Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

38 λεπτά πριν, econmis είπε

Μετά από διάφορα ζητήματα με τις χρεώσεις στους λογαριασμούς του ΗΡΩΝ κι αφού το λογιστήριό τους μάλλον δεν έχει (ή δεν θέλει να) οργανωθεί ακόμα απoφάσισα να αποχωρήσω.

Με τα πολλά βγήκε ο τελικός εκκαθαριστικός λογαριασμός ο οποίος ήταν Πιστωτικός. Επείδή η εξόφληση δε γινόταν με πάγια εντολή ή κάρτα, μου ζητήθηκε ΙΒΑΝ για να επιστραφούν τα χρήματα. Και εδώ γίνεται η εξυπνάδα του ΗΡΩΝ αφού πιστώνει το λογαριασμό πιθανότατα ως εμβασμα από διαφορετική τράπεζα με αποτέλεσμα να υπάρχει χρέωση προμήθειας κι ετσι το καθαρό ποσό που τελικά έλαβα να είναι μικρότερο από αυτό του λογαριασμού.

Θα υπήρχε βάση να κινηθεί κάποιος ώστε να πάρει αυτά τα χρήματα πίσω (π.χ. ΡΑΕ) άσχετα αν είναι μεγάλο ή μικρό το ποσό; Να υπενθυμίσω οτι σε αντίστροφη περίπτωση αν πχ ο καταναλωτής καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό του προμηθευτή και του παρακρατήσει την προμήθεια της τράπεζας το ποσό αυτό θα φαίνεται ως ανεξόφλητο υπόλοιπο σε επόμενο λογαριασμό.

Επίσης μου προκαλεί εντύπωση, και αυτό αφορά κυρίως τις τράπεζες, πως επιτρέπεται να χρεώνεται ο δικαιούχος ενός λογαριασμού για ένα έμβασμα χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση ή εγκρισή του. Δηλαδή η τράπεζα βάζει χέρι στο λογαριασμό μου χωρίς ουδέποτε να έχω ενημερωθεί για την κίνηση αυτή. Και πριν προλάβει κάποιος να πει ότι αυτά αναφέρονται στους ανηρτημένους τιμοκαταλόγους (η οποία ήταν κ η απάντηση υπάλλήλων της τράπεζας) να πούμε ότι είναι άλλο να δίνεις πχ εσύ μια πάγια εντολή ή να κάνεις μια συναλλαγή, να γνωρίζεις την χρέωση κι άρα να αποδέχεσαι την όποια χρέωση κι άλλο να γίνεται συναλλαγή από τρίτο και να χρεώνεσαι εσύ χωρίς προηγούμενη δική σου έγκριση. Γνωρίζετε αν κάτι ανάλογο γίνεται και σε επαγγελματικούς λογαριασμούς; Δηλαδή αν πάς να πληρώσει ένα τιμολόγιο η Τράπεζα χρεώνει τον προμηθευτή;

Εμένα πάντως με Πειραιώς που επιστράφηκε ολόκληρο το ποσό (την προηγούμενη εβδομάδα) χωρίς κάποια χρέωση (και νομίζω παλαιότερα στο παλαιότερο νήμα έχει αναφερθεί ότι στην Πειραιώς δεν χρεώνει κάτι ο ΉΡΩΝ)..

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

37 λεπτά πριν, econmis είπε

Μετά από διάφορα ζητήματα με τις χρεώσεις στους λογαριασμούς του ΗΡΩΝ κι αφού το λογιστήριό τους μάλλον δεν έχει (ή δεν θέλει να) οργανωθεί ακόμα απoφάσισα να αποχωρήσω.

Με τα πολλά βγήκε ο τελικός εκκαθαριστικός λογαριασμός ο οποίος ήταν Πιστωτικός. Επείδή η εξόφληση δε γινόταν με πάγια εντολή ή κάρτα, μου ζητήθηκε ΙΒΑΝ για να επιστραφούν τα χρήματα. Και εδώ γίνεται η εξυπνάδα του ΗΡΩΝ αφού πιστώνει το λογαριασμό πιθανότατα ως εμβασμα από διαφορετική τράπεζα με αποτέλεσμα να υπάρχει χρέωση προμήθειας κι ετσι το καθαρό ποσό που τελικά έλαβα να είναι μικρότερο από αυτό του λογαριασμού.

Θα υπήρχε βάση να κινηθεί κάποιος ώστε να πάρει αυτά τα χρήματα πίσω (π.χ. ΡΑΕ) άσχετα αν είναι μεγάλο ή μικρό το ποσό; Να υπενθυμίσω οτι σε αντίστροφη περίπτωση αν πχ ο καταναλωτής καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό του προμηθευτή και του παρακρατήσει την προμήθεια της τράπεζας το ποσό αυτό θα φαίνεται ως ανεξόφλητο υπόλοιπο σε επόμενο λογαριασμό.

Επίσης μου προκαλεί εντύπωση, και αυτό αφορά κυρίως τις τράπεζες, πως επιτρέπεται να χρεώνεται ο δικαιούχος ενός λογαριασμού για ένα έμβασμα χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση ή εγκρισή του. Δηλαδή η τράπεζα βάζει χέρι στο λογαριασμό μου χωρίς ουδέποτε να έχω ενημερωθεί για την κίνηση αυτή. Και πριν προλάβει κάποιος να πει ότι αυτά αναφέρονται στους ανηρτημένους τιμοκαταλόγους (η οποία ήταν κ η απάντηση υπάλλήλων της τράπεζας) να πούμε ότι είναι άλλο να δίνεις πχ εσύ μια πάγια εντολή ή να κάνεις μια συναλλαγή, να γνωρίζεις την χρέωση κι άρα να αποδέχεσαι την όποια χρέωση κι άλλο να γίνεται συναλλαγή από τρίτο και να χρεώνεσαι εσύ χωρίς προηγούμενη δική σου έγκριση. Γνωρίζετε αν κάτι ανάλογο γίνεται και σε επαγγελματικούς λογαριασμούς; Δηλαδή αν πάς να πληρώσει ένα τιμολόγιο η Τράπεζα χρεώνει τον προμηθευτή;

Το ίδιο θέμα είχα και εγώ. Τους ρωτούσα τι τράπεζα θέλουν (επειδή έχω σε όλες) και μου είπαν δεν ξέρουμε από που θα σταλθούν. Λέω τι δε ξέρετε, λέει είναι θέμα λογιστηρίου. Και λέω ωραία και σας εξηγώ ότι διαθέτω σε όλες και είτε μου λέτε εσύ τράπεζα είτε σας λέω εγώ τα ΙΒΑΝ όλων και στείλτε τα όπου πρέπει. Με τίποτα όμως... 2 φορές έχω αποχωρήσει και πάντα το ίδιο.. δηλαδή χρέωση για τη μεταφορά από άλλο πιστωτικό ίδρυμα.

Προφανώς δεν έχει να κάνει με ΡΑΕ αλλά με πολιτική εταιρείας που δε θέλει να συνεργαστεί με τον πελάτη ώστε αυτός να μην επιβαρυνθεί.

• Like 1

11 minutes ago, Dogtor21 said:

Εμένα πάντως με Πειραιώς που επιστράφηκε ολόκληρο το ποσό (την προηγούμενη εβδομάδα) χωρίς κάποια χρέωση (και νομίζω παλαιότερα στο παλαιότερο νήμα έχει αναφερθεί ότι στην Πειραιώς δεν χρεώνει κάτι ο ΉΡΩΝ)..

Συνεργαζονται και κανουν τις πληρωμες μεσω Πειραιώς, γινοταν και εξαργύρωση yellow αν θυμαμαι καλα. απο ιδια τραπεζα δεν υπαρχει χρέωση εμαβάσματος.

• Like 2

22 λεπτά πριν, Dogtor21 είπε

ΑΦΟΥ συνεργάζονται!

• Like 1

Στις 30/7/2024 στις 11:49 ΠΜ, doomnx είπε

Βγήκαν και οι δικοί μας λογαριασμοί στην ΗΡΩΝ. Πήγαμε στο Benefit και το γυρίσαμε σε One στην πορεία. Είχαμε ξαναπάρει 50 € πριν 2 μήνες και όπως βλέπετε μας το ξαναέβαλαν.

image.png.823981322e81f4d9bdf2a75fadc0d4f1.png

image.png.22952403948c78b5d02cfe9771455d2f.png

Αυτοί προφανώς είναι για 2 παροχές. 

Έφυγες από Ηρων τελικά;

Πηγα βολτον 11/7. Περιμένω να δω μη γίνει κανα κουλό στον τελικό του Ήρων. 

Screenshot_2024-07-31-16-09-06-287_gr.heron.myheron-edit.jpg.8e5f93513a903633b3245363c8c1d190.jpg

Εν τω μεταξύ, απ' όταν έφυγα με έχει πάρει ο Ηρών καμια 20αρια φορές. Μέχρι και σήμερα με πήρε 2 φορές. Μάλλον πρέπει να τους μιλήσω για να σταματήσουν... 

• Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πρωτη φορά αίτηση για Volton Green Ειδικό..

1) δεν εχει να κανουμε την αιτηση online, μονο μέσω τηλ. επικοινωνίας;

2) εχει κατι που πρέπει να προσέξω πχ Affidea Club αν πχ δεχτώ και φύγω μετα απο 1 μήνα να υπάρχει εξτρα χρέωση;

3) βγαζουν σωστά τους λογαριασμούς πχ διπλοχρεώσεις σε ρυθμιζόμενες χρεώσεις που έκανε ο ΗΡΩΝ;

4) ποια η διαφορά μεταξύ  volton Yellow simple και Green Ειδικό; και τα 2 στο excel εχουν ιδιο μηνιαίο κόστος και δωρο τα πάγια και το ρεύμα του 1 μηνα... πιο συμφέρει περισσότερο;

https://volton.gr/services/volton-yellow-simple/

https://volton.gr/services/volton-green-eidiko/

Επεξ/σία από prefuse

1 ώρα πριν, physnik είπε

Εν τω μεταξύ, απ' όταν έφυγα με έχει πάρει ο Ηρών καμια 20αρια φορές. Μέχρι και σήμερα με πήρε 2 φορές. Μάλλον πρέπει να τους μιλήσω για να σταματήσουν... 

Στις 24/7/2024 στις 5:11 ΜΜ, Basketikos_ είπε

Οι πωλητές του Ήρωνα είναι με διαφορά οι πιο aggressive από όλους. Είτε στην προσέλκυσή σου, είτε όταν είσαι πελάτης, είτε όταν φεύγεις.

Αυτό είναι από μόνο του ένας λόγος να το σκεφτείς σοβαρά πριν μπλέξεις με την εταιρεία, καθώς είναι προφανές πως πρόκειται για κεντρική πολιτική και δε γίνεται με πρωτοβουλία των υπαλλήλων.

Όσοι έχουν πάει έστω μία φορά, νομίζω ότι καταλαβαίνουν καλά τι λέω. 7 τηλέφωνα (δεν τα σήκωνα) μέσα σε λιγότερο από δύο 24ωρα, την τελευταία φορά που έφυγα. Ούτε γκόμενα να παράταγα.

Ευτυχώς που το ανέφερες, για να αρχίσω να αισθάνομαι και τυχερός δηλαδή που γλύτωσα με 7 μόνο!😂

• Haha 1

Επανέρχομαι στο ερώτημα μου

1) yellow one μέσω e contract από αύριο (με ρίσκο αν θα μπουν τα 50 τα έχω πάρει πριν ένα μήνα)

2) win more μέχρι την άλλη βδομάδα και μετά solar που θα λείπω για σίγουρο 50?

Κατανάλωση μικρή σχετικά (δεν συμφέρει δηλαδή volton) αλλά τσουχτερή για solar αν πάω από αύριο..

5 minutes ago, Dogtor21 said:

Επανέρχομαι στο ερώτημα μου

1) yellow one μέσω e contract από αύριο (με ρίσκο αν θα μπουν τα 50 τα έχω πάρει πριν ένα μήνα)

2) win more μέχρι την άλλη βδομάδα και μετά solar που θα λείπω για σίγουρο 50?

Κατανάλωση μικρή σχετικά (δεν συμφέρει δηλαδή volton) αλλά τσουχτερή για solar αν πάω από αύριο..

και εγω σχετικά χαμηλή κατανάλωση θα εχω Αύγουστο/Σεπτέμβριο 200-300Kw αλλα μετά τον Σεπτέμβρη, επειδή ειναι εξοχικό, δεν θα έχει καθόλου κατανάλωση και λέω απο Σεπτέμβριο να πάω ΗΡΩΝ που με το 50€ θα πληρώνονται και οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις κτλ. εκτος και αν χάνω κάτι και ειναι προτιμότερο να πάω τώρα ΗΡΩΝ και μετά volton Yellow simple ή Green Ειδικό, δεν γνωρίζω και πιο απο τα 2 volton ειναι καλυτερο.

2 ώρες πριν, prefuse είπε

πρωτη φορά αίτηση για Volton Green Ειδικό..

1) δεν εχει να κανουμε την αιτηση online, μονο μέσω τηλ. επικοινωνίας;
Πάρε τηλέφωνο σε κατάστημα και στείλε τα έγγραφα με email.

2) εχει κατι που πρέπει να προσέξω πχ Affidea Club αν πχ δεχτώ και φύγω μετα απο 1 μήνα να υπάρχει εξτρα χρέωση;
Όχι.

3) βγαζουν σωστά τους λογαριασμούς πχ διπλοχρεώσεις σε ρυθμιζόμενες χρεώσεις που έκανε ο ΗΡΩΝ;
Πάντα να τσεκάρεις.

4) ποια η διαφορά μεταξύ  volton Yellow simple και Green Ειδικό; και τα 2 στο excel εχουν ιδιο μηνιαίο κόστος και δωρο τα πάγια και το ρεύμα του 1 μηνα... πιο συμφέρει περισσότερο;
Για κάτω από 500 kWh/μήνα είναι τα ίδια. Σε 2 μέρες θα ξέρουμε τις νέες τιμές και αν θα δοθεί επιδότηση και στα ex-post.

4 ώρες πριν, physnik είπε

Αυτοί προφανώς είναι για 2 παροχές. 

Έφυγες από Ηρων τελικά;

Πηγα βολτον 11/7. Περιμένω να δω μη γίνει κανα κουλό στον τελικό του Ήρων. 

Screenshot_2024-07-31-16-09-06-287_gr.heron.myheron-edit.jpg.8e5f93513a903633b3245363c8c1d190.jpg

Ναι στις 18/7 ολοκληρώθηκε η μετάβαση στη Volton. Βγήκε και το PDF.

image.png.8673179f7488d8a3f662118fa379e371.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@doomnx 

πως τσεκάρω τους λογαριασμους;

μονο την καταμέτρηση και την τιμή των kw μπορώ να τσεκάρω.

ολα τα αλλα ειναι το θέμα... δημοι, ερτ, ρυθμιζόμενες χρεώσεις κτλ πχ σε ΗΡΩΝ πληρωσα σίγουρα διπλοχρέωση.

αν βάζω την κατανάλωση που έχω στον λογαριασμό πχ του ΙΟΥΛΙΟΥ, μπορώ να τα κάνω σύγκριση και επαλήθευση με το excel?

αλλα ακόμα και αν ισχεί το παραπάνω, στο excel δεν κρατάτε τους προηγούμενους μήνες και ετσι δεν γίνεται να συγκρίνουμε προηγούμενους μήνες πχ απο την αρχή της χρονιας μεχρι τώρα τι γίνεται. Ξεχάστηκα σε 1 πάροχο ολους αυτους τους μήνες. Λεω απο δω και πέρα να κάνω λιγο τουρισμό, αν και μόλις είδα οτι στην elpe τελείωσαν τα δώρα..

εκανα αιτηση για volton green ειδικό, να τους πάρω τηλ να το γυρίσουμε σε volton yellow simple? εχει νόημα για 300-400kw/μήνα;

Επεξ/σία από prefuse

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, prefuse είπε

πως τσεκάρω τους λογαριασμους;

Με κομπιουτεράκι.

28 λεπτά πριν, prefuse είπε

εκανα αιτηση για volton green ειδικό, να τους πάρω τηλ να το γυρίσουμε σε volton yellow simple? εχει νόημα για 300-400kw/μήνα;

Όχι. Με την προϋπόθεση ότι θα φύγεις στις 30 μέρες.

29 λεπτά πριν, prefuse είπε

αν βάζω την κατανάλωση που έχω στον λογαριασμό πχ του ΙΟΥΛΙΟΥ, μπορώ να τα κάνω σύγκριση και επαλήθευση με το excel?

Μπορείς να βάλεις το μέσο όρο της προμήθειας και να κάνεις την αναγωγή στο διάστημα τιμολόγησης για να δεις στο περίπου αν σε έχουν κλέψει.

Επεξ/σία από doomnx

@doomnx πεσε πουλακι μου να κοιμηθεις, μη χασομερας, εχεις αγωνα αυριο, Ολυμπιακους Ενεργειακου Τουρισμου , να κανονισεις ποιος θα παει που...

• Haha 7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, doomnx said:

Με κομπιουτεράκι.

αλλο ρωταω αλλα thanks, πως υπολογίζονται οι ρυθμιζόμενες κτλ.. δεν νομίζω να κλεβουν στις πράξεις καθως ειναι εύκολα αντιληπτό απο όλους. Αν κλέβουν, ειναι στην μέθοδο του υπολογισμού και οχι στις πράξεις πχ 200kw x 0,10 = 20

Επεξ/σία από prefuse

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, prefuse είπε

αλλο ρωταω αλλα thanks, πως υπολογίζονται οι ρυθμιζόμενες κτλ.. δεν νομίζω να κλεβουν στις πράξεις καθως ειναι εύκολα αντιληπτό απο όλους. Αν κλέβουν, ειναι στην μέθοδο του υπολογισμού και οχι στις πράξεις πχ 200kw x 0,10 = 20

Καλά ο Ηρωνας συγκεκριμένα την περίοδο των διπλό χρεώσεων στις ρυθμιζόμενες στην πράξη έκλεβε (χρεωνε δίπλα).Η μέθοδος -τύπος υπολογισμού σωστός ήταν. 

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 4

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...