Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, marinna είπε

Ήρθε σε κανέναν άλλο διορθωτικός λογαριασμός από ΕΛΙΝ για επιστροφή ΤΕΜ εξοικονόμησης ενέργειας; Γιατί μου έστειλαν ραβασάκι 64 ευρώ επειδή ο ΔΕΔΔΗΕ έστειλε διορθωμένα αρχεία. Το οποίο ραβασάκι δεν το καταλαβαίνω καν, πχ γιατί επανυπολογίζονται όλες οι κιλοβατώρες και γιατί μπαίνει και ΦΠΑ, αλλά ζήτησα αναλυτικότερες εξηγήσεις και ελπίζω οτι θα τις στείλουν. 

image.png.71ab3ba952f4c35779906e50e2439fdb.png

image.png.8bcda4a926f2aa109cfb001bec8b7552.png

Γιατί να μην μπει ΦΠΑ; Δεν πληρώνεις ΦΠΑ συνήθως;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, DrLo είπε

Επειδή η Protergia είναι ότι να ναι στην εξυπηρέτηση πελατών και μου την έχει βαρέσει

θέλω να αλλάξω πάροχο

πρόκειται για σπίτι που είναι κλειστό (ζω κ εργάζομαι εξωτερικό) οπότε ιδαίτερο θέμα με τη τιμή kw δεν έχω αφού 10 στους 12 μήνες η κατανάλωση είναι μηδενική

θέλω όμως να μπορώ να ξανααλλάξω πάροχο οποιαδήποτε άλλη στιγμή το αποφασίω (όχι ετήσια συμβόλαια κλπ)

και ιδανικα χαμηλόσ σχετικά πάγιο

και να είναι σχετικά καλή η ηλεκτρονική τους εφαρμογή/site (να εξοφλώ τους λογσριασμούς μου ευκολα χωρίς πολλά πολλά)

τι μου προτείνετε?

Μπορείς elpedison smart zero που έχει μηδενικό πάγιο. Το app είναι καινούργιο και εύχρηστο όπως και ο ΗΡΩΝ.

1 ώρα πριν, doomnx είπε

Γιατί να μην μπει ΦΠΑ; Δεν πληρώνεις ΦΠΑ συνήθως;

Στο τεμ; Γιατί; Είναι μια επιδότηση που πρέπει να επιστραφεί, που κολλάει το φπα. Τελοσπαντων, ελπίζω να μου εξηγήσουν, κυρίως ήθελα να δω αν έχει συμβεί και σε άλλους , είτε από την ελιν είτε από αλλού, σε οικιακή παροχή 

1 ώρα πριν, vklon είπε

Μπορείς elpedison smart zero που έχει μηδενικό πάγιο. Το app είναι καινούργιο και εύχρηστο όπως και ο ΗΡΩΝ.

Ο ΗΡΩΝ έχει και 50 ευρώ δώρο στον πρώτο λογαριασμό.

Στις 23/7/2024 στις 11:49 ΜΜ, Panas50 είπε

Σε Elpe από 31/5 (στο παλιό ορθόδοξο Bright Up με τα 0,089), έλαβα σχεδόν αμέσως τα 70€ Public και μόλις χτες τα 50€ go for more. Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρμόδιους έλαβα διαβεβαίωση ότι εντός των επομένων ημερών θα μου σταλούν και οι 2x20€ Σκλαβενίτη.
Επίσης στον πρώτο λογαριασμό που εκδόθηκε η Elpe με χρέωσε με 54,80 € εγγύηση. Έβαλα πάγια εντολή σε πιστωτική μέσω του my elpedison και μέσα σε μία εβδομάδα βγήκε διορθωτικός λογαριασμός που αντικατέστησε τον προηγούμενο και στον οποίο είχαν αφαιρέσει το ποσό της εγγύησης.

Σήμερα έλαβα και τις διατακτικές Σκλαβενίτη με courier.

• Like 3

3 ώρες πριν, marinna είπε

Στο τεμ; Γιατί; Είναι μια επιδότηση που πρέπει να επιστραφεί, που κολλάει το φπα. Τελοσπαντων, ελπίζω να μου εξηγήσουν, κυρίως ήθελα να δω αν έχει συμβεί και σε άλλους , είτε από την ελιν είτε από αλλού, σε οικιακή παροχή 

Πάντα μπαίνει ΦΠΑ στο ΤΕΜ και σε όλες τις άλλες εκπτώσεις της χρέωσης προμήθειας.

• Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, doomnx είπε

Πάντα μπαίνει ΦΠΑ στο ΤΕΜ και σε όλες τις άλλες εκπτώσεις της χρέωσης προμήθειας.

Για την ακρίβεια μπαίνοντας το ΤΕΜ  μειώνονταν το ποσό που υπολογίζονταν ο ΦΠΑ.... τωρα που γίνεται επιστροφή ΤΕΜ υπολογίζεται ο ΦΠΑ που δεν είχε υπολογισθεί (πληρωθεί). 

Επεξ/σία από teot
  • Sad 1

Aν κάποιος είναι Volton με ΚΟΤ, κι έχει κάτσει 3-4 μήνες κι έχει και μηνιαία καταμέτρηση στη περιοχή του... με τι συχνότητα εκδίδονται οι λογαριασμοί;

Εγώ έχω το εξής περίεργο... είχα εκπροσωπηθεί από 21/2 ως 4/4.

22/3 βγάζουν έναντι με λήξη 7/5

16/6 βγάζουν εκκαθαριστικό για τη περίοδο 21/2 - 20/3 με ημερομηνία λήξης 29/7

Μου χρωστάνε τελικό γιατη περίοδο 21/3 ως 4/4 και μου είχανε πει στο myrae ότι θα εκδωθεί μετά την ημερομηνία λήξης του τελευταίου λογαριασμού. Περιμένω δηλαδή να εκδωθεί τον Αύγουστο. Κι άντε εγώ θα ξεμπλέξω εύκολα μ'αυτό...

Απορία λοιπόν... Αν κάποιος είχε παραμείνει 3-4 μήνες κι έγιναν μηνιαίες καταμετρήσεις απ'τον ΔΕΔΔΗΕ, κι αν ο κάθε λογαριασμός που εκδίδεται έχει 45 μέρες περιθώριο μέχρι τη λήξη (λόγω ΚΟΤ), κι αν μεσολαβούν κι άλλες μέρες απ'τη λήξη του προηγούμενου μέχρι την έκδοση του επομένυ, τότε πότε θα μπει η τιμολόγηση σε μια σειρά; Μ'αυτούς τους ρυθμούς δηλαδή, ένας καταναλωτής που θα κάτσει 3 μήνες μπορεί να μείνει και 6 μήνες πίσω στη τιμολόγηση;

2 ώρες πριν, ekrepali είπε

Aν κάποιος είναι Volton με ΚΟΤ, κι έχει κάτσει 3-4 μήνες κι έχει και μηνιαία καταμέτρηση στη περιοχή του... με τι συχνότητα εκδίδονται οι λογαριασμοί;

Εγώ έχω το εξής περίεργο... είχα εκπροσωπηθεί από 21/2 ως 4/4.

22/3 βγάζουν έναντι με λήξη 7/5

16/6 βγάζουν εκκαθαριστικό για τη περίοδο 21/2 - 20/3 με ημερομηνία λήξης 29/7

Μου χρωστάνε τελικό γιατη περίοδο 21/3 ως 4/4 και μου είχανε πει στο myrae ότι θα εκδωθεί μετά την ημερομηνία λήξης του τελευταίου λογαριασμού. Περιμένω δηλαδή να εκδωθεί τον Αύγουστο. Κι άντε εγώ θα ξεμπλέξω εύκολα μ'αυτό...

Απορία λοιπόν... Αν κάποιος είχε παραμείνει 3-4 μήνες κι έγιναν μηνιαίες καταμετρήσεις απ'τον ΔΕΔΔΗΕ, κι αν ο κάθε λογαριασμός που εκδίδεται έχει 45 μέρες περιθώριο μέχρι τη λήξη (λόγω ΚΟΤ), κι αν μεσολαβούν κι άλλες μέρες απ'τη λήξη του προηγούμενου μέχρι την έκδοση του επομένυ, τότε πότε θα μπει η τιμολόγηση σε μια σειρά; Μ'αυτούς τους ρυθμούς δηλαδή, ένας καταναλωτής που θα κάτσει 3 μήνες μπορεί να μείνει και 6 μήνες πίσω στη τιμολόγηση;

Και τι σκας; Όταν βγάλουν, έβγαλαν... Είναι νορμάλ πια να περιμένεις 2 μήνες για λογαριασμό 💀

• Like 1

2 hours ago, doomnx said:

Και τι σκας; Όταν βγάλουν, έβγαλαν... Είναι νορμάλ πια να περιμένεις 2 μήνες για λογαριασμό 💀

Ρωτάω σε περίπτωση που βγάλουν πχ κανα πρόγραμμα σαν το protect με μεγαλύτερη διάρκεια. Πες ότι κάθομαι 6 μήνες... αν έχω μηναίες καταμετρήσεις από ΔΕΔΔΗΕ κι ο κάθε λογαριασμός εκδίδεται μετά τη λήξη του προηγούμενου (όπου το περίθώριο λήξης είναι 45 μέρες)... τότε θα πάει η τιμολόγηση μήνες παραπίσω;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...