που εχω απο καθημερινες φωτο του μετρητη υπαρχει σχεδον παντα αποκλιση, διαπιστωμενο σχεδον ολο το 2024, παντα μια μερα διαφορα σε καταναλωση μινιμουμ, ο ΔΕΔΔΗΕ εμφανιζει τις σημερινες τιμες του ρολογιου ως χθεσινες και ετσι φουσκωνει την καταναλωση του λογαριασμου κατα μια μερα. Αν εισαι στο οριο να περασεις τις 500kWh και να αλλαξεις χρεωση σε πρασινο Γ1Ν ΔΕΗ ή σε οριο ΚΟΤ προφανως παιζει σημαντικο ρολο.

Το αλλο που μου εχει τυχει ειδικα τους πρωτους μηνες της μηνιαιας καταμετρησης που τα ιδιωτικα συνεργεια μαλλον δεν ειχαν καλες οδηγιες ή εκαναν οτι τους καπνισει, ενω με τον ψηφιακο ο ΔΕΔΔΗΕ τραβαγε ετσι και αλλιως τιμες απομακρυσμενα, 2-3 μερες μετα που ερχοταν συνεργειο να κανει επιτοπια μηνιαια μετρηση για τα αναλογικα ρολογια της πολυκατοικιας, επερναν και εδιναν τιμη και για το ψηφιακο δικο μου. Με αποτελεσμα ο ΔΕΔΔΗΕ να εμφανιζει την καταμετρηση εκεινης της ημερας ως την καταναλωση 2-3 μερων πισω που ηταν η τηλεμετρηση. Ετσι φουσκωνε σημαντικα το λογαριασμο κατα +2-3 μερες (που προφανως ξεφουσκωνε στον επομενο αν δεν ξαναεκανε μακακια το συνεργειο του ιδιωτη) ή αν ο υπαλληλος του ΔΕΔΔΗΕ αγνοουσε την χειροκινητη για τον ψηφιακο ως οφειλε, αλλα επηρεαζε το αποτελεσμα προφανως στις ΥΚΩ και στο αν εκεινο το μηνα η κιλοβατωρα ειχε μικροτερη χρεωση που την εχανα γιατι εκεινες οι 2-3 μερες ειχαν τιμολογηθει τον προηγουμενο με μεγαλυτερη χρεωση.

Αν λχ ειχε μετρησει σημερα 23/1/2025 1.000kWh, και θα εδινε αυτο στον παροχο ως 22/1/2025, στις 25/1 που ερχοταν συνεργειο για καταμετρηση των αναλογικων, τραβουσαν και του δικου μου ψηφιακου που μπορει να ελεγε 1.050 και ο ΔΕΔΔΗΕ εμφανιζε το 1.050kWh με ημερομηνια 22/1/2025.

Επεξ/σία από Sebu
  • Like 1
Δημοσ.

32 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Να πειραχθεί αποκλείεται εκτός αν πάμε σε σενάρια συνωμοσίας. Η διαφορά μεταξύ της συνήθους κατανάλωσης ανά μήνα με την τελευταία καταγραφή είναι ~5KWh, που μεταφράζονται αναλογικά σε ~200Wh επιπλέον ανά ημέρα.

Δεν ξέρω τις συνήθειές σου, αλλά λίγο παραπάνω χρήση τον μήνα σε ενεργοβόρες συσκευές (κουζίνας. πλυντηρίου, κλιματιστικού ή θερμοσίφωνα), αρκούν για να ξεπεράσεις αυτή την διαφορά. Για σύγκριση, μια απλή λάμπα 60W αναμμένη για 3,5 ώρες θα φθάσει αυτό το νούμερο.

Το θέμα είναι οτι ξέρω τι καταναλώνω καθημερινά και δεν δικαιολογείται  αυτή η απότομη αύξηση των KWh την στιγμή που έλειπα και μια εβδομάδα. Εδω και 15 μερες παντως κανω καθημερινη μετρηση και ειμαι στις 12-14KWh οπως ειχα πάντα δηλαδή. Τελοπαντων θα το παρακολουθησω και βλεπουμε.

Δημοσ.
Στις 22/1/2025 στις 3:24 ΜΜ, johnnyman είπε

Ναι ήταν στο mydei. 

Τους έστειλα. 

Για να δούμε αλλιώς μετα myrae. 

Για τον λογαριασμό κ την εκτίμηση καταμέτρησης Δεδδηε πως λέτε να κινηθούμε? 

Πληρώνουμε κ περιμένουμε τον επόμενο για πίστωση? 

κατεβαινεις καθε τοσο και φωτογραφιζεις τον μετρητη.προληπτικα.γιατι κατι παει λαθος διαπιστωνουμε.κανε και μια φασαρια για τον λογαριασμο για να μην σε εχουν δεδομενο και να προσεχουν ..να ξερουν οτι δεν εισαι κουτοχορτο..ετσι σε επομενο λογαριασμο θα ψαξουν αλλο θυμα.

2 ώρες πριν, teosard είπε

εδω υποψιαζομαστε μηπως πειραζει τους αναλογικους.

• Haha 2
Δημοσ.

Βγήκε ο λογαριασμός στο κίτρινο τιμολόγιο και η τιμή της kWh παραμείνει το ίδιο, δηλαδή 15,5 λεπτά μέρα και 12,7 λεπτά νύχτα συν 1,5 λεπτό κρατική επιδότηση. Έχει και μια έκπτωση προωθητική ενέργειας που δεν ξέρω τι είναι.Το Δεκέμβριο μας είχαν ζαλίσει ότι θα ανέβει τρέλα το κίτρινο και είναι καλύτερα να πάτε στο μπλέ σταθερό τιμολόγιο

Screenshot_2025-01-23-17-30-02-973_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.jpg

Δημοσ.

Αυτό που είχαν αφήσει σαν υπονοια(αλλαγή ζώνης νυχτερινου) ,θα είναι σε ισχύ από 1/2

https://www.imerisia.gr/oikonomia/104786_reyma-aytes-einai-oi-nees-ores-toy-ftinoy-nyhterinoy-timologioy-se-ishy-apo-1i

Spoiler

Χειμερινό ωράριο

Χειμερινό ωράριο, με διάρκεια από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο:

Μεσημβρινή ζώνη: 12 μ.μ. – 3 μ.μ.

Νυχτερινή ζώνη: 2 π.μ. – 5 π.μ.

Θερινό ωράριο

Θερινό ωράριο, με διάρκεια από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο:

Μεσημβρινή ζώνη: 11 π.μ. – 3 μ.μ.

Νυχτερινή ζώνη: 2 π.μ. – 4 π.μ.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Rattlehead είπε

Αυτό που είχαν αφήσει σαν υπονοια(αλλαγή ζώνης νυχτερινου) ,θα είναι σε ισχύ από 1/2

https://www.imerisia.gr/oikonomia/104786_reyma-aytes-einai-oi-nees-ores-toy-ftinoy-nyhterinoy-timologioy-se-ishy-apo-1i

Απόκρυψη περιεχομένων

Χειμερινό ωράριο

Χειμερινό ωράριο, με διάρκεια από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο:

Μεσημβρινή ζώνη: 12 μ.μ. – 3 μ.μ.

Νυχτερινή ζώνη: 2 π.μ. – 5 π.μ.

Θερινό ωράριο

Θερινό ωράριο, με διάρκεια από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο:

Μεσημβρινή ζώνη: 11 π.μ. – 3 μ.μ.

Νυχτερινή ζώνη: 2 π.μ. – 4 π.μ.

Ναί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...