Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι solar… αν αλλάξω πρόγραμμα πριν βγει ο πρώτος λογαριασμός θα χάσω λέτε το 50αρικο; Να το ρισκάρω; 

Επεξ/σία από Greg29M
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, Greg29M είπε

Είμαι solar… αν αλλάξω πρόγραμμα πριν βγει ο πρώτος λογαριασμός θα χάσω λέτε το 50αρικο; Να το ρισκάρω; 

Εγώ που άλλαξα δεν το έχασα.

• Like 2
  • Thanks 1

Καλησπέρα σε όλους. Πριν 2 βδομάδες έφυγα από nrg ειδικό πράσινο και πήγα ΗΡΩΝ yellow one home.Φαντάζομαι αργεί η έκδοση 1ου λογαριασμού και η πίστωση των 50 €. Άλλο είναι το θέμα μου. Χτες λοιπόν η nrg (κι ενώ είμαι 4.5 συναπτά έτη δίχως τουρισμό κλπ πελάτης τους και δεν πήραν καν ένα τηλέφωνο όταν άλλαξα πάροχο για αντιπροσφορά) εξέδωσε τελικό εκκαθαριστικό όπου φυσικά δεν είχε την έκπτωση εμπρόθεσμης πληρωμής. Μίλησα στο τηλ μαζί τους οπού μου είπαν ότι θα εκδοθεί νέος έκτακτος λογαριασμός με την έκπτωση συνέπειας εφόσον ο τελικός πληρωθεί στην ώρα του και να στείλω mail στα κεντρικά όπως κι έκανα. Σας παραθέτω την τυπική απάντηση από τα κεντρικά"

Αγαπητέ πελάτη,

Για τον τελικό εκκαθαριστικό δεν λαμβάνετε έκπτωση συνέπειας.

Για να λάβετε την έκπτωση συνέπειας θα πρέπει να εξοφληθεί εμπρόθεσμα ο λογαριασμός σας και εφόσον εξοφληθεί εμπρόθεσμα

κανονικά τη λαμβάνετε σαν επιστροφή χρημάτων στον επόμενο λογαριασμό σας. 

Καθώς όμως δεν εκδίδεται λογαριασμός μετά τον τελικό εκκαθαριστικό, δεν λαμβάνετε την έκπτωση συνέπειας.

Για αυτό το λόγο λέγεται και τελικός γιατί δεν εκδίδεται επόμενος λογαριασμός. Ευχαριστούμε.

Στη διάθεση σας,"

Πώς να κινηθώ? Ανοίγω αίτημα ΡΑΕ? (να αναφέρω ότι ήδη πλήρωσα τον τελικό λογαριασμό..)

Απάντησα βεβαία ότι μάλλον θα κινηθώ έτσι αφού δεν τους ενδιαφέρει καν η συνέπεια προς τους πελάτες τους..

1 λεπτό πριν, doomnx είπε

Εγώ που άλλαξα δεν το έχασα.

Σε ευχαριστώ πολύ! Προχωράω άμεσα αλλαγή μέσω app γιατί με έγδαραν με 0,20 την κιλοβατορα… 

5 λεπτά πριν, dou74 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Πριν 2 βδομάδες έφυγα από nrg ειδικό πράσινο και πήγα ΗΡΩΝ yellow one home.Φαντάζομαι αργεί η έκδοση 1ου λογαριασμού και η πίστωση των 50 €. Άλλο είναι το θέμα μου. Χτες λοιπόν η nrg (κι ενώ είμαι 4.5 συναπτά έτη δίχως τουρισμό κλπ πελάτης τους και δεν πήραν καν ένα τηλέφωνο όταν άλλαξα πάροχο για αντιπροσφορά) εξέδωσε τελικό εκκαθαριστικό όπου φυσικά δεν είχε την έκπτωση εμπρόθεσμης πληρωμής. Μίλησα στο τηλ μαζί τους οπού μου είπαν ότι θα εκδοθεί νέος έκτακτος λογαριασμός με την έκπτωση συνέπειας εφόσον ο τελικός πληρωθεί στην ώρα του και να στείλω mail στα κεντρικά όπως κι έκανα. Σας παραθέτω την τυπική απάντηση από τα κεντρικά"

Αγαπητέ πελάτη,

Για τον τελικό εκκαθαριστικό δεν λαμβάνετε έκπτωση συνέπειας.

Για να λάβετε την έκπτωση συνέπειας θα πρέπει να εξοφληθεί εμπρόθεσμα ο λογαριασμός σας και εφόσον εξοφληθεί εμπρόθεσμα

κανονικά τη λαμβάνετε σαν επιστροφή χρημάτων στον επόμενο λογαριασμό σας. 

Καθώς όμως δεν εκδίδεται λογαριασμός μετά τον τελικό εκκαθαριστικό, δεν λαμβάνετε την έκπτωση συνέπειας.

Για αυτό το λόγο λέγεται και τελικός γιατί δεν εκδίδεται επόμενος λογαριασμός. Ευχαριστούμε.

Στη διάθεση σας,"

Πώς να κινηθώ? Ανοίγω αίτημα ΡΑΕ? (να αναφέρω ότι ήδη πλήρωσα τον τελικό λογαριασμό..)

Απάντησα βεβαία ότι μάλλον θα κινηθώ έτσι αφού δεν τους ενδιαφέρει καν η συνέπεια προς τους πελάτες τους..

Ναι άνοιξε my.rae κατά πάσα πιθανότητα θα σου δώσουν άλλη απάντηση εκεί 😂

• Thanks 1
  • Haha 2

Καλησπέρα. Αυτή τη στιγμή έχω volton simple protect μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Σκέφτηκα να κάνω αίτημα μέσω του econtract του ΗΡΩΝ για πρόγραμμα με τα 50 ευρώ και όταν ενεργοποιηθώ στα καπάκια να κάνω αίτημα για volton πράσινο τιμολόγιο ή κίτρινο με τον πρώτο μήνα ρεύματος δωρεάν. Θα πάρω τα 50 ευρώ αν προβώ στον ταχυτουρισμό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, Stak5 said:

Ισχύει ακόμα, το έκανα πριν μια εβδομάδα.

https://ypodomes.com/oloklirothike-i-exagora-tis-volterra-apo-tin-metlen-energy-amp-metals/ 

Πολύ ενδιαφέρον

Την σύσταση πως την κάνεις; Έχει κάποιο πεδίο στο e-contact?

Ποτέ πιστώνουν τα 20€ της σύστασης; Πόσο καιρό πρέπει να παραμείνουμε;

Δεν νομίζω να παίζει πρόβλημα που θα έχουμε το ίδιο επίθετο καθώς θέλω να κάνω τους γονείς μου.

Επεξ/σία από prefuse

33 λεπτά πριν, prefuse είπε

Την σύσταση πως την κάνεις; Έχει κάποιο πεδίο στο e-contact?

Δεν νομίζω να παίζει πρόβλημα που θα έχουμε το ίδιο επίθετο καθώς θέλω να κάνω τους γονείς μου.

Δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να μην είναι στα ίδια στοιχεία. Η σύσταση γίνεται αποκλειστικά μέσω τηλεφώνου. Ο νέος παίρνει 50 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό, ενώ ο παλιός παίρνει 20 ευρώ στον επόμενο

Στις 16/7/2024 στις 8:32 ΜΜ, iliata2410 είπε

Πιθανών ,και ο Ήρων όταν ήμουν έτσι έλεγε έναντι από ένδειξη πελάτη.Πριν λίγες μέρες είχα επικοινωνία με ελιν και τους ρώτησα,αυτό που έχουν στην ιστοσελίδα τους για καταχώρηση ένδειξης,όπου σε παραπέμπει στον ΔΕΔΔΗΕ με είπαν μπορώ και εκεί να δίνω την ένδειξη.Και τους ξαναρωτάω δηλαδή ρε παιδιά αν εγώ δοσω ένδειξη στης 25 του μήνα στο ΔΕΔΔΗΕ αυτοί θα την δώσουν σε εσάς; Και με είπαν ναι.Ισχυει αυτό τι λέτε εσείς;

ισχύει

Καλησπέρα!

Ειμαι βολτον για τις 500 kwh αλλα 10 του μηνα πρεπει να την κανω γιατι τελειωνει ο μηνας. Ποια ειναι η διαδικασια γενικα για να με παρουν για αντιπροταση?

Να κανω αιτημα σε νεο παροχο *χωρις να υπογραψω* κλπ και να περιμενω απλα τηλεφωνο απο βολτον? Στην ουσια απλα να εκδηλωσω ενδιαφερον σε αλλον παροχο?

Τα φωτα σας πλιζ.

Επισης, υπαρχει κατι αλλο καλο σε δωρο αυτη την περιοδο?

(Γενικα τον αυγουστο θα χω χαμηλη καταναλωση γιατι θα λειπω σεβαστο διαστημα. )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρει κανείς αν χάνεται η έκπτωση συνέπειας αν έχεις υπόλοιπο από προηγούμενο συμβόλαιο στον ίδιο πάροχο;

Είμαι στον Ήρωνα και χρωστάω τον τελικό από αλλαγή προγράμματος. Λέτε να χάσω την έκπτωση στον 2ο λογαριασμό του νεόυ συμβολαίου (τον 1ο τον έχω πληρώσει);

Επεξ/σία από Omnio3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, paranoid_android είπε

Καλησπέρα!

Ειμαι βολτον για τις 500 kwh αλλα 10 του μηνα πρεπει να την κανω γιατι τελειωνει ο μηνας. Ποια ειναι η διαδικασια γενικα για να με παρουν για αντιπροταση?

Να κανω αιτημα σε νεο παροχο *χωρις να υπογραψω* κλπ και να περιμενω απλα τηλεφωνο απο βολτον? Στην ουσια απλα να εκδηλωσω ενδιαφερον σε αλλον παροχο?

Τα φωτα σας πλιζ.

Επισης, υπαρχει κατι αλλο καλο σε δωρο αυτη την περιοδο?

(Γενικα τον αυγουστο θα χω χαμηλη καταναλωση γιατι θα λειπω σεβαστο διαστημα. )

Πρέπει να κάνεις αίτηση σε άλλο πάροχο να υπογράψεις να πάει το συμβόλαιο στο δεδδηε να γίνει αλλαγή έστω και για λιγο και τότε θα σε πάρουν για την αντιπρόταση.

Η αντιπρόταση που μου κάνανε εμένα σήμερα δεν ήταν οι 500 δωρεάν κιλοβατώρες αλλά το protect.

Δώρο 50αρι σολαρ στο Ήρων. Αρκετοί έχουν πάρει το πενηντάρι και στα υπόλοιπα προγράμματα του ηρωνα άσχετα αν αναγράφεται ο όρος του εξαμήνου στο συμβόλαιο.

Επεξ/σία από favou2000
  • Thanks 1

Μετά από διάφορα ζητήματα με τις χρεώσεις στους λογαριασμούς του ΗΡΩΝ κι αφού το λογιστήριό τους μάλλον δεν έχει (ή δεν θέλει να) οργανωθεί ακόμα απoφάσισα να αποχωρήσω.

Με τα πολλά βγήκε ο τελικός εκκαθαριστικός λογαριασμός ο οποίος ήταν Πιστωτικός. Επείδή η εξόφληση δε γινόταν με πάγια εντολή ή κάρτα, μου ζητήθηκε ΙΒΑΝ για να επιστραφούν τα χρήματα. Και εδώ γίνεται η εξυπνάδα του ΗΡΩΝ αφού πιστώνει το λογαριασμό πιθανότατα ως εμβασμα από διαφορετική τράπεζα με αποτέλεσμα να υπάρχει χρέωση προμήθειας κι ετσι το καθαρό ποσό που τελικά έλαβα να είναι μικρότερο από αυτό του λογαριασμού.

Θα υπήρχε βάση να κινηθεί κάποιος ώστε να πάρει αυτά τα χρήματα πίσω (π.χ. ΡΑΕ) άσχετα αν είναι μεγάλο ή μικρό το ποσό; Να υπενθυμίσω οτι σε αντίστροφη περίπτωση αν πχ ο καταναλωτής καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό του προμηθευτή και του παρακρατήσει την προμήθεια της τράπεζας το ποσό αυτό θα φαίνεται ως ανεξόφλητο υπόλοιπο σε επόμενο λογαριασμό.

Επίσης μου προκαλεί εντύπωση, και αυτό αφορά κυρίως τις τράπεζες, πως επιτρέπεται να χρεώνεται ο δικαιούχος ενός λογαριασμού για ένα έμβασμα χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση ή εγκρισή του. Δηλαδή η τράπεζα βάζει χέρι στο λογαριασμό μου χωρίς ουδέποτε να έχω ενημερωθεί για την κίνηση αυτή. Και πριν προλάβει κάποιος να πει ότι αυτά αναφέρονται στους ανηρτημένους τιμοκαταλόγους (η οποία ήταν κ η απάντηση υπάλλήλων της τράπεζας) να πούμε ότι είναι άλλο να δίνεις πχ εσύ μια πάγια εντολή ή να κάνεις μια συναλλαγή, να γνωρίζεις την χρέωση κι άρα να αποδέχεσαι την όποια χρέωση κι άλλο να γίνεται συναλλαγή από τρίτο και να χρεώνεσαι εσύ χωρίς προηγούμενη δική σου έγκριση. Γνωρίζετε αν κάτι ανάλογο γίνεται και σε επαγγελματικούς λογαριασμούς; Δηλαδή αν πάς να πληρώσει ένα τιμολόγιο η Τράπεζα χρεώνει τον προμηθευτή;

• Like 2
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 minutes ago, econmis said:

Μετά από διάφορα ζητήματα με τις χρεώσεις στους λογαριασμούς του ΗΡΩΝ κι αφού το λογιστήριό τους μάλλον δεν έχει (ή δεν θέλει να) οργανωθεί ακόμα απoφάσισα να αποχωρήσω.

Με τα πολλά βγήκε ο τελικός εκκαθαριστικός λογαριασμός ο οποίος ήταν Πιστωτικός. Επείδή η εξόφληση δε γινόταν με πάγια εντολή ή κάρτα, μου ζητήθηκε ΙΒΑΝ για να επιστραφούν τα χρήματα. Και εδώ γίνεται η εξυπνάδα του ΗΡΩΝ αφού πιστώνει το λογαριασμό πιθανότατα ως εμβασμα από διαφορετική τράπεζα με αποτέλεσμα να υπάρχει χρέωση προμήθειας κι ετσι το καθαρό ποσό που τελικά έλαβα να είναι μικρότερο από αυτό του λογαριασμού.

Θα υπήρχε βάση να κινηθεί κάποιος ώστε να πάρει αυτά τα χρήματα πίσω (π.χ. ΡΑΕ) άσχετα αν είναι μεγάλο ή μικρό το ποσό; Να υπενθυμίσω οτι σε αντίστροφη περίπτωση αν πχ ο καταναλωτής καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό του προμηθευτή και του παρακρατήσει την προμήθεια της τράπεζας το ποσό αυτό θα φαίνεται ως ανεξόφλητο υπόλοιπο σε επόμενο λογαριασμό.

Επίσης μου προκαλεί εντύπωση, και αυτό αφορά κυρίως τις τράπεζες, πως επιτρέπεται να χρεώνεται ο δικαιούχος ενός λογαριασμού για ένα έμβασμα χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση ή εγκρισή του. Δηλαδή η τράπεζα βάζει χέρι στο λογαριασμό μου χωρίς ουδέποτε να έχω ενημερωθεί για την κίνηση αυτή. Και πριν προλάβει κάποιος να πει ότι αυτά αναφέρονται στους ανηρτημένους τιμοκαταλόγους (η οποία ήταν κ η απάντηση υπάλλήλων της τράπεζας) να πούμε ότι είναι άλλο να δίνεις πχ εσύ μια πάγια εντολή ή να κάνεις μια συναλλαγή, να γνωρίζεις την χρέωση κι άρα να αποδέχεσαι την όποια χρέωση κι άλλο να γίνεται συναλλαγή από τρίτο και να χρεώνεσαι εσύ χωρίς προηγούμενη δική σου έγκριση. Γνωρίζετε αν κάτι ανάλογο γίνεται και σε επαγγελματικούς λογαριασμούς; Δηλαδή αν πάς να πληρώσει ένα τιμολόγιο η Τράπεζα χρεώνει τον προμηθευτή;

καλως ηρθες στο καρτέλ, τον καπιταλισμό και στο 2024!

ναι χρεώνουν κανονικά 4€ Πειραιως/alpha (αναλογα την τράπεζα μπορει να ειναι διαφορετικο ποσο) για κάθε πληρωμή τιμολογίου. πχ αν μου χρωστάς 15.01€ και εκδοσω τιμολόγιο πληρωμής και κανεις την πληρωμή απο διαφορετική τράπεζα απο τη δική μου, θα λάβω 11.01€

τα 4€ θα πάνε σε golden boys για τις υπερπολυτελές διακοπες τους και γιατι ο σερβερ ιδρωσε για την συναλλαγή.

δεν γνωριζω αν εβαζες revolut/payzy αν θα σου κρατούσαν προμήθεια εμβάσματος.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...